ewatonieja Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Może ktoś zabierze Rubla z tej brudnej budy do własnego domu? Quote
Ania Agata Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Nawet jak ktoś chce to musi czekać do wtorku. Ale Rubel tego nie rozumie. Czeka i czeka, na dom, na miłość, na dotyk, na dobre słowo. Quote
ewatonieja Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Rubel traci nadzieje :( nie pozwólmy mu zgasnąć !!! Quote
Ania Agata Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Rubel jest w schronisku od 06.11.2002 roku.:placz: Ile jeszcze ma tam siedzieć? Quote
ewatonieja Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Pomocy!!!!!!on na pewno ma depresje !bardzo potrzebuje domu Quote
ewatonieja Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 No to Rubel zostalismy sami,wiec Cie popycham do góry.pokaż sie mały!!! Quote
mulinka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Ania Agata napisał(a):Rubel jest w schronisku od 06.11.2002 roku.:placz: Ile jeszcze ma tam siedzieć? kochani - szukamy domu dla Rubla !!! Quote
Ania Agata Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Ile Rubel jeszcze wytrzyma? Ile cierpienia zniesie? Quote
ewatonieja Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Rublowi potrzebny jest dom na stałe, przed nim jeszcze tyle lat ,oby były radosniejsze od tych spędzonych w schronisku Quote
ewatonieja Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Rubel pokaż się!! mam nadzieje ze chłopak wyjdzie z budy,chciałabym wiedziec w jakim jest stanie Quote
pajunia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Czy ktos Rubelka odwiedzil, byl z nim moze na spacerku i moze cos dokladniej napisac o nim? Czy problemy skorne sa wyleczone? Na stronie schroniska mozna przeczytac, ze jeszcze sa? Czy ktos moze udzielic mi informacji z pierwszej reki? Quote
Ania Agata Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Z Rublem nie mozna wychodzić na spacer - jest w jednym z największych boksów w schronisku. Ewatonieja próbuje mu zrobić aktualne zdjęcie, ale on wcale z budy nie wychodzi! Quote
pajunia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 A dlaczego nie mozna? Moze byscie poprosily Julie, aby Wam pomogla. Moze on jest chory. Przeciez podnoszenie watku o psiaku, o ktorym nic nie wiadomo, nie jest potrzebne. Informacje jakies trzeba by bylo dostac. Quote
ewatonieja Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 jak to nie wiadomo? wydaje mi się ze podałam duzo informacji, pies jest w boksie z innymi ,a to znaczy ze skóra jest wyleczona,to nie było nic poważnego,zadne parchy w schronie jest wiele "dzikich" psów,które nie wychodziły na smyczy, kilka takich jest boksie Rubla,to są przeważnie same byki ,większe od Rubelka, musze dodać ze osoby ,które mogłyby uczestniczyć w spacerze to drobne dziewczyny,żaden chłopak nie zdecydował sie pomóc jako wolontariusz(psi) wyjście z jednym psem z boksu może sie dla niego skonczyc tragicznie ,a smierci z takiego powodu nikt nie chce. załączam mało efektowne zdjęcie Rubla , bo juz któryś raz z kolei przychodze a on siedzi w budzie,co ja moge o nim powiedzieć w takiej sytuacji? że jest domatorem? jestem wirtualna opiekunką Rubla i jego los szczególnie leży mi na sercu. dlatego będę podnosiła ten wątek Quote
pajunia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Dziekuje za pouczenie, chcialam pomoc. Pouczono mnie czegos lepszego. Juz z pewnoscia sie do Waszych psow nie wtrace. A tak przy okazji, niedawno, abys wiedziala, znalazlam dom staremu psiakowi, ktory rowniez z budy nie wychodzil. I sie okazalo, ze ma zerwane sciegna, mial bole i musial byc operowany. I gdyby nie to, ze prosilam o wyjscie z nim na spacer i opuszczenie budy, by sie nie zorientowano , jaki ma problem i przypuszczalnie by do domku nie mogl jechac. Ale coz, to twoja sprawa. Moze uda ci sie w koncu dla niego domek znalezc. Zycze mu tego. Quote
Ania Agata Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Pajunia, nie denerwuj się na nas i nie obrażaj. Nie wiem jak w innych schroniskach, ale w Łodzi jak nie można wyjść z psem na spacer to nie można. Nawet gdyby się zebrało 15 osób, bo tyle jest psów w boksie, żeby je wszystkie na raz wyprowadzić to władze schroniska się na to nie zgodzą, bo tam sa duże psy i nawet pracownicy mają z nimi problem. To co robić? Milczeć? Jedyna szansa to, że ktoś się zdecyduje i zabierze psa. Inaczej go nie wyprowadzą. Przypuszczam, że nawet jak ktoś się zainteresuje i chciałby psa zobaczyć, to dopóki nie zobowiąże się na 100% do zabrania psa to nic nie osiągnie. Bo po wyciągnięciu psa z boksu nie ma go gdzie upchnąć, a powrót do boksu grozi zagryzieniem. Zresztą i bez tego wciąż są zagryzienia. Jesli się mylę to proszę o sprostowanie wolontariuszy z Łodzi. Quote
mulinka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 jeśli pajunia pojawia się na jakimś wątku to najprawdopodobniej myśli o zorganizowaniu dla psa adopcji w Niemczech pajuniu, cieszymy się że zajrzałaś też do Rubla ewatonieja nie pouczyła Cię tylko wyjaśniła jaka jest sytuacja w łódzkim schronie, nie obrażaj się tylko pomóż proszę (ewatonieja jest od niedawna wolontariuszką w schronisku i od niedawna na dogomanii więc Ciebie nie zna) Quote
ewatonieja Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Pajunia żle mnie zrozumiała,nie pouczałam tylko informowałam, a ze moze mnie poniosło to dlatego ze bardzo bym chciała a nie moge wyjśc z nim,zająć sie Rublem :(( taka sytuacja w schronie i jego boksie, robie co mogę dogomania, 4łapy,allegro tam jest Rubel, pozdrawiam Pajunie i dziewczyny z Łodzi :) a Rubel niech wędruje do góry,może go ktoś wypatrzy i zachwyci się tak jak ja Quote
mulinka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 no właśnie, do góry Rubel pokaż się wszystkim !!! Quote
Ania Agata Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Rubel zapomniany. Może Dolar zyskałby więcej uwagi. Abo Funt.;) Quote
mulinka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='Ania Agata']Rubel zapomniany. Może Dolar zyskałby więcej uwagi. Abo Funt.;) ;) ------------------------------------------------------------------------ kochani, trzeba napisać w pierwszym poście pod zdjęciami gdzie Rubel jest ogłaszany a potem trzeba ciągle aktualizować ogłoszenia i pierwszy post Quote
ewatonieja Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 ok postaram się to zaktualizować :) Quote
ewatonieja Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Rubel pamiętam o Tobie !!! i przypominam innym :) Quote
Recommended Posts