Basieńka1997 Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 [quote name='Manatka']Nic :( Ręce opadają...[/QUOTE] Kurczę.. :( Oby te miseczki okazały się być dobrą poszlaką. :) Quote
anica Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Jestem po urlopie... i płaczę z Wami... ale...zła wiadomość!... Quote
Manatka Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Wczoraj po południu byli teściowie, doklejali ogłoszenia, te co im zostały, bo część rozwieszonych np. na słupach została zaklejona jakimiś pożyczkami czy wakacjami. Teraz mąż znów pojechał na rowerze, popytać w okolicy tych miseczek, ale teściowie mówili, że takich miseczek pod drzewami na tym osiedlu jest sporo, być może dokarmiane są koty albo ptaki. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 (edited) Za każdym razem, jak wchodzę tu na wątek mam nadzieję przeczytać, że Kropeczka się odnalazła... Manatko, wiem, że nie ma żadnych słów, które są w stanie Was teraz pocieszyć... jestem z Wami całym sercem i gdybym tylko mogła pomóc.... ech.... Skopiuję 1 post z wątku o zaginięciu i plakacik i wkleję na wątek poszukiwanych, tylko, czy to pomoże? Ale niech będzie i tam, zawsze to jeszcze jedna, dodatkowa szansa, że ktoś zajrzy i zobaczy Kropeczkę.... Jeszcze raz "wrzuciłam" Ją tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/123433-Baza-zwierząt-zaginionych?p=19521870#post19521870[/url] Edited August 16, 2012 by Sarunia-Niunia Quote
anica Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 zaglądam z nadzieją... Aniu... nawet nie mam słów...jak Was pocieszyć...może?... że nadzieja jest cały czas!...dopóki będziemy Kropeczki szukać... w każdy , możliwy sposób!... Quote
Sarunia-Niunia Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [SIZE=4][B][COLOR=#ff0000]To link do wydarzenia na fb: [/COLOR][COLOR=#ff0000] [URL="http://www.facebook.com/events/428954423812675/?notif_t=plan_user_invited"]http://www.facebook.com/events/428954423812675/?notif_t=plan_user_invited [/URL][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Dołączajcie proszę i zapraszajcie znajomych z okolicy - pomóżmy znaleźć Kropeczkę!!![/COLOR][/B][/SIZE] Quote
Sarunia-Niunia Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Niestety cisza, zaglądam tu od rana, i ta cisza zaczyna mnie mocno niepokoić.... Quote
Manatka Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Nie mam żadnych wiadomości :( Mąż jeździł w okolicy gdzie ja widziano ostatnio, czyli w dniu ucieczki pół nocy i nie natknął się na nią. W poniedziałek dodrukujemy i dowiesimy nowe plakaty ze zmieniona kolorystyka, żeby przyciągała wzrok. Chyba nic więcej nie da się zrobić. Trzymajcie nadal kciuki, może pomogą. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Manatko, strasznie Wam współczuję... A czy byliście w schroniskach w Chorzowie i Sosnowcu, czy tylko dzwoniliście? Bo jedna osoba na fb mówiła, na wydarzeniu Kropki napisała tak: [I] Czy ktoś był i szukał w schronisku w Sosnowcu lub w Mysłowicach?Pytam,bo z doświadczenia wiem,ze nie wystarczy tylko telefonicznie,trzeba jechac i osobiście popatrzec.Znajomej zaginał pies ,kilka razy dzwoniłam do schroniska i mówiono mi ze nie ma takiego z takich okolic.Potem okazało sie jak pojechałam,ze pies 3 tygodnie niepotrzebnie siedział w schronie.[/I] [I]Ja jednak upieram się przy wizytach we wszystkich okolicznych schroniskach.Ewentualnie w schronisku,które ma podpisana umowe z Dąbrowa Górniczą,to chyba o ile pamiętam Zawiercie.I sprawdzcie tez w Chorzowie,bo tam zawoza z Będzina psiaki.Tez kiedys naszego uciekiniera z Dąbrowy znalazłam w Chorzowie.[/I] W wydarzeniu bierze na teraz 59 osób. Może ktoś, gdzieś wypatrzy, natknie się na Kropeczkę? Życzę Wam i Kropeczce, żebyście jak najszybciej mogli znów być razem!!! Jestem z Wami sercem!!! Quote
Manatka Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 W schroniskach byli rodzice, teściowa odchorowała schronisko w Sosnowcu... W przyszłym tygodniu pojadę znów, bo skoro jej nie ma tam gdzie uciekła, to może ktoś ją złapał i przekazał do schronu? Quote
Basieńka1997 Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia'][SIZE=4][B][COLOR=#ff0000]To link do wydarzenia na fb: [/COLOR][COLOR=#ff0000] [URL="http://www.facebook.com/events/428954423812675/?notif_t=plan_user_invited"]http://www.facebook.com/events/428954423812675/?notif_t=plan_user_invited [/URL][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Dołączajcie proszę i zapraszajcie znajomych z okolicy - pomóżmy znaleźć Kropeczkę!!![/COLOR][/B][/SIZE][/QUOTE] Bardzo Ci dziękuję za założenie wydarzenia! :) Oby pomogło i Kropeczka jak najszybciej wróciła do swojej rodziny! Quote
anica Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Jasne ,że trzymamy kciuki... szkoda ,że Wrocław tak daleko... jestem dobrej myśli... Quote
Sarunia-Niunia Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Okrutna ta cisza.... aż boli.... Kropeczko............ Quote
anica Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Okrutna ta cisza.... aż boli.... Kropeczko............[/QUOTE] aż boli.... Quote
Basieńka1997 Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Okrutna ta cisza.... aż boli.... Kropeczko............[/QUOTE] Zgaszam się.. Okrutna ta cisza.. :( Quote
Sarunia-Niunia Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) Na wydarzeniu Kropeczki fb pojawił się taki wpis: [I][B]14 godz. temu: "teraz zaczynam wierzyć w to ,że piesek którego widziałam to mogła byc Kropka, jak pobiegła w str.lasu od ogr.działkowych tych hucianych to tam już rzut beretem do trasy S1 gdzie widziałam pieska...[/B][/I]" [I][B] 11 godz. temu:[/B][/I] [I][B]"ręki sobie nie dam uciąć ,ale bardzo podobnego pieska widziałam jak biegł wzdłuż trasy S1 na wysokości zjazdu na Ząbkowice -może warto poszukać w tamtych rejonach!?"[/B][/I] Zostawiłam pytanie kiedy, wysłałam też do Pani wiadomość na priv, czekamy na odpowiedź..... Edited August 22, 2012 by Sarunia-Niunia Quote
Manatka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) A kiedy widziała? [B]Biegł[/B] to bardzo podobne do Kropki... Wszyscy, którzy ją widzieli mówili, że piesek biegł jakby go ktoś gonił. [B]Saruniu[/B] - proszę Cię zapytaj gdzie dokładnie pieska widziała, bo zjazdów może być kilka a to ogromny teren. Najlepiej, żeby okresliła według google maps. Porozklejam też plakaty na Pogorii tak jak radziłyście. Moja córcia młodsza strasznie cierpi z powodu tęsknoty :placz: Edited August 22, 2012 by Manatka Quote
Sarunia-Niunia Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Nic więcej nie wiem, nie ma teraz tej kobiety na fb.... uzupełniłam jeszcze post wyżej, spójrz.... Quote
Manatka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Ech [B]Saruniu[/B], tak cięzko to wszystko ogarnąć... Ten mój ogródek działkowy mieści się na granicy Będzina i Dąbrowy Górniczej, zaraz przy parku na Zielonej, przy Przemszy. Nie wiem czy te same miała ta pani na myśli, bo hucianych ogródków może być więcej w Dąbrowie, w końcu to przemysłowe, duże miasto. Czekam na wieści i jak tylko będę wiedziała konkretnie gdzie to tam pojadę. Dziękuję Ci bardzo za pomoc z tym Facebookiem, bo mało rzeczy internetowych ma przede mną tajemnicę a tego nie umiem zakumać i koniec. Do wydarzenia dołączyłam, ale jakoś widzę tylko po jednej wypowiedzi. Nie ogarniam całości. Starość już widać się kłania, a córka za młoda na FB bo nie ma 13 lat i nie pomoże biednej matce ;) PS Ja też wyżej dopisałm nie wiem czy widziałaś. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Zapytam o wszystko Manatko, jak tylko Pani się pojawi... będę z Tobą w kontakcie (mogłabyś mi podać na pw Twój nr tel-wtedy będzie łatwiej i szybciej)... Strasznie Mi smutno z powodu tego wszystkiego:shake:, żal Was, żal tęskniących dzieci, żal Kropeczki.... Tak bardzo kibicowałam Kropce, jak się okazało, że dacie Jej domek.... ech, niesprawiedliwe to wszystko.... Quote
anica Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 ...jakiś trop jest!....trzymam kciuki żeby to był TEN! :kciuki: Quote
Recommended Posts