Unbelievable Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='puchu']Bo to taki golden z allegro zmieszany z czarnym labem ;)[/QUOTE] i dlatego podpalana :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Unbelievable']szczeniak...? na jakim świecie ty żyjesz :evil_lol: ona jest wielka, i ma małą głowę : P[/QUOTE] Sama bym się czasami chciała dowiedzieć, GDZIE ja żyje... co raz częściej mam wrażenie, że po prostu w Matrixsie :P Quote
zerduszko Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Nareszcie jakieś zdjęcia i koniec z dzieleniem włosa na milion :lol: [quote name='bonsai_88']Czemu mi się zawsze wydawało, że ona ma być w typie goldena ;)...[/QUOTE] Tamta poprzednia była goldenowata?? Quote
bonsai_88 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Zerduszko, litości.... która? Kurde... nie miałam kompa przez parę miesięcy i teraz za wami nie nadążam :( Quote
WeronikaM Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 ale ona rośnie ;) sama słodych :) :iloveyou: Quote
puchu Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='bonsai_88']Zerduszko, litości.... która? Kurde... nie miałam kompa przez parę miesięcy i teraz za wami nie nadążam :([/QUOTE] Pierwsza tymczasownczka, rzeczywiście była goldenowata. Szybko znalazła dom. Shina to jej siostra, która też miała by na DT, ale jak wyszło widać ;) Quote
zerduszko Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='puchu']Szybko znalazła dom. [/QUOTE] Znalazła, bo Monia szukała :D Eta ona [url]http://www.dogomania.pl/threads/42496-Hexa-moje-kochane-sA-oneczko-i-przyjaciele-nowe-fotki?p=12827528&viewfull=1#post12827528[/url] Quote
bonsai_88 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 No, to już wszystko rozumiem :).... Przynajmniej trochę mi ten mój Matrix rozjaśniłyście :P Quote
zerduszko Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 O, a przeczytajcie, co tu pisze Monia :d [url]http://www.dogomania.pl/threads/42496-Hexa-moje-kochane-sA-oneczko-i-przyjaciele-nowe-fotki?p=12828561&viewfull=1#post12828561[/url] Quote
zmierzchnica Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [URL]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/cavano/img_006.jpg[/URL] Ależ z niej piękne psisko :) Quote
*Monia* Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Już koniec na jakiś czas z agility, bo zostałyśmy wykluczone z klubu.. Dobrze, że maila sprawdziłam, bo bym jutro na darmo jechała :cool1:. Quote
zmierzchnica Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='*Monia*']Już koniec na jakiś czas z agility, bo zostałyśmy wykluczone z klubu.. Dobrze, że maila sprawdziłam, bo bym jutro na darmo jechała :cool1:.[/QUOTE] Cóż. I w ten sposób nie Monia i jej żale (?) na blogu, ale zachowanie wobec niej członków klubu zniechęcają skutecznie do trenowania agility. Gratuluję jako osoba postronna. Dobrze, że Cię jeszcze nie zlinczowali i nie otruli psów. Quote
*Monia* Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Dobrze, że nie pojechałam tam dzisiaj (wypadła mi ta praca, do której właśnie wychodzę), bo bym sobie tylko pojeździła żeby usłyszeć parę miłych słów i wrócić. Maila sprawdzam raz na kilka dni i tak dzisiaj jakoś odruchowo wpisałam nie tego co chciałam i się dowiedziałam o wykluczeniu :cool1:. Szkoda tylko że i tak od osoby która zawiniła nie usłyszałam słowa przepraszam. Mój pies ucierpiał i mnie wywalili - zabawne :evil_lol: Quote
puchu Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='*Monia*']Już koniec na jakiś czas z agility, bo zostałyśmy wykluczone z klubu.. Dobrze, że maila sprawdziłam, bo bym jutro na darmo jechała :cool1:.[/QUOTE] Przepraszam, moja wina :( Napisz do FORtu [url]http://www.agility.strefa.pl/[/url] [quote name='zmierzchnica'] Dobrze, że Cię jeszcze nie zlinczowali i nie otruli psów.[/QUOTE]To już było nie na miejscu. Quote
zmierzchnica Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Czy ja wiem, puchu? Nie znam tego środowiska, ale chciałam do niego dołączyć ze swoim psem. Tzn oczywiście nie tam, gdzie Monia ćwiczyła agility, bo ja z zupełnie innych regionów jestem, ale jakoś... No nie wiem, to co się dzieje na pewno mnie odpycha. Jako laika, osobę nieśmiałą i mało przebojową, która w takiej sytuacji średnio by sobie poradziła. Może przesadziłam, to w sumie była celowa "hiperbola", ale nie uważasz, że wykluczenie z klubu za pożalenie się na własnym fotoblogu to nie przesada...? Ja tam nie wiem, nie znam się, ale "obrażenie klubu na forum publicznym" to aż taki grzech? Normalnie jak jakaś "jedyna właściwa partia" albo cuś ;) W każdym razie szkoda, ale co zrobić... Quote
