mestudio Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 joaaa napisał(a):Jak tylko dziewczyny załatwią transport. A czy my też możemy brać udział w konkursie na transport? TZmestudio Quote
joaaa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Pewnie byłoby najlepiej, bo Was zna, więc mniejszy stres dla niego. Quote
Owieczka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 mestudio napisał(a):A czy my też możemy brać udział w konkursie na transport? TZmestudio joaaa napisał(a):Pewnie byłoby najlepiej, bo Was zna, więc mniejszy stres dla niego. No i to byłoby najlepsze rozwiązanie :D Nie dość że Was zna to jeszcze możecie o nim dużo opowiedzieć i być przy nim w nowym miejscu :) Quote
mestudio Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Owieczka napisał(a):No i to byłoby najlepsze rozwiązanie :D Nie dość że Was zna to jeszcze możecie o nim dużo opowiedzieć i być przy nim w nowym miejscu :) To poproszę na PW dokładne miejsce i jakiś telefon kontaktowy. Możemy wstępnie się umówić na piątek (ale to jeszcze potwierdzimy, bo to zależy od kilku czynników). Trzeba będzie podjechać w sobotę/poniedziałek na zdjęcie szwów - myślę, że nie ma sensu jechać do Warszawy i można to zrobić u lokalnego weta. TZmestudio Quote
mestudio Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 joaaa napisał(a):Pewnie byłoby najlepiej, bo Was zna, więc mniejszy stres dla niego. Stres dla Tasmana to pojęcie obce. W przeciwieństwie dla nas. TZmestudio Quote
mestudio Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Kolejne obserwacje. Tasmanowi przestała się podobać moja córka. Obszczekuje ją i jeży się warcząc na nią. Dziś w nocy kupy nie było, za to w dzień sikał ile się da, nawet jedno z legowisk zasikał - kolejny zresztą raz. Dooopka czysta, chwilowo nie brudzi. Warczy na psiaki, wszystkie mu się nie podobają. To tak w skrócie, ale chyba i tak są jakieś postępy. Quote
kkasiiiar Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Zapraszam na bazarek z biżuterią dla kalekiej suczki http://www.dogomania.pl/threads/222117-Bi%C5%BCuteria-dla-kalekiej-suczki-do-6.02-ZAPRASZAMY-! Quote
mestudio Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 mestudio napisał(a):... Tasmanowi przestała się podobać moja córka. Obszczekuje ją i jeży się warcząc na nią. Chyba muszę się nauczyć od Tasmana szczekać.... TZmestudio Quote
Ziutka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 mestudio napisał(a):Chyba muszę się nauczyć od Tasmana szczekać.... TZmestudio A to by było ciekawe :evil_lol: :eviltong: :evil_lol: Quote
majowa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 myslę, że Tasman mógłby by się zdziwić jakby go ktoś obszczekał :) podobna metode wychowawczą stosuje u swoich surykatek wrednych:diabloti: Quote
joaaa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 mestudio napisał(a):Kolejne obserwacje. Tasmanowi przestała się podobać moja córka. Obszczekuje ją i jeży się warcząc na nią. Dziś w nocy kupy nie było, za to w dzień sikał ile się da, nawet jedno z legowisk zasikał - kolejny zresztą raz. Dooopka czysta, chwilowo nie brudzi. Warczy na psiaki, wszystkie mu się nie podobają. To tak w skrócie, ale chyba i tak są jakieś postępy. Ale przedtem nic nie mówił na psy, dobrze wyczytałam? Quote
Ziutka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 joaaa napisał(a):Ale przedtem nic nie mówił na psy, dobrze wyczytałam? Tak, wszystko było dobrze, spali razem z Jordanem na jednym posłaniu, są tu gdzieś fotki. Quote
joaaa Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Dzięki, Ziutka. :) Piątek może być. Tylko musicie mieć chwilę, żeby pomóc mi wprowadzić go w stado. Quote
Ziutka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 joaaa napisał(a): Piątek może być. Tylko musicie mieć chwilę, żeby pomóc mi wprowadzić go w stado. Trzymam za was kciuki :) mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! ;) Quote
storozak Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Pakuj się Rupercie!! Trzymam kciuki, żeby się Tasman odnalazł w nowej sytuacji... Quote
kkasiiiar Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Jak tylko Rupert dotrze zmienię opis :) Quote
Owieczka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 hahaha to się chłopaczyna zdziwi :P Mam naadzieję że wyjdzie mu ta przeprowadzka na dobre :) Rodzinie mestudio na pewno :D W końcu odetchniecie :) A ja kiedys tam odwiedze Tasmana :P No chyba że już poleci do domu :P Quote
mestudio Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 joaaa napisał(a):Dzięki, Ziutka. :) Piątek może być. Tylko musicie mieć chwilę, żeby pomóc mi wprowadzić go w stado. On się doskonale wprowadzi w stado. Jak będzie miał nadal takie zachowanie to zostanie zjedzony w pięć minut. Zastanawiam się jak ma wyglądać te wprowadzenie? Jak pokażę jak wygląda wzięcie go na ręce - to wszystkie inne pomysły prysną. On psy ignoruje o ile nie wchodzą mu w paradę. To nie jest przymilak. Jego zachowanie to coś na wzór jedynaka, który ma trafić na kolonię (karną :-D ). Nie ma mowy o przyjaźni. Ale oczywiście chwilę czasu będę miał. TZmestudio Quote
majowa Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ja bym chciała film z pzekazywania Tasmana obejrzeć :) Quote
joaaa Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Wprowadzanie w stado, to zapoznanie psów ze sobą na spokojnie, po kolei. Co prawda strasznie zimno, ale inaczej się nie powinno robić. I absolutnie on nie będzie na rękach. ;) Quote
mestudio Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 My wprowadzamy w stado przez kilka dni nowe psiaki, nie wierze niektórym potworom u mnie. Generalnie Rupi obawia się dużych psów, wycofuje się jak widzi naszą onkę. W domu od pewnego czasu próbuje dominować, obszczekuje psiaki, dziś szczekał nawet na kropkę, która jest jego wzrostu, ale upasiona za bardzo. Nie wiem co chce przekazać szczekając na psy, ale jeśli w ten sposób chce im pokazać, że rządzi to niedobrze. Rano przez 3 godziny był w domu sam z Jordim i kotami. Wszystkie żyją, tylko dom zaszczany masakrycznie. Nie wiem czy szczekał bo u nas brak sąsiadów. Trochę mnie polubił bo dziś jak wróciłam to z radości lizał mi nawet ręce. Już mniej w nim agresji z byle powodu i mam nadzieję, że w nowym miejscu nie wróci do punktu wyjścia. Chwilami nawet go lubię:-). Quote
mestudio Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 joaaa napisał(a):Wprowadzanie w stado, to zapoznanie psów ze sobą na spokojnie, po kolei. Co prawda strasznie zimno, ale inaczej się nie powinno robić. I absolutnie on nie będzie na rękach. ;) Co to jest wprowadzanie to wiem. Ale dziękuję za wytłumaczenie. Zastanawia mnie jedynie jak to ma wyglądać w przypadku Tasmana. Ale każdy dom (każde stado) ma wypróbowane metody. Jak się zobaczymy to porozmawiamy na miejscu. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. TZmestudio Quote
mestudio Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Jeszcze kilka uwag. Siedzę sobie i obserwuję potwora. Denerwują go psy, wcale nie jest tak, że leżał sobie w jednym legowisku z Jordim, Jordi wsadził mu dooopkę do legowiska mimo warków. Rupi bardzo obszczekuje dziś staruszka Mufina, nie daje za wygraną dosłownie tylko najeża się idzie za Mufinem na jego legowisko i taki najeżony szczeka jak wścieklak długi czas. Właściwie nie wiadomo jak zareagować gdyż na słowa nie reaguje, a na dotyk rzuca się do człowieka. Do legowiska, w którym leży Rupi weszła dzikuska Krówka i natychmiast Rupi ją ugryzł. Nie warczał tylko odwinął się i dziabnął. Psy, które są obecnie w domu należą do opanowanych i nieatakujących i tu tasman ma szczęście. Quote
Owieczka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Moze jak by mu któryś dupsko złoił ( tylko bez ofiar i szycia) to by mu to na złe nie wyszło :D Quote
Recommended Posts