Havanka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Tola napisał(a):Ale się porobiło:roll: Nie wiem czy Saba jutro pojedzie; p. Maria zadzwoniła zapłakana, ze nie potrafi rozstać się z suczką. Rozmawiałysmy 30 min - nie wiem jaka będzie decyzja:roll: O kurczaki.... Quote
karolciasz28 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Ludzie będą zawiedzeni... A p. Maria ma warunki do zatrzymania Saby? Sory, że pytam, ale martwię się... Quote
Tola Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 karolciasz28 napisał(a):Ludzie będą zawiedzeni... A p. Maria ma warunki do zatrzymania Saby? Sory, że pytam, ale martwię się... Pani Maria warunki ma, finansowo tez jest w stanie utrzymac wszystkie zwierzaki. Ale po nagłej śmierci męża postanowiła sprzedac dom i wyprowadzic się w swoje rodzinne strony. Cały czas była mowa o szukaniu domów dla tych przygarniętych psów własnie z tego powodu, ze nie da rady zabrac całej gromadki do bloku. Quote
karolciasz28 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 A Saba do bloku chyba się nie nadaje?? Tolu będziesz jakoś nakłaniać p. Marię do zmiany decyzji i wydania Saby? Quote
Tola Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 karolciasz28 napisał(a):A Saba do bloku chyba się nie nadaje?? Tolu będziesz jakoś nakłaniać p. Marię do zmiany decyzji i wydania Saby? Pani Maria ma całą noc na przemyslenie całej sytuacji. Jutro rano ma dac znac, bo wzcesniej umówiła sie z TZ, ze wyjezdzaja o 14 Quote
rita60 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 To się porobiło:roll:trudna sprawa... Tola ja myślałam,że ona mieszkała w domku,stąd moje wątpliwości. Quote
Tola Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 rita60 napisał(a):To się porobiło:roll:trudna sprawa... Tola ja myślałam,że ona mieszkała w domku,stąd moje wątpliwości. Saba ma swobodny dostęp do domu w dzień, podobnie jak wszystkie zwierzęta. W nocy jest zamykana w przydomowym garażu, wszystkie przygarnięte psy mają tam swoje posłania. Quote
rita60 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Rozumiem...w nowym domku byłaby tylko jedynym pieskiem...no nic pewnie czekasz na ostateczną decyzję p.Marii ? Quote
Tola Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 (edited) rita60 napisał(a):Rozumiem...w nowym domku byłaby tylko jedynym pieskiem...no nic pewnie czekasz na ostateczną decyzję p.Marii ? Tak. Długo rozmawiałysmy. Rozumiem jej ból i wahania, bo wiem, jak bardzo kocha te wszystkie swoje i nie swoje psy, jak to wszystko przezywa. Boi się, ze Saba nie dostanie tyle miłości, ile potrzebuje, ze będzie załowac swojej decyzji, jak nie uda się sprzedać domu... Edited June 14, 2012 by Tola Quote
zadra Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Decyzja nie jest łatwa,ale trzeba ją podjąć jak najszybciej. Quote
karolciasz28 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 zadra napisał(a):Decyzja nie jest łatwa,ale trzeba ją podjąć jak najszybciej. Dokładnie, bo ludzie wiecznie czekać nie będą. Quote
zadra Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Zajrzyjcie co Tola wpisala na zamojskim.Tutaj zapewne nie dała rady. Quote
Tola Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 (edited) :multi: Sabcia juz w domciu:multi: Wczoraj nie wpisałam, bo chciałam wrzucic zdjecia, a było juz pózno, jak TZ wrócił. Z p. Marią było troche zamieszania - płacz, niezdecydowanie, czy jechać. Nie namawiałam do niczego, bo decyzja nalezała do opiekunki, podobnie przykazałam TZ;) No i w koncu TZ dostał tel, ze pojadą ale Saba i tak nie zostanie. A ok godz. 19 tel od p. Marii, ze ludzie bardzo jej się podobali no i Saba zostaje:lol: Panie wymieniły tel, p. maria dostała zaproszenie za jakis zcas do odwiedzin:) A sabcia jest niepowtazalna - w zcasie podrózy wygladała sobie przez okno, drzemała. Na miejscu pieknie przywitała się z nowymi włascicielami, obeszła posesję, jakby była juz jej włąscicielką. A dzisiaj j rano miałam juz informację, ze noc minęła spkokojnie i ze Sabcia jest właśnie szczotkowana. A to zdjęcia juz z nowego domu Pierwszy spacer z nowym panem Posesja - p. Maria z Sabą Edited June 16, 2012 by Tola Quote
Tola Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 (edited) No i pożegnanie - było duzo łez... Jak TZ wyjezdzał Saba była na spacerku... Edited June 16, 2012 by Tola Quote
Tola Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 agusiazet napisał(a):Ja zdjec nie widze:( Teraz zobacz, bo dopiero dodałam;) Quote
Havanka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 (edited) Arabelko, bądź szczęśliwa gdziekolwiek jesteś... Bardzo się cieszę, że wszystko tak dobrze sie skończyło ! Saba ma piękny dom i wspaniałych ludzi do kochania ! Myślę, że P. Maria moze być spokojna o sunie. Edited June 16, 2012 by Havanka Quote
Tola Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Jeszcze zdjecie z nowym panem [quote name='Havanka']Arabelko, bądź szczęśliwa gdziekolwiek jesteś... . Myslę, ze faktycznie trzeba jakos podsumowoac wątek; bo właściwie u p. Marii została tylko Mika. Arabellę odwieziono do schroniska i dostałysmy informację, ze została wybrana przez jakąs rodzinę. Mam nadzieję, ze dobrze trafiła. Pozostaje Candy, Tobi - ale nie wiem czy kobieta zgodzi się oddac sunię... Na razie jest zgoda na Tobiego. Quote
Havanka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Saba jest prawdziwą ozdobą tego pięknego domu. Obawiam się, ze za chwilę kobieta zmieni zdanie i Tobiego też nie odda. Quote
handzia Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Ale cudne zdjęcia. Taka piękna, duża posesja...ale Saba dobrze trafiła :) Super :multi: Quote
Tola Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 handzia napisał(a):Ale cudne zdjęcia. Taka piękna, duża posesja...ale Saba dobrze trafiła :) Super :multi: Mam nadzieję, ze dobrze i ze będzie kochana. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomagali w ogloszeniach, bo bez nich nie byłoby tego domu:) Quote
karolciasz28 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Super, bardzo się cieszę, że Saba ma dom i to jeszcze jaki!:multi::multi: Quote
Tola Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Zapraszam na bazarek dla zamojskiej Iwci http://www.dogomania.pl/forum/threads/228384-Złap-szczęście-na-hotel-dla-molosowatej-Iwy-do-01-07-d0-22-00 Quote
Recommended Posts