Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Pewnie pozbyła się ich na wakacje i teraz wstawia foty dla niepoznaki.
Piwo dla tego kto odnajdzie z jakiej wcześniejszej fotki wycięła psiaki. :diabloti:

Posted

[quote name='Talia']To nie fotomontaż? Heksa wygląda na wklejoną :eviltong:[/QUOTE]
Przecież moje pieski się nie lubią to jakoś trzeba wspólne zdjęcia tworzyć :evil_lol:

[quote name='zerduszko']Obie wyglądają na wklejone :eviltong: Siedzą pewnie w kojcu czy na stercie goowien :evil_lol:[/QUOTE]
Nie wiesz że jak się dziecko pojawia to trzeba alergeny z domu wyrzucić? No to już wiesz i powinnaś wziąć przykład :eviltong:

i tu też fotoszopowane pieski dwa :p
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-GJ5XBj6j4Bs/U7QpkAGVCJI/AAAAAAAAA9Q/5IlDfqg3Zw8/s640/DSC_2424.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-aGqP0q_-5S8/U7QpelpwSMI/AAAAAAAAA8c/7eIck_eLfjY/s640/DSC_2413.JPG[/IMG]

chyba coś mi z aparatem się psuje bo jakość faktycznie powalająca wyszła :roll:. albo ktoś w ustawieniach grzebał i później nie zmienił na te co były poprzednio.

Posted

[quote name='Talia']Pewnie pozbyła się ich na wakacje i teraz wstawia foty dla niepoznaki.
Piwo dla tego kto odnajdzie z jakiej wcześniejszej fotki wycięła psiaki. :diabloti:[/QUOTE]
Nie na wakacje tylko z powodu pojawienia się dziecka :grins:
Nie piję więc nie będę brać udziału, ale sporo podobnych zdjęć bym znalazła :p

Posted

[url]https://lh3.googleusercontent.com/-aGqP0q_-5S8/U7QpelpwSMI/AAAAAAAAA8c/7eIck_eLfjY/s640/DSC_2413.JPG[/url] Jaki kłus. Na show ćwiczyłyście?

Posted

No zobacz jak się ładnie ustawia, idealnie na show :evil_lol:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-n7a0UG3P9-g/U7QpoJQ-aKI/AAAAAAAAA9Y/7-JVIc9CyQg/s576/DSC_2426.JPG[/IMG]

strasznie szybko zarosła gęstym futrem, już nie jest łysa :lol:

Posted

[quote name='Baski_Kropka']oO pieknie wygląda :D

Dexior łysawy.... od weanątrz łapek przednich i tylnych mu skóra prześwituje...:P[/QUOTE]
[quote name='Talia']Pięknie!
Tina nie chce łysiec. Ile bym jej nie czesała to i tak ciągle gubi :shake:[/QUOTE]
Ona ładnie zarasta, z łysolca za chwile robi się puchacz i skórę trudno znaleźć. Przynajmniej nie widać że głodzę :diabloti:
Hexolina teraz gubi strasznie sierść. Mamy żółte narzuty od wczoraj i już całe w czarnych kłakach.

[quote name='Ty$ka']Jeeeej, dwie sucze razem :D :loveu:
Choć i tak każda żyje własnym życiem ^^

E tam u krótkowłosych zarośnięcie aż tak nie widać :p[/QUOTE]
Każda ma swoje sprawy, a najlepiej im się siedzi nade mną żebym piłkę rzucała więc razem na zdjęciach trudno złapać. W domu zdjęć nie robię, a tu właśnie najczęściej gdzieś razem leżą.

Za leniwa jestem żeby mieć długowłose zwierzę. Miałam królicę angorę i wiele mnie wysiłku kosztowało doprowadzanie jej sierści do ładu. Nigdy więcej :shake:

[quote name='dOgLoV']Jak dla mnie to jakość zdjęć bardzo dobra :loveu:[/QUOTE]
Jak na lustro to jakość powala swoją beznadziejnością, gdyby to była cyfrówka to bym nie marudziła :p

Gorąco dzisiaj i mamy dzień lenistwa z tej okazji. Psy zjadły na obiad ponad pół dziecięcego słoiczka brokułów z oliwą i witaminami na stawy, wyszłyśmy trochę poszaleć z piłkami i później nawet nie marudziły że by cokolwiek chciały ode mnie. Miła odmiana po wczorajszym zabieganiu. Wieczorem dla relaksu zrobimy sobie rundkę po osiedlu w nie noszonych obróżkach, trzeba się pokazać bo w sumie kilka dni nas nie widzieli sąsiedzi z racji wyjazdowych spacerów i pewnie się stęsknili :evil_lol:

Posted

U nas tez gorąco dzisiaj było, pies mial tryb olewatorski na spacerro wiec fajnie się szło z wózkiem i piesem :D

