krakowianka.fr Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 (edited) [quote] oj, walczy zaciekle Jezynka mala... jaka tam znow bohaterka. Mamcia psio-kocia, nic wiecej.. jaki on duzy... ucialuj go od cioci Iwonki :) Malinka tez czysciutka. Jak musiala sie zesiusiac pod siebie to tak po swojemu plakala... Nio, juz teraz przerwa.. tylko po usunieciu niepotrzebnych wiad, poaktywacji ogloszen itp, mam 139 emaili, na kt musze odpowiedziec... nie dzis, dzis juz nie mam sily.. spac, sen, spamkac, senny, wyspac sie - hm... a co to? JESTEM ZDROWA, NATALCIA TEZ, to najwazniejsze !! a z dobrych wiadomosci: do domu pojechaly: Fuks i Funia z Harbutowic Bambi... Gawonek... i Azja... I jak mi jest smutno... to nawet sobie nie wyobrazacie.. ciesze sie, alei smuce, bo mi sie dzieci rozchodza...;( Dobranoc,,[/quote] uzupelnie w liscie psiakow ciesze sie bardzo z tych wiesci niech zyja ogloszenia (przypuszczam, ze to tak sie udalo...) [quote name='Till']wbijam się na wątek bo już nie wiem kogo zainteresować losem psa, który już dość długo przebywa w Olkuszu i niedawno został tam wykastrowany, w jaki sposób to wszyscy wiemy, ale główny problem to ten, że przegryzł sobie szwy i ma rozlizaną otwartą ranę, nie jest z nim najlepiej i boję się, że będzie za chwilę kolejną ofiarą tego koszmarnego miejsca. Piesek jest w typie owczarka pikardyjskiego, jest nieduży. Pomyślcie czy możemy mu pomóc bo ja sama nie dam rady...bardzo was proszę...[/QUOTE] [quote name='missiaa']o ile dobrze pamiętam z tego co mi pokazywała mama na zdjęciach to ten: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-VeqQRrpmnO4/UHyD1UNx7HI/AAAAAAAAHKI/6lve0c4ezGY/s512/DSC03608.JPG[/IMG] jak sie mylę to mnie poprawcie. Już o nim pisałam tutaj, ale niestety tu już wszyscy zapsieni nie ma kto go wziąć na DT :([/QUOTE] [quote name='Till']Dziękuję Ci bardzo za taką wspaniałą deklaracje:) piesek nie jest duży, waży około 15kg więc może szybko znajdzie dom, najważniejsze żeby tam nie został. Mógłby jechać do hoteliku u Missieek, koszt za dzień z wyżywieniem to 13 zł, powiedz czy Ci to odpowiada. Weterynarza biorę na siebie. Mam tylko nadzieję, że jeszcze tam jest, że go nie uśmiercili....[/QUOTE] kurcze, kolejne 13zlx30dni trzeba bezie uzbierac... dlaczego tak malo DT jest...? :( :( :( [quote name='Justyna Lipicka']Pieska (zdjęcie z opisem) wrzuciłam na fejsa-tylko tyle mogę... Sziba pojechała dziś do nowego domku!! Mogę dzwonić w każdej chwili się pytać co u niej ale nie będę męczyć nowej rodzinki;) za to dostałam ok 3h po adopcji zdjęcie na mms'a i wiadomość, że Sziba już sobie spokojnie leży, wszystko w porządku, dzieci zachwycone. I podziękowanie że zgodziłam się dzisiaj im ją adoptować:) jutro wkleję fotkę bo muszę telefon podpiąć:) Lunka smutna, po wizycie u moich rodziców szukała Sziby po całym mieszkaniu...[/QUOTE] wkleisz watek FB tutaj? czy bo Shibie Ci sie miejsce robi na kolejnego, czy na razie nie bedziesz brala? (to tlyko pytanie, nie insynuacja jakas) [quote name='elke']Zapraszam na bazarek na spłacenie długu Frania i Maxia [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236195-Bazarek-na-dług-Frania-Maxa-z-OLKUSZA-do-15-12-2012r-do-godz-23-30-OTWARTY!!?p=20015523#post20015523[/URL][/QUOTE] zapisuje, dzieki za wklejenie! [quote name='Marta72']jeśli zajdzie się hotelik dla tego psa zapłacę za pierwszy miesiąc[/QUOTE] [quote name='Marta72']a jakby BDT to kupie karmę dla psiaka i za leczenie zapłacę i moge jeszcze uzbierać i wysłać spora pakę ciuchów uzywanych roz 40-42 na bazarek dla niego, tylko prosze kogoś o zjaecie sie tym bazarem mam nadziję, ze jakoś tego biedaka wyciągnicie i moja pomoc na coś się zda[/QUOTE] ale ty kochana jestes! bazarek jak cos to dop konie stycznia, bo przed organizuje juz...3... a powiedz mi, czy ty moglabys fanty wysylac...? bo wtedy poprwadzic i rozliczyc bede mogla, wysylac nie (no bo jak z UK...?) [quote name='Justyna Lipicka']Marta jest nieoceniona!! a oto fotka którą dostałam wczoraj mms'em:) Sziba jeszcze trochę wystraszona, jutro zadzwonię co w nowej rodzinie słychać:) [IMG]http://img14.imageshack.us/img14/5326/wnowymdomu.jpg[/IMG][/QUOTE] kolejna mala szczesliwa duszyczka to DLATEGO wartio walczyc! [quote name='Agata Balu'][URL]http://www.care2.com/causes/polish-court-rules-religious-animal-slaughter-illegal.html[/URL] [COLOR=#ff0000][B]Proszę zagłosujcie na NIE i wyślijcie znajomym, żeby także zagłosowali przeciw.[/B] [B][U]Wskazówki dla nieznających języka angielskiego:[/U][/B][/COLOR] 1. Poszukajcie napisu na dole, zielonymi literami: quick poll [[I]szybki sondaż[/I]] Thanks for voting! [[I]Dziękujemy za oddanie głosu[/I]] 2. Trzeba kliknąć na [B]no![/B], a następnie na vote [[I]głosuj[/I]] 3. Ostatni krok to przesłanie tego maila do jak największej liczby znajomych... :) Dziękuję :)[/QUOTE] podpisalam, rozeslalam az mi sie slabo zrobilo jak to ogladalam, choc wcale nie sa mi te widoki nieznane prosze, podpiszcie wszyscy, tu nawet nie chodzi aby zostac wege (choc to tez milo widziane) ale aby humanitarnie usmiercac zwierzeta w rzezniach a nie jak to niektore religie nakazuja...podrzynac gardla itd.... [quote name='barb']Do 5 grudnia trwa bazarek dla Su. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236025-Od-Pana-Psa-(*)-dla-Su-tańczące-Mikołaje!-NOWA-photo-ramka!-i-inne-cuda-)-do-05-12[/URL] O ile się orientuję to ona też z Olkusza. Pomożecie podrzucać ?[/QUOTE] dzieki za info, zameldowalam sie ;) [quote name='Malgoska']Zabieram się za koci...bazar zainteresowanych proszę o przesłanie zdjęć i wątków, których ma dotyczyć; iwoniam mi juz wysłała zdjęcia ale czy jeszcze jakieś? no i które wątki mam podłączyć? Robię z tego co zostało. A jak Sonia z kosztami?[/QUOTE] od kiedy do kiedy plauemy go? bo (jutro?) bedzie kolejny bazar na psiaki OL i inne pod opieka iwoniam, ktory robie (ten ekskluzywny ktory barb podsunela pomysl) [quote name='ajw']Witam, zajrzyjcie proszę na wątek uroczego Lakiego, który szuka domku. Może ktoś go wypatrzy:) Próbowałam wysłać link alejak go wstawię do wiadomości nie mogę wtedy jej wysłać, nie wiem dlaczego. Tytuł wątku: "Młody, niechciany i do tego kaleka-może go od razu uśpić?" Pozdrawiam[/QUOTE] tu jest link: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236462-Młody-niechciany-i-do-tego-kaleka-może-go-od-razu-uśpić[/URL] (dogo dzis szaleje, nie moglam kilka godzin eytwac postow...) [quote name='masza44']Malinka z Malwinką [IMG]http://imageshack.us/a/img24/4224/dsc0668ot.jpg[/IMG][/QUOTE] piekna!!! [quote name='missiaa']jeśli jest jakiś mega potrzebujący zwierzak/i to przekażcie te fanty na nie/go. Ja najprawdopodobniej usuwam się z dogomanii, bo mam dość czytania niektórych opinii nieżyczliwych ludzi na na nasz temat. Czytać pewnie będę, ale już nie zamierzam się wypowiadać. Za dużo tego w ostatnim czasie. Przez tyle lat pomagamy zwierzętom, kilkaset uratowanych istot, a odnoszę wrażenie, że coraz więcej osób nie znając nas- podważa nasze kompetencje. Zrobię tylko w najbliższym czasie bazarek na psiaki z fantów podarowanych przez izzamal, bo są już u mnie( za które dziękuję). Co bym nie napisała, znajdzie się ktoś kto przekręci to w taki sposób, żeby robić z nas debili i "złych" ludzi (mówię o innych wątkach).Więc po co pisać? A my tracimy tylko niepotrzebnie nerwy. Może przejdą mi nerwy, ale tymczasem tylko PW. Gdyby był ktoś kto CHCE POMÓC PSOM to mogę podać kontakt do mojej mamy.[/QUOTE] [quote name='Malgoska']missiaa, mam podobne odczucia i też chyba bazar dla margoth będzie moim ostatnim....[/QUOTE] ale wiecie, ze odchodzac, dacie wygrac tym osobom? mozecie przeciez zostac na 'waszych' (naszych) watkach i pomagac wsrod dogo-przyjaciol :) a reszte...zablokowac sobie w proflach i juz! nie beda wam przeszkadzac Edited December 3, 2012 by krakowianka.fr Quote
Justyna Lipicka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Missiaa zostań choć u Nas, nie musisz nigdzie więcej się udzielać... Mnie też te wojny na dogo wkurzają... Krakowianko niestety na razie kolejnego pieska na dt nie możemy wziąć z prostego powodu, brak miejsca. Teraz te 2 tygodnie z Szibą przetrwaliśmy bo ja byłam w domu. Mój tz pracuje w nocy, w dzień śpi, a w dzień psy szalały, jako że mamy kawalerkę bez drzwi między kuchnią a przedpokojem oraz przedpokojem a pokojem to były to szaleństwa po całym mieszkaniu a tz wgl prawie nie spał...może jak trochę ochłonie po Szibie i będzie nagła potrzeba to znowu go przekonam;) Quote
krakowianka.fr Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 ok, spoko, dzieki za potwierdzenie (czyli jakby byl alarm, to mamy jakies wyjscie przynajmniej, to tez juz cos :) ) Quote
krakowianka.fr Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 przelalam kase z bazarkow: - antyki: 585.65 - ubrania: 259.05 - ksiazki: 318.20 prosze o potw odebrania pieniazkow na watkach bazarkowych. rozliczenia sa w poscie nr 2 kazdego z bazarkow z X 2012, bazarki za XI bede rozliczone po 15 XI[I]I [/I] kiedy to zostana wysane/odebrane ostatnie fanty. Quote
Marta72 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 to co bedzie z tym pieskiem okaleczonym z olkusza? z kim mam sie kontaktować ??? Quote
Marta72 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='missiaa']jeśli jest jakiś mega potrzebujący zwierzak/i to przekażcie te fanty na nie/go. Ja najprawdopodobniej usuwam się z dogomanii, bo mam dość czytania niektórych opinii nieżyczliwych ludzi na na nasz temat. Czytać pewnie będę, ale już nie zamierzam się wypowiadać. Za dużo tego w ostatnim czasie. Przez tyle lat pomagamy zwierzętom, kilkaset uratowanych istot, a odnoszę wrażenie, że coraz więcej osób nie znając nas- podważa nasze kompetencje. Zrobię tylko w najbliższym czasie bazarek na psiaki z fantów podarowanych przez izzamal, bo są już u mnie( za które dziękuję). Co bym nie napisała, znajdzie się ktoś kto przekręci to w taki sposób, żeby robić z nas debili i "złych" ludzi (mówię o innych wątkach).Więc po co pisać? A my tracimy tylko niepotrzebnie nerwy. Może przejdą mi nerwy, ale tymczasem tylko PW. Gdyby był ktoś kto CHCE POMÓC PSOM to mogę podać kontakt do mojej mamy.[/QUOTE] :( myślałam,że szczenięta Twoje w potrzebie tak wiec u Małgosi czekają moja ksiązki, sukienki i cos tam jeszcze na bazar...................... Quote
Marta72 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [B]Till[/B], może je weżmiesz na pierwszy bazarek tego pieska, którego tu zgłosiłaś?? czekam na wieści!! Quote
skorupiaczek Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Głowa do góry missiaa. Pomyśl, że robisz to co robisz dla zwierząt, nie dla pochwał i uznania od ludzi.Ludzie to już niestety taki dożarty gatunek, że jak ktoś coś robi dobrze, to mają za punkt honoru wykazać, że wcale nie jest tak dobrze. I tyle ich przyjemności. Ale pomyśl, że może spotkałaś tu choć kilka osób, które rozumieją co robisz. Ja się nauczyłam, ze piszę tylko na wątkach, które chcę podnosić bo widzę prawdziwą pomoc i cięzka pracę dla zwierząt. Pociesz się missiaa, nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia obrywasz za "niewinność". Ale popatrz w oczy psiaka, którego właśnie ratujesz i te wszystkie "wszechwiedzące, a jadowite postacie" - stracą znaczenie. Gdy wierzysz w to co robisz i wiesz , że masz rację, "Ci przemadrzali" nie są w stanie Cię obrazić. Quote
Marta72 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='skorupiaczek']Głowa do góry missiaa. Pomyśl, że robisz to co robisz dla zwierząt, nie dla pochwał i uznania od ludzi.Ludzie to już niestety taki dożarty gatunek, że jak ktoś coś robi dobrze, to mają za punkt honoru wykazać, że wcale nie jest tak dobrze. I tyle ich przyjemności. Ale pomyśl, że może spotkałaś tu choć kilka osób, które rozumieją co robisz. Ja się nauczyłam, ze piszę tylko na wątkach, które chcę podnosić bo widzę prawdziwą pomoc i cięzka pracę dla zwierząt. Pociesz się missiaa, nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia obrywasz za "niewinność". Ale popatrz w oczy psiaka, którego właśnie ratujesz i te wszystkie "wszechwiedzące, a jadowite postacie" - stracą znaczenie. Gdy wierzysz w to co robisz i wiesz , że masz rację, "Ci przemadrzali" nie są w stanie Cię obrazić.[/QUOTE] Missia bardzo mądre słowa:) Ja tez miałam bardzo nieprzyjemne przejścia na dogo,ale trfiłam tu i juz z twardsza skorą pomagam psom, pamietając ze z ludzmi moze być róznie... Quote
missiaa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Marta72']:( myślałam,że szczenięta Twoje w potrzebie tak wiec u Małgosi czekają moja ksiązki, sukienki i cos tam jeszcze na bazar......................[/QUOTE] Marta moje szczeniaki są w potrzebie, mnie nie stać na specjalną lepszą karmę dla szczeniąt , a małe już zaczynają same coś podjadać, teraz przydałyby się jakieś pyszne puszki. Ale wciąż siedzi mi w głowie jak pisali o mnie na wątku Sterki... I nie chcę, żeby później znów ktoś pisał takie głupoty na mój temat, że je rozmnożyłam, a są pilniejsze zwierzaki. Ostatnio już sama nie wiem co mam robić, żeby było ok. Powiem, że Sterka przybrała na wadze, tzn nie ważyłam jej ale wizualnie widzę poprawę. Po urodzeniu była szkieletem, teraz ma już lekkie krągłości. Nie podoba mi się to, że jak ona je a szczeniaki do niej podchodzą to ona je atakuje. Dziś na jednego się tak rzuciła, że biedny zaczął przeraźliwie piszczeć- a ona miała to w nosie. Dopiero jak podeszłam, wzięłam go na ręce i uspokoiłam to się nim zainteresowała. Ja od was nie odchodzę, wciąż tu będę tylko może będę mniej pisać(?), bo później są osoby które sprytnie przekręcają moje słowa na moją niekorzyść.Nie mówię oczywiście o Was. I oczywiście nie daje nikomu wygrać :) Przecież nie przestajemy pomagać zwierzakom :) Quote
Marta72 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='missiaa']Marta moje szczeniaki są w potrzebie, mnie nie stać na specjalną lepszą karmę dla szczeniąt , a małe już zaczynają same coś podjadać, teraz przydałyby się jakieś pyszne puszki. Ale wciąż siedzi mi w głowie jak pisali o mnie na wątku Sterki... I nie chcę, żeby później znów ktoś pisał takie głupoty na mój temat, że je rozmnożyłam, a są pilniejsze zwierzaki. Ostatnio już sama nie wiem co mam robić, żeby było ok. :)[/QUOTE] własnie dlatego ze te bzdury pisano postanowiałm ze fanty pojada do Was:) chciałam tak choć pomóc i odwdzieczyc się za Szczęściare:) Quote
missiaa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Marta72']własnie dlatego ze te bzdury pisano postanowiałm ze fanty pojada do Was:) chciałam tak choć pomóc i odwdzieczyc się za Szczęściare:)[/QUOTE] W takim razie jeśli fanty dalej aktualne to zrobię go (tylko muszę dotrzeć w końcu do Malgoski) i zrobię 50%na potrzeby psiaków ogólnie/ lub wyłącznie szczeniaków- to już zależy od Ciebie- bo fanty od Ciebie.. a drugie 50% na kastrowanego psiaka który jest w Olk. O ile jeszcze tam jest :( Co Ty na to? Quote
Marta72 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='missiaa']W takim razie jeśli fanty dalej aktualne to zrobię go (tylko muszę dotrzeć w końcu do Malgoski) i zrobię 50%na potrzeby psiaków ogólnie/ lub wyłącznie szczeniaków- to już zależy od Ciebie- bo fanty od Ciebie.. a drugie 50% na kastrowanego psiaka który jest w Olk. O ile jeszcze tam jest :( Co Ty na to?[/QUOTE] :klacz:bardzo się cieszę!!!!):calus: Quote
Javena Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='skorupiaczek']Głowa do góry missiaa. Pomyśl, że robisz to co robisz dla zwierząt, nie dla pochwał i uznania od ludzi.Ludzie to już niestety taki dożarty gatunek, że jak ktoś coś robi dobrze, to mają za punkt honoru wykazać, że wcale nie jest tak dobrze. I tyle ich przyjemności. Ale pomyśl, że może spotkałaś tu choć kilka osób, które rozumieją co robisz. Ja się nauczyłam, ze piszę tylko na wątkach, które chcę podnosić bo widzę prawdziwą pomoc i cięzka pracę dla zwierząt. Pociesz się missiaa, nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia obrywasz za "niewinność". Ale popatrz w oczy psiaka, którego właśnie ratujesz i te wszystkie "wszechwiedzące, a jadowite postacie" - stracą znaczenie. Gdy wierzysz w to co robisz i wiesz , że masz rację, "Ci przemadrzali" nie są w stanie Cię obrazić.[/QUOTE] Ja sie pod tym podpisuje. [B]Ważne ,żeby człowiek dobrze czuł się ze swoim sumieniem. [/B] Quote
Till Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='missiaa']W takim razie jeśli fanty dalej aktualne to zrobię go (tylko muszę dotrzeć w końcu do Malgoski) i zrobię 50%na potrzeby psiaków ogólnie/ lub wyłącznie szczeniaków- to już zależy od Ciebie- bo fanty od Ciebie.. a drugie 50% na kastrowanego psiaka który jest w Olk. O ile jeszcze tam jest :( Co Ty na to?[/QUOTE] Więc ja dorzucę od siebie jakieś fanty, Missiaa podam Twojej mamie Quote
missiaa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Till']Więc ja dorzucę od siebie jakieś fanty, Missiaa podam Twojej mamie[/QUOTE] Ok! Dziękuję, w takim razie trzeba już poważnie myśleć o wyciągnięciu tego psiaka ze schronu. A ja mam prośbę, jakbyście widziały gdzieś do oddania/kupienia tanio szmatek do podłogi, starych ręczników, mogą być nawet trochę potargane(np żebym mogła zrobić z nich mniejsze szmaty) itp..chodzi o coś do mycia podłóg, to będę zainteresowana:) Jakoś ciągle tego za mało jest. Quote
missiaa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 To dla poprawienia sobie humoru jeszcze wkleję: Takie już z nich kumple! [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-52o580tvctA/UL0gh7s-XXI/AAAAAAAAHOQ/hUjVVhu5AjU/s720/DSC_0321.JPG[/IMG] Choć czasem zdarza się foch: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Pgwi7N6lKCU/UL0glrmMTfI/AAAAAAAAHOY/VIQE9OFYSCE/s720/DSC_0322.JPG[/IMG] Fergun- przyjechał do mnie kiedyś ze śmietnika kompletnie dziki: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-VPCLoSWCI-o/UL0genQBHHI/AAAAAAAAHOI/rK86ubyBSyM/s720/DSC_0316.JPG[/IMG] Quote
missiaa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ale zaraz znowu się kochają: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Ak1XIG8y12A/UL0gor8JJPI/AAAAAAAAHO0/m9GXWakUrLY/s576/DSC_0337.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-qMXZTWBUOsg/UL0gs7brfeI/AAAAAAAAHOo/W5w0kocMhj4/s720/DSC_0342.JPG[/IMG] Fergun mi bardzo pomaga ujarzmić Tośka i po długich gonitwach efekt jest taki: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-rre-4MfO4Es/UL0gvZZpbZI/AAAAAAAAHOw/dvmI2II2FbA/s720/DSC_0344.JPG[/IMG] Quote
majku33krakow Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 a ja wam powiem że widziałem jak znane dziewczyny z dogomanii albo z Facebooka tez wolały nie usypiać ślepego miotu, tylko zająć się maluszkami.nie pamiętam tylko kto to był bo to już dawno było. Quote
krakowianka.fr Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 [quote name='missiaa']Ale zaraz znowu się kochają: Fergun mi bardzo pomaga ujarzmić Tośka i po długich gonitwach efekt jest taki: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-rre-4MfO4Es/UL0gvZZpbZI/AAAAAAAAHOw/dvmI2II2FbA/s720/DSC_0344.JPG[/IMG][/QUOTE] boskie zdjecie :) Quote
iwoniam Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 [quote name='ajw']Przepraszam za zakłócanie wątku olkuskich psiaków ale szukamy domku dla pewnego uroczego trójłapka Lakiego; może tutaj ktoś go wypatrzy i zajrzy na jego wątek:) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236462-Młody-niechciany-i-do-tego-kaleka-może-go-od-razu-uśpić[/URL][/QUOTE] LInk jest, działa maszeruję tam.. [quote name='Justyna Lipicka']Marta jest nieoceniona!! a oto fotka którą dostałam wczoraj mms'em:) Sziba jeszcze trochę wystraszona, jutro zadzwonię co w nowej rodzinie słychać:) [IMG]http://img14.imageshack.us/img14/5326/wnowymdomu.jpg[/IMG][/QUOTE] Piekna jest Shiba... Masz jakieś wieści?? [quote name='Agata Balu'][URL]http://www.care2.com/causes/polish-court-rules-religious-animal-slaughter-illegal.html[/URL] [COLOR=#ff0000][B]Proszę zagłosujcie na NIE i wyślijcie znajomym, żeby także zagłosowali przeciw.