Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktos Rubelka odwiedzil, byl z nim moze na spacerku i moze cos dokladniej napisac o nim? Czy problemy skorne sa wyleczone? Na stronie schroniska mozna przeczytac, ze jeszcze sa? Czy ktos moze udzielic mi informacji z pierwszej reki?

Posted

A dlaczego nie mozna? Moze byscie poprosily Julie, aby Wam pomogla. Moze on jest chory. Przeciez podnoszenie watku o psiaku, o ktorym nic nie wiadomo, nie jest potrzebne. Informacje jakies trzeba by bylo dostac.

Posted

jak to nie wiadomo? wydaje mi się ze podałam duzo informacji, pies jest w boksie z innymi ,a to znaczy ze skóra jest wyleczona,to nie było nic poważnego,zadne parchy
w schronie jest wiele "dzikich" psów,które nie wychodziły na smyczy, kilka takich jest boksie Rubla,to są przeważnie same byki ,większe od Rubelka, musze dodać ze osoby ,które mogłyby uczestniczyć w spacerze to drobne dziewczyny,żaden chłopak nie zdecydował sie pomóc jako wolontariusz(psi)
wyjście z jednym psem z boksu może sie dla niego skonczyc tragicznie ,a smierci z takiego powodu nikt nie chce.

załączam mało efektowne zdjęcie Rubla , bo juz któryś raz z kolei przychodze a on siedzi w budzie,co ja moge o nim powiedzieć w takiej sytuacji? że jest domatorem? jestem wirtualna opiekunką Rubla i jego los szczególnie leży mi na sercu. dlatego będę podnosiła ten wątek

Posted

Dziekuje za pouczenie, chcialam pomoc. Pouczono mnie czegos lepszego. Juz z pewnoscia sie do Waszych psow nie wtrace.
A tak przy okazji, niedawno, abys wiedziala, znalazlam dom staremu psiakowi, ktory rowniez z budy nie wychodzil. I sie okazalo, ze ma zerwane sciegna, mial bole i musial byc operowany. I gdyby nie to, ze prosilam o wyjscie z nim na spacer i opuszczenie budy, by sie nie zorientowano , jaki ma problem i przypuszczalnie by do domku nie mogl jechac. Ale coz, to twoja sprawa. Moze uda ci sie w koncu dla niego domek znalezc. Zycze mu tego.

Posted

Pajunia, nie denerwuj się na nas i nie obrażaj. Nie wiem jak w innych schroniskach, ale w Łodzi jak nie można wyjść z psem na spacer to nie można. Nawet gdyby się zebrało 15 osób, bo tyle jest psów w boksie, żeby je wszystkie na raz wyprowadzić to władze schroniska się na to nie zgodzą, bo tam sa duże psy i nawet pracownicy mają z nimi problem. To co robić? Milczeć? Jedyna szansa to, że ktoś się zdecyduje i zabierze psa. Inaczej go nie wyprowadzą. Przypuszczam, że nawet jak ktoś się zainteresuje i chciałby psa zobaczyć, to dopóki nie zobowiąże się na 100% do zabrania psa to nic nie osiągnie. Bo po wyciągnięciu psa z boksu nie ma go gdzie upchnąć, a powrót do boksu grozi zagryzieniem. Zresztą i bez tego wciąż są zagryzienia. Jesli się mylę to proszę o sprostowanie wolontariuszy z Łodzi.

Posted

jeśli pajunia pojawia się na jakimś wątku to najprawdopodobniej myśli o zorganizowaniu dla psa adopcji w Niemczech

pajuniu, cieszymy się że zajrzałaś też do Rubla

ewatonieja nie pouczyła Cię tylko wyjaśniła jaka jest sytuacja w łódzkim schronie, nie obrażaj się tylko pomóż proszę (ewatonieja jest od niedawna wolontariuszką w schronisku i od niedawna na dogomanii więc Ciebie nie zna)

Posted

Pajunia żle mnie zrozumiała,nie pouczałam tylko informowałam, a ze moze mnie poniosło to dlatego ze bardzo bym chciała a nie moge wyjśc z nim,zająć sie Rublem :(( taka sytuacja w schronie i jego boksie, robie co mogę dogomania, 4łapy,allegro tam jest Rubel, pozdrawiam Pajunie i dziewczyny z Łodzi :)
a Rubel niech wędruje do góry,może go ktoś wypatrzy i zachwyci się tak jak ja

Posted

[quote name='Ania Agata']Rubel zapomniany. Może Dolar zyskałby więcej uwagi. Abo Funt.;)

;)

------------------------------------------------------------------------
kochani, trzeba napisać w pierwszym poście pod zdjęciami
gdzie Rubel jest ogłaszany a potem trzeba ciągle aktualizować ogłoszenia i pierwszy post