Kocurek Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Basienko poszukaj cioteczek na Dogo z tamtych rejonow...... Quote
Pyrdka Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Byłam na zaginionych psiakach i jak przeczytałam to zamarłam. Wiadomo co z małą? Biedna Lalunia pewno przerażona:placz: Quote
Basieńka1997 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Niestety nic nowego.. Nikt suni nie widział.. Bidulka pewnie chowa się w jakiejś dziurze i nie wie co ma robić.. :( Wątek o zaginięciu suni: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230428-Cioteczki-z-woj-%C5%9Bl%C4%85skiego-pilnie-poszukiwane%21-W-D%C4%85browie-G%C3%B3rniczej-zagin%C4%99%C5%82a-sunia%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230428-Cioteczki-z-woj-%C5%9Bl%C4%85skiego-pilnie-poszukiwane!-W-D%C4%85browie-G%C3%B3rniczej-zagin%C4%99%C5%82a-sunia![/URL] Cioteczki, jeśli znacie kogoś z Dąbrowy Górniczej i okolic, bardzo proszę zapraszajcie na wątek! Quote
alina71 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Znam dziewczyne wolonatariuszke z Dąbrowy. Zaraz jej wrzuce linka. Smutna historia :( Quote
Basieńka1997 Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 [quote name='alina71']Znam dziewczyne wolonatariuszke z Dąbrowy. Zaraz jej wrzuce linka. Smutna historia :([/QUOTE] Bardzo dziękuję. :) Smutna, bardzo smutna.. :( Quote
Sarunia-Niunia Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Ależ smutne wieści... Oby tylko Kropeczka kolejny raz wróciła w miejsce, z którego uciekła... biedna Malutka, musi być przerażona... Quote
Basieńka1997 Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Oby tylko Kropeczka kolejny raz wróciła w miejsce, z którego uciekła...[/QUOTE] Oby właśnie tak się stało.. :( Quote
Sarunia-Niunia Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 A już myślałam, że masz Basiu te najlepsze wieści... Quote
Basieńka1997 Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 Niestety, ciągle cisza.. :( I właśnie ta cisza najbardziej mnie dobija.. :( Quote
Sarunia-Niunia Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 I ja zaglądam z nadzieją, ale widzę, że nadal nic.... niestety.... Quote
Sarunia-Niunia Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 A już myślałam, jak zobaczyłam Twój wpis Basiu... i co będzie??? Boziuniu..............:(:(:(............. Quote
Basieńka1997 Posted August 12, 2012 Author Posted August 12, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']A już myślałam, jak zobaczyłam Twój wpis Basiu... i co będzie??? Boziuniu..............:(:(:(.............[/QUOTE] Sama nie wiem.. Biedactwo błąka się już od tygodnia.. :( Quote
Sarunia-Niunia Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Basiu, Jetrel jest z Dąbrowy Górniczej... na mapie Pomocy Dogo jest nawet nr tel do Niej.... Quote
Kocurek Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Basiu ,a czy panstwo nadal szukaja...dzwonia do schroniska?Pytaja?..... Quote
Basieńka1997 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Basiu, Jetrel jest z Dąbrowy Górniczej... na mapie Pomocy Dogo jest nawet nr tel do Niej....[/QUOTE] Bardzo Ci dziękuję Saruniu. Za chwilkę do niej napiszę. :) [quote name='Kocurek']Basiu ,a czy panstwo nadal szukaja...dzwonia do schroniska?Pytaja?.....[/QUOTE] Państwo robią co mogą.. Obdzwonili wszystkie schroniska w okolicy, porozwieszali mnóstwo plakatów, szukają, jeżdżą i ciągle nic.. :( Pan dziś do mnie dzwonił i mówił, że rano mieli kolejne zgłoszenie. Jednak, gdy przyjechali na miejsce psiaka już nie zastali.. :( Quote
Sarunia-Niunia Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='Basieńka1997']Państwo robią co mogą.. Obdzwonili wszystkie schroniska w okolicy, porozwieszali mnóstwo plakatów, szukają, jeżdżą i ciągle nic.. :( Pan dziś do mnie dzwonił i mówił, że rano mieli kolejne zgłoszenie. Jednak, gdy przyjechali na miejsce psiaka już nie zastali.. :([/QUOTE] A może to właśnie była Kropeczka? To daje nadzieję, że nic się jej złego nie przytrafiło i być może wciąż gdzieś tam krąży biedna przerażona... Quote
Basieńka1997 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Oby udało się ją jak najprędzej znaleźć. Nie wiem ile jeszcze to maleństwo wytrzyma.. Takie głodne i przerażone.. Aż strach myśleć.. :( Quote
Manatka Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Rodzice byli wczoraj prawie przez cały dzień i szukali Kropki. My szukaliśmy jej w nocy, bo może kiedy cicho i spokojnie to łatwiej ją wywabić z kryjówki, którą pewnie znalazła. Niestety :( To ogromny teren, duże osiedle, do tego kilka ulic domków jednorodzinnych, mnóstwo dziur i kryjówek. Dodrukujemy jeszcze plakaty i damy ogłoszenia w prasie, bo to chyba najrozsądniejsza droga. Może ktoś ją zobaczy. Kropka jest mała, czarna i zwinna, może się chować wszędzie.. Najbardziej mnie martwi, że ona nie chce przychodzić na wołanie. Nawet do mnie w domu nie przychodziła. Niby widać było, że chce podejść, ale coś ją powstrzymywało i po dwóch krokach zawracała i chowała się pod stół albo łóżko dziewczyn. Nawet jak uda nam się ją zlokalizować to są małe szanse, że sama do nas podejdzie, a już o złapaniu nie ma mowy, bo zmyka z prędkością światła. Quote
Kocurek Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 kurcze trzeba by ja zwabic na jedzenie....albo gdyby udalo sie zlokalizowac jej schronienie,to klatka pulapka....ech juz nie wiem....tak strasznie przykro:((( Quote
Manatka Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Tak naprawdę to nie wiadomo gdzie jej szukać. Osiedle jest duże, stare, zarośnięte krzakami i wysokimi trawami. Kropka jest tak mała, że potrafiła mi się wcisnąć za tylną kanapę w samochodzie! Byłam w szoku, że to możliwe. Ona może być wszędzie i jeżeli ona nie będzie chciała dać się znaleźć to jej nie znajdziemy. Mąż jeździł parę godzin, przeszukiwał krzaki, pytał ludzi, ale nawet jej nie widział. Jedyna nadzieja w tym, że ten wczorajszy sygnał, że była widziana przez jakiegoś pana to prawda i to była właśnie ona. Znaczy, że sobie jakoś radzi, że chodzi po tym osiedlu i jest szansa na znalezienie jej. Ja zaraz się zbieram i jadę się przejść. Wieczorem da się nawoływać, jeśli gdzieś się ukrywa to może usłyszy i wyjdzie. Trochę się boję bo tam sporo mętów się kręci, zwłaszcza po ciemku, ale ktoś musi z dziećmi zostać. [B]LINK DO OGŁOSZENIA[/B] (prawie A4)[B] ->[/B] [url]http://img836.imageshack.us/img836/8490/kropkaa4.jpg[/url] Quote
Basieńka1997 Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 Oby Twoje dzisiejsze poszukiwania, Manatko okazały się owocne! :) Quote
Recommended Posts