malagos Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 [quote name='malagos']O tej trzeźwości to tak się tylko przekomarzam :) [B] Zrobimy nalot z Tomcugowa na wasze kieleckie dobra i zobaczymy ile prawdy w tej pogodzie , gdzie [B]p...[/B] no, pada i wieje :grins: :grins: .[/QUOTE] To miało być słówko na p, a reszta, słówko "no", to tak osobno, nie w zwiazku z p... Ale tak brzydko jak walnęła Węgierkowa, to ja nie umiem, wstydam się :oops: :oops: Quote
malagos Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 (edited) [quote name='Abrakadabra']Malagos :) wesoło tu u Was! A ten facet w jakim jest wieku? Skąd ma te psy? Znasz jakieś szczegóły?[/QUOTE] Abra, nie wiem za wiele - , ze jest taki facet, jeździ do ubojni po resztki, sam głodny i brudny. Policja jak tam pojechała, to pokazał część zaświadczeń o szczepieniu przeciwko wsciekliźnie, ale za kilka dni zaszczepił pozostałe psy - komendant twierdzi, ze ponad 50. Edited February 14, 2012 by malagos Quote
Ziutka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='malagos'] Ale tak brzydko jak walnęła [B][I]Węgierkowa[/I][/B], to ja nie umiem, wstydam się :oops: :oops:[/QUOTE] Śliwkaaa Węgierkowa :evil_lol: :eviltong: Quote
necianeta89 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Malagos, a jesteś w stanie tam do tego Pana pojechać? Kurcze.. tak sobie myślę, miałam w sub. wątek takiego biednego Pana Tadka, co miał też multum psów... sam biedny, brudny, mieszka w jakiejś klitce, nie pamiętam czy koło obory, czy coś ten deseń. Dziewczyny zrobiły apel, nie dość że dostały dużo paczek dla Pana Tadka(jedzenie, środki czystości, jedna osoba nawet kupiła węgiel!!!!!) i jego psów (karmy itp) to jeszcze udało zebrać na sterylki, i wyadoptować większość.. Może też coś takiego zrobić? Tylko trzeba pojechać i zbadać sprawę... bo co jak to starszy pan i skończy się tak samo jak w R.? Strach myśleć, może skoro tam pan tak kocha zwierzęta pomoże...? Zaraz odszukam wątek... Quote
Ziutka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Przepraszam za offa, ale zostałam poproszona o mały spam z przestrogą :shake: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/208974-Sako-z-dysplazją-walczy-z-odleżynami-i-próbuje-wstać./page65"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2089...wstać./page65[/COLOR][/URL] [B]zdjęcia w poście 1613,1786. (drastyczne)- płatny hotel u moderatora dogomanii i pies , który w nim przebywał.[/B] Quote
Akrum Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 malagos - nie strasz, już się boję co ewentualnie na miejscu mogłabyś tam zastać... eh... coraz więcej takich sytuacji i skąd na pomoc dla tych biednych istot brać? ciocie, a jeszcze tak nieśmiało zaproszę na bazarek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/223049-Bazarek-r%C4%99cznikowo-ksi%C4%85%C5%BCkowo-bi%C5%BCuteryjny-na-nowotomyskie-biedy"]http://www.dogomania.pl/threads/223049-Bazarek-r%C4%99cznikowo-ksi%C4%85%C5%BCkowo-bi%C5%BCuteryjny-na-nowotomyskie-biedy[/URL] Quote
esperanza Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 malagos dałabyś radę zajrzeć do tego pana? Potrzebne są informacje od świadków, żeby można było zadziałać zanim będzie za późno. Przykład Różana wiele nas nauczył i jeszcze wiele nauczy :-( Co do Helenki, pan który miał ją adoptować okazał się niepoważny, ani nie przyjechał, ani nie zadzwonił więc Helenka nadal potrzebuje dt. W jakich godzinach w tygodniu można ją do Ciebie przywieźć? Mogłaby przyjechać w czwartek, czy czekamy do wekendu? Quote
malagos Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 A więc czekamy na Helenkę w sobotę :) Quote
necianeta89 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='necianeta89']Malagos, a jesteś w stanie tam do tego Pana pojechać? Kurcze.. tak sobie myślę, miałam w sub. wątek takiego biednego Pana Tadka, co miał też multum psów... sam biedny, brudny, mieszka w jakiejś klitce, nie pamiętam czy koło obory, czy coś ten deseń. Dziewczyny zrobiły apel, nie dość że dostały dużo paczek dla Pana Tadka(jedzenie, środki czystości, jedna osoba nawet kupiła węgiel!!!!!) i jego psów (karmy itp) to jeszcze udało zebrać na sterylki, i wyadoptować większość.. Może też coś takiego zrobić? Tylko trzeba pojechać i zbadać sprawę... bo co jak to starszy pan i skończy się tak samo jak w R.? Strach myśleć, może skoro tam pan tak kocha zwierzęta pomoże...? Zaraz odszukam wątek...[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/217732-Gubin-9-ps%C3%B3w-do-adopcji-koty-i-kozy-u-82-letniego-dziadka.-POMOCY[/url]!!! znalazłam... Quote
wegielkowa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='malagos']A więc czekamy na Helenkę w sobotę :)[/QUOTE] Czekacie całą malagosową Rodziną:lol:? Malagoskie powiększą się o jedną członkę;) Quote
Akrum Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 no to będzie u Was jeszcze więcej ogonów i jeszcze weselej :) Quote
malagos Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Ano będzie. Mam nadzieję, że Helena jest miłym psem i zgra się z towarzystwem. W piatek zdejmiemy szwy Noculkowi. Nie zagląda już do ranki i chodzi bez majtek. Jak się trochę pogada ustatkuje, bo u nas dziś jak w kieleckiem, trzeba ruszyć ze zdjęciami i chyba z ogłoszeniami?......... Jeszcze Nocce się przyda nadal oswajanie, bo trochę dzikus z niej. Wczoraj mój Tomasz przełamywał oprory nockowe przed podejściem do ręki, siedząc na jej poziomie, czyli na schodku. Nocka się ogromnie cieszy, mało jej kikutka nie urwie, tak się kryguje, tańczy wokół człowieka, ale rzadko da się pogłaskać. Opanowane ma za to wskakiwanie na kanapę i nawet wczoraj weszła mi sama na kolana (uprzedziła Nutkę, i była bardzo z tego zadowolona:). Zarówno na kanapie i w łóżku pokazuje brzuszek, uwielbia pieszczoty, liże po ręku, no cudo z niej! Po terenie chodzi dawno już bez smyczy i na gwizd i zawołanie przybiega od razu. Muszę ją jeszcze poduczyć chodzenia na smyczy, w tych nowych ślicznych szeleczkach - zresztą do zdjeć będą one też super. Quote
wegielkowa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='malagos']Ano będzie. Mam nadzieję, że Helena jest miłym psem i zgra się z towarzystwem. W piatek zdejmiemy szwy Noculkowi. Nie zagląda już do ranki i chodzi bez majtek. Jak się trochę pogada ustatkuje, bo u nas dziś jak w kieleckiem, trzeba ruszyć ze zdjęciami i chyba z ogłoszeniami?......... Jeszcze Nocce się przyda nadal oswajanie, bo trochę dzikus z niej. Wczoraj mój Tomasz przełamywał oprory nockowe przed podejściem do ręki, siedząc na jej poziomie, czyli na schodku. Nocka się ogromnie cieszy, mało jej kikutka nie urwie, tak się kryguje, tańczy wokół człowieka, ale rzadko da się pogłaskać. Opanowane ma za to wskakiwanie na kanapę i nawet wczoraj weszła mi sama na kolana (uprzedziła Nutkę, i była bardzo z tego zadowolona:). Zarówno na kanapie i w łóżku pokazuje brzuszek, uwielbia pieszczoty, liże po ręku, no cudo z niej! Po terenie chodzi dawno już bez smyczy i na gwizd i zawołanie przybiega od razu. Muszę ją jeszcze poduczyć chodzenia na smyczy, w tych nowych ślicznych szeleczkach - zresztą do zdjeć będą one też super.[/QUOTE] Normalnie malagosy prowadzą ekspresową szkołę PTK (pies towarzysz kanapowiec). Fajnie, że wszystko idzie tak jak powinno. Nocka, spylaj do domku:lol: Quote
