Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Havanka']Tolu, Zadra, bardzo Wam dziękuję za śliczne foty ! Widzę, że Arabelka nie jest jednak taka dzika ! Pięknie pozuje. Może jest trochę spięta, ale to zrozumiałe. Człowiek do tej pory nie kojarzył się jej z niczym dobrym.
Wiem, ze sunia ma szanse na dom, jak każdy inny psiak. Najbardziej bałam się tego, ze jest bardzo lękliwa i nieufna. Myślę, ze gdyby poświęcić jej trochę czasu, okaże się cudowną sunią !
Ogonek wciąż podkulony. Ciekawe, kiedy zobaczę ją uśmiechniętą i z dumnie podniesionym, tym pięknym, puszystym ogonem?[/QUOTE]
Ogonek jest podwinięty nawet w boksie....

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Havanka']Tolu, Zadra, bardzo Wam dziękuję za śliczne foty ! Widzę, że Arabelka nie jest jednak taka dzika ! Pięknie pozuje. Może jest trochę spięta, ale to zrozumiałe. Człowiek do tej pory nie kojarzył się jej z niczym dobrym.
Wiem, ze sunia ma szanse na dom, jak każdy inny psiak. Najbardziej bałam się tego, ze jest bardzo lękliwa i nieufna. Myślę, ze gdyby poświęcić jej trochę czasu, okaże się cudowną sunią !
Ogonek wciąż podkulony. Ciekawe, kiedy zobaczę ją uśmiechniętą i z dumnie podniesionym, tym pięknym, puszystym ogonem?[/QUOTE]
Arabelka boi sie meżczyzn! Przy pracowniku schroniska była bardzo spięta i wystraszona.Kiedy poprosiłam go o odejście uspokoiła się .Dyiewcyzna lubi pieszczoty i bardz łagodna.Wyrywa się,ale nie próbuje kąsać. Zgłosiłyśmy ją do starylizacji.Nie wiem kiedy to nastąpi-wet jest na urlopie.

Posted (edited)

Zaczęłam ogłaszać Arabelkę;
[B]Alegratka.pl
Lento
Morusek
Cwirek
Sprzedajemy.pl
Rozgłos.net
CafeAnimal.pl
Wszystkotujest.pl
olx
najpewniej.pl[/B]
[B] kokosy
adin.pl
ogłaszamy24.pl
sprzedasz.pl
pajęczyna.pl
[/B]

Edited by Havanka
Posted

[quote name='Havanka']Zaczęłam ogłaszać Arabelkę;
[B]Alegratka.pl
Lento
Morusek
Cwirek
Sprzedajemy.pl
Rozgłos.net
CafeAnimal.pl
Wszystkotujest.pl
olx
najpewniej.pl
cdn.
[/B][/QUOTE]

Super!
Ode mnie jest tablica na Lublin

Posted

[quote name='Tola']Mialam zapytanie o Arabellę, ale do bloku, a w domu jeszcze małe dziecko.[/QUOTE]
Mam nadzieję, ze na tym zapytaniu się nie skończy i będą też inne telefony. Prawdę mówiąc Arabella chyba nie czułaby się na dzień dzisiejszy dobrze w bloku. Ona musi najpierw przekonać się do ludzi. Duże nadzieje wiążę z obiecanymi spacerami z sunią.

Posted

[quote name='Havanka']Mam nadzieję, ze na tym zapytaniu się nie skończy i będą też inne telefony. Prawdę mówiąc Arabella chyba nie czułaby się na dzień dzisiejszy dobrze w bloku. Ona musi najpierw przekonać się do ludzi. Duże nadzieje wiążę z obiecanymi spacerami z sunią.[/QUOTE]
Jutro prawdopodobnie sterylka suni...

Posted

Havanka napisał(a):
To dobrze. Czy Arabelka jest razem z gremlinkiem w boksie

Arabelka jest w szpitaliku razem z Aidą.Wczoraj okazało się,że Gremlinek został wykastrowany wczesniej.

Posted

zadra napisał(a):
Arabelka jest w szpitaliku razem z Aidą.Wczoraj okazało się,że Gremlinek został wykastrowany wczesniej.

Pewnie jest przerażona tym, co się wokół niej dzieje...

• 3 weeks later...
Posted

Tola napisał(a):
Nikt tu juz nie zagląda oprócz nas trzech...
A szykują się takie zmiany w życiu Arabelki...
W sobotę sunia jedzie do własnego domu!

Przyznaję się, zbyt mało czasu na wszystko. Obiecuję, że gdy rozliczę te dwa bazarki, które się już kończą, będę miała więcej czasu.
Jeszcze tylko czwartek i piątek a w sobotę, moja kochana Belcia będzie już w swoim domku ! Tolu, weź proszę aparat !!!

Posted

Havanka napisał(a):
Przyznaję się, zbyt mało czasu na wszystko. Obiecuję, że gdy rozliczę te dwa bazarki, które się już kończą, będę miała więcej czasu.
Jeszcze tylko czwartek i piątek a w sobotę, moja kochana Belcia będzie już w swoim domku ! Tolu, weź proszę aparat !!!

Mieścisz się zdecydowanie w tej trójce odwiedzajacych;)
Aparat oczywiście będzie zabrany.
Zadra zabierze sunię w piątek do siebie, więc moze tez jakies fotki zrobi.

Posted

Tola napisał(a):

To wspaniale ! Niech się trochę oswoi z życiem poza schronem !
Będę wdzięczna za fotki.
Nie wiem czemu, ale już się denerwuję.
Arabelko, zaczynasz nowe życie !

