Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

my mmy takie krzesełko co potel stolik z tego taki mały jest i krzesło na podłodze. i płozy do bujania. Fajne to to ;D

wróciłam włąsnie ze spaceru ale dziecie zasneło w chuscie i tak z nia siedze związana :loveu: poczytalam tu u Ciebie dzisiaj o chuscie i kapnelam sie ze podoga dzisiaj idealna- nie za zimno i nie za cieplo.zachmurzone niebo i mżawka-- idealnie na chuste :D Tesknilam za nią w fali upałów.

Posted

Oglądałam te krzesełka, ale mam takie drewniane co później się rozkłada i stolik z krzesełkiem jest a potrzebowałam czegoś przenośnego co i na taras da się wyrzucić czy wynieść na podwórko.

Mi krasnal nie zasypia w chuście od dłuższego czasu. Za dużo rozproszeń. Ja rozważam jak mam iść na pocztę - chusta czy wózek. Samochodem nie mogę jechać bo ulicę zamknęli, więc mam dylemat jak to najszybciej zrobić. Chętnie bym psy przy okazji przewietrzyła, ale nie da rady tak wszystkiego za jednym zamachem załatwić :roll:. Niby już były, ale jak jest pogoda odpowiednia to staram się ze 2 razy z nimi poganiać dłużej.

Posted

Miała by różowe, ale nie było wyboru więc brałam i nie grymasiłam :diabloti:. Nie lubię zbytnio zieleni, tylko ten słonik mnie urzekł :lol:. Chociaż Mania ma zielony dresik w którym mi się bardzo podoba i mam nadzieję że jeszcze ją w niego zmieszczę jak się zrobi chłodniej.
W ogóle to moje kumpele się użalają nad małą że biedne dziecko ubieram na różowo. Ja nigdy różowa lala nie byłam, więc tym bardziej się nadziwić nie mogą co się ze mną stało. A ja lubię małe dziewczynki, szczególnie te niedobre, w słodkich różowych kreacjach :loveu:. Jeszcze bardziej lubię ciekawe przebrania, ale nic godnego uwagi jakoś nie znajduję. Na pocieszenie dodam że większe ciuszki mamy już w większości w innych kolorkach, więc róż powoli zacznie odchodzić w zapomnienie. Ciekawe jak się księżniczka będzie chciała ubierać, bo to nigdy nic nie wiadomo :lol:

Hexa chyba się z domu chce wyprowadzić, bo coraz częściej gdzieś znika jak trzeba wracać. A jak już wróci to znowu ciężko ją na siku wywalić. I jak tu nadążyć za tą wariatką...

Posted

Hejka ;):lol:

Dziewczynki z reguły chcą własnie chodzić w różowym , moja chrześniaczka Gabrysia miała taki okres w życiu że nic poza różowym ubrać nie chciała , Maryśka też w sumie chodzi prawie cały czas w różu

Posted

Dam małej wybór co do kolorów, jak będzie róż to może być i róż. Aby nie cała na czarno :evil_lol:. Kombinezon na zimę kupiłam różowy bo w sumie żadnych ładnych nie widziałam dla dziewczynek w innych kolorach, a jak już coś się znalazło to ceny z kosmosu za rzecz która posłuży w sumie tylko kilka miesięcy :roll:. Kombinezony trzeba mieć 2 w razie prania (w zimę długo schnie), więc może jakiś fioletowy mi się uda upolować tak dla odmiany.

Pora kawki nadeszła więc można sobie całodzienne zaległości ponadrabiać :lol:. Jakiś wątek kilka dni temu niechcący z subskrypcji usunęłam i za nic nie mogę dojść co to było :shake:. Ależ gapcia ze mnie (jak to mój stażysta mawiał :evil_lol:)

Posted

Mam nadzieje, ze nie mój watek :p myśmy kombinezony dwa dostali od kogoś z rodziny TZta. Sliczny, różowy a drugi ocieplacz plus kurteczka fioletowa :) sliczne i jak nówki.

będziesz przekluwac uszy Mani dopiero jak sama zechce czy kiedy? Hanka kolczyki na chrzciny dostala i nie wiem... Nie chce teraz ale tak na drugie urodziny chyba moznaby...

Posted

[quote name='*Monia*'] Kombinezon na zimę kupiłam różowy bo w sumie żadnych ładnych nie widziałam dla dziewczynek w innych kolorach, a jak już coś się znalazło to ceny z kosmosu za rzecz która posłuży w sumie tylko kilka miesięcy :roll:.[/QUOTE]
Szukam używanych po allegrach itd. bo całego rózowego nie mamowy ;)

Posted

[quote name='Panna Cotta']Mam nadzieje, ze nie mój watek :p myśmy kombinezony dwa dostali od kogoś z rodziny TZta. Sliczny, różowy a drugi ocieplacz plus kurteczka fioletowa :) sliczne i jak nówki.

