Jump to content
Dogomania

wychudzony staruszek Misiu szuka pilnie DT/DS. Potrzebne wsparcie $ na karmę,leki.

Recommended Posts

Posted

Kasiu, dostalam pw, nie wiem ktory hotelik jest tani . . .

Trzeba podzwonić i popytac (Ja niestety jestem osoba nieslyszaca):

ŚLĄSKIE
1.Hotel przy Zakładzie Szkolenia Psów Hotel H. Korkus
ul. Obrońców Westerplatte 130
Katowice
tel. (32) 2564235, (32) 2555038

2.Hotel Dla Psów Monika Motłoch
ul. Okrzei 1
Sosnowiec
tel. (32) 667116, 602 711 616

3. Hotel Dla Zwierząt
Dąbrówka Mała
ul. Milowicka 1
tel. (32) 2566115

4.Hotel Dla Zwierząt
ul. Sosnowiecka 16
Mysłowice
tel. (32) 3160885

5.Hotel Dla Zwierząt
ul. Baczyńskiego 11a
Sosnowiec
tel. (32) 2937556

Znam hotel nr 2 p.Moniki. Mam bardzo blisko do tego hotelu, jakieś 2 km. Sa tam kojce, no i psy biegaja.
Dzwon i spytaj o koszta . . . karma w cenie czy osobno . .

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witajcie-Kasia jeszcze w pracy, więc ja odpowiem. mam dzisiaj jechać do pana z sąsiedniej wsi, który być może zgodzi zająć się Misiem za stówkę miesięcznie i karmę. trochę się boję, bo ma matkę staruszkę, obawiam się, czy Miśka niechcący nie wypuści, a dom stoi przy ulicy, ale podjadę i zobaczę, jak sytuacja wygląda-schronisko to ostateczność, ze swoja agresją do innych psów mógłby tam długo nie pociągnąć, chociaż w formie jest już niezłej. moja sunia ma cieczkę w pełni rozkwitu, mój reproduktor i Misiek nie mogą nawet na siebie spojrzeć przez szybę, bo chcą się zamordować, obaj nie jedzą. też się obawiam, żeby mój synek nie otworzył drzwi na taras, bo będzie jatka :(

Posted

Dziękuję za dające nadzieję wieści.Oby się jakoś poukładało.Nie mam możliwości udzielenia pomocy,tej materialnej na razie też.Mogę tylko dopingować.

Posted

no i nie udało się :( . mama tego pana potrafi wyjść na jezdnię i nie zamknąć furtki, sąsiedzi pilnują, żeby jej auto nie potrąciło, pies nie miałby szans... a taki piękny duży plac :( .szukam dalej. a może ktoś z Was ma znajomego, który ma ogrodzony plac, lub mieszkanie i chciałby zarobić 100 zł?...

Posted (edited)

Doda_ napisał(a):
Kasiu, dostalam pw, nie wiem ktory hotelik jest tani . . .

Trzeba podzwonić i popytac (Ja niestety jestem osoba nieslyszaca):

ŚLĄSKIE
1.Hotel przy Zakładzie Szkolenia Psów Hotel H. Korkus
ul. Obrońców Westerplatte 130
Katowice
tel. (32) 2564235, (32) 2555038

2.Hotel Dla Psów Monika Motłoch
ul. Okrzei 1
Sosnowiec
tel. (32) 667116, 602 711 616

3. Hotel Dla Zwierząt
Dąbrówka Mała
ul. Milowicka 1
tel. (32) 2566115

4.Hotel Dla Zwierząt
ul. Sosnowiecka 16
Mysłowice
tel. (32) 3160885

5.Hotel Dla Zwierząt
ul. Baczyńskiego 11a
Sosnowiec
tel. (32) 2937556

Znam hotel nr 2 p.Moniki. Mam bardzo blisko do tego hotelu, jakieś 2 km. Sa tam kojce, no i psy biegaja.
Dzwon i spytaj o koszta . . . karma w cenie czy osobno . .

Bardzo Ci dziękuję za pomoc w szukaniu hoteliku. Niestety nie stać nas na taki hotel;(;( nie wiem co my zrobimy... Jeszcze jest jedno wyjście: Karolinka z Dogo podała mi numer do Pani do hoteliku za karmę,może będzie wolne miejsce,ale to jest bardzo daleko koło Kalisza...I tam nie będziemy mogły doglądać Misia,nie wiem co robić nie wiem:(:( ale jeśli do jutra nic nie wymyślimy to chyba nie mamy wyjścia i trzeba tam dzwonić!
FUNDACJA z Krakowa bardzo nie fajnie nas potraktowała...Pani obiecała pomoc, DT i co teraz nie odbiera tel,żadnego odzewu. Przykre:(

Edited by kasiapsiaki
Posted (edited)

[quote name='wolf122']Dziękuję za dające nadzieję wieści.Oby się jakoś poukładało.Nie mam możliwości udzielenia pomocy,tej materialnej na razie też.Mogę tylko dopingować.
Wolf dziękuję,że jesteś z nami...to dużo...
a oto nasz Miś jak ładnie wygląda:) i jak się do Madzi tula:)

