Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani podaję dokładniejsze info na temat wieku psiaków.

Hasia w maju będzie miała dwa lata. Po wizycie u weterynarza okazało się że jednak nie jest to wypadająca macica tylko bardzo silne zapalenie pochwy.

Ksenia - ma 2,5 roku.

Natomiast Sara suczka w najlepszym stanie ma ok. 3 lata.

Bardzo dziękuję wszystkim którzy przybyli na wątek.

Posted

[LEFT]Krótkie fakty:

Po wynikach badań okazało się że suki mają porządnie zaniżone wszystkie parametry...
Pod tym względem w najgorszym stanie jest czarna suka Ksenia. Jest bardzo wyniszczona. Od wizyty u weta ma podawane kroplówki...

Srebrna sucz Hasia szykuje się do operacji - będzie to sterylizacja z repozycją pochwy. Zabieg musi być wykonany szybko. W ocenie weta ten stan stan trwa już od dłuższego czasu i stanowi zagrożenie życia. Stan suki może pogorszyć się w każdej chwili - rozpoczął się już proces martwicy tkanek. Lekarz na pytanie co mogło spowodować ten stan, odpowiedział że powodem może być nadmierna eksploatacja porodami...a ona ma dopiero dwa lata...

Proszę, trzymajcie kciuki za Hasię - jej stan fizyczny jest fatalny, ale równocześnie nie można zwlekać z operacją, nie można czekać...proszę o pozytywną energię, naprawdę będzie jej bardzo potrzebna...
[/LEFT]

Posted

Kurcze, jednak operacja i to poważna (fakt zapomniałam o sterylizacji). Piękne dziewczyny dały radę, wycierpiały już tyle, wytrzymają i tę akcję.Potem będzie już tylko lepiej. Trzymajcie się dziewczyny, nie dawać się. Ja trzymam kciuki.

Posted

cisowianka napisał(a):
Kurcze, jednak operacja i to poważna (fakt zapomniałam o sterylizacji). Piękne dziewczyny dały radę, wycierpiały już tyle, wytrzymają i tę akcję.Potem będzie już tylko lepiej. Trzymajcie się dziewczyny, nie dawać się. Ja trzymam kciuki.

Dziękujemy bardzo za te ciepłe słowa:Rose:. Liczą się naprawdę bardzo, gdy brakuje nam już sił.

Wierzymy, że Ksenia i Hasia dadzą radę. Zasługują na nowe życie bez cierpienia. Trzymajcie kciuki!

Posted

Mamy już informacje z kliniki.

Sama operacja, pomimo ogólnego, złego stanu zdrowia Hasi, przebiegła pomyślnie.

Niestety pojawiły się komplikacje związane ze zmianami martwiczymi dróg rodnych. Dlatego lekarze podjęli decyzje, że sunia musi zostać w na obserwacji klinice :shake: .