hop! Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 [quote name='Lemoniada']Mocuś też ma obrożę, a zabiłam w ten sposób już kilka kleszczy ;) Chciałabym zobaczyć Fortunę w sweterku w paski :)[/QUOTE] U nas teoretycznie nie ma kleszczy. Ja też. ;) Pięknie by wyglądała. Quote
hop! Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Ostatnio szalały burze w nocy. Fortuna świrowała. Wlazła do brodzika i nie chciała wyjść. Najwyraźniej w ciemnej łazience czuje się bezpiecznie. ;) Quote
bric-a-brac Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Fortuna się prezentuje: http://urodaizdrowie.pl/nie-kupuj-adoptuj Quote
hop! Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 bric-a-brac napisał(a):Fortuna się prezentuje: http://urodaizdrowie.pl/nie-kupuj-adoptuj Super. Dzięki. :) Quote
hop! Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Fortunie odrasta sierść - w tym momencie wygląda średnio. Najładniej wygląda, gdy jest ogolona (według mnie ;)) albo naturalna. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by ją ogłaszać z wcześniejszymi zdjęciami (ma ich sporo). Pozuje zawsze tak samo i zdjęcia wychodzą podobne. Quote
hop! Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 "Rozdziawucha"... ;) Wczoraj była nieśmiała i cicha burza, ale Fortuna oczywiście szalała. Wpadła do łazienki, wlazła na chwilę do brodzika, nabrudziła, pozrzucała rzeczy... Potem miotała się po mieszkaniu. W końcu wpadłam na pomysł, żeby otworzyć jej szafę - wgramoliła się i był spokój. Jak zwykle po burzy, nie chciała wyjść na zewnątrz i załatwić się. Jest silna i uparta. Jak się czegoś boi, to słowa do niej nie docierają. Trzeba się z nią szarpać. Quote
hop! Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Fortunie odbija. Wpływ pogody? Jest przedburzowo - deszczowo. Dzisiaj przegięła. Tak szalała, że zdarła sobie pazur i krwawiła. Pako i Lulczak byli przerażeni jej zachowaniem. Postanowiłam, że przeprowadzi się na górę. Po zmianie jest spokój. Może tego jej było trzeba. Quote
mysza 1 Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Traumatyczne psy tak mają, moja suka jest taka sama. Jak coś ją wystraszy, drobiazg, czasami rozmowa ludzi stojących pod domem...- wchodzi za szafki, wciska się w dziwne miejsca i nie słucha zupełnie co się do niej mówi. A jak coś ją jeszcze bardziej przerazi to też nie chce wyjść na dwór. Strasznie to uciążliwe, otępiałe i głuche te psy się robią. Pech, ze Fortuna ma takie schizy :( Bric-a-brac bardzo dziękuję za ogłoszenie Fortuny :) Quote
hop! Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Fortuna zwykle jest spokojna i grzeczna, ale ma odpały. Myślę, że na jej zachowanie w tej chwili wpływa jednak pogoda. Na górze też zaczęła szaleć. Filipek tak się zestresował, że zaczął głośno piszczeć i wgramolił się do schowka na drewno przy nieużywanym kominku. Jo i Kiku biegały i darły się jak opętane. Nawet Foksik się wystraszył. ;) Wsadziłam Fortunę do pokoju Alanka i dopiero przy nim się uspokoiła. Tedi po przeprowadzce na dół uspokoił się. Wygląda na to, że jest zadowolony ze zmiany. Na dole oprócz niego jest tylko Lulczak i Pako - psy niezbyt ruchliwe w porównaniu do psów z góry. Tedi musi być wypuszczany wymiennie ze względu na niezbyt poprawne relacje z innymi psami. Na górze jego głównym "wrogiem" jest Filip, a na dole Pako. Quote
ania shirley Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 [quote name='mysza 1']Radość życia ;)[/QUOTE] czyżby w poście hop! było zdjęcie?? Bo ja znowu nie widzę.... Odrosło jej juz futro???? Quote
hop! Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='ania shirley']czyżby w poście hop! było zdjęcie?? Bo ja znowu nie widzę.... Odrosło jej juz futro????[/QUOTE] Tak, jest. ;) W pewnym stopniu odrosło, ale jeszcze nie odzyskała rudego koloru na całym ciele. ;) Quote