Edited by kasiapsiaki
Posted

Kochany Miś na zdjęciach.Największy ambaras to jest to,że moje psy a właściwie samiec jest tak agresywny,że nie mam możliwości jakiegokolwiek psa przetrzymywać.A teren mam duży.Trzeba by wydzielić siatką kawałek ogrodu ,wstawić furtkę i na ciepłą porę roku jak znalazł.Ale to jest trochę roboty i nakładu finansowego.W sumie mógłbym nawet myśleć o hoteliku dla psów np. tylko za karmę dla korzystających,bo zarobkowo to nie moja mentalność.Ale to wszystko to ewentualnie melodia przyszłości.Mam również kawałek pola za ogrodzonym ogrodem ale tam Miś byłby często,gęsto sam i trzeba byłoby jakąś budę i go wiązać a to przecież staruszek i jeszcze są mrozy.Także marne warunki dla psiaka,który potrzebuje człowieka i większego komfortu.

Posted

Może kiedyś uda Ci się z tym hotelikiem...Ja też nie umiałabym na tym zarabiać,tylko pomagać. Trzeba zrobić zbiórkę na kojce i budy do hoteliku i będzie :) ah jak ja bym chciała mieć kawałek placu:( a tu mieszkanie dwa pokoje i trzy psy:( też nie mam już jak przetrzymać potrzebujących piesków...
Misiu i tak śpi w budzie niestety,bo w domu reszta psów. Tęskni mu się do człowieka,czasem śpiewa Magdzie żeby wyszła do niego. Poznał człowieka od dobrej strony i teraz szuka tego kontaktu z nim.Ale myślę,że lepsze takie warunki niż schronisko.

Posted

Wszystko tylko nie schronisko.Ja mam już nauczkę na całe życie .Szkoda,że kosztem życia Misia. Większość psów w schronisku ma bilet w jedną stronę .Niestety czasem schronisko jako ostateczność jest konieczne ale to śmierć na raty.

Posted

dostałam telefon-jutro Mis ma jechać do nowego DT, za karmę i stówkę... jeśli tylko dogada się z sunią , która tam mieszka i dom będzie ok. oby się udało...

Posted

Misiu został w DT, biega sobie po ogrodzie z półroczną suczką i póki co-wszystko dobrze :). zostawiłam wór karmy, na ten miesiąc pieniążki też mamy, ale gdyby ktoś chciał coś dołożyć na później, to bardzo się przyda, bo jeszcze nas wizyta u weta czeka, kolejne czyszczenie uszu i albo zastrzyk hormonalny, albo od razu kastracja. a Miś wcina prawie 800 g karmy dla seniorów dziennie (nadrabia straty najwyraźniej :) ) , więc każda złotówka się przyda :)

Posted

Super.Bardzo fajnie,że ok.Może z tą kastracją lepiej się wstrzymajcie,to jest starszy pies.Po co mu cierpienia dokładać i koszty robić?W jego wieku to chyba zbędne a możecie go narazić na komplikacje tak jak z moim Misiem,po narkozie.A zastrzyk hormonalny dlaczego?Wybaczcie te pytania ale nie jestem zorientowany.Weterynarz zalecił?

Posted

wolf122 napisał(a):
Super.Bardzo fajnie,że ok.Może z tą kastracją lepiej się wstrzymajcie,to jest starszy pies.Po co mu cierpienia dokładać i koszty robić?W jego wieku to chyba zbędne a możecie go narazić na komplikacje tak jak z moim Misiem,po narkozie.A zastrzyk hormonalny dlaczego?Wybaczcie te pytania ale nie jestem zorientowany.Weterynarz zalecił?

podejrzewam, że chodzi o suczkę z którą jest teraz? jak ona półroczna to tylko patrzeć jak zacieczkuje i będzie kłopot znowu

Posted

malawaszka napisał(a):
podejrzewam, że chodzi o suczkę z którą jest teraz? jak ona półroczna to tylko patrzeć jak zacieczkuje i będzie kłopot znowu

Misiu ma przerost prostaty i na razie miał podany hormon i ma go brać co miesiąc tylko nie wiadomo czy to pomoże w jego przypadku,czy nie konieczna będzie kastracja,jednak ja nie chciałabym tego robić,on ma swoje lata i obawiam się,że mogłoby się coś stać...Przynajmniej na razie dopóki całkowicie nie przybierze na wadze. W końcu to narkoza... A jeśli chodzi o cieczkę,pomyślałyśmy o tym i Państwo je wtedy rozdzielą. Misiu już jest suczką zainteresowany :)

Posted

Dzięki za wieści o zalotnym Misiu.Malawaszka dobrze wyczuła,że z niego Casanowa senior ale jednak względy zdrowotne w tym wieku są głównym powodem możliwej kastracji.Może to jednak odwlec póki się da,bo ta narkoza to horror.