Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powikłań cukrzycy jest sporo. Ale dlatego chudnie. Może zapaśc w śpiączkę, ale teraz , pod opieką raczej nie. zaburzenia nerek , uszkodzenie wzroku, zaburzenia naczyniowe.
Telimena pewnie napisze dokładniej

Posted

ślepota, niewydolność nerek, kwasica itd...
dobre jest to, że cukier trochę spadł, może jak się podniesie dawkę insuliny to organizm zaskoczy i cukier spadnie mocniej, ja nie lubię caninsulinu, bo działa dość krótko, kilka razy miałam zwierzaki, które reagowały tak jak Pako na razie, ciut cukier spadał na krótko a potem psy przestawały reagować na insulinę, wolę jak insulina dłużej działa, zazwyczaj i tak trzeba je stosować 2 razy dziennie ale cukier ładniej się wyrównuje, czekamy co zdecyduje lekarz, który badał psa, mam nadzieję, że zwiększenie dawki pomoże

Posted

[quote name='ania shirley']Powikłań cukrzycy jest sporo. Ale dlatego chudnie. Może zapaśc w śpiączkę, ale teraz , pod opieką raczej nie. zaburzenia nerek , uszkodzenie wzroku, zaburzenia naczyniowe.
[/QUOTE]
najważniejsze jest to, że przez to chudnie i postępuje wyniszczenie organizmu, można to zatrzymać ale pewnych zmian się nie cofnie, jak straci wzrok to już go nie odzyska

Posted

[quote name='ania shirley']Nie da sie widzieć wszystkiego...[/QUOTE]
no niby nie da. Ale nie powinnam przyjąć, że pako nie wychodzi z budy bo boi się Rogera i kapsla. I o to mam do siebie żal.

Posted

[quote name='Anula']Jeżeli ustali się odpowiednią insulinę i dawkę to Pako na spokojnie jeszcze może cieszyć się długim życiem,tylko insulina musi zadziałać.[/QUOTE]I tej wersji sie trzymajmy!
Musi byc dobrze, lekarz ma Pako pod kontrolą i Anja na bieżąco też.

Posted

[quote name='ocelot']Na fb jest propozycj domku dla Pako.... Pani prosi tylko o pomoc finansową na leki....
[url]http://www.facebook.com/events/399384853406232/[/url][/QUOTE]
rewelacja... 500zł miesięcznie mniej by było trzeba czyli łatwiej byłoby z karmą i lekami... :) trzeba sprawdzić

Posted

[quote name='ocelot']Na fb jest propozycj domku dla Pako.... Pani prosi tylko o pomoc finansową na leki....
[url]http://www.facebook.com/events/399384853406232/[/url][/QUOTE]
Wydaje mi sie że to dobre wyjście,zawsze łatwiej uzbierać na same leczenie

Posted

[quote name='Telimena']rewelacja... 500zł miesięcznie mniej by było trzeba czyli łatwiej byłoby z karmą i lekami... :) trzeba sprawdzić[/QUOTE]
Oj łatwiej:)sprawdzimy.

Posted

To i ja też czekam z niecierpliwością to by było super rozwiązanie tylko trzeba dokładnie sprawdzić Panią i czy sobie poradzi, bo Pako wymaga intensywnej opieki - to nie jest zdrowy pies.A za 500zł Pako by miał super karmę dla cukrzyków i leki.

Posted (edited)

Wplywy na konto Pako-miesiac marzec:

Ania2201-20zl oplata za hotelik za marzec i kwiecien
Marta Z z Warszawy- 150zl
Anawera-30zl
Agnieszka wolontariuszka-20zl
Ania shirley-20zl
Anonimowy darczynca-500zl
Obraczus87-10zl
Agnieszka G z Krakowa-60zl
Cantadorra-30zl
Jakub Ł z Łodzi-30,50zl
Katarzyna S z Piotrkowa T-40zl
------------------------------------------------
Wydatki:
USG-20zl
------------------------------------------------
Stan konta 26.03.2012r------895zl
Bardzo dziękujemy

Edited by lika1771
Posted

[url]http://www.facebook.com/events/399384853406232/[/url][/QUOTE]Przeczytałam własnie wiadomość na fb
i przeczytałam też historię adoptowanego Ciapka [url]https://www.facebook.com/events/280342238695951/[/url]
moim zdaniem Pani wie co robi
można też zasięgnąć języka
w Fundacji Azylu "Koci Świat", która wyadoptowała Ciapka
Zdjęcia wyglądają super a psy na nich bardzi szczęśliwe,
ale jak wiemy, to nie wszystko;)
Myślę jednak, że warto pociągnąć sznurki!
Byłoby super, gdyby się udało.