Jump to content
Dogomania

Schronisko na tzw. "KONCU SWIATA", masa psow bezskutecznie czekajacych na pomoc

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema']Ja mieszkam teraz w Nowym Sączu, mam 6 psów na DT, jeśli by się nam ktoś choć trochę dorzucił do benzyny mogę jechać, byłam już tam kilka razy, wiem gdzie to jest. A teraz mam szczepienia wszystkich swoich tymczasów i nie jestem w stanie opłacić benzyny.[/QUOTE]
O to super :) trzeba tak zrobić, nie ma co czekać. Kurde, a może ktoś z Krakowa ma wolne miejsce i by przyjął jeszcze jakąś biedę? Tyle tam ich :( zima idzie :(

Jaki to będzie koszt mniej więcej?

Posted

[quote name='Soema']Diesel. Nie no mogę jechać do Krakowa do Eli.[/QUOTE]

soema, a mogłabym w krk Ci zatankowac paliwo? Zamiast pieniazków? Tyle ile bedzie trzeba..Bo tu nie bedzie problemu, a z kasa u mnie tak sobie ..:(

Posted

[quote name='Soema']Diesel. Nie no mogę jechać do Krakowa do Eli.[/QUOTE]

Soema , sunię będę musiała odebrać z Krakowa po południu dopiero , po pracy , do mnie to jeszcze z 30 km jest . Jeszcze muszę przemyśleć , może jakby szybko był transport do Łodzi i mała nie musiałaby długo czekać u mnie - może w takim wypadku jeszcze jedna sunia by skorzystała i zostałaby u mnie na dt. Tylko wtedy muszę prosić kogos ze znajomych aby jechał po psiaki ze mna do Krakowa bo dwóch busem nie przewiozę . Tel. do mnie 606 971 748 , bo nie zawsze mogę wejść na dogo .

Posted

elaja, a Ty gdzie mieszkasz? gdyby soema zgodziła sie na tankowanie to i tak musze sie z nia zobaczyc wiec sunie mogłabym jakoś dowiexć do Ciebie - rozumiem ze to gdzies niedaleko krk? zaczekajmy na soeme i ew. bedizemy dogrywac:)

Posted

Koło Krzeszowic . Bez problemu mogę jednego spokojnego w miarę psiaka przewieźć busem z Krakowa ale dwa to już problem. O.k., będziemy sie dogadywać ;)

Posted

Wiem Elu miej więcej gdzie mieszkasz, kkanarekk mi mówiła. To jak uważacie. 660 78 13 87 to numer do mnie. Nie jestem w stanie teraz wszystkiego pokryć, bo moje mnie pochłaniają..

Posted

Zobaczcie co przywiozłyśmy z Kerią z niedzielnej wyprawy:-(
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233620-Skrajnie-wyczerpany-Fred-gasnąca-psia-dusza[/URL]

Posted

tak, jestesmy w kontakcie cały czas, prawdopodobnie soema zabierze dwie sunie z NT - klatka kennelowa jest organizowana przeze mnie na dziś, ale pilnie poszukujemy transportu dla jednej suńki na trasie Kraków - Łódź lub Katowice - łódź..
A czy ktos z Łodzi mógłby np małą odebrać z warszawy? Lub z Piotrkowa? Bo wtedy jesli kochana Figu zgodziłaby sie zabrać sunie ze soba to do Warszawy (ew gdzieś na trasie mogłaby byc przekazana) jakos by sie dotelepała:) Tylko stamtad do Łodzi jeszcze..

Posted

Już jestem po rozmowie z Aga-tą, wstępnie schronisko wie o którą sunie chodzi, znajdę zaraz zdjęcie i wydrukuję. Będziemy szukali jeszcze małej kudłatej, adopcyjnej suni. I spytam o szczeniaka, dla jeszcze jednej osoby.

Posted

[quote name='jovana']

[IMG]http://imageshack.us/a/img253/2567/dsc0171wq.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img805/3497/dsc0184d.jpg[/IMG]

[/QUOTE]

zdjecia Dextera z wyjazdu po prostu powalajace! :) Jovano bede dzis dzwonic, ale co u Was slychac, jak sie miewa Dexter? Dwie osoby o niego pytaly, mialy kilka pytan, wiec przekazalam nr do Ciebie.
[quote name='Lucyja']Sesja zdjęciowa Torreska :)

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/221/tori5.jpg/"][IMG]http://imageshack.us/a/img221/5356/tori5.jpg[/IMG][/URL]

[/QUOTE]
nie moge napatrzec sie na zdjecia Toressa. Lucynko dziekuje Ci bardzo:) Mozna juz oglaszac chlopaka? jest juz po badaniach?

[quote name='mysza 1']Hop może ją przyjąć w każdej chwili myślę, dzisiaj poszła do domu Nuka z mojego podpisu. Kwestia wyciągnięcia ze schronu.[/QUOTE]
ta staruszka? ale super! i jak szybko:multi::)
DZIEKUJE BARDZO, ze zabierzecie teraz sunie z N.Targu:loveu:

[quote name='Rudzia-Bianca']Agatko dużo zdrowia :) Rehabilituj się szybko Cioteczko :)[/QUOTE]
Dziekuje. Rehabilitacja dopiero za 5 tyg., ale to nic..., tydzien temu odeszla bardzo bliska mi osoba i trudno mi sie z tym pogodzic

[quote name='elaja']Soema , sunię będę musiała odebrać z Krakowa po południu dopiero , po pracy , do mnie to jeszcze z 30 km jest . Jeszcze muszę przemyśleć , może jakby szybko był transport do Łodzi i mała nie musiałaby długo czekać u mnie - może w takim wypadku [B]jeszcze jedna sunia by skorzystała i zostałaby u mnie na dt[/B]. Tylko wtedy muszę prosić kogos ze znajomych aby jechał po psiaki ze mna do Krakowa bo dwóch busem nie przewiozę . Tel. do mnie 606 971 748 , bo nie zawsze mogę wejść na dogo .[/QUOTE]
elejo, ale super!
Fajnie, ze udalo sie juz prawie wszystko zorganizowac. Dziewczyny jestescie swietne:calus:

[quote name='Soema']Już jestem po rozmowie z Aga-tą, wstępnie schronisko wie o którą sunie chodzi, znajdę zaraz zdjęcie i wydrukuję. Będziemy szukali jeszcze małej kudłatej, adopcyjnej suni. I spytam o szczeniaka, dla jeszcze jednej osoby.[/QUOTE]
mam nadzieje, ze sie uda. Najpierw mi powiedzieli, ze suczki juz nie ma, zaczelam "drazyc temat" i okazalo sie, ze jednak wydali, ale jakas bezowa. Soemo super, ze masz mozliwosc wydrukowac zdjecie, oni wiedza, ktory boks, wiec jezeli sunia jest nie powinno byc problemu ze znalezieniem jej (przegladnijcie dokladnie budy, w ktorych mogla sie zaszyc). Oby biala sunia byla szczeniakiem, o ktorego chodzilo Asi. W ogole to trzymam kciuki za powodzenie calej akcji i mam nadzieje, ze oprocz psow bedziecie miec rowniez zdjecia:kciuki:

Zmienilam nr tel. Aktualny:[B] 887 87 87 07[/B]

Posted

Agata, przykro mi z powodu Twojej straty :(

Jeśli chodzi o transport z Warszawy do Łodzi to jest możliwy do zrealizowania ale zależy kiedy by Figu mogła ją przywieźć, nie każdego dnia ktoś jeździ a wiem że są osoby, które bywają w tygodniu i mogą psa zabrać. Mój DT nie ma samochodu niestety.

Gdyby przypadkiem nie było tej bialo-szarej kudłatej suni w schronie, może się tak zdarzyć to myślałam jeszcze o tej z linku [url]http://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/20952/Czy_ktos_przygarnie_psa_zdjecia.html[/url] mała szorstka wygląda jak szczeniak, zdjęcie numer 5 na rękach lub mały czarny z brązowymi łapami, zdjęcie numer 2 lub 1 zalezy jak na to spojrzeć.

Generalnie coś niedużego i w miarę adopcyjnego, bo dzięki temu mam jakąś rotację i można pomóc większej ilości psów. Mam kilka, które okropnie się zasiedziały i jest masakra.
Na pewno to nie będzie ostatni zabrany z NT przez nas ;)

Będziemy w kontakcie.

Posted

Figu jezdzi z tego co wiem zazwyczaj chyba w niedziele wieczorem z Katowic.. I jest w nocy w warszawie.. A czy moze znalazłby sie ktoś w Wawie, kto mógłby suśke przetrzymać pare dni az znajdzie sie transport wawa łódź? Bo kurcze z Krakowa to raczej cieżko bedzie znaleźć na juz.. Ja sunie moge dowieźć do Katowic w razie czego..

Posted

[quote name='AniaB']Figu jezdzi z tego co wiem zazwyczaj chyba w niedziele wieczorem z Katowic.. I jest w nocy w warszawie.. A czy moze znalazłby sie ktoś w Wawie, kto mógłby suśke przetrzymać pare dni az znajdzie sie transport wawa łódź? Bo kurcze z Krakowa to raczej cieżko bedzie znaleźć na juz.. Ja sunie moge dowieźć do Katowic w razie czego..[/QUOTE]
Nie wiem, wszystko zapchane na maxa... A nie prościej szukać jednak Kraków Łodź niż zawijać przez Warszawę? Spróbować warto, popytam na krakowskich wątkch.

Posted

Iwona, wydrukowałam oba zdjęcia. Ta beżowa, to chyba ta co mówili, że poszła. Ale będę pytała.
Wyślij mi sms na mój numer 660 78 13 87 żebym w razie co się skontaktowała ze schroniska z Tobą. Ogarnęłam swoje stado, zaraz wyjedziemy do NT.
Aga-ta, póki co osoba od szczeniaka nie odbiera telefonów.

Posted

Transport do Łodzi chyba będzie możliwy juz w przyszłym tygodniu , dostałam taką informacje na fb , ale nadal liczę , ze uda się znaleźć coś szybciej.
Czekam wobec tego na info ... no i przede wszystkim na Was .... z niespodzianką;)

Posted

Ogłoszenie dotyczy zakupu szczeniaków, ale wklejam na wypadek gdybyście mieli pod opieką szczeniaki z pseudo. Pan jest ze Słowacji.
[I]Kupię cale mioty szczeniakow Siberian husky tylko niebieskooke, malamute, akita inu, shiba inu, jamnik, szpic pomeranian, bernardynya inne. [B]Malopolskie [/B]lub[B] Slaskie[/B], odbier z miejsca zamieszkania, email: [B][email protected][/B] lub tel. [B]00421907304618[/B], cena umowa od jakości szczeniakow.[/I]

Posted

Z tego, co pamiętam, to Figu zdarzało się jeździć przez Łódź. Trasa Katowice - Warszawa to około 290km, a gdy się jedzie przez Łódź, to jest 30-40km więcej. W tej chwili z Łodzi do Warszawy jedzie się szybko. ;) Im mniej "przerzucanek" i zmian, tym lepiej dla psa.

Posted

Soema juz w drodze

schronisko wystawilo nowe zdjecia psow z takimi opisami

pies duży, brązowo-czarny, kudłaty, 1 rok
[IMG]http://i49.tinypic.com/1555fys.jpg[/IMG]

suka duza, brazowo-biala, gladka, 1 rok
[IMG]http://i49.tinypic.com/5b2x5y.jpg[/IMG]

pies maly, bezowy, szorstkowlosy, 8 lat
[IMG]http://i46.tinypic.com/27xl0u9.jpg[/IMG]

pies, maly, ciemnobrazowy, gladki, 6 lat
[IMG]http://i49.tinypic.com/zbklj.jpg[/IMG]

pies, maly, bialy, kudlaty, 1 rok
[IMG]http://i47.tinypic.com/2i1f893.jpg[/IMG]

Posted

ta sunia to taka beniutka gladkowlosa i na dodatek taka mlodziutka...Mam nadzieje, ze nie trafi jako maszynka do wytwarzania szczeniaczkow, ktore gorele beda mogli sprzedawac

Posted

Dopiero na dogo mogłam wejść, wysłałam smsa Soemie. Troche się zgubiłam, Soema jedzie do Elaji, tak?

Matko jakie fajne te psiaki, ich jest tam tyle :( Dla mnie ten jamiczkowaty taki biedny i patrzy jak mój własny, w dodatku krzywe łapinki :(

A może dać znać ludziom od jamników, mozę chociaż ogłoszą? Isadora jest skuteczna.

A tym linku podanym przeze mnie jest też spaniel, pisał ktoś do ludzi od spanieli?

ps podobno w schronisku jest 100 psów... tak na stronie wyczytałam. I psy mają jak w raju...

Posted

[quote name='mysza 1']Dopiero na dogo mogłam wejść, wysłałam smsa Soemie. Troche się zgubiłam, Soema jedzie do Elaji, tak?

Matko jakie fajne te psiaki, ich jest tam tyle :( Dla mnie ten jamiczkowaty taki biedny i patrzy jak mój własny, w dodatku krzywe łapinki :(

A może dać znać ludziom od jamników, mozę chociaż ogłoszą? Isadora jest skuteczna.

A tym linku podanym przeze mnie jest też spaniel, pisał ktoś do ludzi od spanieli?

ps podobno w schronisku jest 100 psów... tak na stronie wyczytałam. I psy mają jak w raju...[/QUOTE]

ja nigdzie nie zglaszalam psow rasopodobnych
100? pomylili sie tylko o jakies 350, ale co tam, kto by tam liczyl pare psow w jedna, pare psow w druga...:shake:

Soema wraca bez psow. Maja wrocic innym razem, moze w przyszlym tygodniu. Dzisiaj juz nie bylo pracownikow, wiec nie mial kto isc po psy, bo to groziloby zagryzieniem. Poza tym oni nie beda sie dostosowywac do adoptujacych, choc oczywiscie bardzo im szkoda wszystkich pieskow. Dowiedzilam sie rowniez, ze nie dzwonilam do schroniska, a potem jak sie okazalo, ze jednak dzwonilam stwierdzili, ze powiedzilam, ze ktos po psy przyjedzie jutro... Zreszta Soema napisze sama o wszystkim jak tylko wroci (200km pustego przebiegu i nerwy). Przykre to wszystko...