Jump to content
Dogomania

Violetta Villas.przezyly pieklo-zostalaTRUSIA - wraca na D.Slask - DO SWOJEGO DOMU !

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To nie jest tymczas enia :(
To hotelik w którym trzymamy nasze psiaki wyciągniete z Jeleniej.
Właścicielka po tej akcjii z Villas stwierdziłą, że może 3 pieski wziąść do siebie. Zabrała je dosłownie w ostatniej chwili z Dzierźoniowskiego schronu, gdzie najprawdopodobniej zostałyby poddane eutanazji (zobacz ogólny wątek Dzierźoniowa - jakie sprzątanie tam robią :angryy: )

W sumie można powiedzieć że jest to tymczasowy tymczas i każdy prawdziwy tymczas jest na wagę złota :(
W hoteliku jest przepsienie i właściciele nie mają czasu po prostu zająć się resocjalizacją psiaków. Jedynie dać im pełną miskę, spokój i dach nad łepkami :(

Posted

Asior napisał(a):
wiecie co...w sumie to się zgodził, ale ja musze jeszcze popytać znajomych czy zajma się nią jak bym jechała do Pragi 4-5. 03

ALE CUDOWNIE ! ! ! Czekamy wiec na wiesci.

a czym jedziesz do tej Pragi, bo to juz nie tak daleko od nas .... moze wtedy .... ?

Posted

no własnie niewiem czy pojade czy tylko moją frecie wezmą :( Bo nie mam transpotu :(

Zuzia tylko błagam..żeby się nie okazało, ze ta sunia jest jednak duża ;(
Ja mam 27 m mieszkanie, 4 fretki, psa i dzieckop z ADHD, więc wiesz...wesoło mam.....

Acha i ważna sprawa...czy sunia nauczona czystości???? I czy nie ma w zwyczaju ze strachu warknąć i odgruść się(chodzi mi o mojego mlodego)

Posted

Asior napisał(a):
Zuzia tylko błagam..żeby się nie okazało, ze ta sunia jest jednak duża ;(
Ja mam 27 m mieszkanie, 4 fretki, psa i dzieckop z ADHD, więc wiesz...wesoło mam.....

Acha i ważna sprawa...czy sunia nauczona czystości???? I czy nie ma w zwyczaju ze strachu warknąć i odgruść się(chodzi mi o mojego mlodego)

Sunie maja, jak pisalam - ok. 30 cm wysok. ... jakies 4 - 4,5 kg wagi.
Sa drobniutkie.
Jesli chodzi o czystosc .... siedza w kojczyku i tam maja pudelko z trocinkami. Wiesz, ze z zalatwianiem na poczatku w przypadku wszystkich psiakow po przejsciac... kilka dni nauki - to podstawa. Maja zdrowe zaladeczki, wiec qpka 1 raz dziennie, a siusiu 3 x w zupelnosci im wystarczy. Trzeba im tylko to pokazac.

Posted

Wczoraj dzwonila do mnie pani w sprawie malego pieska.
Ma jechac dzisiaj do hoteliku i ogladac tez te trzy sunie.
Mowilam jej, jakie one maja potrzeby. Zobaczymy.....

Posted

zuziaM napisał(a):
Wczoraj dzwonila do mnie pani w sprawie malego pieska.
Ma jechac dzisiaj do hoteliku i ogladac tez te trzy sunie.
Mowilam jej, jakie one maja potrzeby. Zobaczymy.....

trzymam kciuki,
i czekamy na wiesci czy ktoras znalazla domek

Posted

Asior napisał(a):
Zuzia jak byś słyszała coą o transporcie dla suńki to może już przyjechać!!!
No chyba , ze pani już ją weźmie :)

Pani w ogole nie pojechala !

Wspaniale wiesci ! ! !
Ale sluchaj - w sobote raniutko bdzie jechala z Lwowka na Gorny Slask nasza Halinka z Plastusiem ( wiezie go do domku :multi: ).
Czy, jesli by sie zgodzila ja tez wziac, to dasz rade chociaz na G. Slask podjechac ? Nie wiem jeszcze dokladnie dokad, ale to dalabym Ci kontakt do Halinki bezposrednio ?
Podaj tez wiec swoj telefon, prosze....

Posted

Dostam smsa od ZuziM!!!!!!!!!!
Małą czarna adoptowana!!!!:loveu: :loveu: :loveu:
Asior - Zuzia pyta czy chcesz wziąść tą jasną??? Ona jest mniejsza tylko bardziej kudłąta....

Posted

ta jasna taka wieelka się wydawała na zdjęciach :(
Kurcze...niewiem :(
Co do wyjazdu z Krakowa to szans nie ma ...siedzę w domu z młodym chorym i nie rusze się do niedzieli, a w niedziele muszę być w schronie!!!! :(