Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']ostatnio o tym miejscu była UWAGA w tvn i chyba nic nie pomogło:(

upsss widziałam to jednak w TVP Kraków a nie w TVN-ie, ale jeśli ta kontrola nic nie pomoże to może warto zgłosić do Uwagi?[/QUOTE]

Boże drogi, to się nigdy nie skończy, a czemu oni tych psów nie zabrali?

Posted

Ale fajnie, jak ja się cieszę :)
Teraz znajdziemy naszej pięknej Lisce dom.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję i życzę miłego dnia!

[quote name='wojtuś']Jakie piękne te szczeniaki:)
Dzięki za zdjęcia i opisy Iwonce z Amoka i Iwonii :loveu: :loveu:
Proszę Was też Kochani o ich ogłaszanie,

Liska była wyciągnięta z Olkusza przed 16.00 przez p.Magdę i wszystko się opóźniło,
Teraz Liska jest u Missieek - to już niedaleko od Amoka - i jutro Missiek zawiezie Liskę do hoteliku:)

Jak Iwonia pisała, przyjechały dziś pieski z Ostrowca do Olkusza,
p.Magda widziała też pieska Huskiego, który w końcu trafił do Olkusza - jest wychudzony,

Liska, jak mówi p.Magda, jest piękna:)[/QUOTE]

Posted

[quote name='Malgoska']Boże drogi, to się nigdy nie skończy, a czemu oni tych psów nie zabrali?[/QUOTE]

A kto i gdzie ma te psy zabrac? a jak w lutym pisalysmy o tym na drugim watku psów z Ostrowaca ,ze tam własnie wylądowały , właśnie w Kłaju i że tam jest źle , mimo że wtedy była 1/3 psów to zostałysmy zakrzyczane i nazwane kłamczuchami:shake:

Posted (edited)

[quote name='Foksia i Dżekuś']A kto i gdzie ma te psy zabrac? a jak w lutym pisalysmy o tym na drugim watku psów z Ostrowaca ,ze tam własnie wylądowały , właśnie w Kłaju i że tam jest źle , mimo że wtedy była 1/3 psów to zostałysmy zakrzyczane i nazwane kłamczuchami:shake:[/QUOTE]

ok. nie znam tematu.

Edited by Malgoska
Posted

Fajni byłoby jakąś fotkę, przy okazji promowania naszej Liski możemy też pisać o tej drugiej.

[quote name='Nutusia']A jeśli będzie więcej chętnych na podarowanie serca i domku Lisce, pamiętajcie, że w Olkuszu jest jej niemal wierna kopia...[/QUOTE]

Posted

[quote name='mmd']Słuchajcie, coś się dzieje ze szczeniakami, iwoniam jedzie z nimi do weta, niedobrze jest :([/QUOTE]

Niestety, to nie jedyny BIG problem dzisiaj. Iwonce WALI się na głowę. Nie piszę szczegółów, sama napisze jak zdąży, a jak nie to napiszę wieczorem:placz:.
Trzymam za maluchy, za podopiecznych Iwoniam też. Mam nadzieję, że jest lepiej z ich zdrówkiem.

Posted

Nie ma spokoju pod oliwkami :( Za wszystko i wszystkich trzymam kciuki i też żałuję, że daleko mam do grodu Kraka...
Może maluchy mają "tylko" to samo, co miała Ovo, czyli ostre zapalenie jelit? W końcu są z tego samego miejsca... OBY!

Posted

[quote name='mmd']Słuchajcie, coś się dzieje ze szczeniakami, iwoniam jedzie z nimi do weta, niedobrze jest :([/QUOTE]
Moge tylko myslec o nich i trzymac kciuki.....................

Posted

[quote name='burawska']Ale fajnie, jak ja się cieszę :)
Teraz znajdziemy naszej pięknej Lisce dom.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję i życzę miłego dnia![/QUOTE]

[B]Liska [/B]bezpieczna w Amoku,
Iwonka została poinformowana przez kogoś telefonicznie, ze Liska ważyć będzie około 10-12 kg, a to przecież sunia o masie minimum 20 kg.
znów jakieś nieporozumienie.
Najważniejsze, że [B]Liska [/B]bezpieczna.
ze [B]Szczęściarą [/B]ciut lepiej. Pracy trzeba włożyć ogrom. Iwonka i tak ma nieziemską cierpliwość.
Inny hotel, za tę cenę, pewnie w ogóle nie przyjął by psa, z którym tylko trzeba pracować minimum 3 h dziennie.

[quote name='Malgoska']ok. nie znam tematu.[/QUOTE]

To jest watek piesków olkuskich. My tu nie toczymy wojen, tylko pomagamy i niech tak zostanie.

[quote name='Nutusia']A jeśli będzie więcej chętnych na podarowanie serca i domku Lisce, pamiętajcie, że w Olkuszu jest jej niemal wierna kopia...[/QUOTE]

Jest, niestety jest i ona i cała masa innych maluszków o których będę pisać za chwilkę.

Wojtuś! skontaktuj się w sprawie swoich podopiecznych z Iwonką lub z gabinetem weterynaryjnym !!! One są pod Twoją opieką !!!!!

