Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beta ata']Pani z Sandomierza szuka małego pieska, do 10 kg. W piatek bedzie w Krakowie i ogólnie przyjedzie po psa, gdzie trzeba. Macie takiego psiaka?
Jakby co, to proszę o pw.[/QUOTE]

Jeśli domek byłby dobry, a Pani chciałaby pieska to jest ten maluch cos jak trochę przerośnięty york zabrany z Olkusza. To typowa domowa przytulanka. U Angeliki są też podrostki, rodzeństwo, docelowo około 8 kg i piękny podrostek czarny, około 10 kg, wszystkie z Olkusza

Posted

[quote name='barb']Zmieniłam wyróżnienie ogłoszenia Barrego na Diego - niech i on ma szansę się pokazać. A tak wogóle Till to co u niego ? Jak się czuje ?[/QUOTE]

u niego różnie. Upały znosi w miarę, ale głównie jest w domu, wychodzi tylko na siku, dopiero pod wieczór więcej spaceruje. Tylne nogi coraz bardziej odmawiają posłuszeństwa. Zepsuł mi się aparat i nie mogę zrobić zdjecia. Jeśli mozesz prześlij mi nr telefonu na pw to zrobię zdjęcia telefonem i Ci wyślę to wkleisz. Niestety nie zrzucę ich sama bo nie mam kabla

Posted

[quote name='Till']u niego różnie. Upały znosi w miarę, ale głównie jest w domu, wychodzi tylko na siku, dopiero pod wieczór więcej spaceruje. Tylne nogi coraz bardziej odmawiają posłuszeństwa. Zepsuł mi się aparat i nie mogę zrobić zdjecia. Jeśli mozesz prześlij mi nr telefonu na pw to zrobię zdjęcia telefonem i Ci wyślę to wkleisz. Niestety nie zrzucę ich sama bo nie mam kabla[/QUOTE]
Ja też nie wiem gdzie mój kabel... Można Malgoska do Ciebie ?

Posted

Przychodzę z prośbą, bo już nie mam pojęcia co z tą kicią zrobić, a do siebie jej wziąć nie mogę, bo mam psa, który nie znosi kotów :(

Pod dom dziewczyny mojego brata przybłąkała się kotka....Wrzucam opis z ogromną, ogromną prośbą o DT albo z prośbą o poszukiwanie, wypytywanie kogo się da, bo aż mi się serce kraje, że ona bezdomna :(

Takie jej zrobiłam ogłoszenia:

[COLOR=#000000][FONT=sans-serif]PILNIE poszukuję domu dla bezdomnej kotki, która kilka dni temu przybłąkała się pod mój dom. Początkowo przychodziła kilka razy dziennie, ostatnio jednak zaczęła przesiadywać całymi dniami, w nocy także ją widuję. Wystawiłam jej na taras kojec, w którym śpi i wygrzewa się na słońcu. Kotka jest młoda, koloru szarego z małymi rudymi plamkami. Jak tylko usłyszy, że ktoś wyszedł z domu to biegnie, aby się przywitać. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=sans-serif]Kotka jest przyjacielska do ludzi, psów i kotów, mizia się o nogi, o ściany, o krzesła, o wszystko do czego dostanie. Nie ma niestety instynktu samozachowawczego, nie ucieka przed samochodami ani przed straszeniem jej. Prawdopodobnie została wyrzucona z jakiegoś domu, nie zachowuje się jak dzikus, nie boi się, nie broni przed innymi zwierzętami. Nie poradzi sobie sama na wsi- atakują ją wiejskie kocury, wychodzi na ulicę nie patrząc na samochody. Przybiega, gdy się ją woła, głośno miauczy jak jest głodna, mruczy jeszcze trochę nieskładnie, na granicy między miauczeniem a mruczeniem. Daje się podnosić, nosić na rękach, sama wchodzi na kolana, daje się obracać, oglądać łapki, drapać, tulić. Kotka jest bardzo ufna, śpi na wycieraczce, w kojcu, na ręcznikach, na schodach, pod większymi krzaczkami. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=sans-serif]Bardzo chciałabym, aby kotka znalazła dom, w którym będzie kochana, bo bardzo na to zasługuje.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=sans-serif]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=sans-serif]Kontakt:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=sans-serif]604-430-023[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=sans-serif][email protected]

Ze swojej strony obiecuję robić ogłoszenia i w razie czego oczywiście także finansową (bazarki), byleby tylko coś jej znaleźć....

