Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maciek777']Akrum - wiedziałem, że fachowo to opiszesz:-).

hehehe dzięki ;)

nowy domek jest bardzo zwierzolubny, widać to od razu na pierwszy rzut oka :)

Posted

Montana napisał(a):
Mam nadzieję,że po nadchodzących staraniach kilka psiaków do Czapiego dołączy.Zwłaszcza tych z komunalki.

Maciek777 napisał(a):
A ja niechciałbym żeby tak się stało! Bo zanim one przyjadą to Czapi ma być już w domu:p

To wpisy sprzed miesiąca:-) One przyjadą w ten weekend:-)

Posted

Nie będziecie bezrobotni:),dojdą Wam psiaki,w niedzielę.Nad jednym trzeba będzie popracować bo to dominator ale zasługuje na miłość i uwagę.Mam nadzieję,ze nim się zajmie Maciek.

Posted

Ciekawe, jak Czaputkowi minęła pierwsza nocka, miejmy nadzieję, że nie nabrudził w domku, że nic nie napsocił...

Montana, pieski jeszcze nie mają swoich wątków, wątku jednego wspólnego??

Posted

Akrum napisał(a):
kurde, jasnowidz :evil_lol:

to jeszcze wejdź proszę na wątek Samby i Diany i też przepowiedz coś :p

Samba i Diana będą w hotelu tak długo aż go nie opuszczą:-)

Montana napisał(a):
Nie będziecie bezrobotni:),dojdą Wam psiaki,w niedzielę.Nad jednym trzeba będzie popracować bo to dominator ale zasługuje na miłość i uwagę.Mam nadzieję,ze nim się zajmie Maciek.

Z przyjemnością zajmę się Corsem:-) Czekałem na psa z problemami żeby mieć satysfakcję z (ewentualnych) postępów!

Akrum napisał(a):
mam, dostałam sms od Ady :)

Czapi OK :) z Daizi już coraz lepiej :)

:multi::multi::multi:

I o to chodziło! Super Czapusiu!!!:-)

Montana napisał(a):
Myślcie nad imionami dla przyszłej czwórki,jeden samiec i trzy sunie.

Samiec to już imię ma z tego co mówiłaś - Corso. A te 3 sunie to jeśli już nie dojadą z wymyślonymi imionami to napewno nie będzie z tym problemu. Myślałem, że one już mają jakieś imiona...

Akrum napisał(a):
Ciekawe, jak Czaputkowi minęła pierwsza nocka, miejmy nadzieję, że nie nabrudził w domku, że nic nie napsocił...

Tak czy tak to jestem z niego dumny, że tak szybko potrafi ludzi przekonywać do siebie:-)

Posted

Montana napisał(a):
Corso Corsem ale nie reaguje,na osiedlu był Misiem,Hazardem,każdy wołał jak chciał.A sunie nazwane po chłopsku,także coś tam wymyślicie:)

W hotelu już jest zapowiedziany jako Corso i mam nadzieję, że tak zostanie bo to fajne imię i pasuje do jego wyglądu. Sam nie wiem dlaczego:-)

Posted

Wczoraj dogo nie działało, więc nie miałam się jak info podzielić.
Zadzwoniła do mnie wczoraj Ada :)
Czapi przespał ładnie swoją pierwszą noc w domku, nie nabrudził i wpakował się w kocie posłanko i tam spal :p
Jak wyszliśmy z Maćkiem to nie piszczał, merdał ogonkiem i chodził cały czas za Adą, sam na dwór wyjść nie chciał, więc Ada musiała z nim iść na siu na podwórko :)
Rano powitał Adę merdaniem ogonka. skakaniem na nogi :)

Z Daizi wczoraj szaleli po podwórku, ganiali się :)
Czasami jednak jeszcze Czapi na nią warknie... ale przyzwyczai się do jej gabarytów :p

Dużo je :)
I chodzi za Adą wszędzie :) Chyba sobie ją wybrał za przewodnika :loveu:

To na tyle.
Wieści super, co nie ?? :multi::multi::multi:

Posted

Akrum napisał(a):
Wieści super, co nie ?? :multi::multi::multi:

Oczywiście, że super :)
Myślę, że psiaki się dogadają i wszystko będzie dobrze.

Brakuje mi tego słodziaka w hotelu.

Posted

Penny napisał(a):
Oczywiście, że super :)
Myślę, że psiaki się dogadają i wszystko będzie dobrze.

Tylko tego bałem się najbardziej, ale widzę, że niepotrzebnie:-)
Jestem z Czapusia taki dumny:p

Posted

[quote name='Penny']

Świetne zdjęcie!:-)

[quote name='Pyrdka']Czapul to mądry chłopak i tyle. Feee,że zwątpiliście w jego inteligencję. Gdzie będzie miał lepiej?

Jak mogłem???:-)
Myślę, że zwrotu nie będzie to już zmieniłem tytuł wątku i mój podpis:-) Pora żebym wybrał innego psa...

Posted

Zapomniałam znów napisać, że w poniedziałek miała telefon od Ady :)

Była w poniedziałek z Czapim u weta naszego na przeglądzie ogólnym i na szczepieniu na wirusówki.
Czapi nie chciał wsiąść do auta jadąc z domu do weta i się Ada musiała nieźle nagimnastykować. Pewnie się Czaputek bał, że chce go gdzieś wywieźć może.

Ogólnie mają dużo radości z Czapim :)
Dogaduje się już dobrze z niufką :)
Biega cały dzień po podwórku. Już była cieplejsza noc, to Czaputek spał wtulony w Daizi w ich wspólnym duuuużym apartamencie.

I mam takie pytanko - czy Czapi umie chodzić po płotach?bo przeskoczyć raczej nie przeskoczy, bo płot wysoki, dziury w ogrodzeniu nigdzie nie ma, bo Ada z TZ przeszli i wszystko dokładnie sprawdzili, a jednak raz Czapi nie wiadomo jak znalazł się po drugiej stronie ogrodzenia - na szczęście do jest polna droga, kawałek od głównej, no ale strachu się najedli.
Gdy zobaczyli, że Czapiego nie ma na podwórku, pobiegli go szukać, a Czapi sobie grzecznie siedział pod furtką i czekał.
Jednak strachu się najedli.
To był tylko taki jednorazowy wyskok Czapiego i miejmy nadzieję, że już się nigdy nie powtórzy.

Ogólnie jest bardzo radosny i jeden dzień tak się mocno cieszył na dzieci, że aż zrzucił z rowerka synka Ady :lol:
mały wariatuńcio z Czapiego.

Widać teraz jak bardzo brakowało mu jego własnego domku i ludzi.

Ada mówiła też, że w książeczce Czapiego było włożone zaświadczenie dot. szczepienia p-ko wściekliźnie jakiejś 4 letniej Psotki???? wiecie coś na ten temat?

Posted

Akrum napisał(a):
I mam takie pytanko - czy Czapi umie chodzić po płotach?

Ja już nie pamiętam jaki wysoki był tam płot, ale wiem, że Czapuś potrafił się wieszać przez chwilę na kracie, na wysokości ok 1,3 m. Nie zauważyłem żeby potrafił się wspinać. Trochę łapki ma za krótkie na to:-)
Jednak nie macie pojęcia jak ja się cieszę, że rodzina szczęśliwa dzięki Czapusiowi i na odwrót:-)
Akrum - wielkie dzięki za wieści!!!