gryf80 Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 no to chyba ja tez ich zabierała ze sobą nie będę... Quote
bluess Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 [quote name='zmierzchnica']Nie wiem... Jak byłam zbierać jagody to psów nie brałam, bo nie umiałabym się skupić na zbieraniu, gdybym się martwiła o psy ciągle i patrzyła, gdzie idą, bo a nuż wyjdzie myśliwy i będzie coś nie halo ;) A na smyczy by mnie ciągnęły z samych nudów - ja w kucki i zbieram jagody, a pies chce iść 3 metry dalej za jakimś zapachem :diabloti: Ale to chyba już kwestia gustu i samego psa, czy się nudzi jak jest na smyczy, czy po prostu sobie drepcze i nie ma problemu.[/QUOTE] Dużo zależy od psa...moją sunię zabierałam na jagody,siedziała sobie obok spokojnie,gryzła patyczki itp,natomiast z drugim psem nie ma szans-nie znosi siedzenia w miejscu.... Quote
marek_czy Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Dlatego najlepiej do lasu nie brać psa. Mój raz wszedł łapami w drut kolczasty :( Quote
ajeczka Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 mieszkam prawie w lesie i zabieram tam psy na spacery. Biegają luzem, jeden goni drugiego. Nie gonią zwierzyny, nie podbiegają do ludzi. Szkody jakie wyrządzają to "rozmontowanie" bariery z wyciętych, połamanych drzew zrobionej przez ludzi. Uznały, że to specjalnie dla nich ułożone patyczki. Quote
Namora Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 W lesie najbardziej niebezpieczne dla psa są kleszcze. Quote
Recommended Posts