[/FONT][/COLOR][IMG]http://img5.imageshack.us/img5/7651/q9le.jpg[/IMG]

[IMG]http://img545.imageshack.us/img545/2607/f4oj.jpg[/IMG]

[IMG]http://img153.imageshack.us/img153/9394/y5ej.jpg[/IMG]

[IMG]http://img199.imageshack.us/img199/9595/spvm.jpg[/IMG]

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/8784/s3vu.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='zozola77']a ja tak ostatkiem sił chciałabnym i tu zaprosic na bazarek dla Barbórka - Barrego co niedlugo do DS pojedzie ale spory dług w hotelu u missieek zostanie..

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245455-Kosmetyki-dziewczynka-1-4-ciuchy-damskie-38-40-buty-torebka-do-01-08-do-22"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...do-01-08-do-22[/URL][/QUOTE]

już pędzimy

Gdzie dokładnie pojedzie Barbórek?
[quote name='paula_t']UWAGA! W CELU POSZUKIWANIA BRYSIA WIDZIMY SIĘ JUTRO O 17 NA ULICY MORACZEWSKIEGO. DLA PRZYPOMNIENIA PODAJĘ NA WSZELKI WYPADEK SWÓJ NUMER TELEFONU: 604-430-023. PROSIMY O POMOC:modla:[/QUOTE]

i jak z malutkim? Udało się?

Ja jestem nieco uziemiona.. znów chore maluszki...
;(

Posted

[QUOTE=iwoniam;21113580

;([/QUOTE]

Wklejam post z wątku krakowskiego:
"
Niestety z poszukiwań nici, zgłosiła się zaledwie jedna osoba, a takie poszukiwanie mija się z celem, bo Brysia i tak codziennie (kilka razy dziennie) szuka właściciel wraz ze współlokatorką. Do poszukiwań potrzebnych jest sporo osób, żeby udało się przeczesać cały teren, wywabić go z tych krzaków :-(
Po Brysiu póki co nie ma śladu, nawet nikt nie zadzwonił, że gdzieś był widziany:-("

Szkoda:-(. Ja jestem już zmotoryzowana. Jeżeli będziecie organizować następną "łapankę" i nic mi nie wypadnie, postaram się włączyć. Tylko dajcie znać.

Posted

[quote name='barb']Ja też nie wiem gdzie mój kabel... Można Malgoska do Ciebie ?[/QUOTE]

może być zaraz wyslę

[quote name='iwoniam']już pędzimy

Gdzie dokładnie pojedzie Barbórek?

Ja jestem nieco uziemiona.. znów chore maluszki...
;([/QUOTE]

byłam chętna na poszukiwania z paula ale akcja nie wypaliła

[quote name='Ikusia']Wklejam post z wątku krakowskiego:
"
Niestety z poszukiwań nici, zgłosiła się zaledwie jedna osoba, a takie poszukiwanie mija się z celem, bo Brysia i tak codziennie (kilka razy dziennie) szuka właściciel wraz ze współlokatorką. Do poszukiwań potrzebnych jest sporo osób, żeby udało się przeczesać cały teren, wywabić go z tych krzaków :-(
Po Brysiu póki co nie ma śladu, nawet nikt nie zadzwonił, że gdzieś był widziany:-("

Szkoda:-(. Ja jestem już zmotoryzowana. Jeżeli będziecie organizować następną "łapankę" i nic mi nie wypadnie, postaram się włączyć. Tylko dajcie znać.[/QUOTE]

ja czekałam na rozkaz ale chyba tylko ja i paula, smutne :(

Posted

Ikusia, muszę Ci pokazać jak robić cytat framgmentów wypowiedzi :)

Szczeniaczki mają się znacznie lepiej,
mój portfel niestety nie...

