Ellig Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='Ziutka']A ja dostałam maila od Pani Lali ;) [COLOR=#800080][I][B]Tak, dziękuję. Jesteśmy w trakcie rozmów.[/B][/I][/COLOR] [COLOR=#800080][I][B]Znalazłam ogłoszenie z innego dnia i nr był prawidłowy.[/B][/I][/COLOR] [COLOR=#800080][I][B]Mam nadzieję, że Lala trafi do nas.[/B][/I][/COLOR] [SIZE=6][COLOR=#800080][I][B]Już ją kochamy. :) :loveu: :loveu: :loveu:[/B][/I][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#800080][I][B]Pozdrawiam[/B][/I][/COLOR] [COLOR=#800080][I][B]Ewa[/B][/I][/COLOR][/QUOTE] Cudnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Quote
Ellig Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='jola_li']Ależ cudna ta Twoja Jaga![/QUOTE] Jaga bardzo dziekuje i towarzyszy Muszce w popoludniowej drzemce:) [img]http://images10.fotosik.pl/1177/a55fe4b5cc6549e9gen.jpg[/img] Quote
Justyna Lipicka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 kocham Ellig Twoją Jagę:loveu:śliczna jest, zawsze takiego psiaka chciałam;) Quote
Ellig Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']kocham Ellig Twoją Jagę:loveu:śliczna jest, zawsze takiego psiaka chciałam;)[/QUOTE] Dziekujemy bardzo a szczegolnie 11-letnia Jagusia:) Quote
Justyna Lipicka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='Ellig']Dziekujemy bardzo a szczegolnie 11-letnia Jagusia:)[/QUOTE] nie wygląda na taki wiek:) Quote
Nutusia Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 No masz, jaka wredziocha, żeby tak wiek tej pięknej damy zdradzać!!!! A Mucha - brzusio w ząbek czesany! :) No, no... jakie deklaracje Lalciowe... Do Pani z Wrocławia odpisałam szczerze i uczciwie jak jest i jak być może. Do Cioci Brosikowej też napisałam, żeby w razie czego była w pogotowiu ;) Quote
Ellig Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']nie wygląda na taki wiek:)[/QUOTE] Zaraz jej to powiem, w koncu jest kobieta:) Ucieszy sie z tak milego komplementu. A tak naprawde Jaga to bardzo schorowany psiak, zyje na "kredyt".... Quote
Ellig Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 W kwesti formalnej: Czy Muszka ma dostac jesc przed Twoim Nutusiu przyjazdem? Quote
taxelina Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [url]http://images10.fotosik.pl/1177/bf2c57d06a16e0eegen.jpg[/url] Jaka rezydentka jest piekna :loveu: Quote
Nutusia Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 [quote name='Ellig']W kwesti formalnej: Czy Muszka ma dostac jesc przed Twoim Nutusiu przyjazdem?[/QUOTE] NIE! I tak na zdjęciach widać jaki ma pękaty brzuszek od tego całodniowego przekupstwa! :) Quote
Ellig Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 [quote name='Nutusia']NIE! I tak na zdjęciach widać jaki ma pękaty brzuszek od tego całodniowego przekupstwa! :)[/QUOTE] Oj , znasz mnie i wiesz,ze ja raczej nie dam niz dam :evil_lol: wiec tak naprawde to tylko kilka smaczkow i kostke zjadla Muszka. Teraz spia obie jakby kilka godzin biegaly:p Quote
Nutusia Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 E, to chyba jednak mało Cię znam:evil_lol::eviltong: Ale tak na poważnie, to może jej nie dawaj. Gdyby została u p. Danusi, będzie mogła ją łatwiej do siebie przekonać, mając smaczkową "artylerię". Dzwonił właśnie Sławek - wyjeżdża z pracy i powinien u mnie być ok. 16.20. Powinniśmy zdążyć... Quote
Ellig Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Muszka juz po konsultacji, ktorej koszt biore na siebie, niestety do operacji beda dwa kolana. Psinka ma wade wrodzona obu kolan, nie miala urazu mechanicznego.Z zalozenia bedzie to jedna operacja kazdego kolana, jezeli nie bedzie powiklan szczegolnie kolana lewego, gdzie nastapila juz zmiana w miesniach, koszt jednej operacji to 1000-1500zl. Nutusia ma wszystko szczegolowo opisane przez Beate D. i wpisze to jak bedzie miala dostep do komputera. Pani Danusia byla w przychodni i slyszala wszystko co bylo mowione, zdecydowala ,ze wezmie na DT Muszke i zajmie sie jej opieka pooperacyjna. Muszka byla u Pani Danusi w domu i zapadla decyzja ,zeby dzisiaj nie zostawala tylko we czwartek bo wtedy Pani Danusia i Jej corka beda w domu az do wtorku. Muszka czula sie swietnie u Pani Danusi i nawet na koniec nie chciala wychodzic. Na razie , na szybko to tyle. Quote
edek Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Nie było mnie chwilkę i tyle do nadrobienia :crazyeye: kciuki całyczas trzymam !!!! Biedna Muszka musi mieć operowane dwa kolanka :-( Kwota operacji strasznie duża :shake: Quote
Asiaczek Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 O, ile z wielką radością przeczytałam więści o Lalce, Muszce, Bobku, to kwota operacji mnie powalila. Skąd wziąć tyle kaski? Damy rade? Czy jest mozliwa płatnośc w ratach...? Pzdr. Quote
jola_li Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 (edited) Biedna psinka, tyle jeszcze ją czeka :-(... Myślę, że w tej sytuacji każdy grosz się liczy i warto poprosić Kundelkową Skarbonkę o pomoc (wejście przez mój banerek). Na leczenie można otrzymać 200 zł. PS Jeśli uznacie, że warto, wystąpię z prośbą ;-). Edited March 31, 2012 by jola_li Quote
mmd Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 A ja myślę, że damy radę :) Na pewno trzeba wnioski zrobić w Kundelkowej Skarbonce i u Baloniarek (u nas wnioskować może Ellig, bo ma deklaracje, więc zapomoga bezzwrotna i może wnioskować o wyższą kwote, a ja i Igiełka zatwierdzimy na pewno). Psinki są też na zbiorczym wątku iwoniam, więc myślę, że i stamtąd jakiś grosz przyjdzie. Chociaż tam się nie przelewa, mimo ciągłego dopływu, jest też spory odpływ. Jeszcze jakiś bazarek jeden i drugi i uzbiera się. Quote
Ellig Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Dziekuje, ja tez uwazam ,ze damy rade i teraz tylko spokojnie poczekamy i zdecydujemy po Swietach kiedy pierwsza operacja i czy operujemy w klinice na Bielanach.Wazne ,ze na czas operacji i rehabilitacji Muszka ma zapewniony DT a w przyszlosci DS. Bardzo dziekujemy za dobre slowa i wsparcie na duchu. Bedziemy dzialac:) Quote
Justyna Lipicka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 czyli ten DT będzie docelowo DS??:) jeśli Muszce chodzenie sprawia dyskomfort to trzeba operować i zbierać pieniądze mimo wszystko!! Quote
wojtuś Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='Ellig']Dziekuje, ja tez uwazam ,ze damy rade i teraz tylko spokojnie poczekamy i zdecydujemy po Swietach kiedy pierwsza operacja i czy operujemy w klinice na Bielanach.Wazne ,ze na czas operacji i rehabilitacji Muszka ma zapewniony DT a w przyszlosci DS. Bardzo dziekujemy za dobre slowa i wsparcie na duchu. Bedziemy dzialac:)[/QUOTE] Kwota wielka za operację, ale też myślę, żeby ją podjąć - na obydwa kolanka :) Musimy dać radę:) Quote
Ziutka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Jutro o 11.00 Lala ma odwiedziny, kciuki trzymać proszę :) Quote
Ellig Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Ziutka']Jutro o 11.00 Lala ma odwiedziny, kciuki trzymać proszę :)[/QUOTE] I jak sie wszystko uda to w czwartek, piatek pojedzie do swojego domku:) Quote
Ellig Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']czyli ten DT będzie docelowo DS??:) jeśli Muszce chodzenie sprawia dyskomfort to trzeba operować i zbierać pieniądze mimo wszystko!![/QUOTE] Muszka ma lewa noge juz krotsza i to jest widoczne jak stoi bo nie dosiega stopa do podlogi i ma wykrecona na zewnatrz w lewo, sama to widzialam w piatek, po za tym jak chodzi to kuleje, tylko Muszka wie czy to ja boli.Jak biega wydaje sie ,ze ja nie boli. [quote name='wojtuś']Kwota wielka za operację, ale też myślę, żeby ją podjąć - na obydwa kolanka :) Musimy dać radę:)[/QUOTE] Wojtus dziekujemy za dobre slowa i ja tez wiem ,ze operacja jest konieczna bo za jakis czas Muszka przestala by chodzic.Juz sunia ma duzo szczescia ,ze zostala zabrana z Olkusza, ze trafila na tylu dobrych ludzi.Nie martwmy sie na zapas bedziemy starali sie wszystko zoptymalizowac. Quote
Ziutka Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Dostałam właśnie sms'a od Nutusi :) [B][I][COLOR=#4b0082]Lala będzie miała niesamowity dom! Możesz przepisać jej ogłoszenia na inną biedę :) [/COLOR][/I][/B][COLOR=#000000]:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :cunao::cunao::laugh2_2::jumpie:[/COLOR] Quote
Recommended Posts