będziesz przekluwac uszy Mani dopiero jak sama zechce czy kiedy? Hanka kolczyki na chrzciny dostala i nie wiem... Nie chce teraz ale tak na drugie urodziny chyba moznaby...[/QUOTE]
U Ciebie codziennie nagadane więc bym się zorientowała :eviltong:. Tak właśnie się zastanawiam nad 2-częściowym kobinezonem. Może poszukam w piwnicy bo na pewno lalkę ubierałam kiedyś w czerwony :evil_lol:

Myślę że jak sama zechce, bo nie miała bym odwagi maluchowi przekłuć, jeszcze gdzieś zahaczy i nieszczęście gotowe. Najwcześniej jak pójdzie do podstawówki :p

[quote name='magdabroy']Zapracowana mama przyszła się przywitać :)

Śliczne zielone krzesełko :)[/QUOTE]
Cześć mamuśko Theosiowa :lol:
Mi się też nawet podoba, już się do koloru przyzwyczaiłam ;)

[quote name='zerduszko']Szukam używanych po allegrach itd. bo całego rózowego nie mamowy ;)[/QUOTE]
Też szukam, ale jeszcze nie znalazłam nic godnego kupienia. Mamy różowy wersja słit, więc przyda się coś stonowanego dla kontrastu ;)
Ja też miałam różowy kombinezonik jak byłam malutka, lalka jest w niego ubrana do dziś :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Ostatnio u nas w lumpku widziałam kombinezony dwa różowe , identyczne , pewnie sie nie sprzedały i na lumpek dali :evil_lol:[/QUOTE]
Jak znajdziesz w tym lumpku kombinezon dwuczęściowy czy spodnie takie na szelki nieprzemakalne 80tkę albo 86 dla dziewczynki to bierz a ja Ci kasę zwrócę ;). Tylko [U]nie[/U] różowe ;)

[quote name='Baski_Kropka']Cześć! :D
Zielony kolor twarzowy, różowy zresztą też :D[/QUOTE]
Cześć :)
Przyzwyczaiłam się i nawet zaczynają mi się zielone ciuszki podobać :lol:

[quote name='Panna Cotta']Krzesełko tez mamy zielone :D
A, porobie zaraz zdjecia jakie cuda ciotka TŻta robi na drutach, mamy dla Haniszcza ;)
Różowo białe oczywiście :cool3:[/QUOTE]
Zielony to kolor uniwersalny, i zwykle pasuje do kuchni :lol:
Zaraz zabieram się za nadrabianie zaległości i zobaczę co tam ciekawego macie.

Tak wczoraj pisałam o tych kombinezonach i poszukiwaniach, a dzisiaj moja mamusia przyniosła zielone spodenki od kombinezonu i pytała czy będą pasować do jakiejś kurtki :evil_lol:. Ma wyczucie, bo nic jej nie mówiłam o tym że będę kupować kolejny kombinezon :lol:.

A psy są dzisiaj biedne, bo zła pańcia zapomniała im wyjąć jedzenie z zamrażarki, w lodówce same warzywa i owoce, nic zdatnego dla psów :roll:. Więc dostały.... Kaszkę dla dzieci bezmleczną owsianą :diabloti: z dodatkiem oliwy z oliwek. Chyba posiłek był pożywny bo Hexa nie jęczy w kuchni, ale w sumie dostały takie solidne porcyjki że nie mogą narzekać że pańcia nie kocha :evil_lol:

Posted

Jak trafię taki kombinezonik to na pewno wezmę ;) w sobotę ide na lumpek , tak już standardowo :evil_lol:

nasze psy w ogóle mają lipe bo karma nie zdążyła dojśc a własnie się skończyła , mięsa mrożonego w zoologu też nie mieli :evil_lol: tak że jutro mają głodówkę :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']Jak trafię taki kombinezonik to na pewno wezmę ;) w sobotę ide na lumpek , tak już standardowo :evil_lol:

nasze psy w ogóle mają lipe bo karma nie zdążyła dojśc a własnie się skończyła , mięsa mrożonego w zoologu też nie mieli :evil_lol: tak że jutro mają głodówkę :diabloti:[/QUOTE]
Dlatego napisałam przed sobotą :cool3:

Jeszcze bardziej niż ja się nad psami znęcasz :evil_lol:. U Hexy głodówka by nie przeszła :shake:

[quote name='Yuki_']Niedobra pańcia :mad:[/QUOTE]
Ktoś musi być tym złym, akurat padło na mnie jak zwykle. Ale od zawsze wiadomo że je głodzę bo takie chudziny biedne ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']Dzień dobry ;)[/QUOTE]
Hej :)

[quote name='magdabroy']Bossssssssssssssze, czy Wy nie potraficie spać w nocy?

Doberek :)[/QUOTE]
Cierpię na bezsenność nocną, ale niestety cierpię też na senność poranną i przed 10 nie ma ze mną logicznego kontaktu :evil_lol:
Dobry :)

Posted

[quote name='*Monia*'] ale niestety cierpię też na senność poranną i przed 10 nie ma ze mną logicznego kontaktu :evil_lol:[/QUOTE]
Prawie jak ja tyle że do 7:00-8:00 :diabloti: