Jump to content
Dogomania

Sprawdzony domek dla szczeniaka suni-Katowice.Wybrana kielecka REZA:)Przenosimy:)))

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli niezły z niej chuliganek:evil_lol: , a wygląda na tych zdjęciach, jak niewiniątko.;)
No cóż, z siuśkaniem trzeba uzbroić się w cierpliwość, z pewnością wkrótce załapie o co chodzi.:cool3:
Jeżeli chodzi o łupież, to pewnie przydałaby się kąpiel w leczniczym szamponie. Dowiem sie od weta w jakim i napiszę.

Posted

ojj broi :) ale musze przyznac, że z dnia na dzień coraz bardziej się słucha :razz:

kolejna porcja fotek :eviltong:

Paniusia spożywa posiłek - oczywiście na leżąco hehe

oczywiście nie piłeczka ale Misiek najlepszy do gryzienia :cool1:

a teraz piłeczka :cool3:

:mad:

no a tu wykorzystuje nową umiejętność - czyli wskakiwanie na łóżko :mad:

Dzisiaj mielismy z nią ubaw. Mnie nie było w domku ale Pan domu mi opowiadał cóż to dziś koleżanka wymyśliła. Ogólnie łożeczko to miejsce dla piesków zakazane - oczywiście Florka od dłuższego czasu wszelkimi podstępami próbowała je zdobyć jednak jej to nie wychodziło. Dziś gdy Pan domu siedział w pokoju obok nagle usłyszał szczekanie Florki, zdziwił się i gdy zakradł się do pokoju zobaczył Florunie na łóżeczku - wskoczyłam tam sobie - ucieszona, biegała po nim i szczekała z radości :evil_lol: w końcu się udało hehe

Posted

Widać, że Misiek też zachwycony koleżanką do zabawy:p

A z łóżkiem to na początku Saga też nie mogła wchodzić, ale długo nie wytrzymałam i teraz śpi w moich nogach koniecznie po kołderką, polecam to jest lepsze niż kaloryfer;)

Posted

do łóżka to nam się Misiek co noc ładuje hehe czeka aż uśniemy no i kładzie się w nogach - oczywiście kończy się na tym że małymi kroczkami to czasem i na poduszce go rano można odnaleźć :mad:

Posted

[quote name='outsider']ojj broi :) ale musze przyznac, że z dnia na dzień coraz bardziej się słucha :razz:

no a tu wykorzystuje nową umiejętność - czyli wskakiwanie na łóżko :mad:

ale ona broi z tak slodka minka, ze przeciez nie mozna sie na nia gniewac:razz: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

koleżanka dziś poznała komendy leżeć i czekaj :cool3: nieźle sobie radzi - pojętna bestia z niej. Przychodzi już na zawołanie i siada kiedy się ją o to poprosi :loveu:

Posted

no musze się podzielić :eviltong: fajną sesją zdjęciową

To jest boskie hehe :loveu:

jak rekin :diabloti:

co tam ?

pod tylna nogą Misia próba złapania go za futerko :evil_lol:

Posted

[quote name='outsider']no musze się podzielić :eviltong: fajną sesją zdjęciową

ale ona rosnie :diabloti: Lapki ma dluuugie - jeszcze Ci Miśka przerosnie:cool1:

ale slodki z niej broj:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Florka robi postępy :mad: :
- dziś rano zamiast Miśka ja znaleźliśmy w łóżku :crazyeye: za naszymi plecami :angryy:.

- po powrocie z treningu łożko zastałam w stanie :mad: :mad: chyba znaleźli sobie nowe miejsce do zabaw :angryy: zawsze badam czy panicz korzystał z naszego posłania pod naszą nieobecność <ciepełko po leżeniu> no i tym razem ciepłe miejsca były dwa :diabloti: ojjj wyrabia się nasze stworzenie :cool3:

- dalej je jak świnia :shake:

- kupe robi z reguły na dworze :cool3: :cool3: sukces bo to jej pierwsza czynność po wyjściu z domku :grins::multi:

- łupież powoli znika :multi: i bardzo jej sierść wyładniała

Nie pisałam tego wcześniej ale Florka to strasznie całuśne zwierzę :loveu: jak się ją weźmie na kolanka to pierwsze co, to musi obcałować i wylizać. Z Miśkiem to normalnie aż nieromantyczni są :evil_lol: Misiek przez nią niedługo sierść straci, bo menda się wiesza na jego futerku i mu nie odpuszcza, chyba że futerko odpuści :angryy: pełno kłaczków wokół po takiej "zabawie" - będę musiała to ukrócić, bo Misiek pierdoła coś sam sobie rady nie daje. Kochana jest strasznie :loveu: bardzo ją polubiliśmy i w sumie czujemy się już tak jakby była z nami od zawsze :loveu: Odezwę się pewnie za jakiś czas kiedy już Florka trochę podrośnie :eviltong: studiowania część IV :placz: niestety od poniedziałku i mniej czasu będzie :shake: pozdrawiam

Posted

Acha, na tą sierść i łupież, to można by jej było takie witaminki specjalne na sierść i olej z wiesiołka niezłe daje efekty.

Powodzenia outsider, cierpliwie będziemy czekać na relację , mam nadzieję ,że przez ten czas Florka nabierze jakiś manier przy stole:cool3: i nie będzie nam przynosiła wstydu.:razz:

Posted

dzieki za info odnosnie tej sierści - ostatnio "pokłócona" jestem z weterynarzem i jestem w trakcie szukania nowego także ciężko mi było zasięgnąć porady <misiowaty złapał kleszcza - obok oka - bałam się sama go wyciągnąć wiec poszlam do weta - wet kleszcza doslownie wyrwal z futerkiem, glowa kleszcza zostala - a on za to policzyl sobie jeszcze 5 zł :angryy: poszlam interwencyjnie do innego weta ale tamten znów zazyczył sobie za "zabieg" zdecydowanie za dużo jak na moja studencką kieszeń :shake:>
Zapomniałam dodać że Florka trochę mniej już sie tych piesków znów boi - dziś zaczepiała takiego ogromniastego ONka z którym w windzie jechałyśmy :multi: Florka ogolnie robi się bardzo podobna do swojej mamy. Niedługo zaloże im chyba galerie :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Kolejna porcja zdjęć :cool1: z dzisiejszego spacerku - chyba wiosennego już :cool3:
Florka cała, zdrowa, apetyt nie słabnie - zaczynam się zastanawiać czy nie za mało przypadkiem dostaje bo stanęła w miejscu i już nie rośnie na szerokość. Z tymi pieskami jest różnie - martwi mnie to ciągle - jeśli jakiś się nia nie specjalnie interesuje to nawet go obwącha ale nie daj boże kiedy jakiś zbyt szybko idzie w jej kierunku :shake: wczoraj zjadła mi książke :mad: nie dość że weszła na łóżko to jeszcze ze stolika sobie wzięła lekturę i "do snu" sobie ją rozpracowywała :angryy:
A oto zdjęcia :

złap mnie :eviltong:

zmęczony i szczęśliwy hihi :cool1:

mogę ten patyk czy nie :p

nudni jesteście i tyle :cool1:

no i co teraz :cool3: ?

już nawet patyczka w spokoju nie można sobie pogryźć :shake: :evil_lol:

hehe to teraz mnie złap :eviltong:

run forest run :diabloti:

bardzo miły, grzeczny i spokojny Miś :eviltong:

mniam - dawaj smakołyk :evil_lol:

:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

wybaczycie mi skrzywienie na punkcie fotek :eviltong: ? ale wszystkie są taaakie śliczne że koniecznie chce się nimi podzielić :cool1:

hmmm co tu jest ? co ten Misiek robi ?

prawdziwy pies pasterski :cool1:

no i znów gonienie

czyż ona nie jest śliczna ?? :loveu:

spojrzenie głęboko w oczy :cool3:

a teraz patyk jest mój :cool3:

Posted

Fajne zdjęcia, widać,że psiaki się lubią i są szczęśliwe.:lol:
Widocznie Florce jeden facet wystarczy, to po co jej jeszcze jakies obce psiaki.:cool3:

Posted

no właśnie - co z pozostałymi psiakami ? jest jakiś wątek założony ? jakieś zdjęcia z nowego domu ? podesłałybyście link ?
no a florka to niedługo większa niż misiek będzie :cool1: rośnieee jak na drożdżach :cool3:

Posted

ja pozwole sobie jedną fotkę - bo pewnie outsider wróci i opisze wszystko.
Florka byla na spotkaniu socjalizacyjnym organizowanym przez szkole www.wesolalapka.pl i cudnie przelamywala strach przed innymi psami. A jak ja cos przestraszylo - tak chowala sie pod podwozie mojego Aresa:

Posted

tak jak stupid girl napisała - byłysmy na spotkaniu socjalizacyjnym w Gliwicach, Misiek został w domku a Florka wyszalała się z innymi psami :cool1: oto parę fotek :evil_lol:

razem z aresem oplątali moje nogi :mad:

w objęciach Aresa :razz:

gryziemy Aresa za ucho :cool1:

zmęczona hihi

śliczna jestem :loveu: