Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kaaasia']A ja jestem ciekawa jak często wyciągacie z tamtąd Cezara :evil_lol:

jest odgrodzone od czesci podworka po ktrej biega:diabloti: ale jak jest czasem tam puszczony albo z nami jest to zdarza mu sie.
dzis np wskoczyl poplywac tylko glowe bylo mu widac:mad:

:evil_lol:Tego to i ja jestem ciekawa :evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: czasem sie zdarzy.

mamy młodziencze zapalenie stawow, tzn Cezar ma, dostal zastrzyki, tabletki i ma siedziec w kojcu, ruch ma miec ograniczony do minimum, schudl 0,5 kg od poczatku maja.

Posted

[quote name='Kaaasia']Biedny Cezarek. Oli też to miał ale jemu szybko przeszło. Dużo zdrówka dla młodzieńca :lol:

ja też mam nadzieje, tak strasznie kuleje:-( aż mi serce peka, boli go ta lapka, bo ma zapalenie kosci lokciowej, nie wiem czy czegos nie poplatalam bo taka bylam zdenerwowana, ale dostal leki i mam nadzieje ze to minie. boje sie o niego.

agaga21
kurcze, mam nadzieję, że 'maluszek' wyrośnie z tych stawowych problemów.

ja tez mam nadzieje, ale tak moze byc nawet do roku:shake:
ja patrze jak chodzi to az mnie boli, a on mimo to chce biegac i skakac a teraz musi miec ograniczony ruch, biedak moj.

Posted

Ale urósł!!!

Sator też jako podlotek kulał. O ile dobrze pamiętam było to zdiagnozowane jako zapalenie okostnej. Niby nie jest to coś wybitnie groźnego, ale serce boli jak się widzi, że pies cierpi. Trzymajcie się!

Posted

sator_k_ napisał(a):
Ale urósł!!!

Sator też jako podlotek kulał. O ile dobrze pamiętam było to zdiagnozowane jako zapalenie okostnej. Niby nie jest to coś wybitnie groźnego, ale serce boli jak się widzi, że pies cierpi. Trzymajcie się!

no dokładnie...:-(
ale po tych lekach powinno pomóc, przynajmniej mam taką nadzieję.
dzięki za słowa otuchy:loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']Biedny Cezarek :(
Zdrówka życzymy :)

biedak:-(

• 18
    kalyna
    biedak :-(

a jakie tabletki Wam zapisał wet?
    mówił coś o dodatkowych tabletkach na stawy aby podawać codziennie?

climex chyba, nie pamietam jutro dokladnie sprawdze.
a na stawy jemy teraz od ok msc canifos i od 2 msc arthoflex i brita premium.

Posted

[quote name='bira']O matko, ale się narobiło, nie zazdroszczę. Oby szybko doszedł do siebie. Trzymam kciuki za zdrówko :-)

ano narobiło się:shake: teraz już z łapką lepiej, byle to paskudztwo nie wracało:oops: ech... to chyba mój 1 i ostatni onek, te psy sa obciazone zbyt duza iloscia chorob jesli chodzi o te stawy itp.

Izabela124.
Dużo zdrówka małemu życzę!

witaj:loveu:
dziękujemy!!!:loveu:

Posted

justysiek napisał(a):
ano narobiło się:shake: teraz już z łapką lepiej, byle to paskudztwo nie wracało:oops: ech... to chyba mój 1 i ostatni onek, te psy sa obciazone zbyt duza iloscia chorob jesli chodzi o te stawy itp.

ale tymi chorobami sa obarczone prawie wszystkie duże rasy...
mój kuzyn miał kaukaza i w czasie wzrostu nie raz było tak, ze rano nie wstawał z posłania.. zastrzyki itp.. więc to nie tylko ONki.. no ale o tych chorobach mówi/pisze się często...

Posted

kalyna napisał(a):
ale tymi chorobami sa obarczone prawie wszystkie duże rasy...
mój kuzyn miał kaukaza i w czasie wzrostu nie raz było tak, ze rano nie wstawał z posłania.. zastrzyki itp.. więc to nie tylko ONki.. no ale o tych chorobach mówi/pisze się często...

moi rodzice mieli kaukaza teraz tez maja i zero problemow, a u onkow to czesto sie spotyka.
wiesz kupuje sie psa z hodowli i mysli sie ze bedzie ok a tu potem takie rzeczy wychodza...
ja ciagle mam nadzieje ze nas ta dysplazja ominie.

Posted

justysiek napisał(a):
moi rodzice mieli kaukaza teraz tez maja i zero problemow, a u onkow to czesto sie spotyka.
wiesz kupuje sie psa z hodowli i mysli sie ze bedzie ok a tu potem takie rzeczy wychodza...
ja ciagle mam nadzieje ze nas ta dysplazja ominie.

jeśli Cię to pocieszy to moich rodziców Gandi to 8 ONek. i nigdy nie słyszeli o problemach z łapami w czasie wzrostu. Tylko jeden przypadek niedowładu łap. A stawy nawalały w wieku 14-15 lat i to nie dysplazja., Więc nie ma co się zadręczać....

poza tym to każdy przypadek jest indywidualny i niczego przewidzieć nie można...

ja teraz G. chciałam kupić tabletki na wspomaganie rozwoju stawów, no ale cena powala.. dlatego nałogowo gotuję kurze łapki ;)

Posted

kalyna napisał(a):
jeśli Cię to pocieszy to moich rodziców Gandi to 8 ONek. i nigdy nie słyszeli o problemach z łapami w czasie wzrostu. Tylko jeden przypadek niedowładu łap. A stawy nawalały w wieku 14-15 lat i to nie dysplazja., Więc nie ma co się zadręczać....

poza tym to każdy przypadek jest indywidualny i niczego przewidzieć nie można...

ja teraz G. chciałam kupić tabletki na wspomaganie rozwoju stawów, no ale cena powala.. dlatego nałogowo gotuję kurze łapki ;)

my jemy na stawy preparaty, moj Cezar nie lubi łapek ani świńskich nóżek:shake:
powiem Ci, że rozmawiałam z dziewczyną z forum owczarka i straszna jest ta dysplazja, dla wlaściciela finansowo a jaki ból dla psa...:-(
wiem, ze kazdy przypadek jest inny, ale skoro teraz czesciej zdarza sie ta dysplazja lokciowa to powinno byc to obowiazkowe przeswietlenie u owczarkow.

Posted

też jestem za tym aby były obowiązkowe i prześwietlenia i badania,za nim psy zostaną dopuszczone do rozrodu
Oscar też miał problemy,2 razy miał zapalenie stawów,od znajomej co miała Rottka dostałam HMB, jakiś czas podawałam Oscarkowi,a potem dostawał i teraz także Arthroflex

zdrówka Cezarkowi:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='unikatowydiament']też jestem za tym aby były obowiązkowe i prześwietlenia i badania,za nim psy zostaną dopuszczone do rozrodu
Oscar też miał problemy,2 razy miał zapalenie stawów,od znajomej co miała Rottka dostałam HMB, jakiś czas podawałam Oscarkowi,a potem dostawał i teraz także Arthroflex

zdrówka Cezarkowi:)

dziękujemy, ostatnio mało nas tu bo miałam i w sumie mam troche perypetii z moja mgr:angryy:
łapka Cezara lepiej, mam kilka fotek.

mój szyszkowy potwór:evil_lol::loveu: