Marinka Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 mari23 napisał(a):i oto mamy powód, dla którego Puszek do schroniska trafił... ale dzięki ich bezduszności ja mam duuuuuużo Pusia do kochania Wiesz, ja się troszkę dziwię, bo jedna z córek p. Stasi mieszka z mężem i dziećmi piętro wyżej z teściami....ale cóż widać w kupie raźniej...lub raczej na kupie... Quote
mari23 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='Marinka']Wiesz, ja się troszkę dziwię, bo jedna z córek p. Stasi mieszka z mężem i dziećmi piętro wyżej z teściami....ale cóż widać w kupie raźniej...lub raczej na kupie... musiałaby pewnie siostry spłacić, a może nie ma tyle kasy - od takich bezdusznych siostrzyczek trudno oczekiwać, że zrezygnują ze swojej części spadku - tak więc sprzedały, a pieniądze podzieliły.... a najlepsza część "spadku" dostała się mnie!!! :) Quote
Havanka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 [quote name='mari23']musiałaby pewnie siostry spłacić, a może nie ma tyle kasy - od takich bezdusznych siostrzyczek trudno oczekiwać, że zrezygnują ze swojej części spadku - tak więc sprzedały, a pieniądze podzieliły.... a najlepsza część "spadku" dostała się mnie!!! :) ............ wykasowałam, to co o nich myślę. Powiem tylko to, ze tak zdobyte pieniądze, nie przyniosą im szczęścia. I tego im życzę z całego serca. Quote
mari23 Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Havanka napisał(a):............ wykasowałam, to co o nich myślę. Powiem tylko to, ze tak zdobyte pieniądze, nie przyniosą im szczęścia. I tego im życzę z całego serca. nie przyniosą - ja jestem o tym przekonana a mnie Pusio naprawdę daje dużo szczęścia, pokochałam tego słodkiego tłuścioszka Quote
Iljova Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Masz rację Marysiu Ty masz w spadku żywe, bezcenne stworzonko :-) Quote
Marinka Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Pusiu miziam cię po tłuściutkim brzusiu :) A Twojej nowej wspaniałej Rodzinie posyłam siarczystego buziaka :) :-*** Quote
mari23 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Marinka napisał(a):Pusiu miziam cię po tłuściutkim brzusiu :) A Twojej nowej wspaniałej Rodzinie posyłam siarczystego buziaka :) :-*** rodzina Pusiowa dziękuje i rewanżuje się buziaczkami :loveu: Pusia planuję jutro zważyć......:cool3: ale wydaje mi się, że on przytył tak "jednorazowo" i już nie tyje..... mam nadzieję.....:roll: jest wesolutki i radosny, dużo biega, nawet skacze ( zwłaszcza na łóżko :evil_lol:), chyba rzeczywiście nic mu nie dolega.... bo znów mnie korci, by mu badania zrobić, choć poprzednie wyszły dobre Quote
Marinka Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 mari23 napisał(a):rodzina Pusiowa dziękuje i rewanżuje się buziaczkami :loveu: Pusia planuję jutro zważyć......:cool3: ale wydaje mi się, że on przytył tak "jednorazowo" i już nie tyje..... mam nadzieję.....:roll: jest wesolutki i radosny, dużo biega, nawet skacze ( zwłaszcza na łóżko :evil_lol:), chyba rzeczywiście nic mu nie dolega.... bo znów mnie korci, by mu badania zrobić, choć poprzednie wyszły dobre Marysiu i co, ważyłaś Jego Szerokość? - strasznie jestem ciekawa :) Dziś widziałam, ze w dawnym mieszkaniu Pusia trwa remont - pewnie nowi właściciele odnawiają :) Quote
mari23 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Marinka napisał(a):Marysiu i co, ważyłaś Jego Szerokość? - strasznie jestem ciekawa :) Dziś widziałam, ze w dawnym mieszkaniu Pusia trwa remont - pewnie nowi właściciele odnawiają :) dzisiaj z Tiarusią u wetów byłam, więc z Pusiem jutro na wagę pojedziemy :) mam nadzieję, że tylko "optycznie" przytył.... Quote
