Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sunia z pobocza domek potrzebny , sunia nie chodzi sika pod siebie .Był wet zwykły powiedział że się wyliże dał tabletki , ale watpie żeby one jej pomogły .Na chwile obecną nie stac mnie żeby z nią jechać do lepszego weta , bo walczę z moimi kotami....Może ktoś by mógł jej dać domek ..

KWIECIEŃ
P.Bożena Piekarz -50zł dziękuje ;)
P.Bożena Jarosz -50zł dziękuje i również dziękuje za pamięć o nas .

Edited by paulina02
  • Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podnoszę! może poproś moda o przeniesienie na ogólne, tiu mało kto zobaczy! Maupa4 szybko reaguje :)
Czy ona ma czucie w łapach, czy kości całe, czy macha ogonem? to musiał każdy wet zbadać! I co to za tabletki dął, do domu do podawania też, czy tylko na miejscu? Napisz coś więcej, tu liczy sie czas!

Posted (edited)

Sunia dziś wstała na łapki ale zaraz usiadła i tak wyła ;( woli się nie ruszać siku i tez kupe robi tak jak leży ale łapkami ruszyła .Tabletki podaje Carprodyl F 100 podaje jej 1/4 dziennie .Sunia troszke zjadła jest malutka ....

Napisalam do Moderatora prosbe o przeniesienie watku.

Dziekuje Malgos!:Rose:

Edited by paulina02
Posted (edited)

Zapytalam Pauliny, ile Ona ma zwierzakow na dzien dzisiejszy?
I tak w duzym skrocie przekazuje Cioteczka i Wujka wiadomosc, jaka dostalam od Pauliny:

Więc psów mam
w domu
3 i 14 koty. /Oprócz tego jeden w piwnicy/. Na działce mam 5 psów i 4 koty. Mam 4 koty z białaczką. Musze zaszczepić 8 kotów szczepionką na białaczkę. 14 kotom robiłam testy na HIV i na białaczkę .(Szila – pies jest na lekach: płyn i tabletki na stawy plus specjalna karma. Lolek musi mieć karmę Urinary, bo ma problemy z nerkami. /Cos jest z nim nie tak. Dostał sterydy, ale nie je i chudnie. On ma białaczkę. Mały kotek - oczko - pęknięta rogówka. Za 5 dni okaże się, czy musi być usunięte. Na grzybice mam zaszczepionych 8 kotów, w tym 4 juz maja szczepionkę powtórzoną trzy razy reszta, dwa szczepienia przerwała białaczka. Zuza ma białaczkę i problemy z dziąsłami, ale teraz nie mogę nic zrobić.
No i ta psina po wypadku! Nie wiem, jak to będzie. Mam dla niej tabletki Carprodyl F. Nie wiem czy nie będzie musiała mieć prześwietlenia. A Lordowi nie mogę dawać zwykłej karmy, bo wszystko wymiotuje.
Oprócz tego karmie bezdomne koty na miescie".:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Edited by Yv1958
Posted

Sunia nie zagubiła się jestem jutro umówiona z wetem bo ona bardzo skomli nie rusza się , a jak robi kupę to dosłownie wyje ;( , sunia się nie zgubiła była miesiąc na poboczu czekała za panem a potem albo ktoś jej coś zrobił albo samochód , ale raczej samochód bo dowiedziałam się że leżała na jezdni i ktoś ją położył na pobocze i tak była trzy dni w deszczu .Sunia może ma ze trzy lata zęby białe , nie wiem .Waży pewnie z 9 kg ....

Posted

To dobrze, ze będzie prześwietlenie, coś jej jest poważniejszego, skoro tak wyje z bólu.
Czy próbuje gryźć, czy jest łagodna?
Aha, na mikropsy nie nadaje się, tam do max 6 kg.......

Posted

Jestem malagos,może poproszę Isadorę o wydarzenie na FB,ja tam jestem,ale nie umiem robić takich wydarzen.
Paulina skąd jesteś ? Napisz również dane do kontaktu.

Posted

[quote name='paulina02']Wczoraj koś robił wydarzenie na fb , a sunia jak ja przekładam na suche o jak zacznie wyć to próbuje gryźć ...[/QUOTE]
Widocznie coś ją boli...biedne malenstwo.

Posted

Paulina, sunia MUSI mieć zrobione prześwietlenie i to na wczoraj. Na pewno jest połamana i najprawdopodobniej bez operacji się nie obejdzie. Im wcześniej to się odbędzie, tym lepiej. Jeśli wyje to znaczy, że bardzo cierpi. Psy zazwyczaj cierpią w milczeniu.
Zróbmy zrzutkę na leczenie suni. Kto udostępni konto do wpłat ?
Deklaruję 50 zł, czerda też deklaruje pomoc finansową

[quote name='czerda']rozsyłam wątek do znajomych , mogę pomóc finansowo , na pewno trzeba ją jaknajszybciej prześwietlić...

Posted

Zaapelowałam na FB o wpłaty.

Konieczne konto do wpłat.

wątek rozesłany , czekam na wieści i nr konta
Poprosiłam nevadę o banerek dla dziewczynki.

Biduśka, bardzo cierpi skoro wyje :(

Podaj mi na PW swój nr konta to podeślę chociaż te 50 zł.
Proszę zmobilizujmy się i ile kto może wpłacajmy na pomoc dla suni.Cierpienie ma wymalowane na pysiu :placz:

Posted

Dziś ma mieć prześwietlenie, tak?
Jedno co dobre, to ze próbuje stanąć na nogi, nie ma porażenia. Ale musi cierpieć psychicznie, bo siusia pod siebie, a tego psy nie lubią......