hop! Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 W upalne dni nie robię Fortunie zdjęć. Jej "rozdziawienie" jest maksymalne. Widać w całej okazałości wnętrze paszczy i wielki, długi jęzor. ;) Quote
ania shirley Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='hop!']W upalne dni nie robię Fortunie zdjęć. Jej "rozdziawienie" jest maksymalne. Widać w całej okazałości wnętrze paszczy i wielki, długi jęzor. ;)[/QUOTE] Oj, mogłoby być niezapomniane... Quote
hop! Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='ania shirley']Oj, mogłoby być niezapomniane...[/QUOTE] Z całą pewnością. ;) Quote
mysza 1 Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Nawet na FB jej zdjęcia mają mało udostępnień, nie wiem dlaczego. Jakaś przeklęta :( Quote
hop! Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='mysza 1']Nawet na FB jej zdjęcia mają mało udostępnień, nie wiem dlaczego. Jakaś przeklęta :( Jak chcesz, to wstaw na FB. Quote
mysza 1 Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 Wstawię, dzięki. W kwestii widoczności adresu strony- widoczność napisu z naszym logo/adresem profilu odróżnia psy pod naszą opieką od innych przeze mnie ogłaszanych, przyciąga uwagę i ściąga więcej ludzi na profil a to jest ogromnie ważne. Więcej ludzi to większe szanse na dom dla psów, na zebranie pieniędzy, dzięki którym potem mogę zapłacić za psy. Bez tego ani rusz. Może nie wygląda to ładnie ale jest bardzo ważne. Poza tym przypadkowa osoba nie wykorzysta zdjęć podopiecznych Psom na pomoc. Quote
hop! Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='mysza 1']Wstawię, dzięki. W kwestii widoczności adresu strony- widoczność napisu z naszym logo/adresem profilu odróżnia psy pod naszą opieką od innych przeze mnie ogłaszanych, przyciąga uwagę i ściąga więcej ludzi na profil a to jest ogromnie ważne. Więcej ludzi to większe szanse na dom dla psów, na zebranie pieniędzy, dzięki którym potem mogę zapłacić za psy. Bez tego ani rusz. Może nie wygląda to ładnie ale jest bardzo ważne. Poza tym przypadkowa osoba nie wykorzysta zdjęć podopiecznych Psom na pomoc.[/QUOTE] Moim zdaniem adres strony jest wystarczająco widoczny. Nie może rzucać się w oczy bardziej, niż np. zdjęcie, czy treść przekazu. Logo, adres są ważne, ale nie najważniejsze. Oczywiście możesz mieć swoje zdanie i nie musisz niczego i nigdzie wstawiać. Widzisz, ogłoszenie Tediego w skromnej, prostej formie ma więcej udostępnień, niż bajeranckie, przeładowane ogłoszenia innych psów. We wszystkim trzeba mieć umiar. ;) Quote
ronja Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='hop!']Moim zdaniem adres strony jest wystarczająco widoczny. Nie może rzucać się w oczy bardziej, niż np. zdjęcie, czy treść przekazu. Logo, adres są ważne, ale nie najważniejsze. Oczywiście możesz mieć swoje zdanie i nie musisz niczego i nigdzie wstawiać. Widzisz, ogłoszenie Tediego w skromnej, prostej formie ma więcej udostępnień, niż bajeranckie, przeładowane ogłoszenia innych psów. We wszystkim trzeba mieć umiar. ;) święte słowa Quote
hop! Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='ronja']święte słowa[/QUOTE] To miło, że się ze mną zgadzasz. ;) Quote
hop! Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Myślę, że lepiej będzie jak zdjęcia, informacje o Fortunie będę zamieszczać na moim wątku: KLIKNIJ. Tutaj jest zwykle pusto. Quote
Lemoniada Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 A ja zaglądam do Fortunki, mimo, że nie jest rasowa i młoda... Quote
cisowianka Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Odwiedzam dawno nie odwiedzane wątki. Zajrzałam do Pako to i do Fortuny trzeba ;) Quote
Recommended Posts