zerduszko Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='zmierzchnica']Cóż. I w ten sposób nie Monia i jej żale (?) na blogu, ale zachowanie wobec niej członków klubu zniechęcają skutecznie do trenowania agility. Gratuluję jako osoba postronna. Dobrze, że Cię jeszcze nie zlinczowali i nie otruli psów.[/QUOTE] Dokładnie, ja sobie dopiero cieplutko pomyślałam o klubie (wcześniej tylko o tej jednej osobie) po reakcji na tą sytuację. Ja bym się na Twoim miejscu cieszyła, że nie muszę z takimi ludźmi przebywać. Miałaś jednak rację, ze prędzej by Ciebie wywalili. To nie był problem wew. klubu! bo nie jest to klub zamknięty i osoby z zewnątrz powinny wiedzieć, że tam psy mogą bezkarnie atakować inne, a jak sie odezwiesz na SWOIM blogu, to Cię wywalą bez słowa przepraszam :) Paradoks, ale cisną mi się epiteciki :evil_lol: Quote
Bzikowa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='zerduszko'] tam psy mogą bezkarnie atakować inne[/QUOTE] Nie jest tak i byłoby fajnie gdyby osoby postronne, takie jak Ty , nie dopowiadały sobie za dużo... Quote
zerduszko Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A jak mam to interpretować po tym co zostało tu napisane i po reakcji właścicielki tamtej suki?? Quote
Bzikowa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 'Znasz' tylko jeden konkretny wypadek, nie znasz słów innych klubowiczów i kadry, tak naprawdę nie wiesz nic. A interpretuj sobie jak chcesz ale mam wrażenie, że chodzi Wam tylko o znalezienie jakiejś 'sensacji', więc już się nie będę odzywać. Szkoda, że tak wyszło. Quote
zerduszko Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Wykluczenie za dopuszczenie to przesada, ale za żalenie się na swoim blogu (a nie każdy jest na tyle pewny siebie, zeby walczyć o swoje) jak najbardziej.... co tam się liczy?? Sport, ludzie psy?? Nie: dobre imię klubu. To mi wystarczy żeby sobie wyrobić opinię, nawet jeśli reszta jest cud miód i orzeszki. A z tą sensacją, to nie przesadzaj, nie wykłócałam się tu - to były żarty, ale faktycznie byłam ciekawa jak to się klubach rozwiazuje, ale to przeszło moje najśmielsze oczekiwania :D Może inaczej byś mówiła, gdyby to spotkało Ciebie. Quote
zmierzchnica Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='Bzikowa']'Znasz' tylko jeden konkretny wypadek, nie znasz słów innych klubowiczów i kadry, tak naprawdę nie wiesz nic. A interpretuj sobie jak chcesz ale mam wrażenie, że chodzi Wam tylko o znalezienie jakiejś 'sensacji', więc już się nie będę odzywać. Szkoda, że tak wyszło.[/QUOTE] Bzikowa, a jak mamy to interpretować? Nie jesteśmy "od was", oceniamy to, co się dzieje po waszych akcjach znanych nam tylko z neta, to przecież normalne, skoro nie znamy sytuacji w realu. To, że suka zaatakowała Hexę to był wypadek - choć reakcja właścicielki mi się nie podobała. Pomyślałam "noo, w takim przypadku to ja już z Fro miałabym przekichane". Ale że Monię wywalili za napisanie o tym na blogu (przy czym nie napisała "klub jest zły, nienawidzę go, wszyscy są beznadziejni", tylko pożaliła się, że ma z Hexą problem przez to, co się stało) to już mnie nieco ścięło. Bo ja naprawdę, nieco idyllicznie, myślałam, że w środowisku psim to bardziej "cud, miód i orzeszki", jak napisała zerduszko, że dla ludzi liczy się dogadanie się i sport, bo jednak pasja łączy i tak dalej. I pewnie powiesz mi, że tak jest - ale jakoś nie wyjaśniliście nic z Monią w cztery oczy, tylko wysłaliście jej maila, że ma już nie wracać. Mówię tylko o moich odczuciach - jako laika, osoby postronnej, niewtajemniczonej. Ja na pewno już do waszego klubu bym nie poszła, choć wiem, że nie jest wam żal z tego powodu czy coś :evil_lol: Po prostu bardzo nieładnie to wygląda i odpycha. No, nie ma co robić z fotobloga suniek pola bitwy ;) Na pewno Moni jest przykro, że tak się stało, ale trzeba przejść ponad tym, no bo co zrobić... Quote
BeataG Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [QUOTE]Ale że Monię wywalili za napisanie o tym na blogu[/QUOTE] Nie, nie za to, że napisała o zajściu na blogu. Sorry, znasz sprawę tylko z tego, co zostało napisane tu i tylko jednostronnie, stanowisko Moni znasz też tylko z tego, co napisała tutaj, to za mało na wyciąganie takich wniosków. Quote
Bonni Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 zmierzchnica, o to właśnie chodzi, byście nie interpretowały i nie wyciągały pochopnych wniosków... Nie czytałaś 4 stron na naszym forum i to właśnie czyni Cię mocno niedoinformowaną, więc nie wydawaj osądów, albo dowiedz się u źródła... Ja osobiście nie popieram tego co zrobiły dziewczyny i jak to załatwiły. Jednak ja nie mam na to wpływu... I chciałabym wam życzyć by wam się lepiej układało w innym klubie i już nigdy więcej takich przykrości. Ola&FreeQ&(czasami)Casy Quote
puchu Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jeszcze raz przepraszam :( Nie rozumiem tej decyzji, a na pewno nie tego jak to zostało załatwione. Quote
Recommended Posts