Romina_74 Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 soboz4 napisał(a):To super, powinni zadzwonić do rodziny z piątku, jeżeli tak im sprawę przedstawili to nie mogli go zabrać, a skoro zostawili telefon, to im na Lutku zależy. Bo my tego numeru nie dostaniemy prawda? Quote
Romina_74 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Gotuję właśnie Lutkowi na jutro ryżyk z kurczaczkiem i marcheweczką ... Mój kochany, ciekawa jestem jak on się miewa chudzinka zakaszlana :( Quote
soboz4 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 powoli już powinien przestać być zakaszlany... Quote
Romina_74 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 soboz4 napisał(a):powoli już powinien przestać być zakaszlany... Oby soboz kochana, oby Quote
aeriel Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Timon pozdrawia swojego dawnego współlokatora, macha do niego łapką i życzy mu szybkiego znalezienia dobrego domku! Quote
Romina_74 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 aeriel napisał(a):Timon pozdrawia swojego dawnego współlokatora, macha do niego łapką i życzy mu szybkiego znalezienia dobrego domku! Dzięki Timonku! Trzymaj się ciepło i nie szczekaj tak na sąsiadów, co by aeriel eksmisji nie oberwała :) Ja, Lutek jestem dobrej myśli, że już niedługo pójdę w Twoje ślady ;) Quote
Romina_74 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Dogo07 napisał(a):Trzymam kciuku za Lutka ! Dzięki Dogo07! Quote
Romina_74 Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Lutek dzisiaj miał bardzo urozmaicony dzień. W pierwszej kolejności bardzo szybkie siki i kupsko. Kupsko Lutka osiągnęło średnią gęstość schroniskową ... Podejrzewam, że może to być zasługa gotowanej marchewki. No niestety Lutek nadal kaszle paskudnie, pozytywnym jest jednak fakt, iż kaszel występuje jedynie w momentach, kiedy Lutek wybiegłszy ze schroniska w pierwszych minutach spaceru ciągnie bardzo na smyczy, a jeszcze nie ma założonych szelek oraz w chwilach kiedy powarkuje na inne psy. Kaszlu jest mniej, ale jest paskudny. Oczy Lutka w czwartek o wiele lepiej wyglądały, był z nich mniejszy wysięk, dzisiaj nieco gorzej. Po krótkim spacerku, Lutek zasiadł na krzesełku wyściełanym ręczniczkiem, skonsumował gotowany ryż z kurczaczkiem i marchewką, pozwolił sobie bardzo dzielnie (choć uzębienie Lutkowe zostało mi zaprezentowane w całej krasie) na przemycie ślepków świetlikiem oraz nasmarowaniem poduszek łapetkowych clotrimazolem. Poleżał, poobserwował inne psiaki, powzdychał ... Potem udaliśmy się z Lutkiem na warsztaty DogMasters. Początek był bardzo udany, ale niestety skupienie Lutka na smakołykach sąsiadów nie pozwoliło mu się koncentrować na pracy :( Nie należeliśmy z Lutkiem do czołówki, raczej w postępach w nauce grzaliśmy oślą ławkę :( Magda stwierdziła, że Lutek jest wycofany i spłoszony. Będzie potrzebował więcej czasu na naukę komend niż inne psiaki - tutaj słowa uznania dla Kumpla i Klary - przodowników pracy ;) Po warsztatach, które Lutek opuszczał w podskokach udaliśmy się na wykład Pani weterynarz. Lutek dzielnie uczestniczył w całym wykładzie - zajął najlepsze miejsce na fotelu, Kamila podrzuciła ręczniczek i całe szczęście, że ja byłam czujna bo Lutek cały wykład przekimał :) Podnosił łebek jedynie w chwilach, gdy przestawałam go głaskać, jakby chciał powiedzieć: Ej no co tam z tym mizianiem? Straciliśmy z Lutkiem poczucie czasu i Pani Ania z wyrzutem zagoniła nas do boksu ... Trudno się było rozstać... Lutek to przemiły, spokojny pieszczoszek, który lubi ciepełko, dobre jedzonko i spanie. Mam wrażenie, że Lutek nieco przytył od ubiegłego tygodnia. Być może akurat jemu samotność w boskie służy. Lubi spokój. Quote
soboz4 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Jak się dowiedzieć o tym jak Lutek znosi samotność, bo gdyby dobrze to na pewno szybciutko domek by znalazł O takim miziaczku to chyba każdy marzy!!! Quote
aeriel Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 To wspaniale, że udało mu się przytyć :) Nie zasiedź się w schronisku mały, do domku trzeba zmykać! Quote
Romina_74 Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Mnie się osobiście wydaje, że on akurat mógłby spokojnie samotnie przebywać w domu pod nieobecność domowników. Sądzę, że nawet długa nieobecność (pracujących ludzi) nie przeszkadzałaby Lutkowi. On by pewnie sobie w tym czasie spokojnie spał. Ani pies nie jest szczekliwy. Nigdy nie szczeka gdy podchodzę do boksu. W trakcie odwiedzin czwartkowych i sobotnich czasem tylko powarkuje na inne psy. Suczki toleruje i Marko :) Nic tylko DT by się przydał - nawet taki z długą nieobecnością opiekuna. Nawet spacery Lutek załatwia szybko bardzo. No i nie dodałam, że na smyczy (kiedy już opadną emocje po pierwszym wyjściu ze schronu i załatwieniu pierwszych potrzeb) Lutek sprawuje się bardzo grzecznie. W ogóle jest spokojny bardzo :) KOCHANY!!! Quote
aeriel Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Taki słodziak zasługuje na odnowione ogłoszenie :D http://tablica.pl/oferta/lutek-twoj-serdeczny-przyjaciel-w-bialych-skarpetkach-IDLUH3.html Quote
Romina_74 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='aeriel']Taki słodziak zasługuje na odnowione ogłoszenie :D http://tablica.pl/oferta/lutek-twoj-serdeczny-przyjaciel-w-bialych-skarpetkach-IDLUH3.html :) dzięki wielkie! Lutek pewnie pomerduje ogonkiem dla Ciebie, a zdarza mu się to niesłychanie rzadko ... Quote
Onaa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 A co z zainteresowanymi , nie ma nic konkretnego ? Quote
Romina_74 Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='Dogo07']A co z zainteresowanymi , nie ma nic konkretnego ?[/QUOTE] No niestety - cisza jakaś taka się zrobiła wokoło Lutka :( Quote
soboz4 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Miałam telefon w sprawie suni, Kula i Kiki najbardziej Pani odpowiadają, ma być około 10:00 w sobotę, jest zainteresowana niedużą sunią do 4-5 lat, mieszka w bloku, nie ma dzieci w domu, dom bardzo spokojny nie bardzo aktywny, pani po operacji kolana, Kula i Kiki bardzo się pani podoba, ale ie jest wykluczone że na innej suni oko zawiesi, można tez jej pokazać chłopaczków (Lutek, Moby...), ale takich nakolankowych Agnieszka i Diana w sobotę poczekajcie na panią, Agata z Lutkiem, Iza z Moby też Quote
Romina_74 Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Oczywiście, że się z Lutoldem przyczaimy, ale gdzie tam Lutoldowi do suni technicznie ;) a wizualnie Kiki bije mojego Lucia na pyszczysko ... Wygląd oczywiście nie jest najważniejszy ;) ale jak to bywa ważny jest dla rozwoju uczucia :) Dzięki soboz - będziemy z Lutkiem w sobotę jak ten przyczajony tygrys i ukryty smok ;) hehe Quote
madzia.uje93 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 No to trzymam kciuki, żeby Lutek poszedł,a jak nie Lutek to jedna z suczek;) Quote
soboz4 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Lutek po kastracji więc prawie jak suczka.... Quote
Romina_74 Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Mam pytanie następujące - wybaczcie naiwność jego treści ale to z niewiedzy początkującego ... aeriel zamówiła dla Lutka u ewes bazarek z ogłoszeniami czterdziestoma 5 lutego ... Podejrzewam, że są one nieaktualne już a przynajmniej w większości. Mogę zapytać jak to się robi, żeby zamówić nowy pakiecik dla Lutka? :) Quote
aeriel Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='Romina_74']Mam pytanie następujące - wybaczcie naiwność jego treści ale to z niewiedzy początkującego ... aeriel zamówiła dla Lutka u ewes bazarek z ogłoszeniami czterdziestoma 5 lutego ... Podejrzewam, że są one nieaktualne już a przynajmniej w większości. Mogę zapytać jak to się robi, żeby zamówić nowy pakiecik dla Lutka? :)[/QUOTE] Na większości portali ważność ogłoszenia waha się między miesiącem a 3 miesiącami więc tak szybko ogłoszenia nie znikną :) Ja robię Lutkowi ogłoszenie na Tablicy.pl odnawiane minimum raz na tydzień (tzn. minimum raz w tygodniu piesek wskakuje na pierwszą stronę). Bazarek ogłoszeniowy już się skończył, ale jak poprosisz ładnie Ewes, Istar lub Saphirę to może zrobią mu pakiet ;) Quote
saphira18 Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 ale tak ładnie:evil_lol: a tak serio możesz wejść tu: http://www.dogomania.pl/forums/99-Bazarek tu ciotki sprzedają wszystko, łącznie z ogłoszeniami;) można wyhaczyć fajne rzeczy i pomóc psiakom:loveu: Quote
Romina_74 Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 :) :) :) skoro jeszcze aktualne to spoko czyli na bazarku można ogłoszeń wykonanie zakupić będę śledzić w takim razie linka podanego poznawać obyczaje panujące ... ;) dzięki! Quote
Recommended Posts