figamaga Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 danka4u1 napisał(a):Kochana jesteś.:loveu: Ten jasny to ten na drugim zdjęciu- bida zwinięta w kłębek i potem na rękach?? Dokładnie ten! (hmmm..muszę się nauczyć wstawiać zdjęcia :) ) W ogóle ten psiak jest bezproblemowy. Trochę tylko trzeba go na spacerze pilnować, aby nie wlazł w drzewo, ale poza tym - istne cudo. I najpierw mu znajdziemy super dom, a potem wyciągniemy kudłacza :) Quote
karolina&sasza Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Bardzo was przepraszam ale ogłoszeń dzisiaj nowych dla ślepaczka nie będzie. Mam w domu małą awarię z ptakiem i muszę się nim zająć. Jeśli chodzi o imię to może Sebcio? Quote
_Aga_ Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 karolina&sasza napisał(a):Bardzo was przepraszam ale ogłoszeń dzisiaj nowych dla ślepaczka nie będzie. Mam w domu małą awarię z ptakiem i muszę się nim zająć. Jeśli chodzi o imię to może Sebcio? Mnie się podoba :) Quote
_Aga_ Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 figamaga napisał(a):Dokładnie ten! (hmmm..muszę się nauczyć wstawiać zdjęcia :) ) W ogóle ten psiak jest bezproblemowy. Trochę tylko trzeba go na spacerze pilnować, aby nie wlazł w drzewo, ale poza tym - istne cudo. I najpierw mu znajdziemy super dom, a potem wyciągniemy kudłacza :) Możesz do mnie wysłać zdjęcia, wstawię :) Quote
figamaga Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Seba może być :) Zrobiłam mu na razie ogłoszenie na tablica.pl (potem zobaczyłam, że już jest. Ale wiadomo - im więcej, tym lepiej :) ) i na tarnowiak.pl I na tarnowskim forum. No i na fb. Musimy znaleźć mu dom!!! A zdjęcia jest trudno Sebie zrobić, bo on strasznie ruchliwy. A teraz jak śpi, to znowu fatalne światło...ehhh... Quote
_Aga_ Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 figamaga - wklej link do wydarzenia na fb :) Quote
danka4u1 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 _Aga_ napisał(a):Możesz do mnie wysłać zdjęcia, wstawię :) Też spieszę z pomocą we wstawianiu [email protected] _Aga_ napisał(a):figamaga - wklej link do wydarzenia na fb :) Prosimy, bo nam gdzieś zniknął, albo nie zauważyłam :shake: Quote
figamaga Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Fotki wysłałam juz do Agi. Dziękuję Wam za pomoc :* A Sebuś jest fantastyczny! Całą noc przespał, nic nie zniszczył, zachował czystość...myślałam, że po wrażeniach dnia wczorajszego będe musiała sprzątać. A tu nic! :) I jak tylko mnie wyczuje, od razu pakuje się na kolana! I nawet zaczyna ogonkiem merdać :) A ślepota wcale mu nie przeszkadza. Jak się go trzyma na smyczy, to przed przeszkodą, trzeba leciutko pociągnąć, wtedy od razu "hamuje". Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom!!! I link na fb -> http://www.facebook.com/events/231994466891743/ Quote
karolina&sasza Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 W związku z nadaniem Sebciowi imienia i jego zamieszkaniem w DT trzeba było trochę przeredagować tekst ogłoszenia: Stary, ślepy i samotny...nie mam właściciela, takiego prawdziwego już na zawsze... Ale mam imię-Sebcio. Wciąż czekam i czekam. Ale ślepaczka nikt nie chce a przecież ja wciąż potrafię kochać a kocham bardzo mocno. Jestem bardzo łagodny i przyjazny, brakuje mi tylko miłości tego człowieka który już będzie ze mną na zawsze . Mam już wprawdzie 13-15 lat a może nawet i więcej... Kto by liczył... Tyle lat schroniskowym boksie.... Chciałbym mieć swojego Pana, tego jedynego już do końca życia. Na razie jestem bezpieczny ale wciąż czekam. Przebywam w domu tymczasowym, jeśli chciałbyś mieć w domu swojego ślepaczka to dzwoń na numer: 793004629 albo pisz na adres: [email protected] . Kolejne ogłoszenia Sebcia: www.gieldabai.pl - czeka na akceptację admina krakow.gumtree.pl - przez przypadek dodałam też w mazowieckim www.petworld.pl www.vetmozga.com Quote
danka4u1 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Sebuś udostępniony na FB i zaproszeni do niego goście. Quote
Onaa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Ja zrobiłam Ociupinkowi kilka ogłoszeń, potem wkleję linki. Quote
_Aga_ Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Też udostępniłam, zdjęcia wkleję wieczorkiem, wybaczcie.. Quote
