Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś dostałam maila od p. Ani :

Pani Beato chciałabym wysterylizować Śmieszkę.

Ogolnie powiem że jest psem niesamowitym.

Teraz to już na bank fotki obiecuję, bo przy zabiegu jestem zawsze obecna :)

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny czy Śmieszka miała już cieczkę ???
odkąd jest u P. Ani nie miała, a nasz wet sterylizuje tylko po, kiedy gospodarka hormonalna jest już uregulowana w organiźmie.
Nie wiem czy mamy czekać, czy ją ciąć?

mail od p. Ani

P. Beato, Śmieszka nie miała u mnie jeszcze cieczki więć będę czekać - kiedy pani przyjedzie zobaczyć sunię jest po prostu rewelacja i straszna pieszczocha, pies obronny to ona nie jest, wszytko z domu złodziej by wyniósł a ona jeszcze pewnie by go wylizała i skakała na niego. Muszę ją odzwyczaic od tego skakania na wszystkich bo jak przyjdzie plucha ..... Ale kocham ją bardzo i wszyscy ją uwielbiają- bardzo dziekuję za takiego super pieska. Może się spotkamy przed jej sterylizacją ? Pozdrawiam

Posted

Beatko, tego to nikt nie wie :shake:
A w schronisku nikt nie bedzie tego pamietal....moze na wszelki wypadek trzeba by zrobic USG i sprawdzic w jakiej fazie sa narzady rodne?

Super, ze Pani Ania jest taka zadowolona ze Smieszki :loveu:
To rzeczywiscie niezwykly wesolek, stad zreszta jej imie.

• 2 months later...
Posted

Nie doczekałyśmy cieczki, więc umówiłam P. Anią ze Śmieszką z naszym wetem. Lało jak z cebra. Kiedy ja dotarałam do lecznicy mała była już po "głupim jasiu" więc fotki są pt. pijany zając.

Kładziemy na stół, cisza w gabinbecie bo w żyłę idzie ketamina z solą, ja palę i gaworzę z p. Anią, wet goli i nagle .... wrzask .... "coś Ty przywiozła, po co ja ją uśpiłem" ..... "ona jest wysterylizowana" .....

biegniemy i faktycznie pod futerkiem na ogolonym brzuszku wyrażny ślad po zabiegu, bardzo wczesnym ....

No cóż pozostało nam, oczyścić ząbki, obciąć paznokietki .... i do domu :evil_lol:

Posted

Kładziemy na stół, cisza w gabinbecie bo w żyłę idzie ketamina z solą, ja palę i gaworzę z p. Anią, wet goli i nagle .... wrzask .... "coś Ty przywiozła, po co ja ją uśpiłem" ..... "ona jest wysterylizowana" .....

biegniemy i faktycznie pod futerkiem na ogolonym brzuszku wyrażny ślad po zabiegu, bardzo wczesnym ....

No to rzeczywiscie niespodzianka :crazyeye:

Lamia, ale co to znaczy, ze po bardzo wczesnym zabiegu?? Czy ten slad po sterylce byl duzy? Bo nasz wet schroniskowy robi ciecie na 3-5 cm.

Przynajmniej pazurki zostaly obciete i zabki wyczyszczone.

Posted

Ulka18 napisał(a):
No to rzeczywiscie niespodzianka :crazyeye:

Lamia, ale co to znaczy, ze po bardzo wczesnym zabiegu?? Czy ten slad po sterylce byl duzy? Bo nasz wet schroniskowy robi ciecie na 3-5 cm.

Przynajmniej pazurki zostaly obciete i zabki wyczyszczone.

Cięcie było bardzo malutkie i faktycznie pięknie zrobione, ale po starości śladu i po praktycznie nie rozwiniętym sromie, nasz wet stwierdził, że sterylka była w bardzo młodym wieku, prawdopodnie przed cieczką jeszcze.