Jump to content
Dogomania

6-letnia sznaucerka...musi umrzec w schr? PIEKNA po metamorfozie... MA DOMEK ! ! !

Recommended Posts

• Replies 957
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A więc...
Byłam na kontroli przedadopcyjnej u Państwa w Jeleśni. Bardzo miło mnie powitali, cała rodzina weszła do salonu. Pan bardzo przejęty, syn też. Syn już wyrośnięty - jest jeszcze drugi, nie było go. Dom bardzo ładny, zabdany;) Bardzo duży ogród, ogromny! Ogrodzenie solidne, wysoko podmurowane - nie ma szans na podkop. W ogrodzie stoi duży kojec, z budą. Kojec solidny - wyłorzony deskami. Pani mówi, że kojec jest ZAWSZE otwarty - i sunia może spacerować swobodnie. Kiedy powiedziałam, że ona woli w domu, to powiedziała, że super! Że bardzo im to odpowiada. Że Sunia będzie mogła spać gdzie będzie chciała.
Tylko zmartwiło ich to, że ciągnie smycz. Ale powiedziałam, że wszystkiego się nauczy po jakimś czasie. Pani o wszystko pytała, co do jedzenia i takie tam. O łapce mówiłam i to żaden problem iść do weterynarza jakby co. Aha, Państwo nie mają innych zwierząt. Mieli sunie, bernardynke - oddeszła biedna, chora była na padaczke. Państwo chcą pieska na już, bo smutno im, że nikt na nich nie czeka po pracy. Pan się strasznie denerwował, chcieli jechać już dziś do schroniska. Jak wyjadą, suczką będzie opiekować się mama Pani, która mieszka kilka domów dalej.
Ja odniosłam bardzo miłe wrażenie, dom wydaje mi się przesuper - nie jakiś tam zacofany, dla mnie to ludzie o bardzo zdrowym podejściu.

Posted

Black sheep - dziękujemy za wizytę , tymbardziej że dowiedzialas sie w ostatniej chwili. A Joli dziękujemy za szybką organizację :)
Jutro jedziemy z Małpką do Państwa , prosimy trzymać kciuki aby się spodobała :p mam nadzieję że poradzą sobie z ciągnącą na smyczy Małpką bo silna ona jest jak koń , a w wieku 7 lat ciężko psa tego oduczyć.

Posted

O kurcze ale wieści!!! A zatem :kciuki::kciuki::kciuki:
A na ciągnięcie - może kolczatka... ja wiem że to niefajne ale skuteczne... żeby pomóc państwu przynajmniej na poczatku Małpkę okiełznać.

Posted

Super wiadomość:multi: trzymam kciuki, ale mam dobre przeczucie - od jutra Małpka ma dom, no bo jak się w niej nie zakochać?:razz:

Posted

Państwo chcieli od razu jechać:)
Pytali, jak sunia zachowuje się w domu pod nieobecność ludzi.
A co do ciągnięcia, powiedziłam, że nauczy się. Mój Denis się nauczył - to każdy inny pies się nauczy!:)

Państwo byli bardzo fajni - z chęcią się przejade na kontrole PO adopcyjną;):D

Posted

NIe no kurcze kilka dni mnie nie bylo a tu takie wiesci :D Super, musi sie uda, nie ma innego wyjscia, napewno sie zakochaja w niej i nigdy juz nie beda chcieli oddac :) A poki co trzymamy kciuki i z niecierpliwoscia czekamy na info z jutrzejszej wizyty :D

Posted

nareszcie wiedziałam że w Małpeczce wreszcie sie ktoś zakocha ona jest cudna piękna i kochana a jeśli jej nowi Państwo są mili i tak od razu chcieli po nią jechać to zasługują na jej miłość i powinno być jej dobrze , nareszcie:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Małpeczka już w nowym domku :) Zawiozłyśmy ją razem Jolą. Domek super, mam nadzieję że nie będzie żadnych problemów i Małpka będzie w końcu szczęśliwa. Zaraz po wejściu "przywitała" się ze świnką morską którą wypatrzyła w ogrodzie, oczywiście świnka musiała zostać zaraz zabrana ponieważ Małpka chyba nie widzi różnicy międzi świnką a kotkiem ;)
Jutro zawiozę jeszcze książeczkę zdrowia i przy okazji dowiem się jak sunia sprawowała się pierwszego dnia.
Powodzenia Małpeczko :loveu:

Posted

bardzo wspaniale wiesci-mialam dwa sznaucery olbrzymy w zyciu i mam do nich slabosc i(kibicowalam suni caly czas)na pewno jeszce bede miec kolejnego kiedys tam...Malpeczko -będziesz szczesliwa:)))))))

Posted

Żadnych wieści, nikt nie dzwonił a sama też nie chce być zbyt natarczywa. Jutro Małpkę dowiedzę to się wszystko okaże. Mam nadzieję, że pierwsza noc minie jej spokojnie.

Posted

Małpka jest grzeczna, sprawuje sie bardzo dobrze, ma wilczy apetyt, Pani jej gotuje. Poczęstowała się nawet ciastem :] spała grzecznie w domu a rano wyszła na trawke :)