karolina&sasza Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Sebuś na fb udostępnony!!! Super że mimo braku wzroku tak dobrze sobie radzi!! Quote
figamaga Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Sebek ma same zalety! jest przesłodkim psiakiem, nauczony czystości, spokojny, cichy...choć jak przyszedł sąsiad to sobie troszkę poszczekał :) Quote
_Aga_ Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 figamaga napisał(a):Sebek ma same zalety! jest przesłodkim psiakiem, nauczony czystości, spokojny, cichy...choć jak przyszedł sąsiad to sobie troszkę poszczekał :) Ciekawe, jak trafił do azylu... Quote
Onaa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jest osoba z fb, mogłaby na dt wziąć Ociupinka ale tylko do czerwca, to chyba trochę za krótko :( ? No mieszka w Nysie, znacie tam kogoś ? Quote
karolina&sasza Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Dogo07 napisał(a):Jest osoba z fb, mogłaby na dt wziąć Ociupinka ale tylko do czerwca, to chyba trochę za krótko :( ? No mieszka w Nysie, znacie tam kogoś ? Może i krótko ale to zawsze lepiej niż w schronie... Po za tym w domu tymczaowym można by lepiej poznać jego charakter bo teraz nie za wiele o nim wiemy... Quote
figamaga Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 _Aga_ napisał(a):Ciekawe, jak trafił do azylu... Trudno powiedzieć. Ale po kolejnym dniu spędzonym z Sebkiem dochodzę do wniosku, że on sobie żył spokojnie w mieszkaniu, widzę jak się zachowuje. (Zupełnie jak mój pies, który mieszkał ze mną przez 16 lat). Śpi na kanapie, jak do niego podchodzę, to włazi na kolana, chce tylko czuć bliskość człowieka. Po nocy, jak tylko mnie wyczuje, że chodzę, zaczyna się kręcić, tak jakby wiedział, że zaraz pójdzie na spacer :) Quote
AgaG Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 figamaga, świetnie, że jest u Ciebie. Bardzo mi przypomina mojego niezyjącego już slepaczka Kasanowę. też był taki słodki. Wiesz już może jaki ma stosunek do piesków i suczek? Oczywiście coś takiego to raczej tylko w domu mozna sprawdzić, bo na spcerach to pozory mylą. :) ile waży piesek? Bo w ogłoszeniach taka informacja chyba będzie potrzebna, bo jeśli ktoś ma schody w domu to pewnie musi pieska nosić? Czy on może radzi sobie na schodach? Quote
figamaga Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Sebek waży ok. 10 kg. Ale nie jestem pewna, bo próba zważenia na wadze spęzła na niczym :) ale jestem twarda i będę nadal próbować :D Ja w prawdzie mam tylko dwa stopnie, ale mam wrażenie, że on doskonale wie jaką wysokość ma pokonać. Gorzej jak wlezie na wersalkę, ma problemy z zejściem, ale powoli kombinuje i mu się udaje, tak, że nie spada, tylko delikatnie zeskakuje. A jego stosunek do psów??? Trudno powiedzieć, bo ja mieszkam w takim miejscu, że psów nie uraczysz. W ogóle mało ludzi, mało aut. Tylko koty. A na koty to nie bardzo reaguje. Quote
_Aga_ Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Nie będziemy wozić nigdzie Sebka, jak już figamaga nie będzie mogła, ja go wezmę na tymczas :) Moja sunia azylowa wczoraj poszła do nowego domu.. :) Dziś pan dzwonił i mówił, że robale zaczęły jej z pupy wyłazić ://///// A wzięłam zdrowego psa :////////// Nie dość, że szczenna, w wysokiej ciąży, do tego z przepukliną, to jeszcze zarobaczona!! W kale wykryli tasiemca ://// Wątek Tosi: http://www.dogomania.pl/threads/222362-quot-Adoptowa%C5%82am-quot-rodz%C4%85c%C4%85-suczk%C4%99...-Tosia-szuka-domu....?p=18552923 AgaG - witaj!!!!! :) Quote
karolina&sasza Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Właśnie przeczytałam w gazecie TEMI artykuł o tarnowskim azylu i bardzo zaciekawiła mnie wypowiedź pani Beaty Rząsy-Janas, która uważa że " tarnowski azyl dla psów jest jednym z lepszych tego typu obiektów w Polsce" No cóż... Chyba się nie zgodzę... Quote
_Aga_ Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Tak, i wielokrotne kontrole nie wykazały żadnych nieprawidłowości.. Pani Janas dawno chyba w azylu nie była, a już na pewno nie podczas największych mrozów. No i "cudowna" opieka weterynaryjna - wydają suki szczenne, psy z różnymi chorobami - jako zdrowe. Quote
2411magdalenka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 zapisuję ślepaczki, super że jeden już w dt! Quote
Recommended Posts