Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lemoniada napisał(a):
Fajna, złocista sunia :) Na ostatnim zdjęciu wygląda jak po ciężkiej traumie ;)

Była w trakcie otrzepywania się z wody. ;)

Posted

Zafundowałam Fortunie metamorfozę. Miała być lwicą salonową, a w rezultacie wygląda nieziemsko i artystycznie (mysza 1 mnie zabije ;)). Mnie się bardzo podoba, ale ja mam specyficzny gust. :evil_lol:

Wstawię zdjęcia, jak na wątku poprosi o to co najmniej 9 osób. :siara: :lol: ;)

Posted

[quote name='ania shirley']No to nr 1 juz jest.

Poproszę o zdjęcia Fortuny.

Twoja prośba jest dla mnie rozkazem. ;)

Bardzo mi smutno, bo mysza 1 skrytykowała wygląd Fortuny. Uważa, że może straszyć ludzi. Mnie się podoba - wygląda oryginalnie i niepowtarzalnie. Spróbuję ją ogłosić ostrzyżoną - może ktoś zwróci na nią uwagę.

Posted

Fortuna wizytę u fryzjera i strzyżenie zniosła dobrze. Była bardzo grzeczna. Jest zadowolona z nowej "fryzury", a to najważniejsze. ;)

Posted

ania shirley napisał(a):
Hop! Proszę Cię, powiedz mi, co jej jest, na co jest chora, ze ją tak ogolono????????

Nic. Jest zdrowa. Wpadłam na - wydawało mi się, że dobry - pomysł i zaprowadziłam ją do fryzjera. Uparłam się, żeby ją ostrzyżono na krótko. I ostrzyżono. Chciałam ją upiększyć. Efekt jest kontrowersyjny. Sierść odrośnie, a ja już po raz kolejny nie wpadnę na taki pomysł. ;)

Posted

ania shirley napisał(a):
Oj , nie miej takich pomysłów. Miałam nadzieje, ze to photoshop ( czy coś...).
Nie wiem, czy ja taka ogłaszać.... Przyśni mi się, jak nic...:crazyeye:

Nasze suki ostrzyżone, Filipek też. Oprócz Fortuny chciałam jeszcze ostrzyc jednego psa - chyba dobrze, że tego nie zrobiłam. ;)

To nie będę jej ogłaszać. :oops:

Ciągle jest ogłaszana (na Warszawę i na Łódź) i nic. :shake: U mnie jest już ponad rok.

Posted

Ogłoś ją taką, co Ci szkodzi? Skoro nieostrzyżona przez tyle czasu nie podbiła czyjegoś serca, to nie sądzę by tych kilka zdjęć miało wyjść Fortunie na złe, a naprawdę przykuwają uwagę.
Rzeczywiście wygląda niepowtarzalnie, jak ubrana w ciasny biały kaftanik ;)

Posted

Lemoniada napisał(a):
Ogłoś ją taką, co Ci szkodzi? Skoro nieostrzyżona przez tyle czasu nie podbiła czyjegoś serca, to nie sądzę by tych kilka zdjęć miało wyjść Fortunie na złe, a naprawdę przykuwają uwagę.
Rzeczywiście wygląda niepowtarzalnie, jak ubrana w ciasny biały kaftanik ;)

Mnie się podoba bardziej, niż wcześniej. Naprawdę. :)

ania shirley napisał(a):
Ogłoś ja, jak radzi Lemoniada. Ale dzwoniących trzeba mocno przepytać... Psychopata może zadzwonić...
Ale Foksowi się udało??? Ma futro??

O ostrzyżeniu Foksa wspominała mysza 1, ale ja to odradziłam. Jest normalny. Po ostrzyżeniu stałby się dziwolągiem. ;)

Posted

[quote name='Lemoniada']Wygląda dziwnie, ale sympatycznie :) No i żaden kleszcz nie pozostanie teraz niezauważony ;)[/QUOTE]

Dzięki, że zauważyłaś plusy ostrzyżenia. :lol: ;)

Posted

[quote name='hop!']Dzięki, że zauważyłaś plusy ostrzyżenia. :lol: ;)[/QUOTE]
Nie ma za co :)

Powiem więcej - w ramach dobrego uczynku i w wolnej chwili mogłabyś przespacerować się z Fortuną po łące i unicestwić wszystkie kleszcze, które zbierze, oczywiście zebrawszy je zanim jeszcze zdążą się wkręcić. Ja tak morduję bez wyrzutów sumienia każdego kleszcza, którego znajdę na sobie lub na Mocusiu, czy się wessał, czy nie. Taka żywa pułapka biologiczna ;)

Posted

[quote name='Lemoniada']Nie ma za co :)

Powiem więcej - w ramach dobrego uczynku i w wolnej chwili mogłabyś przespacerować się z Fortuną po łące i unicestwić wszystkie kleszcze, które zbierze, oczywiście zebrawszy je zanim jeszcze zdążą się wkręcić. Ja tak morduję bez wyrzutów sumienia każdego kleszcza, którego znajdę na sobie lub na Mocusiu, czy się wessał, czy nie. Taka żywa pułapka biologiczna ;)[/QUOTE]
Fortuna ma Foresto więc chyba zbyt wielu kleszczy nie złapie ;)

Za to chyba trzeba jej sweter teraz wydziergać, bo lata nie widać, będzie marzła ;)

Posted

[quote name='mysza 1']Fortuna ma Foresto więc chyba zbyt wielu kleszczy nie złapie ;)

Za to chyba trzeba jej sweter teraz wydziergać, bo lata nie widać, będzie marzła ;)[/QUOTE]

Zawsze mogę zdjąć. :eviltong:

Już zsiniała z zimna. Cały czas się trzęsie. ;) A tak na serio, to marznie tylko Filip. Fortuna jest zadowolona. Wygląda ładnie i "równo". Nie gubi "puchu", który unosi się wszędzie i przylepia do ubrań, dywanów, kanapy. Trzeba było ją codziennie szczotkować i mimo to, codziennie sprzątać. Teraz jest spokój. To był dobry pomysł i dobra inwestycja. :evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']Fortuna ma Foresto więc chyba zbyt wielu kleszczy nie złapie ;)

Za to chyba trzeba jej sweter teraz wydziergać, bo lata nie widać, będzie marzła ;)[/QUOTE]
Mocuś też ma obrożę, a zabiłam w ten sposób już kilka kleszczy ;)

Chciałabym zobaczyć Fortunę w sweterku w paski :)