Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='kaszanka']- jeżeli uda mi się dotrzeć do starych znajomych ( zakochani w bassetach) - nie wiem czy nie zmienili miejsca zamieszkania - to podpytam, a nóź by się poszczęściło.[/QUOTE]
Zakochani w bassetach, tak jak my:lol::lol::lol:,rozumiem ich doskonale:kocham wszystkie psy, ale bassety "prześladują" mnie od zawsze, koniecznie popytaj,może akurat to jest ten dom. A poza tym w DT jest jeszcze bassetka szukająca domu.

Edited by ala123
  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobry wieczór wszystkim na wątku Franciszka:lol:

Lucy, jak już będziesz mogła tutaj wejść,to rozważ może,aby te bazarki z Twojego basseciego forum wrzucić tez na dogomanię; fajne rzeczy tam są,może warto pokazać je też dogomaniakom?

Posted

[quote name='ala123']Zakochani w bassetach, tak jak my:lol::lol::lol:,rozumiem ich doskonale:kocham wszystkie psy, ale bassety "prześladują" mnie od zawsze, koniecznie popytaj,może akurat to jest ten dom. A poza tym w DT jest jeszcze bassetka szukająca domu.

przepraszam za zwłokę, ale nie miałam czasu, mam od kilku godzin nowego tymczasiaka a na dodatek to cieżki przypadek :( - tutaj link http://www.dogomania.pl/threads/222230-m%C5%82odziutka-sunia-w-typie-labka-z-adhd-JEST-DT-ale-brakuje-kasy-na-transport!!!/page7

ale pamiętam obiecuję że sprawdzę i dam znać.

Posted

Zajrzalam , ale sprawa i tak jest powazna.....
Zapraszam wszystkich na watek Frania....franio dzisiaj mial nastepny napad....byla co prawda krociutki , i szybko minal... ale niestety..szukamy tylko odpowiedzialnych ludzi , ktorzy zechca adoptowac chorego psa...

Posted

[quote name='lucySxy']Zajrzalam , ale sprawa i tak jest powazna.....
Zapraszam wszystkich na watek Frania....franio dzisiaj mial nastepny napad....byla co prawda krociutki , i szybko minal... ale niestety..szukamy tylko odpowiedzialnych ludzi , ktorzy zechca adoptowac chorego psa...[/QUOTE]
oj ,to niedobrze! Biedny pies.
Czy oprócz ogłoszeń w prasie lokalnej ktoś robił jeszcze jakieś inne?
Jeżeli nie,to zamówię pakiet, nie wiecie kto robi jakiś bazarek ogłoszeniowy?

Posted

Nie,na razie bez atakow.. dawka leku tak jak wyjsciowa i jest dobrze. Mysle ,ze na razie po prostu wymaga wielszej dawki.
Naprawde padaczka u psa to nie jest tragedia, pies moze zyc spokojnie i bez atakow wiele lat.

Posted

A nawet jak są ataki od czasu do czasu, to też nie tragedia.
Pies ma tez aurę przed atakiem i często daje się to zauważyć. Tuptuś zaczyna wtedy natrętnie lizać łapkę, jest wtedy nieznośny, nie może sobie znaleźć miejsca.
Luminal trzymamy zawsze w tym samej szufladzie, często sam do niej podchodzi i stuka kufą w szufladę, dając nam znać że trzeba podać dodatkowo lek.
Kiedy zdarzy mu się atak na dworze, a my tego nie widzimy reszta psów biegnie ze szczekaniem i prowadzi do niego.
Z tym daje się bez problemu żyć.

Posted

Oj , gdybyscie zobaczyly Frania..:p
Nigdy byscie nie powiedzieli ,ze to pies po takich przejsciach....
Rozpiera go energia, skacze ,biega jak szalony., poszczekuje, radosnie wszystkich zaczepia...niezly diabelek z niego:evil_lol:, ale jest to jedyny basset ktory od razu galopem przyiega na gwizd:cool3:

Posted

bianka0 napisał(a):
Lubię powiewające w biegu jamnicze uszy, ale bassecie muszą wyglądać jeszcze śmieszniej.
Wstaw Lucynko zdjęcia.

no tak,ja też uwielbiam widok powiewających psich uszu:lol:,a że bassecie najdłuższe,to powiewają najbardziej:lol:;u bassetów zresztą w czasie biegu powiewa wszystko:evil_lol:; takie np. fafole, co mnie osobiście rozbraja,choć obiektywnie na to patrząc, nie jest to miły widok:p

Posted

[quote name='marmosia']A bigielki to takie zminiaturyzowane basseciki :)
no na pewno kuzyni:lol::lol:

kaszanka
niestety nie udało mi się skontaktować :-(, czy Franio ma ogłoszonka

P.S. Niedawno odszedł mój pies :-( na pokleszczówkę - zaczęło się - chrońce swoje pupile

Franio chyba nie ma ogłoszeń, ja nie umiem pisać tekstów więc nie kupiłam mu pakietu, a Lucy na razie nie może przesłać mi ,bo jest nadal bez komputera

bianka0
Lucynko wyczyść skrzynkę, nie mogę wysłać PW.

chyba musisz skontaktować się z nią telefonicznie,bo komputer jej padł

Posted

Franio czuje sie swietnie.. wlasciwie coraz lepeij , wariuje , nie wyglada na psa po takich przejsciach.Łapki uzywa prawie normalnie....biega jak szalony,-ja naprawde nie wiem jak ograniczyc jego aktywnosc i wlasciwie nie wiem czy jest taka potrzeba....Atakow padaczkowych na razie nie ma...podaje mu caly czas leki , ale faktycznie troche posikuje po tym Amizepinie...

Na zdjeciu Franio zajada wedzona dudke..

A tak sie potrafi zachowac jak nagle go cos zainteresuje za oknem w ogrodzie-

.