mari23 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='mari23']dzisiaj z Tiarusią u wetów byłam, więc z Pusiem jutro na wagę pojedziemy :) mam nadzieję, że tylko "optycznie" przytył....[/QUOTE] no, niestety, nie tylko optycznie Puszek jest grubszy... ważyłam wczoraj Pusia..... 13,8kg! :-( :-( :-( on naprawdę dużo nie zjada..... 20 kwietnia ważył 10,8kg, a wczoraj dokładnie 3 kg więcej.... jest radosny, biega i skacze, szczeka, jak szalony..... czemu tak tyje??????? wetka mówi, że spadł mu metabolizm po kastracji..... Quote
Havanka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='mari23']no, niestety, nie tylko optycznie Puszek jest grubszy... ważyłam wczoraj Pusia..... 13,8kg! :-( :-( :-( on naprawdę dużo nie zjada..... 20 kwietnia ważył 10,8kg, a wczoraj dokładnie 3 kg więcej.... jest radosny, biega i skacze, szczeka, jak szalony..... czemu tak tyje??????? wetka mówi, że spadł mu metabolizm po kastracji.....[/QUOTE] Ojej, to już robi się mało śmiesznie.:shake: Marysiu, może karmić Puszka osobno jakąś specjalną karmą. Tylko trzeba się zorientować, która byłaby najlepsza. Quote
mari23 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Havanka']Ojej, to już robi się mało śmiesznie.:shake: Marysiu, może karmić Puszka osobno jakąś specjalną karmą. Tylko trzeba się zorientować, która byłaby najlepsza.[/QUOTE] ja już od dłuższego czasu się tym martwię :( najbardziej martwi mnie to, że on naprawdę nie je więcej, niż reszta, a nawet mniej.... kupuję im Purine Senior - ona jest trochę niskokaloryczna, bo staruszki potrzebują mniej kalorii są karmy specjalne, takie "odchudzające", ale Royala - drogie poszukam jeszcze, może coś znajdę dla niego, bo go te łapinki nie udźwigną wkrótce kupiłam mu dzisiaj opakowanie tabletek Heparegen, do tego Furosemid dla Łatka i Encorton dla Tiary..... 75 złotych zostawiłam w aptece :( Quote
mari23 Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='mari23']ja już od dłuższego czasu się tym martwię :( najbardziej martwi mnie to, że on naprawdę nie je więcej, niż reszta, a nawet mniej.... kupuję im Purine Senior - ona jest trochę niskokaloryczna, bo staruszki potrzebują mniej kalorii są karmy specjalne, takie "odchudzające", ale Royala - drogie poszukam jeszcze, może coś znajdę dla niego, bo go te łapinki nie udźwigną wkrótce kupiłam mu dzisiaj opakowanie tabletek Heparegen, do tego Furosemid dla Łatka i Encorton dla Tiary..... 75 złotych zostawiłam w aptece :([/QUOTE] zamówiłam dziś Puszkowi karme Bosh z obniżoną zawatością tłuszczu dla psów z nadwagą [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images37.fotosik.pl/1857/03bca6d96acf11f3med.jpg[/IMG][/URL] Puszek jest w ciągłym ruchu - nie powinien tak tyć, dlatego martwię się o niego [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/1695/e8c25c9855206404med.jpg[/IMG][/URL] badania tarczycowe wyszły dobrze.... gdzie jeszcze szukać przyczyny???? Quote
Havanka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Miejmy nadzieję, ze Pusio "zareaguje wagowo" na nową karmę. Nie pamiętam, ale czy miał robione badania pod kątem cukrzycy? Quote