Ze szczeniakami jest źle. Jeden nie żyje ([B]ATOSIK[/B]), 2 pozostałe podłączone do kroplówek.
Sekcja wykazała najprawdopodobniej krwotoczne zapalenie jelit.
Odrobaczenie pomogło na robaki - jak najbardziej, ale jedzenie podane w Olkuszu (surowe, zgniłe jedzenie doprowadziły do takiego stanu) spowodowało nieodwracalne zmiany.
Szczenięta otrzymały kroplówki, liczne leki.
Wojtuś - czas się nimi zająć. Mijają dni, a Ty ich nie odwiedzasz. W gabinecie są zapisane na Ciebie.

[quote name='burawska']Fajni byłoby jakąś fotkę, przy okazji promowania naszej Liski możemy też pisać o tej drugiej.[/QUOTE]

skontaktuj się w tej sprawie z Iwonką. Poproś ją o zdjęcia.
Ja nie mam możliwości jechać do Amoka.

[quote name='Ikusia']Niestety, to nie jedyny BIG problem dzisiaj. Iwonce WALI się na głowę. Nie piszę szczegółów, sama napisze jak zdąży, a jak nie to napiszę wieczorem:placz:.
Trzymam za maluchy, za podopiecznych Iwoniam też. Mam nadzieję, że jest lepiej z ich zdrówkiem.[/QUOTE]

Mam fantastyczne imieniny. Nie chce mi się nawet o tym pisać.
[B]Seja [/B]za 5-10 minut będzie znów moim pieskiem.

[quote name='Nutusia']Nie ma spokoju pod oliwkami :( Za wszystko i wszystkich trzymam kciuki i też żałuję, że daleko mam do grodu Kraka...
Może maluchy mają "tylko" to samo, co miała Ovo, czyli ostre zapalenie jelit? W końcu są z tego samego miejsca... OBY![/QUOTE]

Niestety to jeszcze gorsza forma tego, co miała Ovo. Te szczeniaczki są malutkie, znacznie młodsze i słabsze.
Na razie dzięki uprzejmości dr Małgosi zostają w gabinecie. I tak muszą dostać całą serię kroplówek.
Jeśli będzie poprawa - wrócą do Amoka.
Info: Dla tych, którzy dziś sieją sensację u krakowskich lekarzy weterynarii - to nie parwowiroza ani inne choroby typowe dla Olkusza !.
Zanim gdziekolwiek coś powiecie skontaktujcie się ze mną, bo to jest przykre..

Rozgłos rozgłosem, a fakty faktami.

Mama szczeniaków ([B]Trufla[/B]) na razie ma się dobrze. Znacznie lepiej od [B]Zorki [/B]i [B]Kafirka[/B].

Posted

To ja przepraszam, bo jak rozmawiałam z panią Iwoną to podałam, że ok 15 kilo.
Tak mi się wydawało, że tyle waży ale nie było moją intencją kłamać. Mam wielkiego owczarka i po prostu w porównaniu do niego Sunia wydała mi się malutka.

Przepraszam za to.

[quote name='iwoniam'][B]Liska [/B]bezpieczna w Amoku,
Iwonka została poinformowana przez kogoś telefonicznie, ze Liska ważyć będzie około 10-12 kg, a to przecież sunia o masie minimum 20 kg.
znów jakieś nieporozumienie.
Najważniejsze, że [B]Liska [/B]bezpieczna.
ze [B]Szczęściarą [/B]ciut lepiej. Pracy trzeba włożyć ogrom. Iwonka i tak ma nieziemską cierpliwość.
Inny hotel, za tę cenę, pewnie w ogóle nie przyjął by psa, z którym tylko trzeba pracować minimum 3 h dziennie.

Posted (edited)

Pani, do której mieliśmy jutro podjechać na wizytę zapoznawczą, odrzuca połączenia ode mnie. To chyba się rozmyśliła. (edit: a może jednak, bo dobija się do mnie i coś rozłącza)
A Guciowy mało zmartwiony oczywiście.
Wcześniej nie pisałyśmy, żeby nie zapeszać.

Przykro z powodu Seji. Ale ostatnio nic dobrze nie idzie :shake:

Edited by mmd
Posted

[quote name='mmd']Pani, do której mieliśmy jutro podjechać na wizytę zapoznawczą, odrzuca połączenia ode mnie. To chyba się rozmyśliła.[/QUOTE]
Moglaby to powiedzieć, zamiast kombinować.
[QUOTE] A Guciowy mało zmartwiony oczywiście.[/QUOTE]
Jemu akurat się nie dziwię
[QUOTE] Przykro z powodu Seji. [/QUOTE]
Mnie też. Strasznie.
[QUOTE] Ale ostatnio nic dobrze nie idzie :shake:[/QUOTE]
Wyrożnię zaraz jeszcze troszkę Tunię i Mikrusa. Choć tyle mogę zrobić.

Posted

[quote name='mmd']Pani usiłuje się do mnie jednak dodzwonić i ciągle rwie nam połączenie.[/QUOTE]
Moze za szybko nastawiłysmy się negatywnie.

Posted

[quote name='Malgoska']która to Sieja i dlaczego wraca?[/QUOTE]
Taka terierowata, była bardzo chora, cudem odratowana. Teraz Iwonka ma 3 średniej wielkości suczydła, które niekoniecznie muszą być grzeczne.

[quote name='barb']Moze za szybko nastawiłysmy się negatywnie.[/QUOTE]
Na razie tel. poza zasięgiem, może coś się rozładowało. Poczekamy, Gucio śpi i nawet nie wie że coś o nim. Dostał dziś ataku radości, biegał jak głupek i podrzucał sobie mamlacza, w końcu łapki się rozjechały... do schrupania on jest.