zerojeden Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Witam, dorwałam się do neta na chwilkę ;) na wstępie chcę się wytłumaczyć z sajgonu w domu ...... jestem dopiero co po przeprowadzce i nie mam czasu zupełnie się do końca rozpakować a do tego szczeniak ciągle coś broi ;) Dzisiaj ładuję aparat i od jutra robię fotorelację ;) Fela jest szalona cały czas biega po terenie (biega tak jakby kłusem) nie spaceruje tak jak Dolcia i nie szaleje jak szczeniak tylko jest cały czas w półbiegu ;) Energii ma ogrom a jak niosę miskę do kojca bo tylko tak da się zamknąć ją to wtedy skacze na mnie i fika koziołki :) Szkoda mi jej że musi być zamknięta, ale się doję że zrobi krzywdę małym psiakom jedna sunia ma skończone 15 lat i waży z 8 kg. I też się boję że mogą ją dziewczyny zaatakować jak będzie ciągle na nie warczeć. Poczekamy zobaczymy jak to będzie może za tydzień jak już się przyzwyczai do nowego miejsca i nowych kolegów spróbuję ją znowu zapoznać. Dolly jest tak krucha i delikatna że jak dzisiaj niosłam jej jedzenie i się pośliznęłam na tych tonach rozmokłego śniegu to się skuliła i uciekła do budy ;( ale po 15 minutach siedzenia mojego na snopku przed budą wyszła i zjadła koło mnie :multi: i nawet dała się potem pogłaskać. Nie chcę jej zmuszać na szybko do niczego, wszystko w swoim czasie się rozwiąże ;) za to jestem pod ogromnym wrażeniem że Figa z nią śpi i że Dolly tak jest za nią. Bardzo się cieszę że ma przewodnika i to takiego który jest otwarty i wesoły.... taka właśnie jest moja Figa zresztą też znajda. Z drugiej strony nie wiem jak to będzie bo Figa nie chce mieszkać w domu, przyjdzie i owszem coś ukradnie i już jej nie ma ;) Figa była na 99% psem trzymanym w kojcu bez spacerów bo nic nie potrafiła, zupełnie nic, drzwi do domu to potwór, schody to samo, odkurzacz ją tak przeraził że przez 3 dni po spotkaniu z nim nie chciała wejść do pokoju. I jak dostała pierwszą cieczkę to ją ktoś wyrzucił a dokładniej wywiózł na obrzeża miasta. Ogłoszenia nie przyniosły nic.... nikt jej nie szukał i tak została u mnie i mieszka w budzie drugiej już od listopada bo pierwszą zeżarła ;) przepraszam że tak piszę o innym piesku ale to właśnie Figa jest dla Dolly najmilsza ;) Obiecuję że jak następnym razem dorwę się do neta to powstawiam zdjęcia dziewczyn ;) Dziękuję bardzo Pani Ani i jej koleżance za towarzyszenie suniom w drodze ;) oraz Ani za całą organizację adopcji która trwała bardzo długo z powodu właśnie prac budowlanych. Quote
nukujek Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 cudownie:-) serce się śmieje jak to wszystko czytam:-)super! Quote
jostel5 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Wszystko się ułoży-jestem pewna! Suczyny nie miały już pewnie nadziei na odmianę losu,a teraz wszystko,co się wokół nich dzieje,jest dla nich cudem niewyobrażalnym-cisza ,pełne miski,własna Pańcia,wolność, teren do pobiegania i dom,który zaprasza do środka...:) No przecież można zwariować z wrażenia! Oswoją się szybciutko- psiuchy tak już mają,że momentalnie umieją docenić to,co dobre! Magda-szacunek i podziw ,podziw i szacunek!:) Quote
cavani Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Dzięki Muzzy! Jak zobaczyłam ten "kojec" to zrobiłam wiekie oczy :crazyeye: Dla mnie kojec to przestrzeń ogrodzona siatką - z zadaszeniem lub bez - z budą w środku. A to jest normalny, murowany budynek! Niusy z nowego domu: "Dolly obszczekała dzisiaj panów budowlańców. Teraz chodzi z Figą, Emi, Roxi, Karmelkiem i małym, który jest u mnie na DT." Bardzo się cieszę, że Dolly coraz lepiej się czuje i że tak świetnie dogaduje się z całym stadem. :multi: Żeby jeszcze tylko Fela zaczęła dobrze traktować inne czworonogi :roll: Quote
muzzy Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Jeszcze trzy: "Fela i Figa :) Chodzą razem, ją Fela jakoś toleruje, ale tylko na dworze i jak żadnej nie dotykam." "Weszła :) Ale chciała wyjść po chwili, ale jest postęp :) Ten mały to Frodo, tymczas mój :)" Quote
haniabor Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Wierzyć się nie chce, że to te same psy. Szczególnie zadziwiająca jest przemiana Feli w ruchliwą, ciekawską "starszą panią z ADHD" Quote
zerojeden Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Niusy z dzisiaj =) Dolly dzisiaj sama przyszła do domu =) na całe 7 minut =) Fele dzisiaj spieła sięz Figą ale tylko pomruczały i po sprawie wydaje mi się że to było ustawienie co i jak i będzie już tylko lepiej. Nawet dzisiaj Fela z Dolly się obwąchały i nie było w tym agresji =) za to zrobiły strajk głodowy.... chyba przesadziłam z ilością =) Fela już nie śpi na boku =) śpi zwinięta w kulkę chcę zrobić jej foto jak śpi ale jak podejdę to się zrywa i leci się witać =) Quote
wiosenka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Wszystkim pieską życzę takich domków :). Quote
zerojeden Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Witam, dorwałam się do neta ;) U dziewczynek hmmmmmmm no ciekawie się dzieje.... Fela kocha wszystkich ludzi tylko ją głaskolic i głaskolic, z psami czasem ma spięcia ale niegroźne. Spięcia są tylko przy człowieku bo wszystkie są zazdrosne a Fela najbardziej ;) Jeść musi oddzielnie bo warczy na inne psiaki. Ale ogólnie jest ok ;) Miała robione badania ma lekki stan zapalny najprawdopodobniej związany z fatalnym stanem uzębienia. Jesteśmy umówione na sterylizację 12 marca i wtedy też za jednym razem przejrzymy dokładnie uzębienie i wyrwie jej weterynarz co tam będzie trzeba. Natomiast Dolly to łajza jedna jest normalnie..... już się tak zadomowiła że wczoraj mi spyliła pod płotem no myślałam że zawału dostanę na szczęście zawróciła, obeszłam wczoraj wszystko okazało się że jakaś zwierzyna się podkopała od zewnątrz i Dolly tamtędy czmych. Wszystko obłożyłam gruzem i dzisiaj była niepocieszona biegała wkoło płotu i szukała tej dziury całe szczęście nie podkopuje się. Ze wszystkimi psami się dogaduje świetnie jak coś jest za bardzo to odchodzi na bok. No i wszystko robi za Figą ;) Jak jest w domu to bez Figi to nie chce być idzie pod drzwi i chce żeby ją wypościć. Nie trzymam jej na siłę jak chce to przychodzi jak nie to idzie i śpi z Figą w budzie albo na kupie słomy ;) Wysłałam Cavani (jak zrobiłam błąd to bardzo przepraszam) ;) zdjęcie jak siedzi na samej górze stogu słomy ;) Badania Dolly wyszły bardzo dobre, wszystkie wyniki ma w normie, zęby ma starte ale się nie psują. No to chyba tyle z nowości ;) A jeszcze śmieszna sytuacja Felka zjada ile dostanie a Dolly zje tyle ile chce resztę zostawia i Dolly schudła troszkę taka linię złapała a mniej biega niż Fela ;) Aniu stało się coś, że się do mnie nie odzywasz ? Quote
zerojeden Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Witam, nowe informacje o dziewczynkach są takie że czuja się coraz swobodniej zwłaszcza Dolly ;) Felcia miała w poniedziałek sterylizację wszystko poszło dobrze we wtorek idziemy ściągnąć szwy ;) Dolly ma trochę opory przed poznawaniem nowych zwierzaków (bo jak wiadomo tymczasy się zmieniają) Popołudniowy spacer Dolcia z nowym tymczasem Quote
jostel5 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Wspaniałe wiadomości i wspaniałe zdjęcia!:) A tymczasik- marzenie!Strasznie fajny!:) Quote
kinga Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 [quote name='jostel5'] A tymczasik- marzenie!Strasznie fajny!:) tymczasiki w ten deseń są trzy ;-) - mają również swój wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/222791-KOSZALIN.-Trzy-3-miesi%C4%99czne-wy%C5%BCe%C5%82ki-w-kropeczki-na-tropie-w%C5%82asnych-dom%C3%B3w-!!! jostel - miałaś nosa, że poprosiłaś mnie o zrobienie wizyty przedadopcyjnej u Hałabajówki - i w ten sposób zakończyło się jej spokojne życie :evil_lol: Quote
jostel5 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Oooo,Kinga!:) Jak miło!:) Zawsze mam nosa do cudnych ludzi! Tym razem "trafiło" na Ciebie i Hałabajówkę,która dobrze wie,co robi...!;) Quote
muzzy Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Super wiadomości. A tymczaski całkowicie w moim typie, coś jak Dropek :) Mam nadzieję, że szybko znajdą dobre domy. Quote
zerojeden Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Ano trafiłyśmy z Kingą na wspólne tory =) i działamy co się da =) Jeden wyżełek jest już zaklepany i jedzie do domku za tydzień =) i mój mały tymczas Frodo znalazł cudny dom i jedzie w następną sobotę do Szczecina =) Dolly się ucieszy bo trochę ją męczy a dla niej on jest za dynamiczny =) Quote
zerojeden Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Fotorelacja z ostatnich dni :) zobaczcie jak się dziewczynki zmieniły zwłaszcza Dolly, niestety nie chce przychodzić do domu, czasem przyjdzie coś przekąsić ale po chwili chce wyjść. Dolly z tymczasem który jedzie w sobotę do nowego domku aż do Wrocławia ;) Dolcia już nie unika kontaktu z psami a wręcz sama zachęca ;) I nawet się bawi ;) I z najnowszym tymczasem... zakochana jest na 102 ;) Quote
zerojeden Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Teraz czas na relację o Feli ;) Wczoraj miała ściągnięte szwy więc dzisiaj pierwszy spacer na wolności Fela ze swoją najlepszą przyjaciółką (tymczasem) Czikitą Czikite Kinga znalazła na leśnej drodze późnym popołudniem, po oględzinach okazało się że jest w ostatniej fazie cieczki więc na sterylkę pojechała w ten sam dzień co Fela i od tych podróży razem się tak zakolegowały ;) Oczywiście okazało się Czikitka była w ciąży. Wszyscy się mnie pytają skąd wytrzasnęłam tak brzydkiego psa......po czym nie mogą się nadziwić że ona jest tak miła :) I tak całymi dniami się uśmiecha ;) nie wiem czemu się powstawiały linki do zdjęc a co gorsza nie wiem jak je usunąć ;( Quote
muzzy Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ale Fela odmłodniała! :) A Dolly z młodszym towarzystwem też chyba wraca do szczenięcych lat :) Quote
zerojeden Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Dolly odżywa wolniutko ale widzę ogromne zmiany. Fela trochę schudła i nabrała kondycji bo na początku po przebiegnięciu się wzdłuż płotu sapała jak lokomotywa a teraz biega za 20 razy tyle i nic ;) Quote
shy Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Super wiadomości :) obie dziewczyny bardzo się zmieniły :) Miały dużo szczęścia , że trafiły na Ciebie Hałabajówko :) Pozdrowienia dla całej ludzko - psio -papuzio -szynszylowej rodzinki ;) Quote
haniabor Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Hałabajówka napisał(a): nie wiem czemu się powstawiały linki do zdjęc a co gorsza nie wiem jak je usunąć ;( Zdjęcia i psiuchy na nich są tak piękne, że linki wydały mi się zamierzoną ozdobą:p Quote
zerojeden Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Serdecznie zapraszam na wątek najnowszej biedy http://www.dogomania.pl/threads/225092-8-miesi%C4%99czny-amstafowaty-pies-Pilnie-potrzebna-kastracja Quote
Recommended Posts