Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mari23 napisał(a):
i oto mamy powód, dla którego Puszek do schroniska trafił... ale dzięki ich bezduszności ja mam duuuuuużo Pusia do kochania

Wiesz, ja się troszkę dziwię, bo jedna z córek p. Stasi mieszka z mężem i dziećmi piętro wyżej z teściami....ale cóż widać w kupie raźniej...lub raczej na kupie...

Posted

[quote name='Marinka']Wiesz, ja się troszkę dziwię, bo jedna z córek p. Stasi mieszka z mężem i dziećmi piętro wyżej z teściami....ale cóż widać w kupie raźniej...lub raczej na kupie...

musiałaby pewnie siostry spłacić, a może nie ma tyle kasy - od takich bezdusznych siostrzyczek trudno oczekiwać, że zrezygnują ze swojej części spadku - tak więc sprzedały, a pieniądze podzieliły....

a najlepsza część "spadku" dostała się mnie!!! :)

Posted

[quote name='mari23']musiałaby pewnie siostry spłacić, a może nie ma tyle kasy - od takich bezdusznych siostrzyczek trudno oczekiwać, że zrezygnują ze swojej części spadku - tak więc sprzedały, a pieniądze podzieliły....

a najlepsza część "spadku" dostała się mnie!!! :)

............ wykasowałam, to co o nich myślę. Powiem tylko to, ze tak zdobyte pieniądze, nie przyniosą im szczęścia. I tego im życzę z całego serca.

Posted

Havanka napisał(a):
............ wykasowałam, to co o nich myślę. Powiem tylko to, ze tak zdobyte pieniądze, nie przyniosą im szczęścia. I tego im życzę z całego serca.

nie przyniosą - ja jestem o tym przekonana

a mnie Pusio naprawdę daje dużo szczęścia, pokochałam tego słodkiego tłuścioszka

• 2 weeks later...
Posted

Marinka napisał(a):
Pusiu miziam cię po tłuściutkim brzusiu :) A Twojej nowej wspaniałej Rodzinie posyłam siarczystego buziaka :) :-***

rodzina Pusiowa dziękuje i rewanżuje się buziaczkami :loveu:

Pusia planuję jutro zważyć......:cool3:
ale wydaje mi się, że on przytył tak "jednorazowo" i już nie tyje..... mam nadzieję.....:roll:

jest wesolutki i radosny, dużo biega, nawet skacze ( zwłaszcza na łóżko :evil_lol:), chyba rzeczywiście nic mu nie dolega....
bo znów mnie korci, by mu badania zrobić, choć poprzednie wyszły dobre

Posted

mari23 napisał(a):
rodzina Pusiowa dziękuje i rewanżuje się buziaczkami :loveu:

Pusia planuję jutro zważyć......:cool3:
ale wydaje mi się, że on przytył tak "jednorazowo" i już nie tyje..... mam nadzieję.....:roll:

jest wesolutki i radosny, dużo biega, nawet skacze ( zwłaszcza na łóżko :evil_lol:), chyba rzeczywiście nic mu nie dolega....
bo znów mnie korci, by mu badania zrobić, choć poprzednie wyszły dobre

Marysiu i co, ważyłaś Jego Szerokość? - strasznie jestem ciekawa :)
Dziś widziałam, ze w dawnym mieszkaniu Pusia trwa remont - pewnie nowi właściciele odnawiają :)

Posted

Marinka napisał(a):
Marysiu i co, ważyłaś Jego Szerokość? - strasznie jestem ciekawa :)
Dziś widziałam, ze w dawnym mieszkaniu Pusia trwa remont - pewnie nowi właściciele odnawiają :)

dzisiaj z Tiarusią u wetów byłam, więc z Pusiem jutro na wagę pojedziemy :)
mam nadzieję, że tylko "optycznie" przytył....

Posted

[quote name='mari23']dzisiaj z Tiarusią u wetów byłam, więc z Pusiem jutro na wagę pojedziemy :)
mam nadzieję, że tylko "optycznie" przytył....[/QUOTE]

no, niestety, nie tylko optycznie Puszek jest grubszy...

ważyłam wczoraj Pusia..... 13,8kg! :-( :-( :-(
on naprawdę dużo nie zjada..... 20 kwietnia ważył 10,8kg, a wczoraj dokładnie 3 kg więcej....
jest radosny, biega i skacze, szczeka, jak szalony..... czemu tak tyje???????
wetka mówi, że spadł mu metabolizm po kastracji.....

Posted

[quote name='mari23']no, niestety, nie tylko optycznie Puszek jest grubszy...

ważyłam wczoraj Pusia..... 13,8kg! :-( :-( :-(
on naprawdę dużo nie zjada..... 20 kwietnia ważył 10,8kg, a wczoraj dokładnie 3 kg więcej....
jest radosny, biega i skacze, szczeka, jak szalony..... czemu tak tyje???????
wetka mówi, że spadł mu metabolizm po kastracji.....[/QUOTE]

Ojej, to już robi się mało śmiesznie.:shake: Marysiu, może karmić Puszka osobno jakąś specjalną karmą. Tylko trzeba się zorientować, która byłaby najlepsza.

Posted

[quote name='Havanka']Ojej, to już robi się mało śmiesznie.:shake: Marysiu, może karmić Puszka osobno jakąś specjalną karmą. Tylko trzeba się zorientować, która byłaby najlepsza.[/QUOTE]

ja już od dłuższego czasu się tym martwię :(
najbardziej martwi mnie to, że on naprawdę nie je więcej, niż reszta, a nawet mniej....
kupuję im Purine Senior - ona jest trochę niskokaloryczna, bo staruszki potrzebują mniej kalorii
są karmy specjalne, takie "odchudzające", ale Royala - drogie
poszukam jeszcze, może coś znajdę dla niego, bo go te łapinki nie udźwigną wkrótce

kupiłam mu dzisiaj opakowanie tabletek Heparegen, do tego Furosemid dla Łatka i Encorton dla Tiary.....
75 złotych zostawiłam w aptece :(

Posted

[quote name='mari23']ja już od dłuższego czasu się tym martwię :(
najbardziej martwi mnie to, że on naprawdę nie je więcej, niż reszta, a nawet mniej....
kupuję im Purine Senior - ona jest trochę niskokaloryczna, bo staruszki potrzebują mniej kalorii
są karmy specjalne, takie "odchudzające", ale Royala - drogie
poszukam jeszcze, może coś znajdę dla niego, bo go te łapinki nie udźwigną wkrótce

kupiłam mu dzisiaj opakowanie tabletek Heparegen, do tego Furosemid dla Łatka i Encorton dla Tiary.....
75 złotych zostawiłam w aptece :([/QUOTE]

zamówiłam dziś Puszkowi karme Bosh z obniżoną zawatością tłuszczu dla psów z nadwagą

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images37.fotosik.pl/1857/03bca6d96acf11f3med.jpg[/IMG][/URL]

Puszek jest w ciągłym ruchu - nie powinien tak tyć, dlatego martwię się o niego

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/1695/e8c25c9855206404med.jpg[/IMG][/URL]

badania tarczycowe wyszły dobrze.... gdzie jeszcze szukać przyczyny????

Posted (edited)

[quote name='Havanka']Miejmy nadzieję, ze Pusio "zareaguje wagowo" na nową karmę. Nie pamiętam, ale czy miał robione badania pod kątem cukrzycy?[/QUOTE]

tak, cukier też, miał wszystkie podstawowe badania plus tarczyca, za wyjątkiem wątroby wszystko wyszło dobrze
karma pewnie jutro będzie

Edited by mari23
http://www.dogomania.pl/forum/editpost.php?p=19965644&do=editpost
Posted

[quote name='Havanka']Miejmy nadzieję, ze Pusio "zareaguje wagowo" na nową karmę. Nie pamiętam, ale czy miał robione badania pod kątem cukrzycy?[/QUOTE]

karma już dotarła - muszę poczytać ile i jak "dawkować" i.... odchudzamy się z Pusiem ;)

Posted

[quote name='mari23']karma już dotarła - muszę poczytać ile i jak "dawkować" i.... odchudzamy się z Pusiem ;)
Czyżbyś Marysiu, też miała zamiar się odchudzać:crazyeye::evil_lol:
Powodzenia Pusiaczku ! Trzymam kciuki za odzyskanie smukłej sylwetki !

Posted (edited)

[quote name='Havanka']Czyżbyś Marysiu, też miała zamiar się odchudzać:crazyeye::evil_lol:
Powodzenia Pusiaczku ! Trzymam kciuki za odzyskanie smukłej sylwetki !

żeby biedakowi raźniej było.....może i ja odzyskam smukłą sylwetkę:evil_lol:
jak się ma taką córkę, jak moja Ania - trudno nie popaść w kompleksy ;)

180cm wzrostu i 50kg wagi..... na fotce moja Ania w pracy - 2 takie psy tam mieszkają

Edited by mari23
  • 2 months later...
Posted

[quote name='Havanka']Wszystkie psiaczki mają jeden wątek, więc od razu są tam wieści o wszystkich.
Czy Pusiowi udało się zgubić trochę wagi?[/QUOTE]

akurat - zgubić......
zamówiłam mu dzisiaj Royal Obesity, bo naprawdę się o niego martwię....
karma "light" to dla niego za mało, potrzebuje weterynaryjnej, tak doradziła wetka, więc zamówiłam, jutro pewnie kurier przywiezie

Posted

[quote name='mari23']akurat - zgubić......
zamówiłam mu dzisiaj Royal Obesity, bo naprawdę się o niego martwię....
karma "light" to dla niego za mało, potrzebuje weterynaryjnej, tak doradziła wetka, więc zamówiłam, jutro pewnie kurier przywiezie

karma dla tłuścioszków dotarła do adresata :)

JAK TO WSZYSTKO ZJEM, TO NA PEWNO SCHUDNĘ !!!!:diabloti::evil_lol:

Posted

Pusio nie przejmuje się swoją wagą. Jest szczęśliwy i zadowolony, jeśli brzuszek najedzony:evil_lol:.
Za to dziś Marysia leży w łóżku z bólem głowy:shake:.

• 2 weeks later...