Jump to content
Dogomania

Sprawdzony domek dla szczeniaka suni-Katowice.Wybrana kielecka REZA:)Przenosimy:)))

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tak niewinnie wygląda :cool3: prawie skrzydełka mu rosną. jak on może broić :evil_lol:
na którym roku jesteś? niemożliwe,żeby tek dużo nauki było żeby nie starczyło czasu dla nas ;)

Posted

Niedawno się przeprowadziliśmy. Przeprowadzka bardzo korzystna, bo teraz mieszkamy 3 min. od chorzowskiego Parku (bardzo dużego parku) i moje pieseczki mają teraz raj na ziemi jeśli chodzi o spacerki. A i ja mam nieco lepiej bo jak wracamy do domu, to żadne zabawy im nie w głowie tylko od razu na swoje posłania i jest spokój. Dziś na spacerku była akcja PIŁECZKA. Z Marcinem rzucaliśmy lub turlaliśmy ją do siebie, a pieski oczywiście biegały za piłeczką. Florka pod koniec tak się już wyrobiła, że praktycznie każdą piłkę chwytała w locie.
Kolejna porcja zdjęć z moimi wariatami. Niestety aparat mam jedynie w komórce, dlatego sesji takich jak te nie będzie zbyt często.

Śliczności moje :loveu:

Śpimy

Taka słodka, grzeczna Florunia :loveu:

aniołek :diabloti:

:loveu::loveu::loveu:

cfaniak :cool1:

polowanie na misia

oczami Florki

oczami Florki 2

taki wesoły piesek

opalam się :cool1:

:lilangel::thumbs:

Posted

jęzor :eviltong:

wodołaz

:razz:

patyczek :cool3:

patyczek 2 :cool3:

już biegnę :eviltong::eviltong::eviltong:

jak dzikie konie :cool1:

zabawa czy bijatyka :mad: ?

w ganianego ?

wąchamy drzewko

chwila odpoczynku

ta łagodność w oczach :loveu:

tak grzecznie :p

Posted

a czy ten park to ten obok terenów wystawowych? bo to poza rondem z taką pół-kopułą jest jednym z dwóch miejsc jakie znam z Katowic.

zdjęcia świetne! podziwiam nie tylko psiaki ale i aparat :crazyeye: moim nowym "super telefonem bym nie wykrzesała takich :lol:

Florcia też jest widzę taka wydłużona :cool3: jak to mówi moja mama, jak pociąg. Bajeczna jest. I to niesamowite, jak w takich maleńkich swoich gestach przypoina Lire.
świetnie się z misiem dogadują! też marzymy o drugim psie ale na razie to odwlekamy bo od 4 miesięcy jestem bez pracy. Chociaż niby przez 1, bo 3 miałam wolne na pisanie pracy mgr o obrone, więc pracy szukam od miesiąca.

a tu wkleje Ci filmik wakacyjnej Liry, jak bardzo pies może kochać wode :cool3:
http://www.youtube.com/watch?v=TrFUkNF-Sos

Posted

nie jasno napisałam... właśnie aparat pożyczony dlatego nie często będą takie wyraźne zdjęcia :-( ale przy dobrej pogodzie i tym moim w telefonie można fajne zrobić. Tak, niedaleko są Katowickie Targi, jest wesołe miasteczko. W zasadzie te rondo jest na przedłużeniu drogi biegnącej obok parku. No decyzje odnośnie drugiego pieska trzeba gruntownie przemyśleć. Szczerze mówiąc myśleliśmy, że będzie trochę łatwiej. Największym problemem jest nawiązanie kontaktu z dwoma psami. Czasem ciężko jest znaleźć czas, aby wystarczająco dużo i jednemu i drugiemu poświęcić. Ciężej jest szkolić. Ciężkie są rozłąki <bardzo tęsknią za sobą>. Czasem Misiek wcale z Florką nie chce się bawić i z tym wspólnym wybieganiem się jest różnie. Ogólnie pieski są o siebie jednak czasem zazdrosne. Problem jest również, gdy gdzieś trzeba wyjechać (szczególnie gdy nie mieszka się z rodzicami) i trzeba coś z tymi pieskami zrobić - powierzyć komuś opiekę nad 2 psami jest bardzo ciężko, nawet na 1 dzień. Jest dużo ale... Ale tak naprawdę to nie żałuję swojej decyzji, choć czasem bywa bardzo ciężko. Gdy sobie pomyślę, że tych stworów by przy mnie nie było to życie byłoby takie ehhh blade :shake:
Zabrałam się za czytanie wątku Lirki od początku :cool1: został założony w moje urodziny :cool1: Zauważam sporo podobieństw między siostrzyczkami jeśli chodzi o charakter. A na flimiku to jakbym Florkę widziała :loveu: spacer bez kąpieli jest zdecydowanie spacerem straconym.
Oglądałam na wątku zdjęcia z zabaw z innymi psiakami, niektór były takich rozmiarów do których Florka na pewno by nie podeszła. Osiołek boi się piesków większych od siebie i już. Musi się trochę oswajać, żeby odważyć się podejść.

Posted

:multi::multi::multi:
wspaniała niespodzianka!!!
ale widzę,że Florka to kawał ciała :cool3: i rusza się całkiem inaczej niż nasza. a Misiu jaki duży! wyglądał na małego pieska :lol: piękna para , nawet kostiumy podobne ponakładali :evil_lol:
więcej więcej!!

Posted

:multi::multi::multi:
ale niespodzianek!!
zaczajka na Misia full profeska :diabloti: Że biedny ma cierpliwość do niej!
Ale za sroczką latać to nieładnie
czekam na obieczny kolejny:cool3:

może przelinkuj sobie baner bo ten co masz przenosi do galerii a nie do tego watku ;-)

Posted

tak też zrobię :p Misio kiedyś był straszny chudziak, przez około 3 miesiące przytył 3 kg no i teraz jest kwadratowym Misiem. Pilnujemy bardzo, żeby Florce nie podjadał jedzenia no i żeby oboje mieli dużo ruchu (nietrudno to nam przychodzi bo bardzo lubimy dłuuugie spacerki :cool3:) no i trochę to pomaga, bo wolniej ta jego waga idzie w górę. Gdyby nie Florka i jej polowania, jedynym zajęciem Misia byłoby wąchanie kwiatków - taki mały przyrodnik z niego :cool1: kolejny filmik będzie niestety na dniach, bo mi się skasował :angryy: ten obiecany, a kamerka pożyczona :angryy:

Posted

Jak tu się Florka nadąsała :cool3: chyba nie dostała czegoś na czym jej bardzo zależało ;)

Od kiedy Florka jest u Was? chyba niedługo macie albo mieliście rocznice wspólnego życia co? :lol:
my mamy 11 kwietnia

Posted

Powiem szczerze,że Florka zupełnie nie przypomina tego małego szczeniaka jakiego pamiętam:evil_lol::crazyeye: I taka jakaś duża wyrosła:evil_lol:;) Lirka wygląda na mniejszą czy mi sie wydaje?

W każdym razie suczydełko jest cudne, kochane i ma to rodzinne ujmujące spojrzenie:lol: Nie wiem outsider czy byłaś już na wątku Misi mamusi Florki i Lirki , która znalazła domek w Wawie. Może jakieś spotkanie rodzinne sie uda zorganizować:lol:

Posted

Najpierw spotkamy się na siostrzane spotkanie a jak zrobi się pełniej w kieszeni od drobniaków to może i do mamy pojedziemy ;)

a gospodyni i Florce życzymy wielu wielu szcześliwych wspólnych chwil z okazji rocznicy!! co prawda już troche poczasie ale przecież Was nie było :eviltong:

Saguś Lira jest wyższa tylko chudsza ;)

Posted

dziękujemy, dziękujemy :) tak patrze, że nasze spotkanie wypadło by właśnie w tym okresie waszej rocznicy :D śladem Siostrzyczki wstawię śpiące zdjęcia moich mend :P

Posted

:loveu::loveu::loveu:
jeszcze troche miejsca dla Was zostało :lol: ale podziwiam Floreczke bo i tak skromniutko zwinięta w kłębek :sleep2: kochana :iloveyou:
Lira jak się rozwali i koty do tego to na prawde nie wiadomo co mamy ze sobą zrobić :lol:
bardzo się cieszę na spotkanie:sweetCyb:!!!!!!!!! pojedziemy na spacer nad rzeke! może i grila uda się jakiegoś zrobić jak słonko dopisze ;)

Posted

szczerze mówiąc ja również nie mogę się doczekać :cool3: mam nadzieję, że wszystko uda się zorganizować jak należy. Niestety wielkimi krokami zbliża się u mnie sezon startów w zawodach:-( i teraz to już w ogóle z wolnym czasem, szczególnie w weekendy może być różnie. Ale jestem dobrej myśli, póki co niczego nie odwołali, nie przesunęli <jak im się często zdarza> więc powoli możemy się szykować :multi::multi::multi: w sumie to już za 3 tygodnie :razz: :razz: :razz: szybko zleci.