Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Havanka']Coś ostatnio nie mam "nosa"; myślałam, że Olinka nie zagrzeje miejsca w hoteliku i szybko znajdzie dom. Tymczasem nikt nawet nie zadzwonił...
Tekst wydawał mi się dobry, zdjęcia też a i sama Olinka to prawdziwe cudeńko, więc co jest nie tak????
Tekst jest bardzo dobry, zdjęcia tez - czasami tak jest, ze na ten jedyny dom trzeba czekac...
Mam nadzieję, ze Olinka po tym pierwszym niezbyt udanym etapie swojego życia - teraz będzie miała więcej szczęścia.
Zrobiłam Tablicę na Lublin - zmieniłam troszkę tekst, zeby nam nie wyrzucono jednego ogłoszenia jako powtarzającego się (a tak juz miałam przy zamojskim Baju)
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale podciągnęłam Olinke pod rasę:cool3:
Może ktos prędzej ja zauwazy:cool3:
Parę lat temu mieliśmy podobną suczkę - czekała na dom dosyc długo.
I nagle po zmianie ogłoszeń na "w typie welsch corgi) znalazł sie wspaniały dom w Białymstoku:cool3:
http://tablica.pl/oferta/mala-olinka-w-typie-welsh-corgie-IDH2Ih.html

Jakby ktos mógł jeszcze ze swojego adresu mailowego zmienic odrobine tytuł, treść i zrobić Tablicę jeszcze na inne województwo...

Edited by Tola
Posted

[quote name='Tola']Tekst jest bardzo dobry, zdjęcia tez - czasami tak jest, ze na ten jedyny dom trzeba czekac...
Mam nadzieję, ze Olinka po tym pierwszym niezbyt udanym etapie swojego życia - teraz będzie miała więcej szczęścia.
Zrobiłam Tablicę na Lublin - zmieniłam troszkę tekst, zeby nam nie wyrzucono jednego ogłoszenia jako powtarzającego się (a tak juz miałam przy zamojskim Baju)
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale podciągnęłam Olinke pod rasę:cool3:
Może ktos prędzej ja zauwazy:cool3:
Parę lat temu mieliśmy podobną suczkę - czekała na dom dosyc długo.
I nagle po zmianie ogłoszeń na "w typie welsch corgi) znalazł sie wspaniały dom w Białymstoku:cool3:
http://tablica.pl/oferta/mala-olinka-w-typie-welsh-corgie-IDH2Ih.html

Jakby ktos mógł jeszcze ze swojego adresu mailowego zmienic odrobine tytuł, treść i zrobić Tablicę na inne województwo...
To ja może edytuję swoje ogłoszenia i dodam w tytułach typ rasy?

Posted

Havanka napisał(a):
To ja może edytuję swoje ogłoszenia i dodam w tytułach typ rasy?

Mozna tak zrobic, jak myslicie - poprawic czy niech bądą różne ogłoszenia?
Wejść Olinka ma bardzo duzo, ale nikt nie dzwoni; o malutką Sisi jak na razie miałam tylko 3 telefony, a wydawałoby sie, że będzie rozchwytywana...
Widac psy jak ludzie - muszą tez miec i odrobinę szczęscia w życiu.

Posted

Havanka - moze zostaw tak jak jest - bo nam wreszcie pousuwają ogłoszenia, jak zorientują się, ze to ten sam pies:cool3:
Kto ma pokochac Olinkę to i tak ją pokocha - mam nadzieje, ze to tylko kwestia czasu...
Ma Tablicę na Warszawę, na Lublin, moz ektos jeszcze zrobi na kolejne.

Posted

Tola napisał(a):
Havanka - moze zostaw tak jak jest - bo nam wreszcie pousuwają ogłoszenia, jak zorientują się, ze to ten sam pies:cool3:
Kto ma pokochac Olinkę to i tak ją pokocha - mam nadzieje, ze to tylko kwestia czasu...
Ma Tablicę na Warszawę, na Lublin, moz ektos jeszcze zrobi na kolejne.

Ok, to w takim razie przez jakiś czas będą te. Może podmiana nie będzie konieczna...

Posted

Ależ oczywiście, że to mix corgi :) Jak większość niskopodłogowych, uszastych psiaków na dogo :D
Każdy sposób dobry, żeby znaleźć kochający domek.
Ja mocno wierzę w miłość od pierwszego spojrzenia - odpowiedni domek musi trafić na Olinkę i wtedy już wszystko szybko pójdzie :)
Nie potrzeba wielu telefonów :), ważne, żeby zadzwonił ten jeden - najważniejszy i jedyny.

Posted

U Olinki wszystko dobrze. Niewiele sobie robi z obecnych mrozów, szaleje na śniegu i jest radosna. Mieszka w boksie wewnętrznym, teraz piecyk chodzi non stop, więc jest jej ciepło.
Zastanawiam się czy doszczepiać ją na wirusówki?

Posted

Murka napisał(a):
U Olinki wszystko dobrze. Niewiele sobie robi z obecnych mrozów, szaleje na śniegu i jest radosna. Mieszka w boksie wewnętrznym, teraz piecyk chodzi non stop, więc jest jej ciepło.
Zastanawiam się czy doszczepiać ją na wirusówki?

Myslę, ze tak - jesli miała tylko wściekliznę ze schronu.

Posted

Olinka mrozy spędza w domu u boku Rokiego. W jej boksie wewnętrznym mieszka teraz sunia z boksu zewnętrznego.
W domu mamy 14 psów i wciąż sprawdzam pogodę, kiedy te mrozy minął, bo wesoło jest ;)

Posted

Tola napisał(a):
Widziałam tez zdjęcia na wątku hotelikwowym - wesoło macie;)
A czy ktos pyta o Olinkę?

Chętnie zajrzałabym na ten wątek. Czy mogłabyś Tolu wrzucić link?

Posted

Nikt nie dzwoni i nie pisze o żadne psiaki :(
Ludzie chyba zajęci marźnięciem... a i pewnie nikt nie myśli w takie mrozy "jak fajnie by było z psiakiem na spacer wyjść".

Posted

Trochę mnie niepokoi ten brak telefonów w sprawie adopcji Olinki...
Myslę, ze to tylko te mrozy i wraz z nadejsciem ciepła przyjdzie nadzieja na super domek...

Posted

Tola napisał(a):
Trochę mnie niepokoi ten brak telefonów w sprawie adopcji Olinki...
Myslę, ze to tylko te mrozy i wraz z nadejsciem ciepła przyjdzie nadzieja na super domek...

O tym samym pomyślałam. Tak tęgie mrozy zniechęcają do wyjścia z domu. Może w marcu, na przedwiośniu będzie lepiej.

Posted

Bo ludzie źle myślą - powinni raczej się nastawić "jak fajnie mieć taki czworonożny grzejniczek w mrozy". Nie ma nic lepszego na rozgrzanie niż wtulenie się w cieplutkie futerko psiaka, a coś mi się zdaje, że Olinka bardzo chętnie weszłaby pod kołderkę i grzała zmarznięte stopy swoich ludzi ;)