Martunia Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 O to Arisek będzie miał towarzyszkę. :cool3: Śliczne świąteczne foteczki Ariska z kurczątkiem. :loveu: Quote
Sweet Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 O to bedzie miał koleżanke:):) I sliczne fotki:) Quote
MAREA SHAPIRO Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 cudny Rys! i kurczys! zakochalysmy sie ponownie:diabloti: Quote
McDzik Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Ciocia chce rodowodowego Yorka? Jak tak, to moge jej polecić fajną hodowlę, mają własnie szczeniaki, ktore czekaja na nowych wlascicieli, jak coś to dam Ci namiary :) Quote
Anusia & Alutka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [SIZE="1"][COLOR="PaleTurquoise"]Krzyczalas[/COLOR][/SIZE] :-( Sliczny Arisek z kurczakiem :loveu: Quote
Kasia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Anusia & Alutka'] Sliczny Arisek z kurczakiem :loveu: [/quote] Z żółtym kurczakiem :p :loveu: Cze Saruś. Quote
Anusia & Alutka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Kasia']Z żółtym kurczakiem :p :loveu: [/QUOTE] Dobrze ze nie z kaczuszka :evil_lol: Quote
Kasia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Anusia & Alutka'] Dobrze ze nie z kaczuszka :evil_lol: [/quote] Bo to wiesz czy to nie kaczuszka...? :cool1: Quote
Sara_i_Aris Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 Cześć :calus: Dzisiaj w końcu przyszła paczka z Eukanuby :sweetCyb:Aris od razu wiedział, że to dla niego, bo skakał przy mnie jak piłeczka :lol: Karma mu nie podpasowała, bo za duże ma kulki :-? Zjadł tylko 3, oczywiście bawiąc się nimi. Klikera jest bardzo ciekawy, trochę uszy kuli, jak nim kliknę, ale zaraz wyciąga nos, żeby go powąchać. [quote name='Martunia']O to Arisek będzie miał towarzyszkę. :cool3: Śliczne świąteczne foteczki Ariska z kurczątkiem. :loveu:[/quote] [quote name='xxSweetGirl93xx']O to bedzie miał koleżanke:):) I sliczne fotki:)[/quote] Dzięki. [quote name='MAREA SHAPIRO']cudny Rys! i kurczys! zakochalysmy sie ponownie:diabloti:[/quote] My jesteśmy w Melce znów zakochani, bo tak dawno jej nie było :loveu: [quote name='McDzik']Ciocia chce rodowodowego Yorka? Jak tak, to moge jej polecić fajną hodowlę, mają własnie szczeniaki, ktore czekaja na nowych wlascicieli, jak coś to dam Ci namiary :)[/quote] Oczywiście, że tak :lol: Jej koty są z dobrej hodowli i może dlatego dożyły sędziwego wieku (Kaczor, 14 lat - rak płuc; Alka, 17 lat - rak wątroby). Wiesz, to zależy, w jakim mieście te szczenięta są. Ciocia mieszka w Warszawie i tu jest naprawdę dużo dobrych hodowli. Nie wiem, czy pieska chce od razu. Alka jak na razie jeszcze sobie radzi, dopóki dochodzi do miski, o uśpieniu nie ma mowy. [quote name='Anusia & Alutka'][SIZE=1][COLOR=paleturquoise]Krzyczalas[/COLOR][/SIZE] :-( Sliczny Arisek z kurczakiem :loveu:[/quote] [COLOR=lightblue]Anusiu, nie krzyczałam :-( Gdzie ty takie wrażenie odniosłaś?[/COLOR] [quote name='Kasia']Z żółtym kurczakiem :p :loveu: Cze Saruś.[/quote] [quote name='Anusia & Alutka']Dobrze ze nie z kaczuszka :evil_lol:[/quote] [quote name='Kasia']Bo to wiesz czy to nie kaczuszka...? :cool1:[/quote] [COLOR=black]100% kurczak :grins:[/COLOR] [quote name='madziasto4']Cześć Sarka :hand:[/quote] Cześć Madzia (kliker wcale cichy nie jest). Quote