Na dzień dzisiejszy dług w gabinecie za "poprzednie" szczeniaki w liczbie 8 + Mróffka wynosi ponad 2100zł
do tego wszystkie pozostałe zwierzaki - sterylki, leczenie, kastracje..\
Łącznie jest ponad 4 tys zł.
Na konto gabinetu wpłynęły przelewy bazarkowe 1038,09 zł - bazarek krakowianki, z bazarku Ikusia +Iwoniam chyba 342zł, pani od Foki wpłaciła 200zł. Masza wpłaciła część za Malinkę, na mnie spoczęły opłaty za Jagodę i Jeżynkę. Była jeszcze jedna wpłata chyba 100zł od pani o nazwisku na literę W. To pokryje sporą część długu szczeniaków (czekam na oficjalne rozliczenie z gabinetu), ale i tak do spłacenia jest znacznie więcej.. Niestety, a tu były już kolejne wydatki - najpierw w weekend zdobywanie surowicy i wizyty w gab. Amicus, a wczoraj i dziś na Majora, gdzie jest taniej.
Zapłaciłam za moją Mamę Tuni
[*], za Nerona, za Misię i za Bryzunię
[*]. Na wyłożenie z własnej kieszeni na razie więcej nie mam.. i z tego też powodu, między innymi, nie mogę wziąć na DT żadnego maluszka. Dług za Hafunię także jest wyrównany z bazarków.
Czekam na rozliczenie od pani doktor i wszystko, ze szczegółami dołączę.

Posted

[quote name='iwoniam']Ikusia, muszę Ci pokazać jak robić cytat framgmentów wypowiedzi :)

Szczeniaczki mają się znacznie lepiej,
mój portfel niestety nie...

Na dzień dzisiejszy dług w gabinecie za "poprzednie" szczeniaki w liczbie 8 + Mróffka wynosi ponad 2100zł
do tego wszystkie pozostałe zwierzaki - sterylki, leczenie, kastracje..\
Łącznie jest ponad 4 tys zł.
Na konto gabinetu wpłynęły przelewy bazarkowe 1038,09 zł - bazarek krakowianki, z bazarku Ikusia +Iwoniam chyba 342zł, pani od Foki wpłaciła 200zł. Masza wpłaciła część za Malinkę, na mnie spoczęły opłaty za Jagodę i Jeżynkę. Była jeszcze jedna wpłata chyba 100zł od pani o nazwisku na literę W. To pokryje sporą część długu szczeniaków (czekam na oficjalne rozliczenie z gabinetu), ale i tak do spłacenia jest znacznie więcej.. Niestety, a tu były już kolejne wydatki - najpierw w weekend zdobywanie surowicy i wizyty w gab. Amicus, a wczoraj i dziś na Majora, gdzie jest taniej.
Zapłaciłam za moją Mamę Tuni
[*], za Nerona, za Misię i za Bryzunię
[*]. Na wyłożenie z własnej kieszeni na razie więcej nie mam.. i z tego też powodu, między innymi, nie mogę wziąć na DT żadnego maluszka. Dług za Hafunię także jest wyrównany z bazarków.
Czekam na rozliczenie od pani doktor i wszystko, ze szczegółami dołączę.[/QUOTE]

Mam jeszcze trochę rzeczy, które zostały mi po likwidacji sklepu, część zdjęć już mam, w przyszłym tygodniu zrobię resztę, umówiłam się z Missiaa, że je prześlę i Ona zrobi bazarek, chciałabym go podzielić na 3 cele, między innymi na Twój DT. Nie wiem ile z tego będzie ale tylko tak mogę pomóc.

Posted

[quote name='Malgoska']Ja też na pewno zrobię na Ciebie bazarek, nic się nie martw nie zostawimy Cię :)[/QUOTE]
Mogę dolozyć troche fantow z opcją wysyyłki od siebie.

A tymczasem wciąz trwa bazarek krakowianki na trzy cele w tym bdt iwoniam

Posted

[quote name='barb']Mogę dolozyć troche fantow z opcją wysyyłki od siebie.

A tymczasem wciąz trwa bazarek krakowianki na trzy cele w tym bdt iwoniam[/QUOTE]

[quote name='Justyna Lipicka']ja też będę robić bazarek na iwoniowe zoo:) będzie dobrze!![/QUOTE]

i damy radę

tymczasem zapraszam po sąsiedzku do dziadziusia
[B][I][SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#800080]
[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245605-Yoda-zaprasza-szaliczki-i-torby-do-03-08-13r-godz-22-00[/URL]
[B][I][SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#800080]
-
[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/B][/B]

Posted

[quote name='Ada-jeje']W odp. z roku poprzedniego jak rowniez biezacego, informacja z gminy wedlug mnie jest poprawna, pisza ze ma z wami podpisane porozumienie a umowe gmina zawarla w 2012 z fundacja Anny K. ludzie zwierzetom w potrzebie zas w tym roku oprocz porozumienia z wami umowe zawarla z firma Damich. Masz okazje sprawdzic czy wszystkie zwierzeta wylapane w latach 2011 i 2012 trafily do was, jesli nie wszystkie to pozostale trafily do piekla.[/QUOTE]