[/B] [B][U]Wskazówki dla nieznających języka angielskiego:[/U][/B][/COLOR] 1. Poszukajcie napisu na dole, zielonymi literami: quick poll [[I]szybki sondaż[/I]] Thanks for voting! [[I]Dziękujemy za oddanie głosu[/I]] 2. Trzeba kliknąć na [B]no![/B], a następnie na vote [[I]głosuj[/I]] 3. Ostatni krok to przesłanie tego maila do jak największej liczby znajomych... :) Dziękuję :)[/QUOTE] głosowałam, roześlę. [quote name='Malgoska']Zabieram się za koci...bazar zainteresowanych proszę o przesłanie zdjęć i wątków, których ma dotyczyć; iwoniam mi juz wysłała zdjęcia ale czy jeszcze jakieś? no i które wątki mam podłączyć? Robię z tego co zostało. A jak Soniak z kosztami?[/QUOTE] Soniak na razie jest na zero, ale od tygodnia znów w Amoku.. a właściwie, o czym nikt nie wie, a kto wie, to i tak nie pisze, bo już nikogo chyba Soniak nie obchodzi... SONIA MA coś jak PARWO.. Jest od wczoraj leczona. Wczoraj u mnie, od dziś rana w lecznicy. To nie jest takie typowe parwo, to pewnego rodzaju nieżyt, ale objawy były groźne dla jej życia. Soniak została 2 x zaszczepiona, choroby nie złapała w Amoku. Od początku jej ponownego pobytu nie czuła się źle, była monitorowana. Wczoraj choroba się rozwinęła. W niedzielę była u mnie na kroplówkach (w łazience, bo to jedyne miejsce, gdzie mogłam ją dać), później wróciła do hoteliku, do osobnego, ciepłego pomieszczenia, ale jako, że stan jej się nie poprawił dziś śpi w gabinecie. Jest lepiej, a na pewno nie jest gorzej. To chyba dobrze, cio?? Przykro mi jest strasznie, BO ! nikt, kto powinien, i osoba, o której pisze pewnie dobrze wie, o kogo chodzi, nie napisała nawet smsa z zapytaniem, czy Soniak ŻYJE już od kilku miesięcy. TO STRASZNIE smutne; wg mnie nie ma dla tego wytłumaczenia. Cokolwiek się robi to się to robi, a nie zostawia sprawę ŻYWEJ ISTOTY na czyichś barkach, Na polu jest mróz, gdyby nie to, że mi na Soniaku b. zależy to pewnie jej obecny los byłby już przesądzony. Na razie nie wiem, co będzie dalej. Soniak jest nijako pod moją opieką, bo nikt już nie chce mieć z nią nic wspólnego, a to, poza pewnymi, niezależnymi od niej kłopotami, taki PIĘKNY I INTELIGENTNY PIES. Szkoda. Serce mi pęka jak myślę o tym, jak bardzo jest ona NIEKOCHANA... [quote name='barb']Do 5 grudnia trwa bazarek dla Su. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236025-Od-Pana-Psa-(*)-dla-Su-tańczące-Mikołaje!-NOWA-photo-ramka!-i-inne-cuda-)-do-05-12[/URL] O ile się orientuję to ona też z Olkusza. Pomożecie podrzucać ?[/QUOTE] tak, z mordowni, biegnę pomóc. [quote name='ajw']Witam, zajrzyjcie proszę na wątek uroczego Lakiego, który szuka domku. Może ktoś go wypatrzy:) Próbowałam wysłać link alejak go wstawię do wiadomości nie mogę wtedy jej wysłać, nie wiem dlaczego. Tytuł wątku: "Młody, niechciany i do tego kaleka-może go od razu uśpić?" Pozdrawiam[/QUOTE] wszystko działa. Dzięki ! :) [quote name='masza44']Malinka- ciężko jej zrobić zdjęcie jak nie śpi bo ciągle się rusza i wychodzą rozmazane [IMG]http://imageshack.us/a/img805/1046/dsc0733ox.jpg[/IMG][/QUOTE] Jest piękna... a l e z a m o m e n t ZAŁĄCZĘ COŚ OD SIEBIE... :) [quote name='Till']Dziękuję Ci bardzo za taką wspaniałą deklaracje:) piesek nie jest duży, waży około 15kg więc może szybko znajdzie dom, najważniejsze żeby tam nie został. Mógłby jechać do hoteliku u Missieek, koszt za dzień z wyżywieniem to 13 zł, powiedz czy Ci to odpowiada. Weterynarza biorę na siebie. Mam tylko nadzieję, że jeszcze tam jest, że go nie uśmiercili....[/QUOTE] a nie da się tak ciut ciut mniej?? Może się uda za 11zł np.. hmmm? <błaganie> [quote name='missiaa']jeśli jest jakiś mega potrzebujący zwierzak/i to przekażcie te fanty na nie/go. Ja najprawdopodobniej usuwam się z dogomanii, bo mam dość czytania niektórych opinii nieżyczliwych ludzi na na nasz temat. Czytać pewnie będę, ale już nie zamierzam się wypowiadać. Za dużo tego w ostatnim czasie. Przez tyle lat pomagamy zwierzętom, kilkaset uratowanych istot, a odnoszę wrażenie, że coraz więcej osób nie znając nas- podważa nasze kompetencje. [...] Co bym nie napisała, znajdzie się ktoś kto przekręci to w taki sposób, żeby robić z nas debili i "złych" ludzi (mówię o innych wątkach).Więc po co pisać? A my tracimy tylko niepotrzebnie nerwy.[..][/QUOTE] szkoda, że tak bardzo emocjonujecie się tymi "złymi", zamiast skupić się na tym, co ważne i dobre... [quote name='Justyna Lipicka']Missiaa zostań choć u Nas, nie musisz nigdzie więcej się udzielać... Mnie też te wojny na dogo wkurzają... Krakowianko niestety na razie kolejnego pieska na dt nie możemy wziąć z prostego powodu, brak miejsca. Teraz te 2 tygodnie z Szibą przetrwaliśmy bo ja byłam w domu. Mój tz pracuje w nocy, w dzień śpi, a w dzień psy szalały, jako że mamy kawalerkę bez drzwi między kuchnią a przedpokojem oraz przedpokojem a pokojem to były to szaleństwa po całym mieszkaniu a tz wgl prawie nie spał...może jak trochę ochłonie po Szibie i będzie nagła potrzeba to znowu go przekonam;)[/QUOTE] ale gdyby coś, to tak awaryjnie, na 1-2 dni.... pomożesz? ;) [quote name='krakowianka.fr']przelalam kase z bazarkow: - antyki: 585.65 - ubrania: 259.05 - ksiazki: 318.20 prosze o potw odebrania pieniazkow na watkach bazarkowych. rozliczenia sa w poscie nr 2 kazdego z bazarkow z X 2012, bazarki za XI bede rozliczone po 15 XI[I]I [/I] kiedy to zostana wysane/odebrane ostatnie fanty.[/QUOTE] Pieniądze dotarły, wszystko napisałam na bazarkach. WYCHODZIMY Z DŁUGÓW, DZIĘKUJEMY !! [quote name='skorupiaczek']Głowa do góry missiaa. Pomyśl, że robisz to co robisz dla zwierząt, nie dla pochwał i uznania od ludzi.Ludzie to już niestety taki dożarty gatunek, że jak ktoś coś robi dobrze, to mają za punkt honoru wykazać, że wcale nie jest tak dobrze. I tyle ich przyjemności. Ale pomyśl, że może spotkałaś tu choć kilka osób, które rozumieją co robisz. Ja się nauczyłam, ze piszę tylko na wątkach, które chcę podnosić bo widzę prawdziwą pomoc i cięzka pracę dla zwierząt. Pociesz się missiaa, nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia obrywasz za "niewinność". Ale popatrz w oczy psiaka, którego właśnie ratujesz i te wszystkie "wszechwiedzące, a jadowite postacie" - stracą znaczenie. Gdy wierzysz w to co robisz i wiesz , że masz rację, "Ci przemadrzali" nie są w stanie Cię obrazić.[/QUOTE] ZGADZAM SIĘ W ZUPEŁNOŚCI ! [quote name='Marta72']Missia bardzo mądre słowa:) Ja tez miałam bardzo nieprzyjemne przejścia na dogo,ale trfiłam tu i juz z twardsza skorą pomagam psom, pamietając ze z ludzmi moze być róznie...[/QUOTE] POMAGAMY ZWIERZĘTOM, NIE LUDZIOM. to najważniejsze, bo pomagamy, SKUTECZNIE ! [quote name='missiaa']Marta moje szczeniaki są w potrzebie, mnie nie stać na specjalną lepszą karmę dla szczeniąt , a małe już zaczynają same coś podjadać, teraz przydałyby się jakieś pyszne puszki. Ale wciąż siedzi mi w głowie jak pisali o mnie na wątku Sterki... I nie chcę, żeby później znów ktoś pisał takie głupoty na mój temat, że je rozmnożyłam, a są pilniejsze zwierzaki. Ostatnio już sama nie wiem co mam robić, żeby było ok. Powiem, że Sterka przybrała na wadze, tzn nie ważyłam jej ale wizualnie widzę poprawę. Po urodzeniu była szkieletem, teraz ma już lekkie krągłości. Nie podoba mi się to, że jak ona je a szczeniaki do niej podchodzą to ona je atakuje. Dziś na jednego się tak rzuciła, że biedny zaczął przeraźliwie piszczeć- a ona miała to w nosie. Dopiero jak podeszłam, wzięłam go na ręce i uspokoiłam to się nim zainteresowała. Ja od was nie odchodzę, wciąż tu będę tylko może będę mniej pisać(?), bo później są osoby które sprytnie przekręcają moje słowa na moją niekorzyść.Nie mówię oczywiście o Was. I oczywiście nie daje nikomu wygrać :) Przecież nie przestajemy pomagać zwierzakom :)[/QUOTE] ZACHOWANIEM Sterki się nie stresuj. To jest normalne zachowanie matki. Nie bierz małego wówczas na ręce. Przez telefon opowiem Ci dlaczego. Podejdź, zobacz, czy jest cały, ale go nie przytulaj. Matka wie, co robi. Puść mi jutro sygnał to oddzwonię, bo masz Play więc mogę ;) i Ci opowiem o co chodzi w tym "atakowaniem" podczas jedzenia itp. [quote name='Javena']Ja sie pod tym podpisuje. [B]Ważne ,żeby człowiek dobrze czuł się ze swoim sumieniem. [/B][/QUOTE] :) dokładnie ! [quote name='missiaa']Ok! Dziękuję, w takim razie trzeba już poważnie myśleć o wyciągnięciu tego psiaka ze schronu. A ja mam prośbę, jakbyście widziały gdzieś do oddania/kupienia tanio szmatek do podłogi, starych ręczników, mogą być nawet trochę potargane(np żebym mogła zrobić z nich mniejsze szmaty) itp..chodzi o coś do mycia podłóg, to będę zainteresowana:) Jakoś ciągle tego za mało jest.