Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie każdy z nas się czasem zastanawia , jak będzie wyglądała nasza starość...
Mamy nadzieję , że będzie pogodna i radosna , że nie będziemy chorować , że będziemy mogli liczyć na naszych bliskich , na przyjaciół ...
Nie chcemy sobie wyobrażać starości przeżywanej w samotności, kiedy jedynym zajęciem jest wspominanie przeszłości...
Oskarek ma 12 lat.
Jego starość to ta , o której nie chcemy myśleć .
Nie ma domu , na jego ciałku widać ślady pogryzień , jego ogonek rzadko się porusza , Oskarek jest smutny ...Może wspomina przeszłość?

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najbardziej żal tych starych piesków i zawsze dziwimy się w Schonisku jak trafia taki pies że gdzieś ten pies żył kilkanaście lat miał dom był kochany i przerażające jest to że nikt go nie szuka a one właśnie teraz gdy są stare potrzebują ciepła i opieki i jak często im tego brakuje , przecież ludzie którzy przchodzą do Schroniska chcą psa młodego a jeżeli ktoś / bardzo rzadko / chce dać dom takiej starowince to nie mamy wątpliwości że musi to być ktoś wyjątkowy

Posted

Ależ Oskar jest bardzo ładnym psem i na pewno znajdzie nowy dom.

Coraz więcej ludzi nie chce już brykających, sikających i wszystko niszczących szczeniaczków tylko woli spokojne, zrównoważone starsze pieski, a Oskar wygląda właśnie na takiego pieska.

Tylko te ślady po pogryzieniu są strasznie niepokojące, może udało by mu się znaleźć jakiś tymczas?

Posted

[quote name='Patia']Pewnie każdy z nas się czasem zastanawia , jak będzie wyglądała nasza starość...
Mamy nadzieję , że będzie pogodna i radosna , że nie będziemy chorować , że będziemy mogli liczyć na naszych bliskich , na przyjaciół ...
Nie chcemy sobie wyobrażać starości przeżywanej w samotności, kiedy jedynym zajęciem jest wspominanie przeszłości...
Oskarek ma 12 lat.
Jego starość to ta , o której nie chcemy myśleć .
Nie ma domu , na jego ciałku widać ślady pogryzień , jego ogonek rzadko się porusza , Oskarek jest smutny ...Może wspomina przeszłość?

Patia bardzo ładnie napisałaś ale myślę ,że osoba która odddała Oskarka jednak nie będzie na starośc przebywac w sród przyjacióciół ,tylko zostanie sama tak jak on.
1 ,5 roku temu Oskarek został przyprowadzony przez pania z dziećmi około 10 lat i powiedziała ,że go zostawia bo jest agresywny.
Myslę jednak ,że po 10 latach nagle nie mógl stać się agresywny ,tym bardziej że psiaką dokuczaja małe dzieci i jak by się z nimi nie zgadzał to dużo wcześniej.Dla mnie to nie wierzę ,że to oddała go właścicielka ,ja myślę że jego pani poprostu umarła ,a córeczka pozbyła się psiaka ale to tylko ja tak myślę .

Posted

Oskar jest psiakiem troszke autystycznym i przeraźliwie smutnym. Tak wg mnie wygląda pies, który już stracił wiare i nadzieje. Na poczatku mnie lekceważył, ale mówie Wam jaką radoś mi sprawił, jak w momencie kiedy go przestałam głaskać, on się do mnie odwrócił, z tym swoim powaznym wyrazem pyska i spojrzał mi głęboko w oczy. Ten pies uzależnia. W jego oczach jest mądrość i zrozumienie. Tak jakby godził się z tym co się stało, ale zarazem jakby cały smutek śwata schował się własnie w jego sercu.

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Tylko te ślady po pogryzieniu są strasznie niepokojące, może udało by mu się znaleźć jakiś tymczas?

Grażyna , nie martw się , Oskarek jest już w hoteliku.

Posted

Jagienka napisał(a):
W jego oczach jest mądrość i zrozumienie. Tak jakby godził się z tym co się stało, ale zarazem jakby cały smutek śwata schował się własnie w jego sercu.

Jagienka, tak trafnie i poruszająco napisałaś, że prawie się popłakałam. Trzymam kciuki za nowy dom dla Oskara.
PS: W odpowiednich warunkach taki psiaczek może mieć przed sobą jeszcze dobrych parę lat życia - 10 lat u niewielkicch psów to jeszcze nie starość. Domku, gdzie jesteś !
Komu Oskarka z puciatymi :loveu: łapkami, komu ?!?!?!

Posted

Jagienka napisał(a):
Oskar jest psiakiem troszke autystycznym i przeraźliwie smutnym.

a moze to po prostu depresja?

jak ogladalam powtorke kundla to Oskarek wyciskal ze mnie lzy... taki smutny pyszczek :(

Posted

black_sheep napisał(a):
Aza z Tychów, została na tymczasie na stałe:) Też taki pycholek ma, idento:)

A jak Azunia na tym "wiecznym" tymczasie ma się dobrze!!!
Do tego okazała się kochanym i wspaniałym psem, jest przeurocza i najwspanialsza na świecie więc dlatego mam taki sentyment do starszych piesków.
One są przekochane i w pierwszej kolejności powinny być zabierane ze schroniska i to nie z litości, ale z tego powodu, że są wierne, kochane i niekłopotliwe.
Jednak ludzie o tym nie wiedzą i często jeszcze wybierają psocącego szczeniaczka.
Trzeba by było ich jakoś uświadomić, iż STARSZY PIES TO WSPANIAŁY PIES!

Już kończę ten mój długi wywód, ale wybaczcie mi bo na temat seniorów mogłabym pisać bardzo długie i pochawalene poematy.

Posted

grazyna9915 napisał(a):
A jak Azunia na tym "wiecznym" tymczasie ma się dobrze!!!
Do tego okazała się kochanym i wspaniałym psem, jest przeurocza i najwspanialsza na świecie więc dlatego mam taki sentyment do starszych piesków.
One są przekochane i w pierwszej kolejności powinny być zabierane ze schroniska i to nie z litości, ale z tego powodu, że są wierne, kochane i niekłopotliwe.
Jednak ludzie o tym nie wiedzą i często jeszcze wybierają psocącego szczeniaczka.
Trzeba by było ich jakoś uświadomić, iż STARSZY PIES TO WSPANIAŁY PIES!

Już kończę ten mój długi wywód, ale wybaczcie mi bo na temat seniorów mogłabym pisać bardzo długie i pochawalene poematy.

O własnie, u tej ciotki Aza została:) Słuchajcie jej, bo dobrze gada;)