Emma53 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Akrum napisał(a):co u Inki?? Emma - widziałaś ogloszenie w gazecie? porażka, z całego tekstu jaki podesłałam, tylko jedno zdanie sklecili, eh... telefon milczy... Córka kupiła gazetę i mi napisała, że nie było ogłoszenia, mimo że jej mówiłam że jest. Musi być niewidoczne. Inka grzeczna, spokojna, cichutka. Trochę bardziej odważna bo śpi już z moimi psiakami na jednym posłaniu. To jest pies nie sprawiający żadnego kłopotu. Już mój wnuk pytał dlaczego ona taka spokojna. Ona po prostu taka jest. Ciekawa jestem czy kiedyś zaszczeka. Quote
Penny Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Na tablicy.pl usunęłam ogłoszenie o znalezieniu Inki i zamieniłam je na ogłoszenie, w którym szuka domu. Już dużo czasu daliśmy właścicielom. Inka zasługuje na super domek. Quote
yunona Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='Emma53'] Inka grzeczna, spokojna, cichutka. Trochę bardziej odważna bo śpi już z moimi psiakami na jednym posłaniu. To jest pies nie sprawiający żadnego kłopotu. Już mój wnuk pytał dlaczego ona taka spokojna. Ona po prostu taka jest. Ciekawa jestem czy kiedyś zaszczeka.[/QUOTE] Zaszczeka, zaszczeka, jak adoptowałam Ferkę to też była cichutka i też się zastanawiałam, czy kiedyś zaszczeka :) Teraz drze japsko przy każdej okazji, jest b. grzeczna ale hałaśliwa , szczególnie na spacerach, obszczekuje wszystkie duże psiurki :). Quote
Emma53 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 yunona chyba masz rację! Właśnie dzisiaj rozmawiałam z panem, który adoptował moją grudniową tymczasowiczkę Tinkę. Była u mnie dwa tygodnie i też nie dane mi było usłyszeć jej szczekania. Teraz pan mówił, ze zrobiła się psem obronnym ( waży 7 kg) i szczekając nie wpuszcza nikogo obcego do domu. Trudno mi sobie to wyobrazić. Jak te psiaki się zmieniają gdy poczują, że są kochane. Quote
Akrum Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Inka jest spokojna?? No, to przyprowadź ją do mnie na kilka dni - oddam Ci zupelnie innego psa ;) Wejdź na wątek mojej Pati i zobaczy, jaka zadziorniach z Kropki się zrobiła ;) A to przecież też była spokojna,cicha i przepraszam że żyję sunia ;) Quote
Emma53 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Penny napisał(a):Na tablicy.pl usunęłam ogłoszenie o znalezieniu Inki i zamieniłam je na ogłoszenie, w którym szuka domu. Już dużo czasu daliśmy właścicielom. Inka zasługuje na super domek. Dzięki masz rację, trzeba już zabrać się za przygotowanie jej do nowego super domku. Trzeba ją umówić u weta na sterylkę może hurtem razem z Charliem? Quote
Penny Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Emma53 napisał(a):Dzięki masz rację, trzeba już zabrać się za przygotowanie jej do nowego super domku. Trzeba ją umówić u weta na sterylkę może hurtem razem z Charliem? Czyli przyszedł czas na Charliego? Biedaczek, będzie miał ciach, ciach :) Quote
Emma53 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Inka trochę dokazuje ze Stonią, ale tylko na spacerach. W domu, drepcze lub śpi. Okazało się, że Tinka przybyła do mnie z koleżankami. Przy kąpieli nic nie zauważyłam, dopiero wczoraj wyczesując ja. Jest u mnie już tydzień, więc moje psiaki też zaczęły się drapać. Wszystkie dostały dzisiaj obroże p.pchielne. Quote
Emma53 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Penny napisał(a):Czyli przyszedł czas na Charliego? Biedaczek, będzie miał ciach, ciach :) Tak wyliczył wet, trudno mi się zdecydować więc odwlekam. Quote
Akrum Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 lepiej się zbierz i Charliego na kastrację zabierz zanim przyjdzie wiosna, bo później... jak już raz Ci siknie smrodami gdzieś w domu, to od razu na sygnale polecisz :) moja znajoma kiedyś też odwlekała decyzję o kastracji kocurka, mówiła mi że po co, skoro on na dwór wychodzi, tam będzie zaznaczał teren. Zdanie zmieniła z dniem, kiedy kocurek przyszedł do domu i siknął jej smrodem w klawiaturę od komputera ;) Quote
Emma53 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Akrum napisał(a):lepiej się zbierz i Charliego na kastrację zabierz zanim przyjdzie wiosna, bo później... jak już raz Ci siknie smrodami gdzieś w domu, to od razu na sygnale polecisz :) moja znajoma kiedyś też odwlekała decyzję o kastracji kocurka, mówiła mi że po co, skoro on na dwór wychodzi, tam będzie zaznaczał teren. Zdanie zmieniła z dniem, kiedy kocurek przyszedł do domu i siknął jej smrodem w klawiaturę od komputera ;) W przyszłym tygodniu mam popołudnia wolne to zawiozę Charliego do weta. Quote
Akrum Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Inka wzbogaciła się o 10 zł od cioci Penny :) ślicznie dziękujemy Quote
Emma53 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='Pyrdka']Emma, co Was? Tak cichutko.... Cichutko, bo cichutko. Nikt po ogłoszeniu w gazecie nie zadzwonił, nikt jej nie szuka :shake:. Wierzyć mi się nie chce to taki wspaniały psiaczek nie robiący żadnego kłopotu. Cichutki, nie narzucający się. Wystarczy tylko, że wyjdzie trzy razy dziennie się załatwić i dostanie miskę jedzonka. Bardzo lubi być mizana, wtedy przytula się kudłatą, milutką mordką. Sierść jej jest miękka i puszysta, przyjemnie ja dotykać, i te oczy tak parzą na człowieka z takim oddaniem, aż serce się ściska. Dzisiaj po raz pierwszy usłyszałam jak szczeka, byłyśmy na ogrodzie i Tinka obszczekała przechodnia przy bramie. Odważyła się po 10 dniach pobytu u mnie. Myślę, że w przyszłym tygodniu można ją sterylizować i zacząć ogłaszać. Oby znalazł się najlepszy domek na świecie. Oto kilka nowych zdjęć: razem z koleżanką Stonia grzeją dupki przy kaloryferze: Quote
Pyrdka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Śliczna jest:lol::lol::lol: Domek to tylko kwestia czasu. Quote
Akrum Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 [quote name='Emma53']Cichutko, bo cichutko. Nikt po ogłoszeniu w gazecie nie zadzwonił, nikt jej nie szuka :shake:. Wierzyć mi się nie chce to taki wspaniały psiaczek nie robiący żadnego kłopotu. Cichutki, nie narzucający się. Wystarczy tylko, że wyjdzie trzy razy dziennie się załatwić i dostanie miskę jedzonka. Bardzo lubi być mizana, wtedy przytula się kudłatą, milutką mordką. Sierść jej jest miękka i puszysta, przyjemnie ja dotykać, i te oczy tak parzą na człowieka z takim oddaniem, aż serce się ściska. Dzisiaj po raz pierwszy usłyszałam jak szczeka, byłyśmy na ogrodzie i Tinka obszczekała przechodnia przy bramie. Odważyła się po 10 dniach pobytu u mnie. Myślę, że w przyszłym tygodniu można ją sterylizować i zacząć ogłaszać. Oby znalazł się najlepszy domek na świecie. Emma, jeśli się uda to Inka będzie w poniedziałek znów w gazecie, ale innej. Po moją Pati też nikt nie zadzwonił :( A co to Inka zmieniła imię na Tinka??? hihihi Quote
Emma53 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Akrum napisał(a): A co to Inka zmieniła imię na Tinka??? hihihi Drobne przejęzyczenie, tyle się ostatnio przewinęło tymczasowiczów przez mój DT, że zaczęły mi się mylić. Pan od Tinki dzwoni regularnie co tydzień i opowiada jak się rozpuściła (ją rozpuścili). Ma lepiej niż niektóre dzieci. Prezes też ma się dobrze w nowym domku. Teraz czas na super domki dla Pati i Inki oraz pozostałych naszych psiaków. Quote
Akrum Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Takie domki jak dla Prezesa, Tinki, Czili, Lorki itd... mile widziane dla kolejnych naszych podopiecznych :p:p:p Quote
Emma53 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='Akrum']Takie domki jak dla Prezesa, Tinki, Czili, Lorki itd... mile widziane dla kolejnych naszych podopiecznych :p:p:p Oj tak, tak!!!!!!!! Inkę w najbliższych dniach czeka zabieg sterylizacji, na razie beztrosko bawi się ze Stonią i Charliem. Staruszek Cwaniak grzeje kości przy kaloryferze. Quote
Emma53 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Wspominałam wcześniej, ze Inka się uśmiecha, robi tak gdy się bardzo cieszy. Nie łatwo było to uchwycić Quote
Akrum Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 hahaha słodzizna z niej :) Inka znów jest w gazecie, tym razem tej drugiej z całym tekstem, razem z Pati. Quote
Emma53 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 I jeszcze jedno zdjęcie uśmiechniętej Inki: Quote
Pyrdka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Mała jest cudowna. Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/223049-Bazarek-r%C4%99cznikowo-ksi%C4%85%C5%BCkowo-bi%C5%BCuteryjny-na-nowotomyskie-biedy/page2 Quote
Recommended Posts