malagos Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Mari, Ty i tak jesteś Anioł, tyle robisz dla psów :) Idziemy na wieczorny spacerek i spanko, dobrej nocy! i Nocki :) Quote
Ziutka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='malagos']Mari, Ty i tak jesteś Anioł, tyle robisz dla psów :) Idziemy na wieczorny spacerek i spanko, dobrej nocy! i Nocki :)[/QUOTE] Miłego spacerku, siuu i kuu :cool3: i mełj nocki dla Was i Nocki :loveu: Quote
wegielkowa Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='Ziutka'] [B]siuu i kuu :cool3: i mełj[/B][/QUOTE] no to ja też mówię dobranoc po kielecku Ziuto: [B] psii psii i pryk pryk i mełj[/B] Quote
Ziutka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='wegielkowa']no to ja też mówię dobranoc po kielecku Ziuto: [B] psii psii i pryk pryk i mełj[/B][/QUOTE] Jakoś mnie się literki poprzestawiały z lekka :evil_lol::grins: Quote
Akrum Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 heh, ja w weekend to sporadycznie wpadam na dogo, czasu brakuje ;) ale na wątek Nocki zajrzałam i pochwalić chciałam piękną Nockę za takie postępy no i oczywiście malagos, za cierpliwe szycie kaftaniku :) Quote
wegielkowa Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 (edited) Malagos, szyjesz też duże kaftaniki z długimi rękawkami? Edited February 12, 2012 by wegielkowa Quote
malagos Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 [quote name='Akrum']heh, ja w weekend to sporadycznie wpadam na dogo, czasu brakuje ;) ale na wątek Nocki zajrzałam i pochwalić chciałam piękną Nockę za takie postępy no i oczywiście malagos, za cierpliwe szycie kaftaniku :)[/QUOTE] Akrum , dziękuję Ci Dobra Kobieto, niedługo za szycie kreacji wieczorowych się wezmę w celach zarobkowych, mam już wprawę. Wąglikowa, a dlaczego pytasz o kaftaniki z dłuuuugim rękawkiem, hę? Jakoś czuję się zagrożona..... :bigcry::???: Nocul spał ze mną cała noc, ale pobudkę wszystkie zrobiły, o zgrozo, o 7.15. Małpy niewdzięczne, w niedzielę!!! Wstałam, wyprowadziłam bydło na zagon, potem nakarmiłam (tzn. nie potem, ale karmą), obsłużyłam koty, i jeszcze na pół godzinki myk, pod kołderkę :) Niesamowita jest radość tych kundli, w tym Nocki, z porannego widzenia się, no i jak wracam z pracy czy, jak wczoraj, z zakupów. Nocka też sie umie juz cieszyć, a tego własnie mi u niej brakowało. Quote
malagos Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 [quote name='wegielkowa']Nocnik po sterylizacji, jakby nigdy nic (noc):lol:. Jak dobrze, że zdążyliśmy przed mrozami:roll:. Wyobrażacie sobie tę bidę z tysiącem kleszczy poniewierającą się po ulicy? Dobrze, dobrze, że Noczulinda u Szanownych Państwa Malagoszów, bo kolejne maleństwo [B](jeszcze mniejsza od Nocnika)[/B] pląta się po śniegu, na razie dokarmiana...[/QUOTE] poka maliznę.......... Quote
wegielkowa Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='malagos']poka maliznę..........[/QUOTE] Malizna [B]gładkowłosa[/B] jest za siatką Joli. Przychodzi na jedzenie, jest przemarznięta i wygłodzona jak zresztą cała reszta maluchów i wielgusów (10 psów, poważnie). Zapewne nie są to psy bezdomne, ale głodne. Jola codziennie 2 - 3 razy idzie na koniec działki (ok500m) i wywała gar żarcia przez ogrodzenie(tam nie ma furtki). Wczoraj dowiedziała się, że ta maluszka pochodzi z wsiowego domu gdzieś tam. Jakiś wsiór powiedział, że ona jest 2lata u kogoś tam. To właśnie taki właściciel, że malutka sunieńka codziennie przemierza kawał pola, żeby dotrzeć do ciepłego jedzenia. Jola mówi, że sunia jest śliczna (maść podbrzusza jamniczego) i ma bardzo smutne oczy, ogonek krótki, podwinięty pod siebie. Rzuca się i dławi, jak dorwie się do jedzenia. Taka historia. Ryszard Lwie Serce, czyli małżonek Joli obiecał mi, że zrobi zdjęcie. Quote
wegielkowa Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='malagos'] Wąglikowa, a dlaczego pytasz o kaftaniki z dłuuuugim rękawkiem, hę? Jakoś czuję się zagrożona..... :bigcry::???: .[/QUOTE] Bo wydaje mi się, że być może będą potrzebne. Wiesz, ja na razie sie jeszcze trzymam, ale Erosława niekoniecznie. 15km od Kielc jest Morawica. To miejsce wypoczynku dokładnie takie samo jak Wasze Tworki:p, a tam przyjmują kuracjuszy w specjalnych kreacjach:lol:-obowiązują długie rękawy:razz:, takie do kostek. Quote
Roszpunka Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='wegielkowa']Bo wydaje mi się, że być może będą potrzebne. Wiesz, ja na razie sie jeszcze trzymam, ale Erosława niekoniecznie. 15km od Kielc jest Morawica. To miejsce wypoczynku dokładnie takie samo jak Wasze Tworki:p, a tam przyjmują kuracjuszy w specjalnych kreacjach:lol:-obowiązują długie rękawy:razz:, takie do kostek.[/QUOTE] Wąglikowa... W Morawicy pod szpitalem mieszka całe stado bezdomniaków... Wątpliwości mam, co do skuteczności kuracji :roll: A takie kreacje z rękawkami mogą utrudniać dokarmianie i wyłapywanie, wywołując nerwowość i depresję kuracjuszek :p Quote
wegielkowa Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='Roszpunka']Wąglikowa... W Morawicy pod szpitalem mieszka całe stado bezdomniaków... W[B]ą[/B]tpliwości mam, co do skuteczności kuracji :roll: A takie kreacje z[B] rękawkami mogą utrudniać dokarmianie[/B] i wyłapywanie, wywołując nerwowość i depresję kuracjuszek :p[/QUOTE] Ależ Roszpun, co Ty mówisz? Jak Bucąca będzie zamknięta na I piętrze to przez długie rękawy będzie mogła spokojnie robić zrzuty gęstych posiłków ( nie mam pomyśłu na wodę i zupy). Quote
Roszpunka Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='wegielkowa']Ależ Roszpun, co Ty mówisz? Jak Bucąca będzie zamknięta na I piętrze to przez długie rękawy będzie mogła spokojnie robić zrzuty gęstych posiłków ( nie mam pomyśłu na wodę i zupy).[/QUOTE] To pomyśl, zanim Lamentującą Szefową do kurortu wyślesz :p Quote
malagos Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Aleście się uwzięły, kobiety, na moją przyjaciółkę erkę, no, no! muszę w lecie zrobić nalot w Wasze strony i ocenić to Kieleckie trzeźwym okiem :) A Nocka jest coraz fajniejsza i kochana- dziś została w domu sama (w tamtym tygodniu Agnieszka była chora i nie chodziła do szkoły...) - wiec może lepiej nie zapeszyć, co? Quote
Akrum Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 będzie dobrze ;) no może zastaniesz jakiś fotel nadgryziony, albo dywan poszarpany, kwiaty poprzewracane :evil_lol: Quote
emilia2280 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='wegielkowa'][B]Nocnik[/B] po sterylizacji, jakby nigdy nic (noc):lol:. Jak dobrze, że zdążyliśmy przed mrozami:roll:. Wyobrażacie sobie tę bidę z tysiącem kleszczy poniewierającą się po ulicy? Dobrze, dobrze, że Noczulinda u Szanownych Państwa Malagoszów, bo kolejne maleństwo (jeszcze mniejsza od Nocnika) pląta się po śniegu, na razie dokarmiana...[/QUOTE] ojj, a dziecko ma wátek? a Nocka NOCNIKIEM zostala :) [quote name='wegielkowa']czyli z gołą de:) Dopasowuje się do zwyczajów reszty Rodziny M.[/QUOTE] haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Malagos i Biggos, co Wy na too? Quote
Roszpunka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='malagos']Aleście się uwzięły, kobiety, na moją przyjaciółkę erkę, no, no! [B]muszę w lecie zrobić nalot w Wasze strony i ocenić to Kieleckie trzeźwym okiem :) [/B] [/QUOTE] Zapraszamy serdecznie, jednak nie miej złudzeń - ocenić na trzeźwo to raczej niczego nie zdołasz :cool3: Quote
malagos Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 O tej trzeźwości to tak się tylko przekomarzam :) [B] Emilia,[/B] Nocka została Nocnikiem, my jakoś kulinarnie biggosowo - koniecznym staje się spotkanie i konfrontacja, Węgielkowa, szykuj się kobieto!! :diabloti: Zrobimy nalot z Tomcugowa na wasze kieleckie dobra i zobaczymy ile prawdy w tej pogodzie , gdzie p... no, pada i wieje :grins: :grins: Dzis dowiedziałam sie od komendanta policji, ze w sąsiedniej gminie facet ma ponad 50 psów! Jeździ na rowerze i zbiera żarcie dla nich, sam biedny i brudny..... Co z taką wiedzą zrobic?.............. Quote
tomcug Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='malagos']O tej trzeźwości to tak się tylko przekomarzam :) [B] Emilia,[/B] Nocka została Nocnikiem, my jakoś kulinarnie biggosowo - koniecznym staje się spotkanie i konfrontacja, Węgielkowa, szykuj się kobieto!! :diabloti: Zrobimy nalot z Tomcugowa na wasze kieleckie dobra i zobaczymy ile prawdy w tej pogodzie , [B]gdzie p... no[/B], pada i wieje :grins: :grins: Dzis dowiedziałam sie od komendanta policji, ze w sąsiedniej gminie facet ma ponad 50 psów! Jeździ na rowerze i zbiera żarcie dla nich, sam biedny i brudny..... Co z taką wiedzą zrobic?..............[/QUOTE] O co to może chodzić z tym świętokrzyskim?:confused::hmmmm: No nie wiem...........:diabloti::evil_lol: Biedny facet, ja też nie wiem, co zrobić... Quote
Abrakadabra Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Malagos :) wesoło tu u Was! A ten facet w jakim jest wieku? Skąd ma te psy? Znasz jakieś szczegóły? Quote
wegielkowa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='malagos']O tej trzeźwości to tak się tylko przekomarzam :) [B] Emilia,[/B] Nocka została Nocnikiem, my jakoś kulinarnie biggosowo - koniecznym staje się spotkanie i konfrontacja, Węgielkowa, szykuj się kobieto!! :diabloti: Zrobimy nalot z Tomcugowa na wasze kieleckie dobra i zobaczymy ile prawdy w tej pogodzie , [B]gdzie p... no,[/B] pada i wieje :grins: :grins: Dzis dowiedziałam sie od komendanta policji, ze w sąsiedniej gminie facet ma ponad 50 psów! Jeździ na rowerze i zbiera żarcie dla nich, sam biedny i brudny..... Co z taką wiedzą zrobic?..............[/QUOTE] Nie rozumiem tego słowa malagosie. Uzupełnij literkami wyraz. Pan brudny od piesków, czyli V.V. II zapewne większość otrzymał od dobrych sąsiadów. Komendant zapewne powiadomi Urząd Gminy. Quote
tomcug Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='wegielkowa'][B]Nie rozumiem tego słowa malagosie. Uzupełnij literkami wyraz.[/B] Pan brudny od piesków, czyli V.V. II zapewne większość otrzymał od dobrych sąsiadów. Komendant zapewne powiadomi Urząd Gminy.[/QUOTE] Cenzura nie przepuściłaby chyba.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Roszpunka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [QUOTE]Zrobimy nalot z Tomcugowa na wasze kieleckie dobra i zobaczymy ile prawdy w tej pogodzie , [B]gdzie p... no,[/B] pada i wieje :grins: :grins:[/QUOTE] Ale o co ta heca... jaka cenzura... W świętokrzyskim [B]podobno[/B] pada i wieje. Zresztą informacje z drugiej, albo i trzeciej ręki - wiatr jest, ale opady dopiero zapowiadają :roll: Quote
wegielkowa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='tomcug']Cenzura nie przepuściłaby chyba.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] to chociaż jedną literę bo wszyscy wiedzą że piź...zi jak w kieleckiem, ale tego Twojego powiedzonka nie znam, a chciałabym wiedzieć, co mazowieckie sądzi o kieleckim:roll: Quote
Recommended Posts