Asia & Ginger Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 W sprawie beagielki piszcie i dzwoncie do Tomo2, tel. 663 599 892. Marta a co dziewczyny z Leszna na to? Maja jakies mozliwosci pomocy? Quote
Macia Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 U mnie jak już znalazłoby się miejsce tylko dla jakiegoś malucha. Nadal jest u mnie Madzia (cavalier) z pseudo. Będziemy myśleć. Quote
brzośka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 fotek spacetowych jednak nie będzie, bo cholerne zimnisko dziś :shake: chłopak kuleje na przednią prawą łapkę, trzeba powiedzieć wetowi, żeby ją obejrzał a tak w ogóle jest super! :loveu: Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 sprawdź między palcami łapy - tam jest taka błona u labów i często wbija się w nią "coś", potem ropieje, robi się gula i pies zaczyna kuleć - można sądzić, że łapy połamał, nadwyrężył itd, a wielokrotnie to tylko infekcja w tej błonie między palcami czyli nadal szukamy dla niego dt? to muszę ponownie rozgłaszać :) Quote
brzośka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 tż wcześniej sprawdzał mu łapkę i nic nie znalazł, ale zaraz jeszcze raz popatrzy dt jak najbardziej szukamy Quote
Uru Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 10letnią labradorke zastalam dzis rano lezaca i trzęsaąca sie na betonie na boksie kwarantanny. po 2 h szczesliwie dostalam 2kubraki dla psów. ubralam ją w jedno cieple wdzianko i bardzo bardzo mocno wytulilam. zostawilam ja w pawilonie by juz nie wychodzila na zimno...smutny widok:( Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 oszaleć można! dzięki uru za wdzianko, jutro będę w schronie, jakieś foty zrobię, czy ona jest na lewo u Przemka czy na prawo u tego tam ten? Quote
Uru Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 jest w boksie nr 26 na kwarantannach. od astow na lewo, od przodu. Quote
izatemka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 W sprawie Bonulca FB [url]https://www.facebook.com/events/190917751009754/[/url] Podałam kontakt do Basi i nasz mail adopcyjny, może coś pomoże... Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 bardzo dobrze! chłopaczek jest fajny , grzeczny i ładny - dość już był głodny i mieszkał w syfie, teraz czas na lepsze Quote
Jetrel Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 CIocie, szukacie DT bezpłatnych, czy płatnych również? Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 jest odzew z FB dla Bono - izatemka dziękuję! tylko bdt , TOZ daje karmę i opłaca weta, kastrację Quote
terierfanka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 westiczka u mnie na dt :) chyba nie ma 10 lat, w karcie ostatecznie napisali jej 8. Bardzo spokojna, grzeczna dziewczynka. Miała ohydne ciężkie kołtuny przesiąknięte syfem :shake: musiałam ogolić ją prawie na zero, oprócz głowy :) dostała sweterek :) bardzo spokojna przy wszystkich zabiegach, tylko przy łapach nie lubi jak jej się grzebie, no ale miała dopiero co obcinane okrutnie poprzerastane pazury, więc ma uraz :-( na "dzień dobry" załatwiła potrzeby w łazience, no ale była tam zamknięta czekając na kąpiel, potem 2 razy już na spacerku tzn w ogródku mam kilka fotek, zaraz powstawiam :) ciocia fochu też coś pstryknęła w schronie, na pewno będą lepszej jakości ;) Quote
brzośka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 cieszę się, że ktoś przygarnie chłopaka, ale strasznie ciężko będzie nam się z nim rozstać :( Bono jest kochaną przylepą :loveu: Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 pamiętajcie, ze psy są na umowę wydawane TOZową i z wizytą pa - bo to trzeba pisać, mówić, żeby nieporozumień nie było - miałam telefon z pytaniem, nie każdy wie, jak to działa, więc tak informacyjnie piszę - każdy zainteresowany adopcją musi podpisać umowę i zgodzić się na wizytę pa Quote
justika Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 [quote name='Nikaragua']Super:) Emirek ma nowa koleżankę[/QUOTE] Fajnie, dziewczyna wreszcie zobaczy, co to znaczy dobry dom (choć narazie tymczasowy) Quote
abilab Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 terierfanko wystarczy chwila nieobecnosci a tu taka niespodzianka bardzo sie ciesze ze bidulka u Ciebie Quote
xmartix Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Basia masz coś dla labka? Terrierfanka dzięki za westiczke, czekamy na zdjęcia :) co do rocznej shih tzu u Pawła - proszę o zdjęcie ogłoszeń, jeżeli takowe są gdzieś na necie (oprócz info od TOZ na FB), sunia będzie wydana po wyleczeniu ze świerzbowca i po sterylce. co do shih tzu u Demi i pekinki - te nie szukają innego dt, Asia jest zakochana, można po prostu szukać dla nich na spokojnie dobrych domów beagielka ma Dt u znajomej Demi wszystko wpiszę w 1 post, żeby było wiadomo niebawem będę miała zdjęcia Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 tak - Paweł już poinformowany i umówiony jutro na 18.30 - będzie przekazanie :) Quote
xmartix Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 super, a co wpisac, że gdzie jest? w 1 poście zaznaczyłam na czerwono pieski szukające dt Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 jeszcze jest u brzośki, jutro dopiero zmieni miejsce - będzie we Wrocławiu na dt Quote
terierfanka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Westiczka: [IMG]http://img72.imageshack.us/img72/3462/dscn7871p.jpg[/IMG] fota niewyraźna, to jest wnętrze ucha, nieładne, dostała lek [IMG]http://img687.imageshack.us/img687/4674/dscn7876c.jpg[/IMG] tu chciałam pokazać spody łap - zarośnięte maksymalnie, jakby pies nie chodził w ogóle [IMG]http://img62.imageshack.us/img62/4319/dscn7898.jpg[/IMG] a tu są wycięte kołtuny, dla porównania wielkości z ręką: [IMG]http://img716.imageshack.us/img716/5282/dscn7887.jpg[/IMG] Quote
Basia1244 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 o matuchno! ale zapuszczona była! pewnie całe zycie w klatce przesiedziała bidula :( Quote
Recommended Posts