kalyna Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 aaa muzyka najlepsza wybrana :loveu: a 3mamy :kciuki: za portrecik.. już nie mogę się doczekać, kiedy będzie skończony :loveu: Quote
betty_labrador Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 czesc :) jaki on śliczny i dostojny sie robi :loveu: taki uroczy z niego psiak :D a czemu na lince biega? czyżby hormony szalały? :) Quote
Ada_Mirra Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='Ptysiak']Ada!!! Żyjecie !!! :multi: :evil_lol: No jak to gdzie? To nadal malutki Ptyś :loveu: ;) Miło Cię mieć na FB :evil_lol: [/QUOTE] hahah tak żyję xD czytam ale na przerwie w szkole zazwyczaj czasu brak na odpisanie xD nie ma małego Ptysia :( już wiem! zjadłas go! no jak mogłaś a teraz wolałaś wziąć większego i też go nazwać Ptyś, ale tego małego nie ma.. zjedzoony... :evil_lol: Mi też miło :loveu: Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='Kaaasia']Miłego weekendu :multi:[/QUOTE] Miłego weekendu :):multi: [quote name='kalyna']aaa muzyka najlepsza wybrana :loveu: a 3mamy :kciuki: za portrecik.. już nie mogę się doczekać, kiedy będzie skończony :loveu:[/QUOTE] Wczoraj jeszcze 2 godziny po rozmowie z Tobą walczyłam z rysunkiem :evil_lol: A dziś skończyłam :multi: Tylko nie wiem czy się spodoba... [quote name='betty_labrador']czesc :smile: jaki on śliczny i dostojny sie robi :loveu: taki uroczy z niego psiak :-D a czemu na lince biega? czyżby hormony szalały? :smile:[/QUOTE] Hej :):loveu: Na lince bo ma karę :diabloti: za ostatni wybryk kiedy pobiegł za swoją koleżanką i miał w d... że go wołam :roll: W sumie to pierwszy raz mu się zdarzyło i mam nadzieję ostatni bo wrócił wystraszony i teraz nie widzę żeby kombinował jak uciec ;) [quote name='Ada_Mirra']hahah tak żyję xD czytam ale na przerwie w szkole zazwyczaj czasu brak na odpisanie xD nie ma małego Ptysia :-( już wiem! zjadłas go! no jak mogłaś a teraz wolałaś wziąć większego i też go nazwać Ptyś, ale tego małego nie ma.. zjedzoony... :evil_lol: Mi też miło :loveu:[/QUOTE] :loveu: No ładnie tak? zamiast się uczyć to dogo czytasz? :mad::evil_lol: Nie zjadłam :shake: To ten duży zjadł tego małego Ptysia :( :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 Przepraszam Kochane, że mnie tak tu mało było ale strasznie mnie wciągnął ten rysunek i chciałam skończyć... Wstawiam szkic i idę się wykąpać bo nawet na nosie mam węgiel :evil_lol: Mam nadzieję, że chociaż troszkę podobna i się spodoba :oops: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-1HxfXJ0KSpE/UGbDnhAz3II/AAAAAAAAE2A/uQp23_8dV5I/s471/Torka.JPG[/IMG] Quote
phase Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Dzień dobry. ;) Jak zawsze piękny rysunek. :) Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='phase']Dzień dobry. ;) Jak zawsze piękny rysunek. :)[/QUOTE] Dzień dobry :) Dziękuję :oops::loveu: Quote
aganela Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Piękny i bardzo realistyczny:) a moja mała czarna zaczyna na zadku siwieć:-(tzn.to nawet nie takie stalowe,tylko białe jakby;/ buu... a podobała mi się taka jaka była czarno-ruda mocno... Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='aganela']Piękny i bardzo realistyczny:) a moja mała czarna zaczyna na zadku siwieć:-(tzn.to nawet nie takie stalowe,tylko białe jakby;/ buu... a podobała mi się taka jaka była czarno-ruda mocno...[/QUOTE] Dziękuję :) Fajnie będzie Lunka wyglądała na pewno w takich kolorkach :) Ja trzymam kciuki by Ptyś mi został taki czarny :loveu: A i ostatnio zachorowałam na punkcie CzW :loveu: :evil_lol: i nie wiem czy czasami nie pojawi się taka mała szaraska u Nas w listopadzie... :roll: Quote
Oscar Patric Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 dzień dobry:) Iza,a jakie będziesz mieć zwierzątko?(nie kapuję skrótów:placz:) a szkic rewelacyjny,super masz talent:loveu: pozdrawiamy i łapka od Księciunia:) Quote
