Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

[quote name='Izabela124.']Buhaha dobry jest Twój tata :lol: To znak, że musisz zacząć robić wsio wędzone sama :)[/QUOTE]
Sebek, też dobrze wędzi :) A przy okazji mnie wyręcza więc jemu to zostawiam :evil_lol:

Posted

ja bardzo rzadko kupuję w zoologach jakieś właśnie wędzone kości itp..
jedynie ostatnio to kupiłam kości prasowane, bo kombinuję czy Ciapek naturalnie będzie oczyszczał sobie te gruczoły.. kości wędzone od święta rodzice kupią psom u Intemrachu bo oni mają swoją wędzarnie i chyba są świeże...

w zoologach to przez interne, kupuję tylko suszone gryzaki, ale wtedy w ilości hurtowej :lol:

a ja przez Izę zachorowałam :placz::placz::placz:
na piosenkę :diabloti: na FB miałaś, włączyłam i przepadłam :diabloti:
o dziwo słuchałam tylko jednej piosenki nałogowo tego zespołu a nie wiedziałam o tej :evil_lol:

aaaa więc oto i ona
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=1Gh9qbzAt90[/URL]
mamie tez się podoba :evil_lol: tylko ja już wałkuje ją od samego początku....

Posted

ale już duży ten mały Ptysiu:lol:
takie zdrowe podejście do psów to obecnie ma mało Kto,u Nas taki gości ma rocznego Dogo de Bordeaux,i ma On właśnie takie chore podejście jak Ty Izu pisałaś,wszyscy mają schodzić im z drogi,bo On ma dużego psa,nawet nie prowadzi go na smyczy,i nie reaguje jak się go grzecznie poprosi aby zabrał psa:angryy:

Posted

[quote name='Ptysiak']Wiecie co? Kupiłam wczoraj kość w zoologu. Muszę dziś zanieść z reklamacją... W tej kości sa robale :crazyeye: jak zobaczyłam wczoraj, że wychodzi coś z kości to aż mnie zemdliło...:shake: Fuj. Jak można coś takiego sprzedawać :/

No i po pogodzie chyba u nas :( Zrobiło sie ciemno i tylko czekać aż zacznie lać...[/QUOTE]Bueee.... pewnie trzymaja je w jakims wilgotnym miejscu i sie robactwo rozwija... nie kupujcie tam lepiej nie zamknietych hermetycznie smakow :mad: Jeszcze sie Ptysio pochoruje :mad:

A akcja z Miriam byla, przyznam, mocna... sama bym sie za "nia" brala :lol: A tu taki ZONK :evil_lol:

Posted

[quote name='kalyna']ja bardzo rzadko kupuję w zoologach jakieś właśnie wędzone kości itp..
jedynie ostatnio to kupiłam kości prasowane, bo kombinuję czy Ciapek naturalnie będzie oczyszczał sobie te gruczoły.. kości wędzone od święta rodzice kupią psom u Intemrachu bo oni mają swoją wędzarnie i chyba są świeże...

w zoologach to przez interne, kupuję tylko suszone gryzaki, ale wtedy w ilości hurtowej :lol:

a ja przez Izę zachorowałam :placz::placz::placz:
na piosenkę :diabloti: na FB miałaś, włączyłam i przepadłam :diabloti:
o dziwo słuchałam tylko jednej piosenki nałogowo tego zespołu a nie wiedziałam o tej :evil_lol:

aaaa więc oto i ona
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=1Gh9qbzAt90[/URL]
mamie tez się podoba :evil_lol: tylko ja już wałkuje ją od samego początku....[/QUOTE]
Ja prasowanych kości nie kupuję :shake: Ptyś tak długo je je aż zjada całe a potem ma sraczkę :evil_lol:

aaaa :loveu: ja ten zespół w ogóle kocham :loveu: Sebastian wychodzi z domu jak słucham :evil_lol: A ja Marco na teledyskach mogłabym ciągle oglądać i słuchać jak śpiewa Tarja :loveu:

[quote name='unikatowydiament'][B]ale już duży ten mały Ptysiu[/B]:lol:
takie zdrowe podejście do psów to obecnie ma mało Kto,u Nas taki gości ma rocznego Dogo de Bordeaux,i ma On właśnie takie chore podejście jak Ty Izu pisałaś,wszyscy mają schodzić im z drogi,bo On ma dużego psa,nawet nie prowadzi go na smyczy,i nie reaguje jak się go grzecznie poprosi aby zabrał psa:angryy:[/QUOTE]
Fajnie napisane :evil_lol:
Powiedz Gościowi ode mnie, żeby się leczył na dupę bo na głowę juz za późno :evil_lol:
Jak ide z Ptyśkiem to czasami Ktoś nas omija wielkim łukiem. Od razu wołam wtedy, że nic nie zrobi. Wczoraj dzieciak podszedł do Ptysia, mama nawet nie zareagowała tylko się uśmiechała. Nie wiem czy to normalne ale ja się ciesze z tego, że nie musiałam krzyczeć "prosze zabrać dziecko bo może ugryźć..." bo wiem, że nic dziecku nie zrobi poza polizaniem po policzku :) i to właśnie mi się podoba w moim psie bardzo ;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Bueee.... pewnie trzymaja je w jakims wilgotnym miejscu i sie robactwo rozwija... nie kupujcie tam lepiej nie zamknietych hermetycznie smakow :mad: Jeszcze sie Ptysio pochoruje :mad:

A akcja z Miriam byla, przyznam, mocna... sama bym sie za "nia" brala :lol: A tu taki ZONK :evil_lol:[/QUOTE]
Ja tam chyba już nic nie kupię :/ Sama myśl mnie odstrasza od tego zoologa...

No Miriam gdyby nie co nieco to serio niezła :evil_lol:

[quote name='Izabela124.']A ja Izy nie mam na fb :-(
Też mi się podoba ta piosenka i teledysk fajny :smile:[/QUOTE]
Ja też Cię nie mam :(

Ale można to zmienić ;)
[url]http://www.facebook.com/izabella.macuda[/url]
Zapraszam :)

Posted

Miałam wstawić zdjęcia ale tyle mam zaległości na dogo, że nadal wszystkich nie odwiedziłam :(
No i chyba pójdę coś na obiad uszykować bo Sebek się załamie jak wróci :evil_lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Na fb bardzo brakuje mi emotek dogomani :evil_lol: Powinni podpisac z dogo jakies porozumienie, byloby latwiej :evil_lol:[/QUOTE]
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dokładnie, na FB sa śmieszne te emotki tak w ogóle i staram się ich unikać :evil_lol:

Posted

[quote name='Ptysiak']:crazyeye:
Coś chyba ją źle mierzysz :evil_lol: Ona jest duża dziewczynka przecież :)
Chyba, że Ptyś też jest duży a ja mam zwidy i widzę maluszka ciągle :evil_lol:[/QUOTE]

Kasia (bira) też się zdziwiła jak zobaczyła Torę, bo na zdjęciach wyglądała na wielką sukę ;) A ona jest malutka :loveu:

U nas wędzeniem zajmuje się Bogdan :) W zeszły weekend nawędziliśmy troszkę mięcha :diabloti::loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Kasia (bira) też się zdziwiła jak zobaczyła Torę, bo na zdjęciach wyglądała na wielką sukę ;) A ona jest malutka :loveu:

U nas wędzeniem zajmuje się Bogdan :) W zeszły weekend nawędziliśmy troszkę mięcha :diabloti::loveu:[/QUOTE]
Mam nadzieję, że tez będę miała okazję ją zobaczyć osobiście jak Kasia :loveu:

Nie rób mi już smaku tymi wędzonkami bo zaraz sama polecę kupić i zrobić :diabloti:

Wstawiam na razie jedno zdjęcie Ptysiaka :loveu:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-oqkwt4BWZA4/UGRiv3lmswI/AAAAAAAAEyc/EsyBn6I7lm4/s628/IMG_0141.JPG[/IMG]

I lecę dalej z obiadem walczyć :evil_lol:

Posted

[quote name='Ptysiak']
Ja też Cię nie mam :(
Ale można to zmienić ;)
[URL]http://www.facebook.com/izabella.macuda[/URL]
Zapraszam :)[/QUOTE]Jeśli możesz to Ty mnie zaproś, bo ja mam to zablokowane, Izabela Golub się nazywam :)

[url]https://lh6.googleusercontent.com/-oqkwt4BWZA4/UGRiv3lmswI/AAAAAAAAEyc/EsyBn6I7lm4/s628/IMG_0141.JPG[/url] jaka poza :loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']
Mama za często ją kąpała(ciągle o to walczyłam) i przy okazji ma strasznie tłustą skórę i robi się jej łupież. Spryskałam ją VetriDerm może jej pomoże :)[/QUOTE]

jak psa za czesto sie kapie to niestety wysusza sie skora pies robi sobie rany ma pozniej strupy i tone łupieżu :roll:

[quote name='Izabela124.']Jak co miesiąc to wcale nie jest często. Nie wyobrażam sobie żeby mieć w domu psa i kąpać go co pół roku. Bobika kąpie co miesiąc, a Kissa kąpałam co tydzień, ale teraz co 2 albo od wystawy do wystawy[/QUOTE]

psa powinno kapać sie raz góra dwa razy w roku ;)

[quote name='Ptysiak']Wiecie co? Kupiłam wczoraj kość w zoologu. Muszę dziś zanieść z reklamacją... W tej kości sa robale :crazyeye: jak zobaczyłam wczoraj, że wychodzi coś z kości to aż mnie zemdliło...:shake: Fuj. Jak można coś takiego sprzedawać :/

[/QUOTE]

ble fuj :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']
psa powinno kapać sie raz góra dwa razy w roku ;)
[/QUOTE]
Nie zgodzę się z tym. To jest stare, zabobonne myślenie :) Psy wystawowe są kąpane nawet co tydzień i nie mają żadnych problemów ani z sierścią ani ze skórą. W innym wypadku zostałyby wyrzucone z ringu :) Kąpie swoje psy często i również nie widzę, by miały jakieś problemy.

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie zgodzę się z tym. To jest stare, zabobonne myślenie :) Psy wystawowe są kąpane nawet co tydzień i nie mają żadnych problemów ani z sierścią ani ze skórą. W innym wypadku zostałyby wyrzucone z ringu :) Kąpie swoje psy często i również nie widzę, by miały jakieś problemy.[/QUOTE]

Się nie kłócę ;)

w każdym badz razie ja Nerona kapie raz w roku inaczej ma straszne strupy a łupież mozna garściami z niego ściagać , Qwenda jest kapana cześciej ale tez gora 3 razy w roku ;)

Posted

aha jeszcze pokaze Ci jak u nas wyglada wyczesywanie Qwendki :evil_lol:

to tak jest 1/3 z tego co z niej wyczesuje w czasie linienia :evil_lol:

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/457520_456485364379492_1512446269_o.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='dOgLoV']Się nie kłócę ;)

w każdym badz razie ja Nerona kapie raz w roku inaczej ma straszne strupy a łupież mozna garściami z niego ściagać , Qwenda jest kapana cześciej ale tez gora 3 razy w roku ;)[/QUOTE]Może złym szamponem gą kąpiesz? Alno jest uczulony na jakiś składnik? W sumie mogą być różne tego przyczyny :)