Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak by Ci to powiedzieć...nie wiemy która jest która;P
Obie są jak bliźniaczki.Z tym,że jedna jest jaśniejsza,druga ciemniejsza.Ta ciemniejsza jest w lecznicy-ale ze zdjęć-nie powiem Ci która,bo jedno zdjęcie robione w dzień,drugie nocą no i te odcienie mogą sie różnić.

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avilia']Jak by Ci to powiedzieć...nie wiemy która jest która;P
Obie są jak bliźniaczki.Z tym,że jedna jest jaśniejsza,druga ciemniejsza.Ta ciemniejsza jest w lecznicy-ale ze zdjęć-nie powiem Ci która,bo jedno zdjęcie robione w dzień,drugie nocą no i te odcienie mogą sie różnić.[/QUOTE]

To mi wystarczy sa dwie takie :) ok już wszystko wiem a jeden kudłaty białasek to chłopak tak ?

czyli
w lecznicy są :
łaciata sunia
biała sunia
biały chłopczyk
brązowa sunia

w schronie zostały :
brązowa sunia
łaciata sunia z obróżką

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']To mi wystarczy sa dwie takie :) ok już wszystko wiem a jeden kudłaty białasek to chłopak tak ?

czyli
w lecznicy są :
łaciata sunia
biała sunia
biały chłopczyk
brązowa sunia

w schronie zostały :
brązowa sunia
łaciata sunia z obróżką[/QUOTE]

Dokładnie tak!:)

[COLOR=red][B]Teraz pytanie do zdeklarowanych DT (nie liczę Psiej Szkoły,bo wiem co i jak)-Proszę o potwierdzenie przyjęcia szczeniąt do siebie i o odpowiedź gdzie mamy szukać transportów?Jakie miasta?Mówię tu na razie o szczeniętach z lecznicy (wydamy je jak ich stan będzie stabilny i lekarze wyrażą zgodę na podróż).Jak wydamy maluchy z lecznicy będziemy mogły zabrać pozostałą dwójkę...o ile przeżyją;/[/B][/COLOR]

Posted (edited)

Avilia proszę Was zabierzcie te szczeniaki ...zanim jest za późno
Czekam na klej i będzie już pewnie dziś bazarek kartkowo zakładkowy , kasę uzbieramy może w innej lecznicy się uda je umieścić .
Dzwoniłam do moich pań wetek ale niestety mają od ponad tygodnia nosówkę w lecznicy tzn psa z nosówką i nie mogą zabrać malucha :(
Nie można stać i patrzeć jak one tam umierają :(

[COLOR=green][B]Zmieńcie proszę tytuł wątku [/B][/COLOR]może taki
Szczeniaki umierają w schronie błagamy o pomoc ...

i jeszcze do biorących udział w bazarku chrzcielnym

[CENTER][SIZE=4][COLOR=red]Uwaga Uwaga [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red] szczeniaczek nr 5 albo 6 okazał się być chłopczykiem ...[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red] Chrzestni którzy proponowali imię dla sunieczki proszeni są o dodanie wersji męskiej imienia w ramach gratisu [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

[B]Kochani jak ktoś ma miejsce w sygnaturze wklejcie proszę i rozsyłajcie gdzie się da wątek szczeniaków, dwa maluchy które zostały w schronie nadal zagrożone bardzo :( Nie możemy stać z boku i patrzeć uda się czy się nie uda , na już potrzebne dla nich miejsce ...[/B]

[CENTER][COLOR=green][B]zabrakło dla nich miejsca w klinice [/B][/COLOR]
[COLOR=green][B] czy mają umrzeć w schronie [/B][/COLOR]
[COLOR=green][B] BARDZO PILNIE POTRZEBNE MIEJSCE DLA 2 SZCZENIAKÓW [/B][/COLOR]
[COLOR=green][B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/224267-7-szczeniaczk%C3%B3w-prosi-o-pomoc-w-szukaniu-dom%C3%B3w%21%21"]>KLIKNIJ TU <[/URL][/B][/COLOR][/CENTER]

Posted

[quote name='mimblunka']Dziewczyny a rozumiem, że szukacie tymczasów w swoich okolicach tak?
Bo dałam namiary na chętny dt na dolnośląskim, ale nie został brany pod uwagę?[/QUOTE]
A gdzie dokładnie?

Posted

[quote name='agatsu']upss, nie wiem jak wkleić i gdzie to sie robi:oops:[/QUOTE]

Wchodzisz w ustawienia ( na górze strony po prawej stronie ) , otworzy Ci się karta, po lewej stronie masz różne opcje ustawień , w tym EDYTUJ SYGNATURĘ - wchodzisz tam i pojawia się okno jak do pisania postu, wklejasz tam skopiowany ode mnie link i zatwierdzasz jak post :)

[quote name='mimblunka']Dziewczyny a rozumiem, że szukacie tymczasów w swoich okolicach tak?
Bo dałam namiary na chętny dt na dolnośląskim, ale nie został brany pod uwagę?[/QUOTE]

Podawałaś na wątku czy na pw do dziewczyn ? Trochę się tu pogubiłam już ...

[quote name='ewu']Dzisiaj miałam pytanie o szczeniaczka do ds. Niestety w lubuskim ale przekażę dane wątku.[/QUOTE]

Dzięki :) Najlepiej od razu podać namiary na dziewczyny
[COLOR=darkorange][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Kontakt: 785 549 189
mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[/SIZE][/FONT][/COLOR][quote name='sajlana']myslę, że każdy ds i dt będzie dobry![/QUOTE]

No jak dom będzie dobry to każdy :) nawet na końcu świata :)

[quote name='Vicky62']Cały czas śledzę wątek.Ale nie mogę nic poza wklejenie w sygnaturę zrobić.
No i trzymam kciuki.
Czy transport do DT w Białymstoku jest juz zapewniony?[/QUOTE]

Dzięki , to dużo , każda dodatkowa osoba na wątku to szansa na nowy pomysł :smile:
A kciuki bezcenne :smile:
DT w Białymstoku na razie do czasu wyleczenia suniek niepewny , jest tam roczna sunia i musi być wiadomo że szczeniaki zdrowe i nic nie przywleką

Posted (edited)

[quote name='mimblunka']jeden na wątku, jeden na pw- do Avili napisałam, zadzwoncie tam może[/QUOTE]

A możesz jeszcze raz wpisać, bo gdzieś mi umknęło ...dopiszę dziewczynom do zestawienia :)
Dzięki wielkie

[CENTER][B][COLOR=seagreen]deklaracje finansowe [/COLOR][/B]
[/CENTER]

[B]Zosia123- 50 zł na transport do Białegostoku[/B]
[B][B]danusiadanusia- 100 zł [/B][/B]
[B]sajlana- propozycja zrobienia bazarku [/B]
[B]agatsu
Magdalena D. z fb
[/B]
[CENTER][COLOR=seagreen][B]I propozycje DT[/B][/COLOR]
[/CENTER]

[B]-DT z Białegostoku
[COLOR=green]-PsiaSzkoła i ja ;-) - sunia łaciata chętnie , ale nie ma znaczenia która [/COLOR]
-Północ
[COLOR=green]-makik[/COLOR]
-marta-t
[COLOR=green]-od mimblunka z tablicy na Wrocław
namiary poszły do Klaudii [/COLOR]
[COLOR=black]-od mimblunka
tymczas który zgłaszał się dla innego psiaka ale wcześniej wziął go ktoś inny, dolny śląsk - mam namiary wysłałam do Klaudus_[/COLOR][/B]
[COLOR=green][B]-Ostatnio edytowane przez [/B][B]Bambino ; Dzisiaj o 19:38 A te, co są w schronie też muszą iść do lecznicy ? Do mnie może przyjechać 1 albo nawet 2. Wolałabym dziewczynki.Mieszkam w połowie drogi między Poznaniem a Zieloną Górą ( 7 km. przed Wolsztynem) [/B][/COLOR][COLOR=green][B]Od 13.02 mam wolne 1 miejsce w domowym dt - dla suni. - tel. 514 100 950[/B][/COLOR]

[CENTER][COLOR=red][B]wpłaty zaksięgowane przez Aldrumkę [/B][/COLOR]
[COLOR=green][B]dziękujemy wszystkim [/B][/COLOR]
[COLOR=red]:Rose:[/COLOR][COLOR=red]:Rose:[/COLOR][COLOR=red]:Rose:[/COLOR][COLOR=red]:Rose:[/COLOR][COLOR=red]:Rose:[/COLOR]
[/CENTER]

[B]z bazarku chrzcielnego [/B]
dziki.nomada - 10 zł
mariuszpp - 15 zł
Fly - 40 zł
Gufiona - 10 zł
Rudzia-Bianca - 10 zł

[B]z wojny z robalami [/B]
Gameta - 5 zł
dziki.nomada - 5 zł
ewu - 15 zł
Rudzia Bianka - 5 zł
ang [B]2 bazarki[/B] - 20 zł
Gufiona na robale 10 zł

[B]wpłaty poza bazarkami[/B]

[COLOR=black]danusiadanusia - 100 zł
[/COLOR]agatsu 30 zł
tibby 50 zł
[CENTER][COLOR=red][B]Bazarki dla szczeniaków wystarczy kliknąć tytuł ...[/B][/COLOR]
[/CENTER]

[B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/224520-Bardzo-smutne-chrzciny-szczeniaki-umieraj%C4%85-czy-zd%C4%85%C5%BCymy-im-pom%C3%B3c-do-16.03-..."][COLOR=green]Chrzciny[/COLOR][/URL][/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/224703-Wielkanocny-sklepik-Rudzi-otwarty-ca%C5%82odobowo-do-23-marca-godz.-23.00?p=18836652#post18836652"][COLOR=darkorange][B]Wielkanocny sklepik Rudzi [/B][/COLOR][/URL]
[B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/224536-Wypowiadamy-wojn%C4%99%21-na-chore-szczeniaki-do-18.03.-godz.-20.00"][COLOR=purple]Wojna z robalami[/COLOR][/URL][/B]
[B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/224539-Nie-dajmy-umrzec-nastepnym-szczeniulom%21-bazarus-od13.03-19.03godz22.00?p=18822033#post18822033"][COLOR=teal]Książka i duszek[/COLOR][/URL]
[/B][COLOR=blue][URL="http://www.dogomania.pl/threads/224632-Czekoladownik-i-kartki-hand-made-na-ratowanie-%C5%BCycia-szczeniak%C3%B3w-do-21.03.?p=18828838#post18828838"][B]Hand made cudeńka u Isiak[/B][/URL]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/224728-Dla-szczeniak%C3%B3w-chorych-na-parwo-AUTOGRAFY-licytacja-do-20.03-do-godz.-22?p=18841135#post18841135"][B][COLOR=red]Hit na dogo - autografy Golców [/COLOR][/B][/URL]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/224699-R%C3%B3%C5%BCne-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-umieraj%C4%85cych-szczeniaczk%C3%B3w-do-1-kwietnia-2012"][B][COLOR=seagreen]Różne różności [/COLOR][/B][/URL]
[/COLOR]

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

[quote name='Psia Szkoła']ależ się tu dzieje, już się pogubiłam ciut ;)[/QUOTE]

No dzieje się dzieje , że ja nie nadążam ;)

[quote name='Gufiona']Mam pytanko, a moja co prawda TYLKO dyszka na robale nie dotarła?[/QUOTE]

Jest wszystko , nie zauważyłam jednego postu Aldrumki -proszę sprawdzać i się upominać jakby co :)
[B]z wojny z robalami [/B]
Gameta - 5 zł
dziki.nomada - 5 zł
ewu - 15 zł
Rudzia Bianka - 5 zł
ang [B]2 bazarki[/B] - 20 zł
Gufiona na robale 10 zł

[B]wpłaty poza bazarkami[/B]

[COLOR=black]danusiadanusia - 100 zł
[/COLOR]agatsu 30 zł
tibby 50 zł

Posted (edited)

A te, co są w schronie też muszą iść do lecznicy ? Do mnie może przyjechać 1 albo nawet 2. Wolałabym dziewczynki.
Mieszkam w połowie drogi między Poznaniem a Zieloną Górą ( 7 km. przed Wolsztynem)

Edited by Bambino
Posted

Moim zdaniem, ale może się nie znam, te w schronie w pierwszej kolejności powinny iść na DT - te w klinice sa bezpieczniejsze, leczone. Bambino może wziąć 2 maluszki - może te sunie ze schroniska? Jak myslicie.
U nas pelno malcow bo kombinowalam nad DT - tylko przybyl kolejny i jeszcze chyba 2 i pękamy.
Jeśli te 2 ze schroniska pojadą na DT - np bliżej nas - może pomogę finansowo - np. Fundacja postara się pomoc w kosztach wet.

Posted

Tez mi się wydaje że powinny jechać te ze schronu, jeśli DT ma warunki na przyjęcie psa nieszczepionego ze schronu .
Gdyby Bambino mogła zabrać obie sunie ze schronu było by cudnie, ale to Klaudus_z Avilią decydują , ja tylko zadymę robię ;)

Supergoga każda pomoc będzie dziewczynom bardzo potrzebna :) dzięki za propozycję :)