Suczyska z fotomontazu super, jak Ci sie udało tak je wyciac z brudnego kojca i wkleic na piekna trawke tak idealnie? :evil_lol:

Posted

[quote name='Panna Cotta']U nas tez gorąco dzisiaj było, pies mial tryb olewatorski na spacerro wiec fajnie się szło z wózkiem i piesem :D

Suczyska z fotomontazu super, jak Ci sie udało tak je wyciac z brudnego kojca i wkleic na piekna trawke tak idealnie? :evil_lol:[/QUOTE]
Chyba dzisiaj dzień ugrzecznionych psów, bo Shi była nawet grzeczniejsza niż normalnie i reagowała w sekundę na polecenia, nawet nie korzystała z czasu na zastanawianie się :lol:

Bo mam ładną trawkę, a w kojcu wszystko równo upaskudzone więc nie było dużego problemu z przeklejaniem psów. Żeby nie było wątpliwości - łańcuchy też ładnie pofotoszopowałam (ale słowo stworzyłam :evil_lol:) żeby nie było widać

[quote name='magdabroy']Kobieta pracująca wpadła i podziwia zdjęcia :loveu:
Małą też bym pooglądała :razz:[/QUOTE]
Witamy :loveu:
W sumie ostatnio tylko telefonem zdjęcia robiłam, a znowu nie mam kabla :roll:. Kartę od aparatu tacie pożyczyłam razem z małym aparatem, więc mam tylko stare zdjęcia. Przeglądając kartę którą mam natknęłam się na fotki których nie widziałam, z początku czerwca ;)
naprężona dzidzia
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-1VdFWtLGUP4/U8bb35hOQ6I/AAAAAAAABAE/uNAZ06zM6eo/s512/DSC_2266.JPG[/IMG]

i dzidzia gada z zabawką
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Wh4hXUgcHyM/U8bb30_Y3QI/AAAAAAAABAI/aOAzsHvjGts/s512/DSC_2271.JPG[/IMG]

na tych fotkach jeszcze nie było sterczącej czupryny ;). Koleżanki się wczoraj śmiały, że jak byłam za pierwszym razem w pracy to mała była zupełnie łysa, później miała kilka włosów na krzyż, teraz ma długie sterczące druciki, a przy kolejnej wizycie na pewno będzie miała już takie włosy jak ja :evil_lol:. Kudły mam już do pasa, ale za 2 tygodnie idę na wesele (tzn. idziemy) i w końcu je ścinam żeby dało się je jakoś ułożyć. Maniula chyba sobie loki będzie kręcić żeby było inaczej niż na co dzień :evil_lol:. Maniula ma już słit różową sukienkę, kapelusik, rajstopki i gacie do kompletu :loveu:

Posted

Ooo, Mania :) sliczna! Żółty kurczaczek:D my na wesele za rok dopiero najblizsze mamy, chociaz za miesiąc jakas kuzynka TZ ma ale nie jedziemy bo nie i lasy nawet nie my... Dzisiaj jedziemy kupić Hance komplecik do chrztu, uzywany zalozony raz za śmieszna cenę caly kompecik :)nowy wyniesie nas wiecej a i tak raz go zalozy i tak :) a co tam:D

wlosow do pasa zazdroszcze, ja musze wcinać jak tylko do ramion urosną bo mam siano porozdwajane coenkie i oklapniete i wyglądam jak ulizany szczur

Posted

[quote name='magdabroy']Ale ma wielką pupę w tym pampersie :diabloti::loveu:

Ładnie jej w żółtym :loveu:[/QUOTE]
Tego właśnie w tych pieluchach nie lubię :roll:

Mi się też podoba, lepiej niż w różowym :lol:

[quote name='Panna Cotta']Ooo, Mania :) sliczna! Żółty kurczaczek:D my na wesele za rok dopiero najblizsze mamy, chociaz za miesiąc jakas kuzynka TZ ma ale nie jedziemy bo nie i lasy nawet nie my... Dzisiaj jedziemy kupić Hance komplecik do chrztu, uzywany zalozony raz za śmieszna cenę caly kompecik :)nowy wyniesie nas wiecej a i tak raz go zalozy i tak :) a co tam:D

wlosow do pasa zazdroszcze, ja musze wcinać jak tylko do ramion urosną bo mam siano porozdwajane coenkie i oklapniete i wyglądam jak ulizany szczur[/QUOTE]
Te ciuchy do chrztu mają kosmiczne ceny, a i tak tylko na raz więc też będę szukać czegoś w rozsądnej cenie. Ale u nas jeszcze trochę zanim małą ochrzczę więc się na razie nie rozglądam.
Na wesele mamy około godzinę drogi, więc wyprawa się szykuje. Na poprawiny też mamy zaproszenie, ale chyba nie dam rady, odzwyczaiłam się od imprez ;)