mari23 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) [quote name='Havanka']Miejmy nadzieję, ze Pusio "zareaguje wagowo" na nową karmę. Nie pamiętam, ale czy miał robione badania pod kątem cukrzycy?[/QUOTE] tak, cukier też, miał wszystkie podstawowe badania plus tarczyca, za wyjątkiem wątroby wszystko wyszło dobrze karma pewnie jutro będzie Edited November 14, 2012 by mari23 http://www.dogomania.pl/forum/editpost.php?p=19965644&do=editpost Quote
mari23 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Havanka']Miejmy nadzieję, ze Pusio "zareaguje wagowo" na nową karmę. Nie pamiętam, ale czy miał robione badania pod kątem cukrzycy?[/QUOTE] karma już dotarła - muszę poczytać ile i jak "dawkować" i.... odchudzamy się z Pusiem ;) Quote
Havanka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='mari23']karma już dotarła - muszę poczytać ile i jak "dawkować" i.... odchudzamy się z Pusiem ;) Czyżbyś Marysiu, też miała zamiar się odchudzać:crazyeye::evil_lol: Powodzenia Pusiaczku ! Trzymam kciuki za odzyskanie smukłej sylwetki ! Quote
mari23 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 (edited) [quote name='Havanka']Czyżbyś Marysiu, też miała zamiar się odchudzać:crazyeye::evil_lol: Powodzenia Pusiaczku ! Trzymam kciuki za odzyskanie smukłej sylwetki ! żeby biedakowi raźniej było.....może i ja odzyskam smukłą sylwetkę:evil_lol: jak się ma taką córkę, jak moja Ania - trudno nie popaść w kompleksy ;) 180cm wzrostu i 50kg wagi..... na fotce moja Ania w pracy - 2 takie psy tam mieszkają ____________________________________________________ edytuję: Puszek odmówił współpracy i nie chce jeść tej karmy :( chyba dla mnie będzie Edited November 15, 2012 by mari23 Quote
mari23 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 nie odwiedzają cioteczki Puszkowego wątku..... ledwie go odnalazłam, żeby wkleić zdjęcia, które zrobiła mu Wiola Quote
Havanka Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Wszystkie psiaczki mają jeden wątek, więc od razu są tam wieści o wszystkich. Czy Pusiowi udało się zgubić trochę wagi? Quote
mari23 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Havanka']Wszystkie psiaczki mają jeden wątek, więc od razu są tam wieści o wszystkich. Czy Pusiowi udało się zgubić trochę wagi?[/QUOTE] akurat - zgubić...... zamówiłam mu dzisiaj Royal Obesity, bo naprawdę się o niego martwię.... karma "light" to dla niego za mało, potrzebuje weterynaryjnej, tak doradziła wetka, więc zamówiłam, jutro pewnie kurier przywiezie Quote
mari23 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='mari23']akurat - zgubić...... zamówiłam mu dzisiaj Royal Obesity, bo naprawdę się o niego martwię.... karma "light" to dla niego za mało, potrzebuje weterynaryjnej, tak doradziła wetka, więc zamówiłam, jutro pewnie kurier przywiezie karma dla tłuścioszków dotarła do adresata :) JAK TO WSZYSTKO ZJEM, TO NA PEWNO SCHUDNĘ !!!!:diabloti::evil_lol: Quote
Marinka Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Jaki zadowolony i uśmiechnięty :) Pewnie wie, że to wszystko dla niego :) Quote
Havanka Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Pusio nie przejmuje się swoją wagą. Jest szczęśliwy i zadowolony, jeśli brzuszek najedzony:evil_lol:. Za to dziś Marysia leży w łóżku z bólem głowy:shake:. Quote
Marinka Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Witam i serdecznie zapraszam na bazarek stworzony przez Ladymonia0610 na potrzeby BDT naszej kochanej Marysi :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post20433040 Bazarek ma formę cegiełek - ewentualny dochód zostanie przeznaczony na karmę i leczenie psiaków Quote
Recommended Posts