Czyli do Racławic ? oj Jolu bo się iwoniam pogniewa

Posted

[quote name='Malgoska']matko jakie cudo[/QUOTE]

Niech utrzymują te psy ci co uniemożliwili AK opiekę nad nimi. Kto sieje wiatr zbiera burzę . no to KTOZ , inspektorzy i pracownicy do roboty

Posted

[quote name='iwoniam']a teraz złe wieści...
już tak po kolei oficjalnie...................
Wczoraj w nocy umarła Gizunia :( ;(
obie z jej Panią, panią Anią ciężko to przechodzimy, bo to była wspaniała sunia.. od kilku tygodni była leczona na jelita, ale jednak...to, co się wydarzyło przed jej adopcją, w pierwszym DT prawdopodobnie... pozostawiło trwałe ślady w jej organizmie..
Tak czy inaczej... GIZA MIAŁA NAJWSPANIALSZY dom przez te ostatnie miesiące. Gdy ją ostatnio odwiedzałam...była naprawdę szczęśliwa.

I kolejna zła wiadomość.. Moje maleństwo Czacza.. odeszła kilka godzin temu............. ;(. Niestety nosówka i brak pomocy ze strony osoby, która ją zabrała chorą ze schroniska w Szczytach czy ciort jeden wie skąd...spowodowały, że zmiany neurologiczne, uszkodzenie serduszka i ogólny zły stan zdrowia malutkiej były nieodwracalne.... ;([/QUOTE]

Zaczynamy podliczanie iwoniam

Posted

[quote name='Maksy']Czyli do Racławic ? oj Jolu bo się [B]iwoniam pogniewa[/B][/QUOTE]
malo mnie to interesuje, jestem tu dla zwierzat a nie dla kumoterstwa, a kieruje sie faktami, dowodami, madrymi argumentami.

Posted

[quote name='Ada-jeje']malo mnie to interesuje, jestem tu dla zwierzat a nie dla kumoterstwa, a kieruje sie faktami, dowodami, madrymi argumentami.[/QUOTE]To czemu nie wolno wyadoptowac psa którego właściciel usiłował zabić i dotkliwie poranił przy świadkach - bo NIE MA PRZEPADKU. a KTOZ rozdaje na prawo i lewo psy Fundacji - mimo że NIE MA PRZEPADKU, ani nawet czasowego odbioru ?I to są FAKTY właśnie ( może mało wygodne )

Posted

[quote name='Maksy']To czemu nie wolno wyadoptowac psa którego właściciel usiłował zabić i dotkliwie poranił przy świadkach - bo NIE MA PRZEPADKU. a KTOZ rozdaje na prawo i lewo psy Fundacji - mimo że NIE MA PRZEPADKU, ani nawet czasowego odbioru ?I to są FAKTY właśnie ( może mało wygodne )[/QUOTE]
Kto chce zlapac kilka srok za ogon, moze nie zlapac zadnej, to nie jest moj cel.

Posted

[quote name='ania68']Mam jeszcze trochę rzeczy, które zostały mi po likwidacji sklepu, część zdjęć już mam, w przyszłym tygodniu zrobię resztę, umówiłam się z Missiaa, że je prześlę i Ona zrobi bazarek, chciałabym go podzielić na 3 cele, między innymi na Twój DT. Nie wiem ile z tego będzie ale tylko tak mogę pomóc.[/QUOTE]

Dziękuję Aniu,
mam jeszcze te rzeczy z poprzedniego razu, czekają na najbliższy bazarek,
One są naprawdę piękne,
na pewno się sprzedadzą, a to wszystko dzięki Tobie. !:)

[quote name='Malgoska']Ja też na pewno zrobię na Ciebie bazarek, nic się nie martw nie zostawimy Cię :)[/QUOTE]

Dziękuję Ci Malgoska
[quote name='barb']Mogę dolozyć troche fantow z opcją wysyłki od siebie.
Wszystko się przyda, a czy masz zdjęcia tych fantów?
poproszę moje niezawodne aniołki, aby pomogły, a i noce przesiedzę ile będę w stanie.
A tymczasem wciąz trwa bazarek krakowianki na trzy cele w tym bdt iwoniam[/QUOTE]
i serdecznie na niego zapraszam ! :)
[quote name='Justyna Lipicka']ja też będę robić bazarek na iwoniowe zoo:) będzie dobrze!![/QUOTE]
Dzięki Justynka.
Zawsze mogę liczyć na Waszą pomoc !
[quote name='Malgoska']i damy radę

tymczasem zapraszam po sąsiedzku do dziadziusia
[B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245605-Yoda-zaprasza-szaliczki-i-torby-do-03-08-13r-godz-22-00[/URL]
[B][I][SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#800080]-
[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/B][/B][/QUOTE]
Zapraszamy serdecznie !
[quote name='Maksy']Niech utrzymują te psy ci co uniemożliwili AK opiekę nad nimi. Kto sieje wiatr zbiera burzę . no to KTOZ , inspektorzy i pracownicy do roboty[/QUOTE]

Jak widzisz ja utrzymuję twoje psy anno i jej poplecznicy.
i Małgosia w Harbutowicach także, a to ty powinnaś za nie płacić co do złotówki; w końcu niezłą kasę za nie brałaś.
Jesteś żałosna i to jest mój [B]ostatni[/B] komentarz do ciebie, bo szkoda NASZEGO CZASU na polemikę z kimś, kto patrzy przez pryzmat portfela, a nie przez zwierzęce cierpienie i działania [B]na rzecz zwierząt[/B].

Pouczam cię, że to jest wątek [B]psów z Olkusza[/B], nie z Harbutowic, Winiar, Kłaja-Szarowa, Podłęża, Pawiej, Zręczyc i wszystkich pozostałych miejsc, gdzie dręczyłaś psy i koty.

[quote name='Ada-jeje']mało mnie to interesuje, jestem tu dla zwierząt a nie dla kumoterstwa, a kieruje się faktami, dowodami, mądrymi argumentami.[/QUOTE]

I chwała Tobie i Wam wszystkim za to. !

Posted

MAKSY A TY NIE MOŻESZ DAĆ LUDZIOM SPOKÓJ,LUDZIE CHCĄ SIĘ ZAJĄC SWOJA PASJĄ,POMOCĄ A TY JESTEŚ GORZEJ JAK PIĄTA KOLUMNA,idź na spacer wyładuj się na pracy na cos robienie a nie utrudnianiu życia ludziom.

Posted

[quote name='Maksy']Niech utrzymują te psy ci co uniemożliwili AK opiekę nad nimi. Kto sieje wiatr zbiera burzę . no to KTOZ , inspektorzy i pracownicy do roboty[/QUOTE]
Widzieliśmy tę opiekę... ale pewnie telewizja kłamie :angryy:
[quote name='Maksy']To czemu nie wolno wyadoptowac psa którego właściciel usiłował zabić i dotkliwie poranił przy świadkach - bo NIE MA PRZEPADKU. a KTOZ rozdaje na prawo i lewo psy Fundacji - mimo że NIE MA PRZEPADKU, ani nawet czasowego odbioru ?I to są FAKTY właśnie ( może mało wygodne )[/QUOTE]

[quote name='iwoniam']

Jesteś żałosna i to jest mój [B]ostatni[/B] komentarz do ciebie, bo szkoda NASZEGO CZASU na polemikę z kimś, kto patrzy przez pryzmat portfela, a nie przez zwierzęce cierpienie i działania [B]na rzecz zwierząt[/B].

Pouczam cię, że to jest wątek [B]psów z Olkusza[/B], nie z Harbutowic, Winiar, Kłaja-Szarowa, Podłęża, Pawiej, Zręczyc i wszystkich pozostałych miejsc, gdzie dręczyłaś psy i koty.

I chwała Tobie i Wam wszystkim za to. ![/QUOTE]
Tak, to jest wątek psów z Olkusza.

[quote name='majku33krakow']MAKSY A TY NIE MOŻESZ DAĆ LUDZIOM SPOKÓJ,LUDZIE CHCĄ SIĘ ZAJĄC SWOJA PASJĄ,POMOCĄ A TY JESTEŚ GORZEJ JAK PIĄTA KOLUMNA,idź na spacer wyładuj się na pracy na cos robienie a nie utrudnianiu życia ludziom.[/QUOTE]
Dokładnie