Moje włosy po umyciu wykręcają się we wszystkie możliwe strony mimo że nie są kręcone, a po deszczu wyglądam jak po burzy z piorunami :evil_lol:. Teraz zaczęły mi potwornie wychodzić, więc muszę je do ładu doprowadzić.

pierwsze spotkanie z kaszką [SIZE=1](nie zwracać uwagi na mój obdrapany lakier, nie chciało mi się zmywać :eviltong:)
[/SIZE][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-SgHzdRBJB9g/U8eQL5dpa4I/AAAAAAAABAw/BQ51uNL_-Ac/s640/DSC_2471.JPG[/IMG]

taka radocha że aż włosy oklapły :evil_lol:
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Q0HK5r71bt0/U8eQL4iNkYI/AAAAAAAABAg/XKswv7OAzh8/s640/DSC_2473.JPG[/IMG]

kaszka z łyżeczki zniknęła :lol:
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-PO4GfYywwV4/U8eQL3IGtpI/AAAAAAAABAk/BdXfdqUyM40/s640/DSC_2474.JPG[/IMG]

"no rób to zdjęcie"
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-5edlLQriKRM/U8eQNr6xK_I/AAAAAAAABA0/vh0pixTzrzo/s640/DSC_2477.JPG[/IMG]

a teraz sama
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-ZH1QLnVuwtM/U8eQN5wXs9I/AAAAAAAABBA/BvUJGbocY60/s640/DSC_2479.JPG[/IMG]

Przy obiedzie nie ma szans na zdjęcia bo nawet dwie ręce mi nie wystarczają do karmienia i siłowania się z 'Zosią Samosią' ;)

Posted

Chrzcij za tydzień to oddam ciuszki:D myśmy chcieli to mieć juz za sobą, dzisiaj zrpbialam juz zakupy na torta, sukienkę sobie przepralam bo wisiała.w szafie 2lata :D

Posted

Lepiej kawałek tortu mi wyślij :loveu:
Ja sobie na wesele kupiłam kieckę, kosztowało mnie to duuużo bo nienawidzę chodzenia na zakupy w weekendy kiedy jest tłok, po czym otworzyłam szafę żeby wygrzebać jakąś narzutkę i trafiłam na czerwoną kieckę którą mamuśka mi wyrwała i oczarowana kazała już natychmiast mierzyć bo jest super. I zostałam z nową kiecką bo jednak idę w starej, której tak dla ścisłości nie miałam na sobie również ani razu :roll:. Zawsze jak kupuję nową sukienkę to i tak idę w którejś starej, sprawdzonej, w której się dobrze czuję..

Nienawidzę urzędów i miliona papierów, a jeszcze bardziej tego że żeby załatwić coś w jednym urzędzie trzeba najpierw załatwić papiery z trzech innych :angryy:. I czeka mnie znowu miła wycieczka do miasta stołecznego żeby się trochę spalin nawdychać, wezmę 1 świstek i wracam po to żeby jechać do drugiego urzędu z tymże świstkiem. A w międzyczasie muszę załatwić jeszcze z dwóch innych urzędów 2 świstki. A, i jeszcze jeden świstek później będzie potrzebny żeby załatwiać kolejne świstki i znowu załatwiać kolejne sprawy, itd. :loveu::loveu:

Posted

Ojejku, dzieci są takie rozkoszne, ale Maniula to szczególnie :loveu: Na zdjęciach wygląda na aniołka :loveu:
Jak nie masz komu oddać włosów to możesz mi, ja swoje obcięłam i żałuję ;[

Posted

[quote name='Ty$ka']Ojejku, dzieci są takie rozkoszne, ale Maniula to szczególnie :loveu: Na zdjęciach wygląda na aniołka :loveu:
Jak nie masz komu oddać włosów to możesz mi, ja swoje obcięłam i żałuję ;[[/QUOTE]
W sumie jest grzeczna jeszcze, ale jak coś idzie nie po jej myśli to potrafi różki pokazać ;)
Oddam około 15 cm włosów. Spakować? :razz:

[quote name='zerduszko']Nie drapiesz Mani przy kąpieli tak długimi paznokciami? A kaszka jaka?[/QUOTE]
Tylko raz ją drapnęłam przy przebieraniu, ale po 2 godzinach nawet śladu nie było. Niestety wczoraj mi się jeden złamał i przez jakiś czas będą krótsze :placz:.
Na zdjęciu kaszka manna (gluten), ale obecnie zmieniłam na taką dla dzieci owsianą bo dużo mniej babrania i przy garnku stać nie trzeba ;)

Posted

Torta nie wysle bo ja to się boje, że go zabraknie :oops: mam srednice tortownicy 28cm na 22 osoby w tym 3 dzieci. Niby wujek google głosi, że powinno wystarczyć, ale ja lubie sobie popanikowac :D
Ubranko kupione :loveu: