jaanna019 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Zaglądam do biedaków. Chandra wielkie ukłony za upór :) Quote
longue Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Kochani podaję dokładniejsze info na temat wieku psiaków. Hasia w maju będzie miała dwa lata. Po wizycie u weterynarza okazało się że jednak nie jest to wypadająca macica tylko bardzo silne zapalenie pochwy. Ksenia - ma 2,5 roku. Natomiast Sara suczka w najlepszym stanie ma ok. 3 lata. Bardzo dziękuję wszystkim którzy przybyli na wątek. Quote
Chandra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Co do Hasi to jest już w trakcie leczenia. Dziś diagnostykę będzie miła robiona Ksenia - jej stan ogólny jest chyba najgorszy. Quote
kajak Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 też jestem -biedne psinki dobrze że już bezpieczne. Quote
longue Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 kajak napisał(a):też jestem -biedne psinki dobrze że już bezpieczne. Bardzo dziękuję. Quote
cisowianka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Dobrze że sunia obejdzie się bez operacji, uf Quote
longue Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [LEFT]Krótkie fakty: Po wynikach badań okazało się że suki mają porządnie zaniżone wszystkie parametry... Pod tym względem w najgorszym stanie jest czarna suka Ksenia. Jest bardzo wyniszczona. Od wizyty u weta ma podawane kroplówki... Srebrna sucz Hasia szykuje się do operacji - będzie to sterylizacja z repozycją pochwy. Zabieg musi być wykonany szybko. W ocenie weta ten stan stan trwa już od dłuższego czasu i stanowi zagrożenie życia. Stan suki może pogorszyć się w każdej chwili - rozpoczął się już proces martwicy tkanek. Lekarz na pytanie co mogło spowodować ten stan, odpowiedział że powodem może być nadmierna eksploatacja porodami...a ona ma dopiero dwa lata... Proszę, trzymajcie kciuki za Hasię - jej stan fizyczny jest fatalny, ale równocześnie nie można zwlekać z operacją, nie można czekać...proszę o pozytywną energię, naprawdę będzie jej bardzo potrzebna... [/LEFT] Quote
longue Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Oj miron h jesteś ekspresowy właśnie miałam to zrobi :) Quote
jaanna019 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Biedna sucz :( jak można było doprowadzić psa do tego stanu i patrzeć codziennie na jego cierpienie i nie pomóc!? Czy taki widok nie jest traumatyczny :angryy: Quote
cisowianka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Kurcze, jednak operacja i to poważna (fakt zapomniałam o sterylizacji). Piękne dziewczyny dały radę, wycierpiały już tyle, wytrzymają i tę akcję.Potem będzie już tylko lepiej. Trzymajcie się dziewczyny, nie dawać się. Ja trzymam kciuki. Quote
longue Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Cały czas o nich myślę i również trzymam mocno kciuki żeby się wszystko udało. Quote
Chandra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 cisowianka napisał(a):Kurcze, jednak operacja i to poważna (fakt zapomniałam o sterylizacji). Piękne dziewczyny dały radę, wycierpiały już tyle, wytrzymają i tę akcję.Potem będzie już tylko lepiej. Trzymajcie się dziewczyny, nie dawać się. Ja trzymam kciuki. Dziękujemy bardzo za te ciepłe słowa:Rose:. Liczą się naprawdę bardzo, gdy brakuje nam już sił. Wierzymy, że Ksenia i Hasia dadzą radę. Zasługują na nowe życie bez cierpienia. Trzymajcie kciuki! Quote
cisowianka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Delikatnie, do góry Trzy Piękne Dziewczyny! Quote
Chandra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Dzięki wielkie . Jacek ma do mnie dzwonic jak tylko będzie miał info po zabiegu. Mam nadzieję, że dziewczynka da radę. Quote
longue Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Na pewno da radę nie ma innej opcji. Trzymam mocno kciuki. Quote
longue Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Kochani Hasia o 15 ma zabieg. Bardzo proszę o ciepłe myśli... Quote
Chandra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Mamy już informacje z kliniki. Sama operacja, pomimo ogólnego, złego stanu zdrowia Hasi, przebiegła pomyślnie. Niestety pojawiły się komplikacje związane ze zmianami martwiczymi dróg rodnych. Dlatego lekarze podjęli decyzje, że sunia musi zostać w na obserwacji klinice :shake: . Quote
Recommended Posts