madziasto4 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Sara_i_Aris'] Dzisiaj w końcu przyszła paczka z Eukanuby :sweetCyb:Aris od razu wiedział, że to dla niego, bo skakał przy mnie jak piłeczka :lol: Karma mu nie podpasowała, bo za duże ma kulki :-? Zjadł tylko 3, oczywiście bawiąc się nimi. Klikera jest bardzo ciekawy, trochę uszy kuli, jak nim kliknę, ale zaraz wyciąga nos, żeby go powąchać. Cześć Madzia (kliker wcale cichy nie jest).[/QUOTE] Toro też się bał na samym początku- cofał się, chował się za fotel przy każdym kliknięciu, obawiał się podejść bliżej. Owinęłam kliker w szmatkę, skarpetkę i klikałam za plecemi/z kieszeni i teraz Toro jest natychmiast w gotowości jak tylko sięgam po kliker :lol: Ja mam z Eukanuby [URL="http://www2.pgsampling.com/html/eukanuba/eukanuba.php?useLanguage=pl"]STĄD[/URL]- w porównaniu moim drugim klikerem Karlie jest cichy :lol: Quote
Sara_i_Aris Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 Aris już zrozumiał, co to kliker :multi: Szybko. Biorę go do ręki, a on już myśli, że zaraz będziemy ćwiczyć i dostanie smakołyk :-? Dziwny pies :lol: Jako, że już umie wszystkie podstawowe komendy, uczymy się sztuczki: A psik! (przynieś chusteczkę :grins:). Parę razy mu dałam do powąchania pudełko z chusteczkami i też szybko zrozumiał. Nie chcę takiego psa :placz: Wolę się pomęczyć kilka dni, a nie po godzinie ćwiczyć kolejny etap (który zaplanowałam na piątek). Kto się zamieni? [B]Madziu[/B], Aris jeszcze trochę kuli uszy, kiedy kliknę blisko niego, ale jeszcze trochę i się oswoi z jego dźwiękiem. Też mamy stąd ;) Nie mam porównania z innym klikerem, ale ten na razie wydaje się głośny... Quote
Sweet Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 O fajnie że Arisek zrozumiał co to kliker:) Mój Kabi sie go boi;/ i jak chce go czegoś z nim nauczyc to sie skula i ucieka;/ dziwny pies...;/ A ciesz sie ze masz mądrego psa;) niektóry by takiego chcieli:P Quote
madziasto4 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='xxSweetGirl93xx']O fajnie że Arisek zrozumiał co to kliker:) Mój Kabi sie go boi;/ i jak chce go czegoś z nim nauczyc to sie skula i ucieka;/ dziwny pies...;/ A ciesz sie ze masz mądrego psa;) niektóry by takiego chcieli:P[/QUOTE] Nie jest dziwny, tylko się boi. Spróbuj owinąć kliker szmatką, klikaj za plecami i po każdym kliknięciu dawaj nogrodę ;) Quote
Sweet Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 spróbuje ale i tak sie bedzie bał bo mój pies to tchórz;p heh:) chciałam to wybróbowac przy chodzeniu na smyczy ale doszłam do wniosku ze jak sie boi to sie wystraszy i nie ruszy sie z miejsca... wiec nie wiem.. najwyzej bedzie kliker leżał w szafie:):heh:) Quote
madziasto4 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='xxSweetGirl93xx']spróbuje ale i tak sie bedzie bał bo mój pies to tchórz;p heh:) chciałam to wybróbowac przy chodzeniu na smyczy ale doszłam do wniosku ze jak sie boi to sie wystraszy i nie ruszy sie z miejsca... wiec nie wiem.. najwyzej bedzie kliker leżał w szafie:):heh:)[/QUOTE] Najpierw trzeba psa nauczyć co to znaczy "klik". Trzeba robić takie krótkie sesje klik/smakołyk, klik/smakołyk, k/s, k/s, aż pies zrozumie, że kliknięcie= zaraz będzie nagroda. Dopiero jak pies zrozumie o co chodzi z klikaniem, można zacząć uczyć z pomocą klikera :) Quote
Sweet Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 aaaa;) to o tym nie wiedziałam:) dzieki za rade:* teraz tylko trzeba psiaka przekonac do klikania:) heh:) moze sie uda:) tylko zapas smakołyków by sie przydał:P Quote
Sara_i_Aris Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 Rozpisałam się, a tu Madzia napisała to samo co ja :-? To, że jest tchórzem, nie może być tak samo z siebie :shake: Yorki to odważne pieski. Przynajmniej ja tak słyszę od właścicieli i mogę to potwierdzić na własnym doświadczeniu. Quote
Sweet Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Nie wiem on ogólnie taki tchórzliwy troche:P hehe:) ale nie zeby bał sie byle czego ale jak cos blisko niego hałasuje to sie boi... ogólnie to jest dość odważny... Quote
Anusia & Alutka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Sara_i_Aris'] [COLOR=lightblue]Anusiu, nie krzyczałam :-( Gdzie ty takie wrażenie odniosłaś?[/COLOR] Cześć Madzia (kliker wcale cichy nie jest).[/QUOTE] [COLOR="PaleTurquoise"]Jak mowilam ze Oscaritowi konkurencja rosnie i sie podobny robic zaczyna Arisek to czyczalaaaas na Anusie[/COLOR] :placz: To to przygluche troche wiec sie Sarus nie przejmuj :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Anusia & Alutka'] To to przygluche troche wiec sie Sarus nie przejmuj :evil_lol:[/QUOTE] Nie wtrancaj się :cool1: Quote
Sara_i_Aris Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='xxSweetGirl93xx']Nie wiem on ogólnie taki tchórzliwy troche:P hehe:) ale nie zeby bał sie byle czego ale jak cos blisko niego hałasuje to sie boi... ogólnie to jest dość odważny...[/quote] Aha, rozumiem ;) Aris boi się zgniatania butelek. [quote name='Anusia & Alutka'][COLOR=paleturquoise]Jak mowilam ze Oscaritowi konkurencja rosnie i sie podobny robic zaczyna Arisek to czyczalaaaas na Anusie[/COLOR] :placz: To to przygluche troche wiec sie Sarus nie przejmuj :evil_lol:[/quote] [COLOR=lightblue]Wcale, że nie krzyczałam, tylko powiedziałam, że są zupełnie inni. Yorki są z reguły do siebie podobne, ale żaden nie jest identyczny. Aris tylko na niektórych zdjęciach jest podobny do Oskarka, tak jak do Ali, Melki (głównie z minek), Masterka... Niekiedy podobieństwo widać. A jeśli już chcesz wiedzieć, do kogo najbardziej, to wejdź na yorki i poszukaj Megi. Ona jest bardzo podobna :loveu:[/COLOR] :roflt: Quote
madziasto4 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Sara_i_Aris'] [COLOR=lightblue]Yorki są z reguły do siebie podobne, ale żaden nie jest identyczny. [/COLOR][/quote] Nawet takie oczywiste rzeczy Ci trzeba Anusia tłumaczyć... [quote name='Sara_i_Aris'] :roflt:[/QUOTE] Mówiłaś coś Saruś? :cool1: Quote
Kasia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Jak dla mnie Arisek jest troszku podobny do Oskarka i tyle! :loveu: Przynajmniej a na fotkach bo w realu to nie wiem... Quote
Sara_i_Aris Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Bry wieczór :calus: [quote name='madziasto4']Mówiłaś coś Saruś? :cool1:[/quote] Skądże taki pomysł? :diabloti: [quote name='Kasia']Jak dla mnie Arisek jest troszku podobny do Oskarka i tyle! :loveu: Przynajmniej a na fotkach bo w realu to nie wiem...[/quote] W realu to i ja nie wiem :lol: Śląsk jest dla mnie za daleko, żeby się spotkać i porównać. Quote
Recommended Posts