aganela Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='Ptysiak']Dziękuję :) Fajnie będzie Lunka wyglądała na pewno w takich kolorkach :) Ja trzymam kciuki by Ptyś mi został taki czarny :loveu: A i ostatnio zachorowałam na punkcie CzW :loveu: :evil_lol: i nie wiem czy czasami nie pojawi się taka mała szaraska u Nas w listopadzie... :roll:[/QUOTE] Mi się te psy baardzo podobają....ale jak czytam o trudzie ich wychowania to nie wiem czy bym zdołała temu podołać,hmmm jeszcze jak się mieszka na odludziu to ciężej o socjalizację,a im bardzo potrzebna.... hmm wziełam wczoraj Luną na ulicę, bo zazwyczaj chodzimy ma pola i łąki...i mała boi się jadących samochodów i podobnie ma z kosiarką...innych ''dudniących rzeczy'' np.trzepania dywanu się nie boi...muszę ją częściej brać teraz na ulicę w takim razie... Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='unikatowydiament']dzień dobry:smile: Iza,a jakie będziesz mieć zwierzątko?(nie kapuję skrótów:placz:) a szkic rewelacyjny,super masz talent:loveu: pozdrawiamy i łapka od Księciunia:smile:[/QUOTE] CzW to Czechosłowacki Wilczek :loveu: Nie wiem czy będę mieć, muszę najpierw Sebka przekonać do końca ;) On prawie jest za ale jeszcze muszę przerobić z Nim temat dziecka bo ciągle marudzi... :roll: [quote name='aganela']Mi się te psy baardzo podobają....ale jak czytam o trudzie ich wychowania to nie wiem czy bym zdołała temu podołać,hmmm jeszcze jak się mieszka na odludziu to ciężej o socjalizację,a im bardzo potrzebna.... hmm wziełam wczoraj Luną na ulicę, bo zazwyczaj chodzimy ma pola i łąki...i mała boi się jadących samochodów i podobnie ma z kosiarką...innych ''dudniących rzeczy'' np.trzepania dywanu się nie boi...muszę ją częściej brać teraz na ulicę w takim razie...[/QUOTE] Ja się o socjalkę nie martwię :) Z każdym psiakiem trzeba popracować i poświęcić czas by go wychować. Spacery i tak robię dziennie po 2-3 z Ptysiem więc będę chodziła z dwoma ;) Ostatnio dużo czytam właśnie o tej rasie i muszę z Kimś zagadać Kto ma doświadczenie bo przydałoby się bym cokolwiek wiedziała zanim się zdecyduję na 100 % :) No musisz często z Lunka chodzić w takie miejsca... Już dawno powinnaś tak robić :) Quote
aganela Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Wiem,że powinnam, ale u nas trochę cieżko jest...tzn.każdy boi się tak '''dużego psa'',mała wydaje się ludziom groźna bo jest wysoka i ma bujną sierść... Nie wiem czy czytasz wątek makoty,ona ma małego wilczka:) Quote
Shilomaniak Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Witamy i my , słoneczko w środku kraju, to i zaraz do lasu na spacer. Dziękujemy za mizianka dla Shilki, glamnięcie ozorem w drugą stronę dla potwora co to to małego Ptysia zjadł. A my chyba w wyżłach się zakochali, takie niegroźne zboczenie. Talenta u Ciebie rzeczywiście są, rysunki piękne, tak to jest że niektórzy potrafią piękne rzeczy tworzyć a inni za to mogą podziwiać. Dobrze, że tak daleko, bo zamęczyłbym swoją panną z portretem- Ty to masz szczęście.:evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='aganela']Wiem,że powinnam, ale u nas trochę cieżko jest...tzn.każdy boi się tak '''dużego psa'',mała wydaje się ludziom groźna bo jest wysoka i ma bujną sierść... Nie wiem czy czytasz wątek makoty,ona ma małego wilczka:)[/QUOTE] Ptysia też niektórzy się boją i schodzą nam z drogi ale on i tak nic nikomu nie zrobi :) Jak może taka słodka Lunka być groźna :loveu: Olej ludzi pies ważniejszy ;) Szkoda byłoby jakby potem bała się wszystkiego itd... Czytam czasami ten wątek i widziałam Jej wilczka :loveu: [quote name='Shilomaniak']Witamy i my , słoneczko w środku kraju, to i zaraz do lasu na spacer. Dziękujemy za mizianka dla Shilki, glamnięcie ozorem w drugą stronę dla potwora co to to małego Ptysia zjadł. A my chyba w wyżłach się zakochali, takie niegroźne zboczenie. Talenta u Ciebie rzeczywiście są, rysunki piękne, tak to jest że niektórzy potrafią piękne rzeczy tworzyć a inni za to mogą podziwiać. Dobrze, że tak daleko, bo zamęczyłbym swoją panną z portretem- Ty to masz szczęście.:evil_lol:[/QUOTE] Witamy :loveu: My też szykujemy się za chwilkę na spacerek leśny :) Potworek dziękuję za ozorek od Shilki ;) Dziękuję za miłe słowa co do rysunku :oops: Wiesz ja rysuję na podstawie zdjęć głównie bo te psiaki też daleko mieszkają ;) Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='Milena9']Jakie ładne te portrety :)[/QUOTE] Merci :) :oops: Quote
faith35 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Śliczny DONek :loveu::loveu::loveu: W naszym schronisku była sunia w typie DONka, chyba z 8 miesięcy temu i od tamtej pory pokochałam owczary :loveu: Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='faith35']Śliczny DONek :loveu::loveu::loveu: W naszym schronisku była sunia w typie DONka, chyba z 8 miesięcy temu i od tamtej pory pokochałam owczary :loveu:[/QUOTE] Witamy nową Ciocię u nas :loveu: Wcale się nie dziwię, że się zakochałaś w DONkach :) Ciężko ich nie kochać . Ja je kocham od zawsze :loveu: Mam chyba na dziś dość spacerów :flaming::evil_lol: Zabrałam Kolkę i Ptyśka na dłuuugi spacerek bo ładna pogoda. Młodemu dziś znowu włączyło się chyba ADHD :diabloti: Kolka się go boi jak on zaczyna skakać, szczekać i usiłować ją wywrócić i "zagryźć" :evil_lol: Przez pierwsze 30 minut właśnie tak szłam z dwoma psami, jeden (czyt, Kolka) uciekał w koło mnie z piskiem i czasami warczał a drugi uważał, że to zabawa i jeszcze bardziej się nakręcał. A ja chyba zostałam chwilowo olana przez oba albo one nagle ogłuchły bo nie reagowały w ogóle na moje upomnienia, prośby i krzyki :mad: Dobrze, że byłam w lesie i Nikt mnie wtedy nie widział bo uznaliby, że trzeba mnie razem z psami zamknąć :evil_lol: Potem na chodniku było już w miarę spokojnie jak udało mi się w końcu przywrócić słuch Ptysiowi :evil_lol: Szły ładnie przy mojej lewej nodze (tzn. Kolka, Ptyś i ja - w tej kolejności bo tak zawsze idą :)). Tylko jak Kolka zmienia miejsce i usiłuje iść np. po mojej prawej to Ptysiek skacze na nią jakby przeganiał ja na miejsce :evil_lol: Wszystko fajnie tyle, że w lesie s powrotem znowu mój maluszek zgłupiał :roll: On w ogóle ma ADHD jak widzi kałuże, suche liście albo żwir... wtedy biegnie jak wariat, skacze, tarza się, warczy i szczeka. Niestety szła parka starszych ludzi i Pani o mało nie uciekła na drzewo kiedy mój pies nagle właśnie tak wyrwał do przodu w Jej stronę. Nie na Nią a na liście, po których szła. No i usłyszałam wiązankę od Pani, Pan Ja uspokajał i sam w sumie się śmiał a Ona darła się tak, że w końcu i Kolka zaczęła szczekać... Chyba wspólnie wypłoszyliśmy cała zwierzynę w lesie :evil_lol: Potem jak już się uspokoiła to sama się śmiała z siebie i przepraszała, w sumie ja Ją też przeprosiłam za psa. Ptysiek oczywiście miał wszystko gdzieś i do końca spaceru kontynuował atak na liście :evil_lol: No ale opłacało się iść :) Bo wstał dziś o 7 rano, poskakał sobie po mnie i Sebku... tak długo aż wstałam bo już miałam dość :roll: Potem ganiał po łące z Ozym z godzinę. A w domu co chwile kradł Komuś buta by go gonić... Nie wiem co mu dziś się stało, ta nowa karma chyba dziwnie na niego wpływa :evil_lol: Jak już zaczął "pomagać" Sebastianowi robić taras tzn. zabierać np. młotek i zwiewać :evil_lol: nie wytrzymałam i poszłam na ten spacer. A teraz w końcu zasnął i już śpi 20 minut :multi::diabloti: Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 Aż tyle zdjęć udało mi się dziś zrobić :evil_lol: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-BtnEF2Hw3jE/UGcjU02sGzI/AAAAAAAAE2U/S0dW4bg_IBs/s637/IMG_0004.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-NtwTG7xB6VQ/UGcjV428QpI/AAAAAAAAE2c/P3CIW0P0PaM/s628/IMG_0007.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-1Zq4lcTsytw/UGcjWxBcWsI/AAAAAAAAE2k/T4UMlBh0doc/s628/IMG_0013.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-FTZT6pYKqzk/UGcjYId8WEI/AAAAAAAAE2s/o60zGSp-i0Y/s653/IMG_0015.JPG[/IMG] No i kurde Ptyś już się wyspał :roll::evil_lol: Quote
Daga&Maks Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 poczekaj kilka lat to może wyhamuje z tą energią w sobie :D albo i nie :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='dagaa111']poczekaj kilka lat to może wyhamuje z tą energią w sobie :D albo i nie :evil_lol:[/QUOTE] O ile ja dożyję tych kilka lat i mnie nie wykończy :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Dobry wieczór kochana :loveu:[/QUOTE] Cześć Klaudia :loveu: Quote
*Magda* Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Dobry wieczór ;) Miałaś już żadnych szkiców nie wyrzucać :mad: [URL]https://lh4.googleusercontent.com/-1HxfXJ0KSpE/UGbDnhAz3II/AAAAAAAAE2A/uQp23_8dV5I/s471/Torka.JPG[/URL] Toreczka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Wyślesz mi go?? Quote
Recommended Posts