Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś już złożył jakiś projekt ?
Jeżeli nie to jestem załamana . To oznacza że lepiej kłócić się na wątkach wątpliwej jakości niż faktycznie coś ulepszyć .
A tu są pieniądze i jeżeli realizacja będzie udana to mniej staruszków będzie do wyciągania do hoteli . Chyba o to chodzi a może ja już nic nie rozumiem ...

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wiem,ale może chociaż zarys , chodzi mi o to czy jest zainteresowanie .
Nie wszystko przecież musi się opisywać na wątku .
Może już coś się fajnego dzieje ?

Posted

Też mam nadzieję, że projekty będą, wiosna to dobry czas na modernizacje. Ale pamiętajcie, że mieliśmy dwa puste Etapy, zanim udał się Merdający.

Posted

A czy są jakieś wymogi co do zrobienia miejsca dla tych staruszków?
Czy projekty mają być takie zatwierdzone przez geodetę i z rysunkami od projektanta? Nie jestem w stanie ogarnąć teraz tych wiadomości z innych watków skarbonki, a może bym zainteresowała tym nasze brodnickie schronisko.

Posted

Wymóg jest jeden - to musi się dać zrobić. Osoba zgłaszająca projekt odpowiada i za sens, i za realizację. W przypadku wątpliwości jest możliwość, że sprawdzę wszystko osobiście, zanim oddam nasze, tak żmudnie zbierane, fundusze.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']przejrzalam na szybko jak wyglada zgloszenie i ok;) ale jeszcze jedno pytanie: czy najpierw schroniskio musi to samo wybudowac i dopiero dostanie pieniadze czy tez zostana one dane na budowę?[/QUOTE]
Pieniądze przeznaczone są na staruszkowy cel i dane będą wtedy, kiedy będą potrzebne. W Białej przelane były po wybudowaniu dlatego, że koszt przekraczał więcej niż dwukrotnie kwotę wsparcia i musiałam mieć pewność, że faktycznie zrealizują pokazany projekt.

Posted

[quote name='ocelot']Ja porozmawiam dzisiaj w schronisku. Przeraża mnie trochę nazwa projekt i kosztorys, ale...[/QUOTE]
Dlaczego przeraża? Trzeba powiedzieć co chcecie zrobić i ile to ma kosztować, to właśnie jest projekt i kosztorys (:

Posted

[quote name='rozi']Dlaczego przeraża? Trzeba powiedzieć co chcecie zrobić i ile to ma kosztować, to właśnie jest projekt i kosztorys (:[/QUOTE]
Rzucilam projekt Pani Prezes.... no zobaczymy, ma dzisiaj pomyśleć. Nam w sumie ze trzy porzadne kojce z budami by się przydały...
Tak na szybko to ze staruszków mamy: Fado - chore serce i stawy, Pako - b. schudł - będzie mial robione badania, fargo - krzywa szczęka, major - stary i ślepy i głuchy, Waluś - w niezlej kondycji, Michalek - nieźle się trzyma, Moherek - jamniczek, Biblios - o ten ma więcej pary niz cale schronisko, rześki staruszek:), Sandra - guzy na listwie mlecznej, nowy psiak jeszcze bez imienia, Tunia - chora wątroba, i niedlugo nam się w schronisku zestarzeje jeszcze pelen sił Morus, Remik, Bambus, Muszkieter.

Posted

Dziesięć tysięcy złotych do zagospodarowania i nikt na to nie ma pomysłu ?
Wystarczy projekt i kosztorys . To nie jest takie trudne chyba ? Problemy zwykle wynikają z braku pieniędzy .
Chyba że za parę lat jak nikt nie będzie zainteresowany to uzbieramy na całe staruszkowe schronisko .

Posted

Jaanka, nie można tak nerwowo podchodzić (:
Z pieniędzmi nic się nie stanie, są przeznaczone na ten cel i na ten cel zostaną wydane, albo teraz 10 tysięcy, albo za rok 17, albo za dwa lata 25, czy ile się uzbiera. Nie jest proste zmienić sposób działania ludzi. Miałam już kilkakrotnie zniecierpliwione pytania o możliwość wspierania PDT, skoro nie ma projektów :megagrin:
Chwała Bogu wiemy dokładnie, o co nam chodzi.

Posted

[quote name='rozi']Jaanka, nie można tak nerwowo podchodzić (:
.[/QUOTE]

Próbuję zachęcić do działania . To nie nerwy tylko bardzo bym chciała żeby powstało kolejne lepsze miejsce dla staruszków .
I żeby wątek nie spadał .
Jeżeli moje wpisy są zbyt impulsywne to
napiję się meliski ;)

Posted

Ja myślę. Własnie niezłą ofertę na allegro znalazłam, napisałam maila i poczekam na odpowiedź.
gdzie mam projekt wysłać, jak już mi się uda coś stworzyć?