Jump to content
Dogomania

wychudzony staruszek Misiu szuka pilnie DT/DS. Potrzebne wsparcie $ na karmę,leki.

Recommended Posts

Posted

Fundacja z Krakowa nam pomoże z DT,jesli dobrze pójdzie,bo Pani u której ma być Misiu na DT ma szczeniaczki u siebie ale w środę mają iść do adopcji i wtedy wieczorem z Madzią byśmy zawiozły Misia do Krakowa. Smutno mi,że pojedzie daleko, ale nie ma innego wyjścia. Bardzo dziękuję fundacji za pomoc.

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miś jest taki słodki, że aż mi szkoda, że nie mogę go zatrzymać :( . Spróbuję go jutro wyprać, pojedzie czyściutki i pachnący. Ludzie z Krakowa - adoptujcie Misia!!!

Posted

Kochany Miś:calus: na zdjęciu taka bida:-(Może lepiej w takie zimno nie robić przy Miśku nic na mokro.Chyba,że sucha pielęgnacja.Kraków czy inne miejsce,grunt to bezpieczeństwo i dobra opieka.Mimo,że tęsknota pewnie będzie:roll:

Posted

Martwię się bo Pani z fundacji nie odbiera telefonu...ale mam nadzieję,że po prostu jest zajęta,a jutro wszystko wypali... Z tym kąpaniem Misia też się trochę obawiam,tylko pomyślałyśmy o tym,bo Misiu bardzo nie ładnie pachnie-wiadomo nie dość,że staruszek to jeszcze pewnie nigdy nie był myty,a u tej Pani co ma przebywać na DT, ona mieszka w bloku i boimy się,że będzie bardzo czuć od Misia:( nie wiem co lepsze,nie chcę żeby się przeziębił.

Posted

Kasiu, w sumie dobre wiadomosci :-)Nie martw sie ....Pani odbierze ;-)
Dziewczyny bardzo odradzam absolutnie kapanie psiaka. Jest jeszcze zimno, a to nie jest silny i zdrowy piesek . Tak jak Wolf sugeruje ..przetrzec moze troche , wyczesac ...trudno, ze chlopak nie za swiezy ;-)
Jak juz bedzie w warunkach domowych, wtedy na noc, dosuszyc i powinno byc ok :-)
Madziu witaj na dogo :-)

Posted

Kraków przełożony na jutro,bo Pani u której ma być Misiu na DT ma dwa szczeniaczki i jutro mają iść do adopcji. Od naszego Misiaka "pachnie" kupami:) ale mam nadzieję,że Pani to zrozumie:) nie ma co ryzykować z kąpielą.

Posted

codziennie mu robię "odświeżanie" - wcieram mu śnieg w sierść i potem wyczesuję, jest lepiej, ale wszystkich zaschniętych kup nie da rady się pozbyć od razu, niestety. podczas narkozy u weta tez mu wyciągałam martwej sierści i brudu ile wlezie :). wygląda naprawdę nieźle , tylko ten zapach... no i w biednych uszkach tragedia :( . strasznie wyje podczas podawania Surolanu, ale nawet sobie radzimy bez kagańca. wie, że po maści idzie coś dobrego do dzioba :)

Posted

Misiaczek to dzielny chłopak:) ale niestety dziś znów nie jedziemy do Krakowa...Państwo,którzy mieli zaadoptować dziś szczeniaczki znów chcą to przełożyć na poniedziałek,nic nam nie pozostaje tylko czekać...

Posted

zwariowany Misiek został wczoraj parę godzin w piwnicy - i zamiast spać na ciepłym kocyku, wynalazł worek z wapnem, rozszarpał, ułożył się w tym wapnie i spał!! dobrze, że się nie zatruł! zaczął już szczekać i walić łapą w drzwi od tarasu na zasadzie "dajcie mi tam wejść!" - do tej pory tylko mruczał godzinami (budziłam się w nocy i słyszałam za oknem to jego mrruaamm). podawanie maści do uszu to dalej ciężkie przeżycie dla nas obojga :( - Misiek wyje i piszczy , ale nawet pozwala sobie jakoś, dzielny staruszek. apetyt ma ogromny - pochłania straszliwe ilości jedzenia. nic dziwnego - zważyłam go u weta, 22 kg... a powinien dobrze ponad 30...

Posted

Dobrze,że Miś ma takie szczęście mając Was.Oby mu się powiodło głodomorowi jednemu.Niedowaga rzeczywiście spora to i wcina staruszek-super.Dziękuję za wiadomości,że u Misia ok-pozdrawiam.

Posted

odwiedziła nas wczoraj moja mama - uprzedzałam, że Miśka trzeba zamknąć zanim otworzy bramę wjazdową, ale chyba nie dotarło. dzisiaj rano wyjeżdżała autem i Miś oczywiście śmignął przez bramę - próbowała go złapać i ja pogryzł :( . poleciałam go szukać, nie odbiegł bardzo daleko i szybko go zabrałam z powrotem, ale awantura w domu nieziemska :( . dobrze, że ręka cała

Posted

bronił się biedny Misiaczek... A Fundacja wygląda na to,że nas wyrąbała;(;(;( cały dzień dzwonię i Pani nie odbiera tel,jestem załamana:( a miałyśmy dziś Misia zawieść do Krakowa.

Posted (edited)

na pierwszej stronie zrobiłam rozliczenie z naszych wpłat dla Misia i wydatków.
PROSIMY O WSPARCIE I DEKLARACJE

[SIZE=2]Dodzwoniłyśmy się w końcu do Pani z fundacji, szczeniaczki,które miały iść do adopcji i ustąpić DT Misiowi- zostały. Pani ma jeszcze jutro coś załatwiać,oby się udało... Będzie trzeba Misia zawieść do Krakowa, to też wydatek...same nie damy rady,pomóżcie proszę każdy grosik się liczy.

Edited by kasiapsiaki
Posted

pani z Fundacji miała dać rano znać i nic, a moja suka dostała cieczki! Misiek wariuje, mój pies chce się zacharczeć z wściekłości, ogólna masakra, czy nikt nie pomoże??!!!