Tola Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 [quote name='Havanka']Tolu, Zadra, bardzo Wam dziękuję za śliczne foty ! Widzę, że Arabelka nie jest jednak taka dzika ! Pięknie pozuje. Może jest trochę spięta, ale to zrozumiałe. Człowiek do tej pory nie kojarzył się jej z niczym dobrym. Wiem, ze sunia ma szanse na dom, jak każdy inny psiak. Najbardziej bałam się tego, ze jest bardzo lękliwa i nieufna. Myślę, ze gdyby poświęcić jej trochę czasu, okaże się cudowną sunią ! Ogonek wciąż podkulony. Ciekawe, kiedy zobaczę ją uśmiechniętą i z dumnie podniesionym, tym pięknym, puszystym ogonem?[/QUOTE] Ogonek jest podwinięty nawet w boksie.... Quote
zadra Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='Havanka']Tolu, Zadra, bardzo Wam dziękuję za śliczne foty ! Widzę, że Arabelka nie jest jednak taka dzika ! Pięknie pozuje. Może jest trochę spięta, ale to zrozumiałe. Człowiek do tej pory nie kojarzył się jej z niczym dobrym. Wiem, ze sunia ma szanse na dom, jak każdy inny psiak. Najbardziej bałam się tego, ze jest bardzo lękliwa i nieufna. Myślę, ze gdyby poświęcić jej trochę czasu, okaże się cudowną sunią ! Ogonek wciąż podkulony. Ciekawe, kiedy zobaczę ją uśmiechniętą i z dumnie podniesionym, tym pięknym, puszystym ogonem?[/QUOTE] Arabelka boi sie meżczyzn! Przy pracowniku schroniska była bardzo spięta i wystraszona.Kiedy poprosiłam go o odejście uspokoiła się .Dyiewcyzna lubi pieszczoty i bardz łagodna.Wyrywa się,ale nie próbuje kąsać. Zgłosiłyśmy ją do starylizacji.Nie wiem kiedy to nastąpi-wet jest na urlopie. Quote
Havanka Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Dopiszę w tekście do ogłoszeń te informacje. Jeszcze raz bardzo dziękuję ! Quote
Havanka Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 (edited) Zaczęłam ogłaszać Arabelkę; [B]Alegratka.pl Lento Morusek Cwirek Sprzedajemy.pl Rozgłos.net CafeAnimal.pl Wszystkotujest.pl olx najpewniej.pl[/B] [B] kokosy adin.pl ogłaszamy24.pl sprzedasz.pl pajęczyna.pl [/B] Edited August 19, 2012 by Havanka Quote
Tola Posted August 18, 2012 Author Posted August 18, 2012 [quote name='Havanka']Zaczęłam ogłaszać Arabelkę; [B]Alegratka.pl Lento Morusek Cwirek Sprzedajemy.pl Rozgłos.net CafeAnimal.pl Wszystkotujest.pl olx najpewniej.pl cdn. [/B][/QUOTE] Super! Ode mnie jest tablica na Lublin Quote
Tola Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 Mialam zapytanie o Arabellę, ale do bloku, a w domu jeszcze małe dziecko. Quote
Havanka Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='Tola']Mialam zapytanie o Arabellę, ale do bloku, a w domu jeszcze małe dziecko.[/QUOTE] Mam nadzieję, ze na tym zapytaniu się nie skończy i będą też inne telefony. Prawdę mówiąc Arabella chyba nie czułaby się na dzień dzisiejszy dobrze w bloku. Ona musi najpierw przekonać się do ludzi. Duże nadzieje wiążę z obiecanymi spacerami z sunią. Quote
Tola Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Havanka']Mam nadzieję, ze na tym zapytaniu się nie skończy i będą też inne telefony. Prawdę mówiąc Arabella chyba nie czułaby się na dzień dzisiejszy dobrze w bloku. Ona musi najpierw przekonać się do ludzi. Duże nadzieje wiążę z obiecanymi spacerami z sunią.[/QUOTE] Jutro prawdopodobnie sterylka suni... Quote
Havanka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Tola']Jutro prawdopodobnie sterylka suni...[/QUOTE] tak, już wiem i bardzo trzymam kciuki, bo jutro straszny upał...:shake: Quote
