agaga21 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 spróbuj jeść po odrobinie ale np co godzinę. coś lekkostrawnego. Quote
justysiek Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 jem mało a często, i staram się nie zjadać nic ciężkiego, dopiero dziś jest taki ciężki dzień, wcześniej zdarzało mi się raz dziennie, dziś cały dzień. Quote
bira Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Ja na takie mdlosci dostalam od gina czopki TORECAN. Pomagaly. Rano zanim wstaniesz z lozka zrob kilka kesow czegos lekkiego. Ja sobie biala bulke wieczorem kolo lozka kladlam. I nie wstawaj gwaltownie. Trzymam kciuki za Ciebie :-) Quote
łamAga Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Moja siostra przy mdłościach jadła migdały , później juz z przyzwyczajenia miala zawsze przy sobie paczke migdałów i od rana po pare sztuk jadła , o dziwo bardzo jej pomagały ;) Quote
*Magda* Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Justyś, a kiedy znowu do lekarza idziesz? Mi lekarka zalecała mieć przy łóżku krakersy, biszkopty itp. do schrupania przed wstaniem z łóżka ;) Ale ja tak nie cierpiałam w ciąży, więc nie sprawdzałam czy to działa :) Quote
justysiek Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 15 listopada idę na usg. to normalne, że boli mnie brzuch jak leżę na boku czy brzuchu? przecież to jest tak wcześnie, że nawet ciąży nie widać... boję się:( Quote
bira Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 To w ogole nie jest normalne... Mnie brzuch bolal od zylakow, ale tylko wtedy kuedy stalam. Siedzenie i lezenie przynosilo ulge. Quote
justysiek Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 ja musze podkladac sobie poduszke pod biodro, zeby brzuch nie dotykal łóżka to wtedy mniej boli... Quote
N&N Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Justynko, cały czas Wam kibicuję i podczytuję. Z bóli brzucha pamiętam jakieś. Podobno to rozciągające się więzadła czy coś takiego... Jak nie boli obłędnie, to mam się nie martwić. Ale to było kiedyś. A Ty jak się czujesz? Nie kusi Cię wcześniejsze USG i "podglądnięcie" co słychać u maluszka? :-) Quote
justysiek Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 N&N napisał(a):Justynko, cały czas Wam kibicuję i podczytuję. Z bóli brzucha pamiętam jakieś. Podobno to rozciągające się więzadła czy coś takiego... Jak nie boli obłędnie, to mam się nie martwić. Ale to było kiedyś. A Ty jak się czujesz? Nie kusi Cię wcześniejsze USG i "podglądnięcie" co słychać u maluszka? :-) ale za wcześnie na bóle spowodowane rozciąganiem się macicy czy więzadła, bole są czasem nie do wytrzymania. no chyba pójdę na usg w nast. tyg. Quote
N&N Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 No ale mnie właśnie do 3 m-ca bolało. Właściwie pobolewało. To, że brzuszka nie widać, nie znaczy, że nie rośnie. ;-) Twarda jesteś. Ja do tej pory pewnie już dawno byłabym po usg. Kolejnym. Uwielbiam podglądać maluszka. Wiedzieć, że rośnie i wszystko u niego w porządku. Quote
justysiek Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 byłam u lekarza, ale nie zrobił mi usg bo powiedział, że i tak nic więcej mi nie powie, bo ciąża jest za wczesna a usg szkodzi. Quote
N&N Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Jeden mówi, że usg szkodzi, inny, że nie :roll: Co lekarz to opinia. Właśnie to mnie najbardziej dobija. Teraz, jak mam dzieci "po drugiej stronie brzuszka" ;-), to z byle chorobą mam dwie/trzy diagnozy (jak pójdę do kilku lekarzy). I co? Mam sobie wybrać tą, która mi pasuje? :shake: Jak mam zweryfikować, która jest trafna? Niestety, nie jestem lekarzem. Trzymaj się Justyś. Każdy tydzień to coraz większe szanse dla twojego maleństwa, że za ok. 7 m-cy będziesz je tulić w ramionach. :loveu: Quote
*Magda* Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Hej Justyś :) Przesyłam gorące myśli :buzi: Ja przed ciążą też lubiałam spać na brzuchu :loveu: W 5 tyg. zrobiłam test i skończyło się spanie na brzuchu :( Móoje ciało samo tak postanowiło :evil_lol: Jak próbowałam się położyć na brzuchu, to było mi strasznie nie wygodnie :D Teraz jestem 4 miesiące po porodzie, rana po cc się zagoiła, a ja nadal nie potrafię spać na brzuchu :( Quote
*Magda* Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Dobry wieczór :) [quote name='dOgLoV']jak samopoczucie ??[/QUOTE] Właśnie Justyś, jak się czujesz? Quote
justysiek Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 źle, wymiotowałam dziś do 16:shake: poza tym brzuch boli i strasznie bolą mnie od dziś jajniki, ale okropnie, jakby mi ktoś wykręcał:roll: cześć dziewczyny. Quote
agaciaaa Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Nie no, tak nie może być, musisz pójść do jakiegoś porządnego lekarza, przecież Ty się wykończysz! Nie wyobrażam sobie, że w dzisiejszych czasach można tyle czasu cierpieć i nie dostać żadnej pomocy... Quote
N&N Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 :) Cześć. :) Z drugiej strony, to dobrze, że źle się czujesz ;-) (chodzi mi o wymioty). Objawy ciąży nie zawsze są przyjemne, ale za to świadczą o ciąży. Że dzidzia sobie rośnie i ma się dobrze (przynajmniej ja tak to sobie tłumaczyłam :-D ). 3maj się dzielnie. Jeszcze z miesiąc, a potem to już będzie tylko lepiej. :-) Quote
Recommended Posts