Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W ZWIĄZKU Z UTRATĄ NIEKTÓRYCH DANYCH NA DOGOMANII, ZAKŁADAM PONOWNIE WĄTEK DLA PSÓW Z PSEUDOHODOWLI.

[FONT=arial black]AKTUALNIE:[/FONT]

* w pseudohodowli na pomoc czekają jeszcze 23 psy
* hodowca mówi, że zgadza się na współpracę, ale nie potwierdza tego czynami- nie chce oddać zwierząt
* po odebranych dotychczas zwierzętach widać wyraźne braki w socjalizacji
* poszukujemy DT i DS !!!

Wypowiedź osoby, która zaopiekowała się jednym z psiaków:

Jeden z 3 odebranych piesków trafił wczoraj do nas, biedna mała suczka. Boi się ludzi i wszystkiego co nowe i inne.
Przez to że ten facet nie kontroluje co z czym się rozmnaża mała Gabi ma dłuższy pyszczek i wadę zgryzu jak i problemy z tylnymi nóżkami. Ma ok 3 miesięcy i będzie wspaniałym psem. Trzeba im pomóc, jak ktoś może oczywiście bo inaczej takich biedaków będzie przychodziło na świat coraz więcej...

[FONT=century gothic]Zdjęcia z pseudo [/FONT](kilka pierwszych zdjęć to spaniele, w sąsiedztwie pseudohodowli. Nie wydają się być w najlepszym stanie...)
[FONT=century gothic]
Zdjęcia odebranej kundelki i psa, którego 'hodowca' nazywał pudlem (sami zobaczcie ile ma z nim wspólnego)

Filmik z interwencji z policją[/FONT]

W dniu 06 kwietnia 2012r. Malborskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt REKS przeprowadziło interwencję w pseudohodowli znajdującej się w okolicach Malborka. Razem z Policją udało nam się dostać na teren pseudohodowli. Właściciel nie posiadał żadnych dokumentów rejestrujących hodowlę ani aktualnych książeczek zdrowia dla psów.
Część psów ma rany po pogryzieniach, za kołtunioną sierść i inne niepokojące zmiany. Psy w tym też szczeniaczki karmione są zmielonymi przez maszynkę do mięsa korpusami kurczaków z domieszką makaronu. Większość jest wycofana i półdzika.
Właściciel ma zakaz sprzedaży psów. Chce współpracować i zgodził się na oddanie psów do adopcji.
Wszystkie psy zostały na terenie pseudohodowli że względu na brak miejsca gdzie można by było je zabrać.
W pseudohodowli jest 27 psów. Każdemu z nich szukamy nowych domów.
Potrzebna jest nam też karma aby tą całą gromadkę wykarmić.

Do adopcji czekają:
Psy w typie rasy Buldog francuski – 6 psów.
Psy w typie rasy Pudel – 9 psów.
Mieszańce – 10 psów
Psy w typie Pekińczyk – 2 psy.

W sprawie pseudohodowli, pomocy przy adopcjach, zakupie karmy proszę się kontaktować:

Stowarzyszenie REKS
Krystyna Panek

666-386-567

Ewelina Gil
607-884-765
[email protected]

Edited by plina
Posted

[quote name='malawaszka']a coś więcej o nich wiadomo? w pseudo obok znaczy u kogoś innego? a te psy do zabrania czy jak?
Tu masz odpowiedź: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.287140431362154.66184.109958732413659&type=1

Przedstawiamy zdjęcia z drugiej pseudohodowli zlokalizowanej w Nowej Wsi Malborskiej. Pseudohodowle sąsiadują ze sobą. Warunki nie są dorbe, spaniele wydają się mieć poważne problemy z oczami.

Jeśli znajdzie się gdzies dla nich miejsce- będziemy walczyć z właścicielem. Nie chcemy wyciągać psów w ciemno...

Posted

Szukamy DT dla siedmiu psów z pseudo!! Chodzi raczej o te większe, czarne i rudego samca. Jeśli ktoś ma na tyle dobre serce, by przygarnąć kundelka, proszę dzwonić pod nr: 666 386 567

Posted

harpoonka napisał(a):
Kochani, czy pomożecie z transportem do lubuskiego? Jest w ogóle taka możliwość?

Wszystko jest do dogadania. Przy okazji możnamy zawieść psy w inne rejony PL, ktoś oferował DT w kuj-pom.

Posted

Rozmawiałam o nich z Panią Krysią że możemy je wziąć ale to było tak na szybko i nie wiem czy zanotowała mój numer tel.
W każdym razie jakby co to mogą do nas przyjechać .
Czekam na info - 722 304 306

Posted (edited)

Szczerze? nie dziwię się że facet odmówił współpracy.. rozumiem że nerwy puszczają, ale przy rozmowie z takimi osobami trzeba sobie darować i nie wdawać się w pyskówki... można było tam w kilku sytuacjach odwrócić sprawę i załagodzić sytuację... wiem, że to tak łatwo się mówi zza komputera, ale nie raz miałam do czynienia z osobami bardzo roszczeniowymi, agresywnymi, do których mało co docierało - trzeba brać ich stronę, pokazać że się IM współczuje, że jest się tu dla nich i robi się wszystko co możliwe żeby IM pomóc... mimo że intencje są inne, takie podejście bardzo pomaga i wycisza większość osób.

trzymam kciuki za dalsze wyciągnięcia.

edit.

nie jestem w stanie tego filmiku obejrzeć na raz, tyle emocji z każdej strony, że aż się telepie w środku... z obu stron wali złością i czuć ścianę, która się tworzy, a atak na tego pana który niby chciał zabrać rudą sukę - ja to odbieram jako atak, kilka osób zadających mu pytania, odpowiadających za niego, nie dających się zastanowić..

Nie piszę żeby kogoś obrazić, czy wytknąć błędy, raczej żeby dać trochę do myślenia, może to pomoże w kolejnych rozmowach - mi bardzo pomagały filmiki z sesji, które później mogłam obejrzeć i zinterpretować, znaleźć chwilę kiedy tracę kontakt czy kontrolę nad sytuacją..

Edited by sachma