Tola Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Arabelka juz po sterylce, wszystko ok. Quote
Havanka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Tola napisał(a):Arabelka juz po sterylce, wszystko ok. To dobrze. Czy Arabelka jest razem z gremlinkiem w boksie Quote
zadra Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Havanka napisał(a):To dobrze. Czy Arabelka jest razem z gremlinkiem w boksie Arabelka jest w szpitaliku razem z Aidą.Wczoraj okazało się,że Gremlinek został wykastrowany wczesniej. Quote
Havanka Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 zadra napisał(a):Arabelka jest w szpitaliku razem z Aidą.Wczoraj okazało się,że Gremlinek został wykastrowany wczesniej. Pewnie jest przerażona tym, co się wokół niej dzieje... Quote
Tola Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Nikt tu juz nie zagląda oprócz nas trzech... A szykują się takie zmiany w życiu Arabelki... W sobotę sunia jedzie do własnego domu! Quote
Havanka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Tola napisał(a):Nikt tu juz nie zagląda oprócz nas trzech... A szykują się takie zmiany w życiu Arabelki... W sobotę sunia jedzie do własnego domu! Przyznaję się, zbyt mało czasu na wszystko. Obiecuję, że gdy rozliczę te dwa bazarki, które się już kończą, będę miała więcej czasu. Jeszcze tylko czwartek i piątek a w sobotę, moja kochana Belcia będzie już w swoim domku ! Tolu, weź proszę aparat !!! Quote
Tola Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Havanka napisał(a):Przyznaję się, zbyt mało czasu na wszystko. Obiecuję, że gdy rozliczę te dwa bazarki, które się już kończą, będę miała więcej czasu. Jeszcze tylko czwartek i piątek a w sobotę, moja kochana Belcia będzie już w swoim domku ! Tolu, weź proszę aparat !!! Mieścisz się zdecydowanie w tej trójce odwiedzajacych;) Aparat oczywiście będzie zabrany. Zadra zabierze sunię w piątek do siebie, więc moze tez jakies fotki zrobi. Quote
Havanka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Tola napisał(a):Mieścisz się zdecydowanie w tej trójce odwiedzajacych;) Aparat oczywiście będzie zabrany. Zadra zabierze sunię w piątek do siebie, więc moze tez jakies fotki zrobi. To wspaniale ! Niech się trochę oswoi z życiem poza schronem ! Będę wdzięczna za fotki. Nie wiem czemu, ale już się denerwuję. Arabelko, zaczynasz nowe życie ! Quote
Tola Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Dzisiaj sterylkę miała Zafra - szczeniak Sabci. Sunia nie jest tak duża i potężna jak mama. W trakcie zabiegusunia starciła duzo krwi. Mam nadzieję, ze będzie dobrze. Quote
zadra Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Tola napisał(a):Mieścisz się zdecydowanie w tej trójce odwiedzajacych;) Aparat oczywiście będzie zabrany. Zadra zabierze sunię w piątek do siebie, więc moze tez jakies fotki zrobi. Sunia już u mnie od rana.Oczywiście była kąpiel a w nagrodę przednie jedzonko. Ranka na brzuchu pieknie wygojona.Arabelka jest bardzo łagodna.Z wanny oczywiście chciała ucieć,wyczesywanie też zbytnio jej się nie podobało, ale stała grzecznie.Po schodach nie bardzo potrafi chodzić.Myślę jednak,że szybko się nauczy ponieważ to mądra sunieczka. Fotek nie zrobię,aparat zabrał syn w Tatry. Quote
Havanka Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 [quote name='zadra']Sunia już u mnie od rana.Oczywiście była kąpiel a w nagrodę przednie jedzonko. Ranka na brzuchu pieknie wygojona.Arabelka jest bardzo łagodna.Z wanny oczywiście chciała ucieć,wyczesywanie też zbytnio jej się nie podobało, ale stała grzecznie.Po schodach nie bardzo potrafi chodzić.Myślę jednak,że szybko się nauczy ponieważ to mądra sunieczka. Fotek nie zrobię,aparat zabrał syn w Tatry. Od początku wiedziałam, że to wyjątkowa suczka ! pewnie po raz pierwszy w życiu miała kąpiel ! Ale pierwsze koty za płoty. Ze schodami też się oswoi. Na szczęście jest zdrowa i nie ma problemów z łapkami. Trochę szkoda, ze nie będzie zdjęć po kąpieli, ale Tola obiecała, że w podróż weźmie aparat. Nie mogę uwierzyć, że już jutro, będzie w swoim domu ! Szczęśliwej drogi Belciu ! Quote
zadra Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 [quote name='Havanka']Od początku wiedziałam, że to wyjątkowa suczka ! pewnie po raz pierwszy w życiu miała kąpiel ! Ale pierwsze koty za płoty. Ze schodami też się oswoi. Na szczęście jest zdrowa i nie ma problemów z łapkami. Trochę szkoda, ze nie będzie zdjęć po kąpieli, ale Tola obiecała, że w podróż weźmie aparat. Nie mogę uwierzyć, że już jutro, będzie w swoim domu ! Szczęśliwej drogi Belciu ! Na spacerku zauważyłam,że ranka po sterylce wygląda niezbyt ładnie.W schroniku jak odbierałam Arabelkę również oglądałam brzuszek,ale pracownik postawił ja na dwie łapki i nic mnie nie zaniepokoiło.Doszło do stanu zapalnego.Wet podał antybioty i lek przeciwzapalny w iniekcji. Arabelka waży 9kg. Quote
Havanka Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 [quote name='zadra']Na spacerku zauważyłam,że ranka po sterylce wygląda niezbyt ładnie.W schroniku jak odbierałam Arabelkę również oglądałam brzuszek,ale pracownik postawił ja na dwie łapki i nic mnie nie zaniepokoiło.Doszło do stanu zapalnego.Wet podał antybioty i lek przeciwzapalny w iniekcji. Arabelka waży 9kg.[/QUOTE] No, masz... nigdy nie wolno cieszyć się na zapas. Czy ten antybiotyk będzie tylko jednorazowo? Mam nadzieję, ze w warunkach domowych, rana szybciej się zagoi. Co do wagi, to jestem zaskoczona ! Myślałam, ze to sunia średniego wzrostu, tak ok. 15 kg. A to takie maleństwo... Żeby już więcej nie było żadnych przykrych niespodzianek. Quote
Tola Posted September 14, 2012 Author Posted September 14, 2012 Tego właśnie się obawiałam - podobnie było z Fioneczką i Rajką:roll: Tz rozmawiał dzsiaj z Panią Belci - również sie zmatwiła, ale nie wyobraża sobie powrotu suni do schroniska na czas gojenia. Jutro tak jak planowalismy jedziemy do nowego domciu. Quote
Havanka Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 [quote name='Tola']Tego właśnie się obawiałam - podobnie było z Fioneczką i Rajką:roll: Tz rozmawiał dzsiaj z Panią Belci - również sie zmatwiła, ale nie wyobraża sobie powrotu suni do schroniska na czas gojenia. Jutro tak jak planowalismy jedziemy do nowego domciu.[/QUOTE] Tolu, czego Wam życzyć; na pewno szczęśliwej i bezpiecznej drogi, oby Wam Belcia nie zwiała na postojach. Strzeż jej Tolu jak oka w głowie ! Nie zapomnij nacykać fotek, żebym też mogła nacieszyć oczy. Ucałuj sunię ode mnie i szepnij na uszko, ze zawsze będę o niej pamiętać ! Quote
Tola Posted September 14, 2012 Author Posted September 14, 2012 [quote name='Havanka']Tolu, czego Wam życzyć; na pewno szczęśliwej i bezpiecznej drogi, oby Wam Belcia nie zwiała na postojach. Strzeż jej Tolu jak oka w głowie ! Nie zapomnij nacykać fotek, żebym też mogła nacieszyć oczy. Ucałuj sunię ode mnie i szepnij na uszko, ze zawsze będę o niej pamiętać ![/QUOTE] Będę ją traktowała jak księżniczkę, dowiozę całą i zdrową. Relacja z podróży zapewniona;) Quote
Recommended Posts