beta ata Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Nie może sie zaprzec i uniemozliwić, bo za to grozi mu postawienie zarzutu przez prokuraturę. Z jednej strony trzeba oczywiście uważać, ale z drugiej trzeba być twardym i jednoznacznym, żeby d...pek nie wyobrażał sobie, że pozostanie bezkarny, jeśli będzie utrudniał. Istnieje cos takiego jak doniesienie o przestępstwie i tego argumentu nie moze zlekcewazyć. Jaki numer tel. podac redakcji? Quote
__Lara Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Macie kontakt do osób, które tam były? NamiaR? Zeby podać w liscie do Uwagi! Quote
Anula Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [B]Tym psom na cito potrzebna jest duża ilość słomy,są chore,potrzebują ciepła! Jest mróz nie wiem czy do rana nie zamarzną![/B] Quote
ostatniaszansa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Pisałam już ,że jakieś środki na leczenie przeznaczy Viva ( jakie, nie wiem jeszcze ) i my możemy sie dołożyć. Mnie wczoraj burmistrz mówił, że chętnie je przekaże bez problemu mówiłam o domach tymczasowych i hotelikach , bo wiadomo,że w schroniskach miejsc NIE MA. Pozostawienie tych zwierzat bez pomocy weterynaryjnej może trzeba zacytowac kolejny raz burmistrzowi ; art.1 ust.3, art.3, art. 4 ust.2, 8, 9, 11, 15, art. 5, 1rt. 6 ust. 10 i 17 . nie ma prawa pozostawić tych psów bez podstawowej opieki weterynaryjnej. To co widze na zdjęciach woła o pomstę :angryy::placz: dotychczasowy właściciel był wyraźnie osobą zaburzoną ,cierpiącą na zbieractwo, współwinne są gmina, plw i policja- zaniechanie .Trzeba uściślić na jakie konto mają wpływac środki na pomoc dla tych biedaków, który wet zajmuje się ich leczeniem no i faktury . Widze ,że pojemników na karmę NIET , karma na śniegu :angryy: Ewa Quote
Piesiak Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Widziałam,że jest materiał zdjęciowy. zaraz na spokojnie poczytam i pooglądam i potwierdzam wczoraj zadeklarowaną pomoc w udostępnianiu zdjęć. Quote
KropeczkaJ Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Piszę maila do radia rmf. Czy mogę skopiować i załączyć kilka zdjęć z wątku? Quote
longue Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ja też napiszę do Uwagi tylko na kogo kontakt podawać w tej sprawie jakiś numer tel. I czy można im podać linka do wątku ? Quote
mimblunka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ponaglam prośbę o jakąś kontaktową osobę! Quote
__Lara Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='mimblunka']Ponaglam prośbę o jakąś kontaktową osobę![/QUOTE] I ja również! Quote
nina9999999 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 dziś, jak Pani Kasia chciała wejść na wysypisko -podobno był lekarz weterynarii. jest więc szansa, że zwierzęta dostały wodę i jedzenie oraz może rozpoczęto leczenie. oby.. Quote
Malgoska Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Kika9004'][B]Są zdjęcia !!!!!![/B] [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426687_294893427234929_100001428228748_820629_733462803_n.jpg[/IMG] Taki stan zastano zaraz po przybyciu na wysypisko. Karton, beton, deska i jakieś szmaty :-( [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/404934_294894547234817_100001428228748_820636_1254396717_n.jpg[/IMG] Prawie całkowicie wyłysiała suczka: [IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/431655_294894510568154_100001428228748_820635_529023409_n.jpg[/IMG] [IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/401111_294894427234829_100001428228748_820634_610843417_n.jpg[/IMG] [IMG]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/402321_294894357234836_100001428228748_820633_998625496_n.jpg[/IMG][/QUOTE] rany boskie, dlaczego tam jeszcze nie ma telewizji!!!!!! Quote
ostatniaszansa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 nina9999999, zabezpieczenie tych zwierząt, zapewnienie stosownych warunków do panujacych warunków atmosferycznych oraz podstawowa opieka weterynaryjna to teraz OBOWIĄZEK burmistrza . O czym tu pertraktować ? Chcemy wszyscy pomóc , my nie pojedziemy, mozemy interweniować, jutro telefonujemy do plw , przeznaczyć jakąś skromną kwotę na leczenie. Burmistrz ma ustawowy obowąazek współpracy z organizacjami art 1 ust 3 Ustawy . Nie może zasłaniać się tym,że niby mają właściciela . Ich stan, warunki bytowania zagrażały życiu i zdrowiu. Przecież zabrane w wyniku interwencji. Ewa p.s wysłałam w naszym imieniu maila do TVN UWAGA Quote
justysiek Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 straszne, jest wydarzenie na fb? brakuje już słów na to co się dzieje w ostatnim czasie z tymi biednymi zwierzętami. Quote
Cantadorra Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Przeczytałam wątek, ale nie do końca doczytałam. Czy już jakaś konkretna pomoc w postaci zabierania, leczenia, ocieplania miejsc pobytu tych biedaków już jest na miejscu? Czy jakaś organizacja tam weszła? Quote
grzenka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Cyt.z pisma które otrzymałam od Pana Burmistrza: [FONT="]"Gmina przez lata opiekowała się zmarłym i jego rodziną, m.in. budując i remontując mu pomieszczenia do zamieszkania oraz pomagając przy zwierzętach. [/FONT]" Na kogo kontakt w mailu do Uwagi??? Quote
Olga7 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='ostatniaszansa']nina9999999, zabezpieczenie tych zwierząt, zapewnienie stosownych warunków do panujacych warunków atmosferycznych oraz podstawowa opieka weterynaryjna to teraz OBOWIĄZEK burmistrza . O czym tu pertraktować ? Chcemy wszyscy pomóc , my nie pojedziemy, mozemy interweniować, jutro telefonujemy do plw , przeznaczyć jakąś skromną kwotę na leczenie. Burmistrz ma ustawowy obowąazek współpracy z organizacjami art 1 ust 3 Ustawy . Nie może zasłaniać się tym,że niby mają właściciela . Ich stan, warunki bytowania zagrażały życiu i zdrowiu. Przecież zabrane w wyniku interwencji. Ewa p.s wysłałam w naszym imieniu maila do TVN UWAGA[/QUOTE] Część odpowiedzialności za tragiczny stan większości tych psów ponosi chyba także i wet w tej gminie ? Oprócz przede wszystkim Gminy. Wet musial dobrze wiedzieć ,że wiele psów już wczesniej chorowalo i byly w zlym stanie. A poprzestal chyba na szczepieniach w 2009 r. i to pewnie tylko szczepienia p/wściekliznie ,bo nie bylo komu zaplacić za inne szczepienia psów. Gdyby miejscowy wet zglosił wcześniej sprawę do woj.weta i zajęto się wczesniej tymi psami,teraz by może nie byly takie schorowane,wyniszczone i zaglodzone. Wet powinien też chyba spowodować ,choćby przez zgloszenie do Woj.insp.wet., by Gmina /Urząd miasta dużo wczesniej zajęla się należycie tymi bezdomnymi psami .Wszyscy umywali ręce i udawali,że nie ma żadnego problemu a ci starzy ludzie przymierali tam glodem a zwierzęta także.Nawet jesli ci starsi ludzie nie chcieli pomocy ,Urząd miasta i Burmistrz oraz wet powinni tam interweniować i choć zapewnić opiekę weta na koszt miasta/gminy a także zapewnić karmę tym psom. No i przede wszystkim objąć opieką spol. samych tych starszych ludzi.Teraz za to wszyscy wspolwinni powinni być rozliczeni chyba. Quote
Olga7 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='grzenka']Cyt.z pisma które otrzymałam od Pana Burmistrza: [FONT="]"Gmina przez lata opiekowała się zmarłym i jego rodziną, m.in. budując i remontując mu pomieszczenia do zamieszkania oraz pomagając przy zwierzętach. [/FONT]" Na kogo kontakt w mailu do Uwagi???[/QUOTE] A na czym polegala pomoc Gminy jesli staruszek byl zmuszony chyba chodzić i zbierać po śmietnikach odpadki by psy mogly coś zjesc ? Nie wspominajac już o tym,że te psy byly w zasadzie pozbawione opieki weta ,bo ten nie interesowal się od dawna tymi bezdomnymi psami .Wiadomo:nie bylo funduszy na ich szczepienia i leczenie-nie bylo weta u tych psów .Za darmo nie zrobil chyba tam nic -nawet nie zglosil tego chyba swoim zwierzchnikom,że tam jest tak duzo bezdomnych psów i nie mają należytej opieki weta ani karmy ,są wyniszczone i wyglodzone. Niech udowodnią teraz jak i kiedy pomagali samym tym ludziom i tym bezdomnym psom ? Bo ci ludzie wyręczali chyba jednak pracownikow Gminy i samego burmistrza ? Nawet jesli nie bylo to rozsądne z ich strony i nie mieli na tyle żadnych srodków wlasnych a tym bardziej udzielanej im pomocy ze strony gminy. Quote
Malgoska Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='ostatniaszansa']nina9999999, zabezpieczenie tych zwierząt, zapewnienie stosownych warunków do panujacych warunków atmosferycznych oraz podstawowa opieka weterynaryjna to teraz OBOWIĄZEK burmistrza . O czym tu pertraktować ? Chcemy wszyscy pomóc , my nie pojedziemy, mozemy interweniować, jutro telefonujemy do plw , przeznaczyć jakąś skromną kwotę na leczenie. Burmistrz ma ustawowy obowąazek współpracy z organizacjami art 1 ust 3 Ustawy . Nie może zasłaniać się tym,że niby mają właściciela . Ich stan, warunki bytowania zagrażały życiu i zdrowiu. Przecież zabrane w wyniku interwencji. Ewa p.s wysłałam w naszym imieniu maila do TVN UWAGA[/QUOTE] ja też wysłałam, na oczach całej Polski umierają zwierzęta a ten sobie siedzi w foteliku cieplutkim i twierdzi, że pomógł, to jest jakaś paranoja, na taczkach go wywieźć to mało - gdzie był przez te wszystkie lata, co zrobił żeby pomóc tym zwierzętom????? Quote
terra Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Masakra :( Te psiaki nie przetrzymają mrozów, przecież są łyse i bez bud. Quote
ostatniaszansa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='grzenka']Cyt.z pisma które otrzymałam od Pana Burmistrza: [FONT="]"Gmina przez lata opiekowała się zmarłym i jego rodziną, m.in. budując i remontując mu pomieszczenia do zamieszkania oraz pomagając przy zwierzętach. [/FONT]" Na kogo kontakt w mailu do Uwagi???[/QUOTE] Alez to jest wspanialy cytat!!! Pan Burmistrz PRZYZNAL JEDNOZNACZNIE, ze wiedzial o zwierzetach, POMAGAL PRZY NICH, tak wiec jest ODPOWIEDZIALNY A ICH STAN !!! Jak dla mnie bomba, niech pisze dalej... /Agnieszka Quote
Malgoska Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [url]https://www.facebook.com/radiozet?sk=wall[/url] link do zetki wpisujcie żeby zainterweniowali, to samo na wszystkich innych stacjach Quote
Olga7 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Alez to jest wspanialy cytat!!! Pan Burmistrz PRZYZNAL JEDNOZNACZNIE, ze wiedzial o zwierzetach, POMAGAL PRZY NICH, tak wiec jest ODPOWIEDZIALNY A ICH STAN !!! Jak dla mnie bomba, niech pisze dalej... /Agnieszka[/QUOTE] Wobec tego dlaczego proponowal a nawet domagal się ,by jak najpredzej uśpiono wiele psów a najlepiej pewnie wszystkie ? Może przede wszystkim dlatego,by nie bylo dowodów j rażącego zaniedbania obowiazkow Gminy/Miasta i Burmistrza ? I nie bylo szumu wokoł sprawy ? Staruszek nie żyje ,to nie ma komu już poskarżyć się na brak zainteresowania i konkretnej pomocy dla nich samych i dla dużego stada bezdomnych psów ,ktorymi powinna zaopiekowac się przede wszystkim Gmina a nie ubodzy,starzy i schorowani ludzie. Sąsiedzi pewnie wiedzą ,czy gmina choc czasem pomagala tym ludziom i psom. Quote
Malgoska Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [url]https://www.facebook.com/rmffm?sk=wall[/url] rmf Quote
Olga7 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='[B']EVA2406;[/B]18520469]Myślę, że niesprawiedliwie oceniasz tego człowieka. Nic o nim nie wiesz !! Ja mam w tym mieście rodzinę i wiem, że on i jego siostra ( zmarła w ub roku) całe życie poświęcili dla psów.[B] Sami nie dojadali a psy starali się karmić. Z gminy nie dostawali pomocy, choć wielokrotnie o nią występowali. Pan Gumowski chodził po sklepach i zbierał wszystko co nadawało się do jedzenia dla psów.[/B] [B]Byli to ludzie prości, ludzie, którzy doświadczali zewsząd przykrości i drwin. Pewnie Emilio nie zdajesz sobie sprawy jak w wiejskich społecznościach traktuje się ludzi, którzy zajmują się opieką nad psami czy kotami. Oni żyli tyle lat w tym środowisku i robili swoje. Nie dziwię się, że nie ufali już nikomu !!![/B] To chyba świadczy o braku należytej pomocy a nawet wszelkiej ,ze strony Gminy. Quote
Malgoska Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [url]https://www.facebook.com/UWAGATVN?sk=wall[/url] wpisujcie sie!!!!! Quote
Recommended Posts