Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja na takie mdlosci dostalam od gina czopki TORECAN. Pomagaly. Rano zanim wstaniesz z lozka zrob kilka kesow czegos lekkiego. Ja sobie biala bulke wieczorem kolo lozka kladlam. I nie wstawaj gwaltownie. Trzymam kciuki za Ciebie :-)

Posted

Moja siostra przy mdłościach jadła migdały , później juz z przyzwyczajenia miala zawsze przy sobie paczke migdałów i od rana po pare sztuk jadła , o dziwo bardzo jej pomagały ;)

Posted

Justyś, a kiedy znowu do lekarza idziesz?

Mi lekarka zalecała mieć przy łóżku krakersy, biszkopty itp. do schrupania przed wstaniem z łóżka ;) Ale ja tak nie cierpiałam w ciąży, więc nie sprawdzałam czy to działa :)

Posted

Justynko, cały czas Wam kibicuję i podczytuję.
Z bóli brzucha pamiętam jakieś. Podobno to rozciągające się więzadła czy coś takiego... Jak nie boli obłędnie, to mam się nie martwić. Ale to było kiedyś.

A Ty jak się czujesz? Nie kusi Cię wcześniejsze USG i "podglądnięcie" co słychać u maluszka? :-)

Posted

N&N napisał(a):
Justynko, cały czas Wam kibicuję i podczytuję.
Z bóli brzucha pamiętam jakieś. Podobno to rozciągające się więzadła czy coś takiego... Jak nie boli obłędnie, to mam się nie martwić. Ale to było kiedyś.

A Ty jak się czujesz? Nie kusi Cię wcześniejsze USG i "podglądnięcie" co słychać u maluszka? :-)

ale za wcześnie na bóle spowodowane rozciąganiem się macicy czy więzadła, bole są czasem nie do wytrzymania.

no chyba pójdę na usg w nast. tyg.

Posted

No ale mnie właśnie do 3 m-ca bolało. Właściwie pobolewało. To, że brzuszka nie widać, nie znaczy, że nie rośnie. ;-)
Twarda jesteś. Ja do tej pory pewnie już dawno byłabym po usg. Kolejnym. Uwielbiam podglądać maluszka. Wiedzieć, że rośnie i wszystko u niego w porządku.

Posted

Jeden mówi, że usg szkodzi, inny, że nie :roll: Co lekarz to opinia.

Właśnie to mnie najbardziej dobija.

Teraz, jak mam dzieci "po drugiej stronie brzuszka" ;-), to z byle chorobą mam dwie/trzy diagnozy (jak pójdę do kilku lekarzy). I co? Mam sobie wybrać tą, która mi pasuje? :shake: Jak mam zweryfikować, która jest trafna? Niestety, nie jestem lekarzem.
Trzymaj się Justyś. Każdy tydzień to coraz większe szanse dla twojego maleństwa, że za ok. 7 m-cy będziesz je tulić w ramionach. :loveu:

Posted

Hej Justyś :)

Przesyłam gorące myśli :buzi:

Ja przed ciążą też lubiałam spać na brzuchu :loveu: W 5 tyg. zrobiłam test i skończyło się spanie na brzuchu :( Móoje ciało samo tak postanowiło :evil_lol: Jak próbowałam się położyć na brzuchu, to było mi strasznie nie wygodnie :D Teraz jestem 4 miesiące po porodzie, rana po cc się zagoiła, a ja nadal nie potrafię spać na brzuchu :(

Posted

Nie no, tak nie może być, musisz pójść do jakiegoś porządnego lekarza, przecież Ty się wykończysz! Nie wyobrażam sobie, że w dzisiejszych czasach można tyle czasu cierpieć i nie dostać żadnej pomocy...

Posted

:) Cześć. :)

Z drugiej strony, to dobrze, że źle się czujesz ;-) (chodzi mi o wymioty). Objawy ciąży nie zawsze są przyjemne, ale za to świadczą o ciąży. Że dzidzia sobie rośnie i ma się dobrze (przynajmniej ja tak to sobie tłumaczyłam :-D ). 3maj się dzielnie.
Jeszcze z miesiąc, a potem to już będzie tylko lepiej. :-)