[/QUOTE] mam szmatki. mogę się podzielić :) [quote name='krakowianka.fr']boskie zdjecie :)[/QUOTE] oj,tak... piękny Tosiu a na pocieszenie: [COLOR=#222222][B]Dziękuję WSZYSTKIM WAM za ogłoszenia[/B] a tak pokrótce.. uzupełnię te kilka piesków poniżej :) [B]Spryciula Matylda szuka domu. [B]Kochana Bambi szuka domu. [COLOR=#ff0000][B][B][B]EDIT - MA DOM !![/B][/B][/B][/COLOR] [B]Miodowa Azja szuka domu. [COLOR=#ff0000]EDIT - MA DOM !![/COLOR] [B]Zawadiacka Bunia szuka domu. [B]Spokojny Gawon szuka domu. [COLOR=#ff0000][B][B][B]EDIT - MA DOM !![/B][/B][/B][/COLOR] [B]Bałwanek Buli szuka domu. [B]Filuś i Figa - rodzeństwo szuka domu. [B]Co tak figlował Figiel, że nie ma domu? [B]Funia - poszukuje wspaniałego przyjaciela. [COLOR=#ff0000][B][B][B]EDIT - MA DOM !![/B][/B][/B][/COLOR] [B]Czy Fuks czeka na Ciebie? [COLOR=#ff0000][B][B][B]EDIT - MA DOM !![/B][/B][/B][/COLOR] [B]Fafis chce już mieć swojego właściciela. [B]Feta i jej rodzeństwo czeka na dom. [B]Teodor - piekny kolorowy piesek. [B]Czester [B]– rudy przystojniak. CZY NA PEWNO WARTO OD NAS ODCHODZIĆ?? powiem Wam coś szczerze... [COLOR=#008000]Gdy ktoś do nas dołącza... to bardzo się zawsze cieszę, bo to zawsze przekłada się na nowe domy, na adopcje, na siłę dla mnie, dla nas wszystkich. Taka wiecie... nowa krew = siła do działania, pomocy.. GDY DZIŚ PRZECZYTAŁAM, że Ty Malgoska, i Ty Missiaa chcecie się stąd usunąć... To taki cios w serce straszny.. Wiecie dobrze, że bez was sobie nie poradzimy. jesteśmy tu wszyscy razem, w nas WSZYSTKICH siła. [/COLOR]Wiem, że ostatnio sporo było tu gróźb itp... ale popatrzcie na pierwsze strony, na sklejki... Te zwierzaki to MY. Dzięki NAM one są szczęśliwe. Może jeszcze nie wszystkie w nowych Domach Stałych, ale WOLNE, BEZPIECZNE, SZCZĘŚLIWE. Jedyne co mogę to Was poprosić, abyście pozostały. Mam nadzieję, że przemyślicie swoją decyzję... [COLOR=#008000][/COLOR] [/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/COLOR] Quote
iwoniam Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 kilka piesków.. z sąsiedztwa.... [IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data=%7B%22mid%22%3A%20340360413%2C%20%22attId%22%3A%20%[email protected]%22%2C%20%22storageType%22%3A%201%2C%20%22location%22%3A%20%22atch%3A2464751%3A340360413%3A4c7e72f86e88ad2268dc9123d126f4c0%3Adaf09247%22%2C%20%22fileName%22%3A%20%22SKLEJKA%20HARBUTOWICE.jpeg%22%2C%20%22contentType%22%3A%20%22image/jpeg%22%2C%20%22fn%22%3A%20%22getAttachment%22%7D[/IMG] Quote
iwoniam Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Jeżynka: [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8243507574/][img]http://farm9.staticflickr.com/8207/8243507574_d4c383f41f_b.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8243507574/]DSC_4852[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8242438641/][img]http://farm9.staticflickr.com/8337/8242438641_0b70c96747_b.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8242438641/]DSC_4857[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8243507026/][img]http://farm9.staticflickr.com/8207/8243507026_c1cf361809_b.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8243507026/]DSC_4919[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8243506782/][img]http://farm9.staticflickr.com/8478/8243506782_4334b38117_b.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/8243506782/]DSC_4985[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr na razie jest BARDZO spokojna, z łapek i części klatki piersiowej schodzi jej skóra, ale poza tym zdrowieje, Wierzę, że nic gorszego jej już w jej maleńkim życiu nie spotka.. Quote
majku33krakow Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 a nie możemy za pominać o tym ze oprócz psów na swojej głowie iwonka ma jeszcze dziecko małe,przy którym tez musi zrobić,także to co robi to naprawdę.wielki szacunek dla tej kobiety. Quote
Recommended Posts