Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Oooo już otwarta?
Norek ślicznota, dopiero teraz, nie wiem jakim cudem zobaczyłam legowisko. Hahaha cudne ma Norek pozycje, jak Ty się jotpeg powstrzymujesz od zacałowywania go takiego rozkosznego śpiącego?

• 2 weeks later...
Posted

co za doborowa druzyna; zawsze gotowa do dzialania :p:loveu:
zapraszamy do Krakowa! :bluepaw:

zastanawiam sie, czy nie przeniesc Norkowego watku np. do Galerii Kundelkow (tam gdzie m.in. "Heksa warta... i Filip nic..."). W koncu Norek jest juz w nowym domu jakis czas - moze powienien w tym dziale ustapic miejsca innym, swiezo udomowionym... :fadein:

Posted

'Spotkalam' jotpeg na innym watku i to mi przypomnialo, ze nie bylam u Norka juz za dlugo ;) A tu... zielooono!
Czy na ostatnim zdjeciu to Pani Norkowa we wlasnej osobie?:loveu:

Posted

Pszczoła rozrabia (głownie szczeka), a także ogląda mecz piłki nożnej miejscowej Tęczy w Piekarach (najpiękniejszy widok na Tyniec i świetne tereny spacerowe);

Moana, na tamtym zdjęciu jest zupełnie przypadkowa kobieta, niepodobna z twarzy do nikogo :cool1::grin: Pozdrawiamy jesiennie!!!

Posted

[quote name='jotpeg']
Moana, na tamtym zdjęciu jest zupełnie przypadkowa kobieta, niepodobna z twarzy do nikogo :cool1::grin: Pozdrawiamy jesiennie!!![/QUOTE]

Aha, to skoro 'prawie doszło' do nieporozumienia... ;) powinnaś wstawić zdjęcie z własnym wizerunkiem, jotpeg. Może być oczywiście z Norkiem...:diabloti:

Posted

Szczekająca pszczoła i kaczka Karolinka-samiec. Gratulacje. A to na tym zbiorniku wodnym był też kaczor mandarynki?

A Norek szczekał donośnie jak opuszczała azyl. Pamiętam ten pochód oberwańców.. Z Amanitą szłyśmy przez osiedla, łąki, obwodnice i pola. Miało się zdrowie.
Piękne foty.

Posted

Mandarynka była w środku Krakowa, na stopniu Dąbie (tam, gdzie co dzień chodzimy na spacery).
Karolinka - na Wiśle w Tyńcu.
Alfa, świetnie rozpoznajesz ptaki!!! Tak właśnie liczyłam cichaczem, umieszczając tę fotę - że pomożesz... :klacz:
A teraz będzie koci cykl pt. Przyjaciele.

oto Lukrecjan, adoptowany z Miau przez naszą sąsiadkę i przyjaciółkę.
najlepszy przyjaciel i uczeń (aktualnie możemy uznać, że jest po maturze) Miciusia.
koty odwiedzają się nawzajem i mamy z tego dużo radości :lol:
Lukruś:

a tu codzienne rozgrywki kociej ligi:

chwilowo na górze Miciuś, dołem - Lukrecjan

Posted

jaaakie piękne Kocury Czarne!
To teraz Miciuś ma kumpla do dumania i rozrabiania. Najpierw Norek, potem Lukrecjusz. Super.
Mój Kocur Czarny jeszcze rezyduje na działce i tam rządzi, ale jak się zrobi zimno to go zabiorę. Kocur Biały będzie miauuu towarzystwo.
Pozdrawiam.

Posted

w sumie u nas zyją - w miare zgodnie - 4 koty: Miciuś, Lukrecjan, Wykałaczka i Majeczka.
Tylko Wykałaczka (na zdjęciu poniżej) nie jest czarna. Za to jest przyrodnią siostrą Lukrecjana i ukochaną koteczką swojej panci :p Pierwszy w okolicy, czyli na piętrze był Miciuś, i okazał się bardzo tolerancyjnym kotem. Lukruś i Miciuś trzymają sztamę i czasem polują na Wykałaczkę, która jest z nich najmniejsza. Bawią się też w odbijanie zakładnika (Wykałaczka jest zakładnikiem). Wykałaczka prowokuje, a potem leci do swojej pani na skargę. Lukrecjan jest niesłychanie łagodnym kotem, i łakomym jak... pies. Je jak pies, łapczywie wciąga wszystko.
Majeczka natomiast (od jeszcze innej sąsiadki) ma swój świat, ale czasem z Miciusiem patrzą razem w gwiazdy. Zanim nastał Norek, przychodziła do nas w odwiedziny, teraz tego nie robi, choć Norek znosi kocie występy z anielską cierpliwością. Majeczka jest jedynym znanym mi kotem, który... warczy jak pies. Naprawdę, wydaje takie dźwięki - mają znaczenie odstraszające.

Panna Wykałaczka:

Majeczka, zwana przez niektórych Guzikiem:

Wykałaczka i Miciuś (widać proporcje):