Akrum Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Jest tu dużo odwiedzających osób, więc chciałabym małą reklamę wkleić - ostatnio tyle afer na dogo z hotelikami, nie wiadomo gdzie psiaki umieszczać, dlatego chciałabym polecić Wam fajny hotelik, który na prawdę jest sprawdzony, psiaki mają tam dobrze, często naloty dogomaniaków, w tym także mnie - dlatego wiem, co piszę :smile: Boksy w ocieplonym i ogrzewanym budynku, każdy boks ma swój wybieg + duży wybieg + długie spacery z pracownikami hoteliku dzień w dzień. Hotelik został przeniesiony z Brzyścia pod Nowy Tomyśl.Ceny dla psiaków z dogomanii i organizacji zajmującą się adopcją zwierząt są niższe niż w cenniku. [URL="http://hotelterier.pl/"]HOTEL TERIER ZAPRASZA - wolne miejsca,sprawdzony i godny polecenia[/URL] Quote
Ryjonek Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 A ja bym chciała mieć tak jeszcze z jednego ogona w domku..... Takie zbiorowe merdanie na dzien dobry:) by było! Quote
[email protected] Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 no to na co czekasz tyle jest bidulinek:cool3: Quote
malagos Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 [quote name='Ryjonek']A ja bym chciała mieć tak jeszcze z jednego ogona w domku..... Takie zbiorowe merdanie na dzien dobry:) by było![/QUOTE] Ryjonku, w gromadzie weselej :) Jak patrzę na Nockę buszującą w śniegu, tarzającą sie, biegającą, to zaraz mi smutno, ze była tyle czasu bezdomna i ze jeszcze tule psów czeka na pomoc....... Quote
wegielkowa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='Ryjonek']A ja bym chciała mieć tak jeszcze z jednego ogona w domku..... Takie zbiorowe merdanie na dzien dobry:) by było![/QUOTE] Ryjonku, w niedzielę możesz mieć ogonek z Marianką, ogonek z Kajtuniem, ogonek maluśki z Taszeńką, a może łogun z Nocką? Quote
Ziutka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='wegielkowa']Ryjonku, w niedzielę możesz mieć ogonek z Marianką, ogonek z Kajtuniem, ogonek maluśki z Taszeńką, a może łogun z Nocką?[/QUOTE] Do wyboru...do koloru :diabloti: Quote
malagos Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='Ryjonek']A ja bym chciała mieć tak jeszcze z jednego ogona w domku..... Takie zbiorowe merdanie na dzien dobry:) by było![/QUOTE] Się zaniepokoiłam - Ryjon, Ty o pieskach mówisz, prawda? Quote
malagos Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Dzis mało czasu będę na dogo, jutro wcale - będę w Warszawie, mam trochę spraw do załatwienia. Jak coś, przypomnę nr tel. 692 781 745. Ale popołudnie w piatek mam wolne, może ktoś się da zaprosić na kawusię? np. w Arkadii?.......... Quote
wegielkowa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 [quote name='malagos']Się zaniepokoiłam - Ryjon, Ty o pieskach mówisz, prawda?[/QUOTE] Malagosie, myślisz, że Ryjonek myślała o zaległej kawie z naszymi TZami? Quote
beta ata Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 ...Więcej ogonków i zbiorowe ...merdanie.. Fiu, fiu! :siara: A gdzie dokladnie mieszkacie? :grins: Quote
malagos Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 [quote name='wegielkowa']Malagosie, myślisz, że Ryjonek myślała o zaległej kawie z naszymi TZami?[/QUOTE] Tak mnię właśnie jakowaś niepewność targnęła, te "ogonki" mnie zaniepokoiły....... Na kawę zapraszam w Warszawie, tak rzadko bywam, ze muszę to uczcić :) Quote
necianeta89 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Jak wpadniesz kiedyś do Bielska, chętnie pójdę na kawę ;) Quote
Recommended Posts