Posted

Dzisiaj sterylkę miała Zafra - szczeniak Sabci.
Sunia nie jest tak duża i potężna jak mama.
W trakcie zabiegusunia starciła duzo krwi.
Mam nadzieję, ze będzie dobrze.

Posted

Tola napisał(a):

Sunia już u mnie od rana.Oczywiście była kąpiel a w nagrodę przednie jedzonko.
Ranka na brzuchu pieknie wygojona.Arabelka jest bardzo łagodna.Z wanny oczywiście chciała ucieć,wyczesywanie też zbytnio jej się nie podobało, ale stała grzecznie.Po schodach nie bardzo potrafi chodzić.Myślę jednak,że szybko się nauczy ponieważ to mądra sunieczka.
Fotek nie zrobię,aparat zabrał syn w Tatry.

Posted

[quote name='zadra']Sunia już u mnie od rana.Oczywiście była kąpiel a w nagrodę przednie jedzonko.
Ranka na brzuchu pieknie wygojona.Arabelka jest bardzo łagodna.Z wanny oczywiście chciała ucieć,wyczesywanie też zbytnio jej się nie podobało, ale stała grzecznie.Po schodach nie bardzo potrafi chodzić.Myślę jednak,że szybko się nauczy ponieważ to mądra sunieczka.
Fotek nie zrobię,aparat zabrał syn w Tatry.
Od początku wiedziałam, że to wyjątkowa suczka ! pewnie po raz pierwszy w życiu miała kąpiel ! Ale pierwsze koty za płoty. Ze schodami też się oswoi. Na szczęście jest zdrowa i nie ma problemów z łapkami.
Trochę szkoda, ze nie będzie zdjęć po kąpieli, ale Tola obiecała, że w podróż weźmie aparat.
Nie mogę uwierzyć, że już jutro, będzie w swoim domu !
Szczęśliwej drogi Belciu !

Posted

[quote name='Havanka']Od początku wiedziałam, że to wyjątkowa suczka ! pewnie po raz pierwszy w życiu miała kąpiel ! Ale pierwsze koty za płoty. Ze schodami też się oswoi. Na szczęście jest zdrowa i nie ma problemów z łapkami.
Trochę szkoda, ze nie będzie zdjęć po kąpieli, ale Tola obiecała, że w podróż weźmie aparat.
Nie mogę uwierzyć, że już jutro, będzie w swoim domu !
Szczęśliwej drogi Belciu !

Na spacerku zauważyłam,że ranka po sterylce wygląda niezbyt ładnie.W schroniku jak odbierałam Arabelkę również oglądałam brzuszek,ale pracownik postawił ja na dwie łapki i nic mnie nie zaniepokoiło.Doszło do stanu zapalnego.Wet podał antybioty i lek przeciwzapalny w iniekcji.
Arabelka waży 9kg.

Posted

[quote name='zadra']Na spacerku zauważyłam,że ranka po sterylce wygląda niezbyt ładnie.W schroniku jak odbierałam Arabelkę również oglądałam brzuszek,ale pracownik postawił ja na dwie łapki i nic mnie nie zaniepokoiło.Doszło do stanu zapalnego.Wet podał antybioty i lek przeciwzapalny w iniekcji.
Arabelka waży 9kg.[/QUOTE]
No, masz... nigdy nie wolno cieszyć się na zapas. Czy ten antybiotyk będzie tylko jednorazowo? Mam nadzieję, ze w warunkach domowych, rana szybciej się zagoi.
Co do wagi, to jestem zaskoczona ! Myślałam, ze to sunia średniego wzrostu, tak ok. 15 kg. A to takie maleństwo...
Żeby już więcej nie było żadnych przykrych niespodzianek.

Posted

Tego właśnie się obawiałam - podobnie było z Fioneczką i Rajką:roll:
Tz rozmawiał dzsiaj z Panią Belci - również sie zmatwiła, ale nie wyobraża sobie powrotu suni do schroniska na czas gojenia.
Jutro tak jak planowalismy jedziemy do nowego domciu.

Posted

[quote name='Tola']Tego właśnie się obawiałam - podobnie było z Fioneczką i Rajką:roll:
Tz rozmawiał dzsiaj z Panią Belci - również sie zmatwiła, ale nie wyobraża sobie powrotu suni do schroniska na czas gojenia.
Jutro tak jak planowalismy jedziemy do nowego domciu.[/QUOTE]

Tolu, czego Wam życzyć; na pewno szczęśliwej i bezpiecznej drogi, oby Wam Belcia nie zwiała na postojach. Strzeż jej Tolu jak oka w głowie !
Nie zapomnij nacykać fotek, żebym też mogła nacieszyć oczy. Ucałuj sunię ode mnie i szepnij na uszko, ze zawsze będę o niej pamiętać !

Posted

[quote name='Havanka']Tolu, czego Wam życzyć; na pewno szczęśliwej i bezpiecznej drogi, oby Wam Belcia nie zwiała na postojach. Strzeż jej Tolu jak oka w głowie !
Nie zapomnij nacykać fotek, żebym też mogła nacieszyć oczy. Ucałuj sunię ode mnie i szepnij na uszko, ze zawsze będę o niej pamiętać ![/QUOTE]

Będę ją traktowała jak księżniczkę, dowiozę całą i zdrową.
Relacja z podróży zapewniona;)