Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj tak, myślę, że Śmieszka poradzi sobie nawet w bloku.
Mówiłam o sobie-mnie by się przydał dom z ogrodem, wtedy mogłabym wziąć jeszcze jakaś bidę np. właśnie tą Ślicznotkę:)

Posted

No właśnie, u mnie tak samo. Brakuje miejsca na kolejnego psiaka w domu. A Śmieszke bym bardzo chętnie wzieła.
Może by jej jakiś plakat zrobić? (ja się chętnie podejme) No chyba że już ma, to prosze o wklejenie linku. Dobrze by było ją "rozwiesić" w Mielcu :cool3:

Posted

Magda_sz napisał(a):
No właśnie, u mnie tak samo. Brakuje miejsca na kolejnego psiaka w domu. A Śmieszke bym bardzo chętnie wzieła.
Może by jej jakiś plakat zrobić? (ja się chętnie podejme) No chyba że już ma, to prosze o wklejenie linku. Dobrze by było ją "rozwiesić" w Mielcu :cool3:

Magda, gdybyś tylko miała czas i możliwość to myślę, że taki plakat, to bardzo dobry pomysł. Może jak będzie "wisieć" w Mielcu, to ktoś Ją wypatrzy:)

Posted

Magda, gdybyś tylko miała czas i możliwość to myślę, że taki plakat, to bardzo dobry pomysł. Może jak będzie "wisieć" w Mielcu, to ktoś Ją wypatrzy:smile:

No to jak tylko znajde chwile to abieram się za plakat. Tylko czy mogłabym prosić o jakiś dobry tekst? Nie jestem w tyn najlepsza...
A "powiesić" można nie tylko w Mielcu, ale i w okolicach- licze na pomoc w tym rozwieszaniu.

Posted

Ja też nie jestem dobra w układaniu tekstów.
Ogłaszałam Ją w ten sposób:

Śliczna, młoda, mała Śmieszka czeka na Dom

Śmieszka to wesoła, żywa sunia. Jest bardzo łagodna i spragniona pieszczot. Ma ok. 1 - 1,5 roku.
Sunia przebywa w Schronisku w Mielcu, w boksie nr 9.
Tak bardzo chciałaby mieć prawdziwy dom i kochającego człowieka, do którego mogłaby się przytulić - wtedy często pokazywałaby swój piękny uśmiech.

(ostatnio znalazłam tu taki wzruszający tekst i dodaję go do ogłoszeń)

"Oddam Ci całą moją miłość,

Oddam Ci całe moje serce,

Oddam Ci nawet moją dusze,

Tylko mnie przytul, weź na ręce.

Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy,

Wtulę swój nosek w Twoje ramię,

Przyrzeknę wierność już na zawsze ...

A tej przysięgi nic nie złamie.

Więc daj mi tę ostatnią szansę,

Pomóż w bolesnej mej udręce,

Stanę sie całym Twoim życiem,

...Tylko mnie przytul, weź na ręce..."

Adres schroniska:
SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU
ul. Targowa 11, 39-300 Mielec
E-mail: [email protected]
www.mielec.bezdomne.com

Z góry serdecznie dziękuję:loveu:

Posted

Ja dopiero niedawno trafiłam na ten wiersz na jakims watku, ale jak będę w najbliższym czasie odświeżać ogłoszenia np. na gumtree.pl czy gazeta.pl to go dodam. Nie wiem tylko czyjego jest autorstwa. Moim zdaniem jest wzruszający, a myślę, że takie łapiące za serce słowa mogą cos zdziałać i popchnąć kogoś w dobrym kierunku:)

Magda dzięki wielkie za plakat!:loveu: